Web Analytics Made Easy - Statcounter

آصفری گفت: دستگاه دیپلماسی کشور باید در سال جدید به توسعه روابط اقتصادی در بخش های مختلف با خارجی ها بیشتر بیاندیشد و در زمینه اجرای این اقدامات گام های موثرتری بردارد.

«محمد حسن آصفری» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، با اشاره به سیاست خارجی ایران در سال 97 گفت: آنقدر که بایستی در جهت توسعه روابطمان با کشورهای دیگر قدم برداریم در این سال اقدام نکردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم شورای اسلامی افزود: در سال 97 بیشتر توجه ما به ارتباط با اروپایی ها پس از برجام بود. در تلاش بودیم که آمریکایی ها را مجاب کنیم که به تعهداتشان در موضوع برجام متعهد باشند.

 

وی تاکید کرد: ما به جای این که برای غربی ها که همیشه برای ما دبه کرده اند اینقدر وقت بگذاریم سطح روابطمان با کشورهای همسایه را ارتقا می دادیم موفقتر بودیم. در سال 97 ما اقدام موثری برای توسعه روابط دیپلماسی با کشورهای دیگر انجام ندادیم.

 

آصفری با بیان این که باید برای ارتقای روابط با کشورهای شرقی و کشورهای حوزه خلیج فارس اقدامات بیشتری انجام شود، خاطرنشان کرد: در سال آینده بایستی استقلال و خودکفایی کشور را با مصلحت اندیشی در توسعه روابط با سایر کشورها مد نظر داشته باشیم.

 

کارشناس سیاست خارجی بر ضرورت گسترش روابط با کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود: در همین رابطه رئیس جمهوری سال گذشته سفر خوبی به عراق داشت که باید در همین زمینه در سال 98 نیز اقدامات این چنینی از سوی دستگاه سیاست خارجی طراحی و ترسیم شود.

 

آصفری همچنین بر لزوم افزایش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای شرق آسیا از جمله چین نیز تاکید داشت و گفت: در ارتباط اقتصادی و تجاری بیشتر با این کشورها می توانیم گام بزرگی برای جبران و دور زدن تحریم ها برداریم.

 

وی با اشاره به عدم صرف وقت به توصیه های سیاسی غرب در سال 98، عنوان کرد: اگر سیاست هایمان طوری ترسیم کنیم که نیاز به اجرای توصیه های غربی ها در دیپلماسی نداشته باشیم و خودمان قوانین را به گونه ای تصویب کنیم که در مقابل اقدامات آن ها بتوانیم گام های بلندی برداریم موفق خواهیم بود.

 

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دستگاه دیپلماسی ما باید میز اقتصادی خود در نمایندگی های خارج از کشور را فعالتر کند و گام های موثری را در حوزه تجاری با کشورهای دیگر بردارد تا جایگزین های مناسبی برای تحریم ها بیابد.

 

آصفری ادامه داد: وزارت امور خارجه با برگزاری کنفرانس های مناسب تجار داخلی و خارجی و اعزام تجار داخلی به خارج از کشور زمینه های سرمایه گذاری ایرانی ها در خارج از کشور و خارجی ها در داخل ایران را فراهم کند.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: دستگاه دیپلماسی کشور باید در سال جدید به توسعه روابط اقتصادی در بخش های مختلف با خارجی ها بیشتر بیاندیشد و در زمینه اجرای این اقدامات گام های موثرتری بردارد./

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شبستان خبرگزاری دیدار با مراجع ایام نوروز شهرستان آران و بیدگل آران و بیدگل مراجع بیانیه گام دوم انقلاب چهارشنبه سوری آصفری سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۲۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان دیپلماسی است، نه جنگ/ فضا را سرد کنید؛ گرم نکنید

عباس آخوندی، وزیر راه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم

این چند جمله را برای ثبت در تاریخ می نویسم. و با امید آن‌که با عقل سردِ سرد، دور از هیجان و با تدبیر مقامات تصمیم‌گیر امکان گریز از درگیری در جنگ فراهم شود. 

در این موقعیت از تاریخ ایران باید به شدت نگران نفوذ سرویس‌ها و آشفته‌سازی فضا بود. فکر نکنیم، فضای هیجانی موجود، لزوما متضمن منافع ملی است. عقل سرد و تدبیر بر هیجان ارجحیت دارد. 

 عنوان حمله ایران به تاسیاست نظامی اسرائیل، تنبیه، دفاع از حیثیت ملی ایران، بازدارندگی و تمام بود. استحاله از این وضعیت به یک وضعیت جنگی و حماسی سم مهلک سیاست ایران در این مقطع است. 

خط تبلیغی ایران باید این باشد که ما آنجا که لازم بود توانمان را نشان دهیم، دادیم. حالا همانند یک پیروز باید از صحنه بیرون بیاییم. نه آن‌که در صحنه بمانیم و ندای هل من مبارز سر دهیم. ما باید در اوج، از صحنه خارج شویم. ماندن ما در میدان ما را از اوج به زیر خواهد کشید. 

سیاست تبلیغی ایران باید این باشد که ما تا آخرین لحظه طرفدار دیپلماسی هستیم و به آن وفادار خواهم ماند. البته که هوشیاری خود را برای دفاع از سرزمین ایران حفظ خواهیم کرد و برای آن جان‌فشانی خواهیم نمود. اینکه وزارتخارجه ما بگوید زمان پاسخ‌گویی ما به لحظه کاهش یافته است، این عین بی‌سیاستی است.

هیچ کس در منازعه دست خود را رو نمی کند و برای خود پیشاپیش مشکل ایجاد نمی‌کند. او باید بگوید ما امیدواریم که تمام کشورهای جهان راه دیپلماسی را در پیش بگیرند. ایران باید تاکید کند که آماده مذاکره در تمام سطوح و با تمام کشورهای جهان و سازمان ملل برای استقرار امنیت در جهان و منطقه است. 

 من از مقاله‌ای که امروز بایدن تحت "عنوان لحظه حقیقت اوکراین و اسرائیل" انتشار داد، اتخاذ یک سیاست سه مرحله‌ای را استنباط می‌کنم. مرحله اول مخالفت با تشدید جنگ، مرحله دوم اجازه درگیری و به قول خودشان دفاع از خود به اسرائیل و مرحله سوم ایجاد اجماع جهانی و منطقه‌ای برای یک نوع تحریم همه‌جانبه علیه توانمندی دفاعی ایران است.

البته این روش سیاسی بایدن در درگیری‌های قبلی هم بوده‌است. در این مورد نیز به همین نوع عمل می‌کند و اینک در مرحه دوم به مفهوم رفع منع است. در مرحله بعدی وارد فرایند اجماع‌سازی علیه ایران خواهد شد. قطعا در این مرحله همه‌ی کشورهای منطقه به او خواهند پیوست.

این را از موضع‌گیری وزرای خارجه انگلستان و آلمان در روز جاری نیز می‌توان فهمید. روسیه و چین نیز در یک فرایند زمان‌بر؛ تاکید می‌کنم زمان‌بر و نه فوری و در موقعیت‌هایی که ساخته خواهد شد با آن موافقت خواهند کرد و یا دستِ‌کم مخالفت نخواهند نمود. بنابراین، از قضا سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است.

منبع: کانال نویسنده

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ترکیه : نتانیاهو در صدد کشاندن منطقه به جنگ است حماس: نتانیاهو جدیتی برای آزادی اسرا ندارد حکیم: قدرت ایران با شکست دیوار امنیتی اسرائیل ثابت شد

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • زمان دیپلماسی است، نه جنگ/ فضا را سرد کنید؛ گرم نکنید
  • روابط دوستانه ایران و روسیه زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • توسعه درآمدها و خنثی سازی تحریم های فروش نفت و گاز با پیگیری دیپلماسی فعال انرژی محقق شد
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • روابط خارجی استان قزوین با کشورهای خارجی تقویت می شود
  • تقویت روابط خارجی هدف مدیران اقتصادی قزوین است
  • افزایش مناسبات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • روند توسعه دیپلماسی منطقه‌ای تداوم می‌یابد