Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی ارغوانی متخصص داخلی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بسیاری از افراد با دیدن علائم سرماخوردگی، خودسرانه به درمان اقدام می‌کنند؛‌ کاری که نه تنها این بیماری را درمان نمی‌کند بلکه باعث می‌شود ویروس در بدنتان جا خوش کند؛ خوب است بدانید درمان علامتی، پایه اصلی درمان سرماخوردگی نیست و باید به بیمار توصیه‌هایی بدهیم که چطور علائم را کنترل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص داخلی بیان کرد: اگر درمان علامتی کمتر انجام شود مشکل و آسیبی جدید به فرد وارد نمی‌شود؛ اگرچه درمان علامتی ممکن است باعث تسریع بهبود و کوتاه شدن دوره بیماری شود اما دارو‌های به کار رفته، نسبت به درمانی که با گذشت زمان و استراحت و مصرف مداوم مایعات بدست می‌آید، اثری محدود دارند.

بیشتر بخوانید: ۷ راهکار برای درمان فوری سرماخوردگی+ اینفوگرافی

منظور از درمان ترکیبی چیست؟

ارغوانی گفت: درمان‌های ترکیبی شامل آنتی هیستامین‌ها، ضداحتقان‌ها و ضد درد‌هاست که در درمان علائم در افراد بالغ و نوجوانان فایده دارد؛  عوارض جانبی نیز باید در نظر گرفته شود، شدت و طول مدت علائم به باور و حس بیمار بستگی دارد؛ درمان عاطفی، طوری که بیمار آنرا درک کند نیز باعث بهبود علائم و مارکر‌های بیوشیمیایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه استامینوفن در سرما خوردگی برای کاهش تب و درد استفاده می‌شود، ادامه داد: استامینوفن ممکن است برای احتقان بینی و آبریزش بینی مفید باشد اما برای گلو درد، بی‌حالی، عطسه و سرفه سودی ندارد، با این حال این دارو یکی از پرمصرف‌ترین ضد درد‌ها وضد تب‌هاست و اولین انتخاب بسیاری از پزشکان در مدیریت تب و درد است.

استامینوفن دارویی موثر در درمان سرماخوردگی

این متخصص داخلی با بیان اینکه استامینوفن برای کاهش ناراحتی ناشی از بیماری مفید است، گفت: با وجود مفید بودن استامینوفن برای کاهش بیماری‌ها باید دقت کرد که این دارو برای بهبود علایم تنفسی سودی ندارد؛ آسپیرین برای درد و تب مفید است، اما در برخی موارد باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود از این رو توصیه می‌شود که به بچه‌های زیر ۱۸ سال این دارو داده نشود.

وی افزود: برای درمان احتقان بینی، آبریزش بینی و عطسه دارو‌هایی متفاوت از جمله دارو‌های تکی و ترکیبی در دسترس است و ترکیبات خوراکی ضد احتقان در بازار وجود دارد، در این بین برخی از اسپری‌های بینی باعث کاهش مقاومت مجاری هوایی می‌شوند، اما استفاده زیاد از آن ممکن است باعث احتقان مجدد شود.

بیشتر بخوانید: طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهید + اینفوگرافی

ارغوانی ادامه داد: برخی از اسپری‌های بینی در افراد بالغ مفید است که می‌توان برای درمان سرماخوردگی کودکان استفاده شود، اما ممکن است برای احتقان بینی سودی نداشته باشد.

این متخصص داخلی با اشاره به اینکه داروهای ترکیبی آنتی هیستامین برای درمان احتقان بینی در نوجوانان و بالغین مفید است، گفت: مطالعات بر روی این ترکیب نشان داده است که این دارو اثر کمی بر روی بچه‌های کوچک دارد، اما باید دانست زمانی که پزشک آنتی هیستامین و ضد سرفه را برای بچه‌ها تجویز می‌کند ممکن است آسیب‌های جدی به کودک بزنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۲۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع داروی "وارفارین" در داروخانه‌های استان مرکزی

سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: ۱۵ هزار داروی وارفارین از ابتدای سال جاری در داروخانه‌های استان توزیع شد.

به گفته دکتر علی یادگاری از ابتدای سال بیش از ۱۵ هزار عدد داروی وارفارین در داروخانه‌های استان توزیع شد. این در حالی است که مصرف ماهانه وارفارین در استان ۱۰ هزار عدد است و با وجود توزیع چند برابری هنوز تا اشباع بازار فاصله داریم.

دکتر یادگاری افزود: با توجه به اینکه هیچگونه کمبودی در تهیه این دارو وجود ندارد و شرایط توزیع دارو در سطح استان مطلوب است، بیماران داروی وارفارین را به اندازه مصرف یک هفته تهیه کنند.

وارفارین از گروه دارو‌های ضد انعقاد خون است که موجب می‌شود خون راحت‌تر در رگ‌ها جریان پیدا کند.

سرپرست معاونت غذا و دارو نیز گفت: ظرفیت انبار داروخانه‌های استان برای سه تا چهار ماه آینده از شیرخشک مورد نیاز تکمیل است و امکان تهیه این قلم در داروخانه‌های استان به راحتی وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • درمان افسردگی مقاوم به دارو با ایمپلنتی به اندازه نخود
  • بجران کمبود ۳ داروی اصلی برای این بیماران
  • درمان آلرژی غذایی شدید
  • توزیع داروی "وارفارین" در داروخانه‌های استان مرکزی
  • نسخه‌ای برای برطرف کردن بی‌خوابی و سحرخیز شدن
  • کمر تأمین‌کنندگان تجهیزات پزشکی شکست/ رئیس جمهور درد زنجیره تأمین دارو را درمان کند
  • عدم تاثیر مصرف استامینوفن در بارداری بر خطر ابتلای کودک به اوتیسم
  • مصرف استامینوفن باعث اختلالات رشدی‌ــ‌عصبی در کودک می‌شود؟
  • مصرف استامینوفن در بارداری باعث اختلالات رشدی - عصبی در کودک می‌شود؟