Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-24@16:26:26 GMT

برگزاری یادمان شهدای ادیان الهی خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۰۱۲۵

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، در آیین نکوداشت شهدای ادیان الهی صابئین مندایی، زرتشتی، ارامنه، کلیمی، آشوری و کلدانی که به همت بنیاد شهید استان خوزستان و هئیت شهدای اقلیت مذهبی برگزار شد تنی چند از خانواده شهدای پیروان ادیان حضور داشتند.

آژت سلیمانی به عنوان یک مسیحی آشوری و نماینده دیگر ادیان الهی، در این مراسم گفت: درود می فرستم بر یکتاپرستان و خیرمقدم به همه عزیزانی می گویم که با حضور خود باعث ایجاد آرامش روان شهیدان معزز و خانواده های محترم آنان می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تجمع جامع ادیان الهی نشان از اتحاد و یکپارچه گی ادیان الهی در ایران زمین است و پیغام صلح و دوستی را با خود دارد. ادیان توحیدی در راستای یکپارچه گی و اتحاد و عزت ایران زمین در هر زمان که لازم بوده بدون ذره ای درنگ دوش به دوش هم در را حفظ کیان ایران با جان و دل دریغ نکرده و با صدها شهید، آزاده، جانباز و ایثارگر با نام و بی نام دین خود را به سرزمینی که الحق باید نام آن را سرزمین ادیان الهی و صلح و دوستی نامید ادا نمودند.

سلیمانی تصریح کرد: به پاس این رشادت ها با تجلیل از طرف خانواده شهدای معزز سر تعظیم فرود می آوریم و از طرف جامعه مسیحیان آشوری و کلدانی، هیت شهدای صائین مندایی، انجمن زرتشتیان اهواز و ارامنه تشکر ویژه خود را از بنیاد شهید خوزستان به خاطر برگزاری این آیین نکوداشت ابراز کرده و سال نو 1398 را به تمام حضار و هم میهنان گرامی تبریک میگوییم.

در ادامه این مراسم فرجیان، مدیرکل بنیاد شهید استان خوزستان در آئین نکوداشت شهدای ادیان الهی گفت: ادای احترام خودم را به مقام شامخ شهدای جلیل القدر، خانواده صبور شهدا، درایت و دوراندیشی بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی و حضرت آیت الله العظمی خامنه ای رهبر کبیر انقلاب اسلامی تقدیم می کنم.

وی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان به زندگی در کنار خانواده های دیگر ادیان الهی که تنی چند از فرزندانشان در طول جنگ تحمیلی جانفشانی و ایثارگری کردند، افتخار می کنیم. اقتدار و آرامش پیرامونی خود را مدیون شهدای والامقامی می دانیم که از همه ادیان به دفاع از میهن پرداختند. در طول دوران دفاع مقدس سربازان و فرماندهانی که متعلق به هر قوم و دینی بودند هشت سال در کنار هم همسنگر بودند و اقتدار و همبستگی و اراده خود را به رخ دشمن متجاوز بعثی کشیدند.

فرجیان افزود: امروز می بینیم که جوانان ما از اقصی نقاط مختلف کشور با تنوع دینی که دارند با بسیج مردمی سوریه و عراق همراه می شوند و با داعش به مبارزه می پردازند. خدا را شاکرم که امروز در کنار شما خانواده های معظم شهدای ادیان الهی، اسرا و ایثارگران هستم. مردمی که بارها وحدت و همدلی خود را نشان دادید.

عباس امام پژوهشگر و عضو هئیت علمی دانشگاه شهید چمران نیز در ادامه با ابراز ارادت به شهدای ادیان الهی، خانواده های شهدا و دیگر شهدایی که جان خود را برای دفاع از وطن از دست دادند، گفت: در جهانی زندگی می کنیم که یکی از کلید واژه هایی که همواره مورد استفاده قرار می گیرد، تکثر و تنوع فرهنگی و همزیستی است. خوشبختانه این دو کلید واژه در استان خوزستان سابقه دیرینه دارد و یکی از مزایای جهان معاصر توصیف می شود.

وی افزود: به عنوان یک دوستدار میراث فرهنگی، پیشتر شاهد وضعیت ناگوار این آرامستان بودم و همچنین برخی از دیگر اماکن را هم پیش تر مشاهده کردم و اکنون خوشحالم که چنین مکانی به این زیبایی سامان یافته است و انتظار می رود که دیگر اماکن موجود در خوزستان نیز ساماندهی و حفاظت شوند.

مجتبی گهستونی فعال میراث فرهنگی و گردشگری خوزستان که برای حفاظت از اماکن تاریخی خوزستان و ایجاد محورهای گردشگری جدید در خوزستان کوشش های فراوانی داشته است، عنوان کرد: باید برای افرادی که در طول تاریخ ایران زمین از خود مایه گداشتند و در راه وطن جان شان را اهدا کردند تا ثابت کنند در ایرلان ریشه دارند و آرامش این سرزمین اندیشه آنان است ادای کرد. آنهایی که ایران را یک سرزمین اهورایی قلمداد می کنند و دور زمانی نیست که در برایر ارتش متجاوز بعثی عراق در هر هر شرایطی ایثارگری کردند.

این دوستدار میراث فرهنگی اظهار داشت: در مجموع از 90 شهید مسیحی، 11 شهید کلیمی و 32 شهید زرتشتی و 6 شهید صابئین مندایی که تقدیم انقلاب شده اند، مزار برخی از آنان در خوزستان است

وی افزود: اما در خوزستان جدا از شهیدانی که به دیگر پیروان ادیان الهی منسوب هستند، جا دارد یادی کنیم از شهدایی که در خوزستان به شهادت رسیدند، افرادی همچون ناجی زهرونی، یاسین زهرونی، ناعم بهمنی، امین جیزان نسرین زهرونی و منصور عباده ‎اهوازی از پیروان حضرت یحیی در صابئین مندایی، پاپیک آوِدیان، رازمیک داودیان، وازگن آوانسیان، سوِرن خانلریان، واهیک باغداسایریان، وازگن آدامیان، ژوزف شاهینیان، هنریک هوسپیان، هراند هاکوپیان، آناهید میناسیان، وهاندرن رشیدپور و آرجرون آزوریان از پیروان مسیحی ارامنه، مهرداد فرارونی، کامران گنجی، کیخسرو کیخسروی، بهروز باستانی، پرویز آبادی، داریوش شهزادی، فرهاد خادم،  اسفندیار دارابیان، فریدون نژاد کی، جمشید گشتاسبی، دیهیم شهریاری، جهانبخش نمیرانیان، رستم آذرباد، داریوش آبادیان و مهرداد آبادیان از جمله شهدای زرتشتی هستند که در اقصی نفاط مناطق عملیاتی یا شهید شدند یا پس از جانبازی به شهادت رسیدند.

صبیح گرمو، یرمی یعقوب، ژانی بیت اوشانا، ویلیام تومان، رافیک رشید زاده و ژوزف هرمز نازلو از جمله شهدای آشوری هستند که در مناطق مختلف خوزستان به شهادت رسیدند. همچنین اسحاق تیزابی و فریبرز موریم از جمله دو شهید کلیمی (یهودی) ایرانی هستند که در مناطق عملیاتی خوزستان به شهادت رسیدند.

حجت السلام همت پور، مسئول کانون های فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با ذکر خاطره ای دینداری و نجابت یکی از همسایگان پدر بزرگ خود که جز صابئین مندایی بودند، یاد و خاطره شهدای ادیان توحیدی و ابراهیمی را گرامی داشتند و گفت: یکی از دغدغه های فکری افرادی که در حوزه فرهنگی کار می کنند، در خدمت خانواده شهدا بودن است. این در حالی است که مقام معظم رهبری به خانه شهدا سر می زنند و مهمان آنان می شوند. به همین خاطر چنین رفتاری الگوی ما جوانان می شود.

وی ادامه داد: وقتی پای وطن به میان می آید، فقط مسلمان به جبهه های جنگ نمی روند. همه رفتند تا جان دهند و وطن به دشمن ندهند؛ لذا ادای احترام خودم را به شهدا و خانواده های صابئین مندایی، زرتشتی، کلیمی، ارمنی، آشوری و کلدانی که همگی اهل کتاب هستند تقدیم میکنم.

حجت السلام طباطبایی مدیرکل حوزه هنری خوزستان نیز یادآور شد: شهید متعلق به همه است. فرقی ندارد که از کدام دین باشد. وطن پرستی و میهن دوستی در همه فرهنگ ها به شایسته گی مورد تجلیل و تقدیر است. ما به عنوان یک مسلمان به همه پیامبران علاقه و اعتقاد داشته و اشتراکات فراوان داریم و همه گی به یکتاپرستی، آخرت، بهشت، عجر اخروی و عقاب اخروی برای عمل ناصالح هستیم.

وی ادامه داد: امیدوارم که همواره شاهد یک همزیستی مسالمت آمیز باشیم. ایرانی ها در طول تاریخ به واسطه همین همزیستی متمدن و با فرهنگ و نجیب بودند.

در پایان آئین تجلیل از شهدای ادیان الهی در خوزستان، از شش خانواده شهید حاضر در جمع تجلیل شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۰۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سردار محمد هاشمی‌پور فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) در یادواره شهدای دفاع مقدس و بیست و یکمین سالگرد تدفین شهدای گمنام در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اظهار کرد: افتخار دارم در مجلسی حضور یافته‌ام که منور و مزیّن به حضور مادرانی و پدران شهدایی است که سلامت، امنیت و اقتدار کشورمان را مدیون از خودگذشتگی و ایثار این عزیزان هستیم، چراکه حاضر شدند از پاره‌ تن و جگر گوشه خود در راه خدا بگذرند تا خدشه‌ای به امنیت این خاک وارد نشود.

وی اضافه کرد: در میان خانواده شهدا، چهره مادران شهدای افتخارآفرین حادثه تروریستی خاش را می‌بینم، شهدای مظلوم لشکر ۱۴ که پس از ماه‌ها حضور در نقطه صفر مرزی و حراست از کیان این مرز و بوم، در مسیر برگشت به خانه در ۶۰ کیلومتری زاهدان با انفجار ۷۰۰ کیلوگرم مواد منفجره توسط گروهک تروریستی جیش‌الظلم به مقام شهادت رسیدند تا سندی دیگر بر مظلومیت این عزیزان باشد.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) متذکر شد: یکی از این شهدا، شهید فاضل مسئول کنترل اموال لشکر ما بود که آوازه امانتداری و وظیفه‌شناسی او شهره بود؛ تا جایی که میان همرزمانش معروف است.

هاشمی‌پور متذکر شد: چند روز قبل از شهادت، یک دستگاه دوربین به اموال لشکر اضافه شده بود، اما شهید فرصت نکرده بود آن را ثبت کرده و به اموال اضافه کند و تا آخرین لجظات به همکارانش سفارش ثبت آن را داشت.

وی تبیین کرد: شهید رحیمی از دیگر شهدایی بود که قرار بود پس از برگشت به خانه، مراسم عروسی برپا کند و رخت دامادی به تن بپوشد، اما تقدیر خداوندی بر این بود که لباس دامادی‌اش را در آسمان‌ها بپوشد و برای وی حجله در آسمان‌ها ببندند، بنابراین شرایط پیکرش به گونه‌ای بود که نتوانستم به مادرش اجازه دهیم که پیکر فرزندش را پس از شهادت رؤیت کند.

فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) بیان کرد: دشمن در این سال‌ها برای رسیدن به نیت شوم خود، وزیر، وکیل و رئیس جمهور از ما شهید کرده ودر طول سال نیز بیش از ۳۰۰ شهید برای امنیت تقدیم می‌کنیم.

هاشمی‌پور تشریح کرد: نکته اینجاست که هر نظام دیگری بود، تاکنون ساقط شده بود، اما امروز به برکت خون همین شهدا، ما از مقتدرترین کشور‌های دنیا هستیم، چراکه موانع بسیاری در راه ما گذاشتند و با تمام این موانع ما رشد کردیم.

محمد باقری معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم در این نشست عنوان کرد: خدا را شاکرم که توفیق به من داده که در کسوت‌های مختلف لباس افتخار خدمت به شهدا و خانواده‌های ایشان را به تن داشته باشم، همچنان که در دوران دانشجویی و زمان مسئولیت خود در بسیج دانشجویی، افتخار خدمت در مراسم خاکسپاری شهدای گمنام مدفون در دانشگاه آزاد واحد اصفهان را داشتم و از خدا می‌خواهم که تا آخر راه ما را از راه شهدا جدا نکند.

در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از خانواده معزز شهدا تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی با مادر و خانواده طلبه مجاهد مرحوم حاجی حسینلو در خوی 
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • درخواست از شورای شهر برای نامگذاری بوستان‌ها و پایانه‌های تاکسی به نام شهدای تاکسیران
  • دیدار استاندار با خانواده آخرین شهید حادثه تروریستی کرمان
  • برگزاری سفر راهیان نور جامعه ورزش کشور در خوزستان
  • شهید رحیمی فرصت نکرد رخت دامادی به تن کند/ امانتداری و وظیفه‌شناسی آوازه شهید فاضل بود
  • خوزستان میزبان کاروان راهیان نور جامعه ورزش کشور
  • یادمان پدران و مادران آسمانی شهدای خضرآباد
  • تکریم و قدردانی از خانواده شهدای فاطمیون + فیلم