Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@18:22:00 GMT

آموزشگاه‌های کنکور به حال خود رها شده‌اند

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۲۸۷۲

آموزشگاه‌های کنکور به حال خود رها شده‌اند

تهران- ایرنا- معاون قضایی دادستانی کل کشور با تاکید بر پیگیری حقوق عامه در قوه قضاییه از نظارت نکردن نهادهای مسئول بر فعالیت‌های مؤسسات آموزشی کنکور انتقاد کرد و گفت: تبلیغات برخی موسسات کنکور که مجوز هم ندارند، همچنان از تلویزیون پخش می‌شود.

محمدجواد حشمتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: هر مؤسسه‌ای که برای آموزش و کنکور مجوز می‌گیرد، باید طبق قاعده و ضابطه فعالیت کند و از طرف دیگر نهادها و سازمان‌های مسئول نیز باید بر عملکرد این آموزشگاه ها نظارت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: قابل پذیرش نیست که برخی موسسات کنکور هر مطلبی را منتشر کنند و نظارتی بر آنها نباشد. نکته عجیب این است که وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و همچنین سازمان سنجش کشور نظارت کافی بر این موسسات ندارند و در واقع این آموزشگاه‌ها به حال خود رها شده‌اند.
حشمتی گفت: اگر این مؤسسات مجوز نشر گرفته‌اند، وزارت ارشاد باید نظارت کند و اگر مجوزشان برای فعالیت‌های آموزشی است، ضرورت دارد وزارت آموزش و پرورش نظارت داشته باشد و وزارت علوم یا سازمان سنجش نیز باید بر محتوای این آموزشگاه‌ها نظارت داشته باشند.
وی افزود: گاهی می‌بینیم برخی از این موسسات چند سی دی و جزوه را به قیمت چند میلیون تومان می‌فروشند و مردم فکر می‌کنند بر این موسسات نظارت لازم صورت می‌گیرد و به این انتشارات و تبلیغات اعتماد می کنند.
معاون دادستان کل کشور اضافه کرد: برای مردم موفقیت فرزندانشان مهم هست و به خیلی از مسائل جزیی و حاشیه‌ای توجه ندارند. رویش قارچ گونه موسسات و آموزشگاه‌های فعال در این حوزه که حتی برخی از آنان مجوز فعالیت هم ندارند و تبلیغاتشان نیز در صدا و سیما پخش می‌شود، جای تأمل و نگرانی دارد.
وی افزود: وقتی این مسائل به صدا و سیما اعلام می‌شود، آنان مساله کسب درآمد و انعقاد قرارداد و الزام به پخش این تبلیغات را مطرح می‌ کنند و زمانی که به وزارت ارشاد اعلام می‌کنیم، می‌گویند این آموزشگاه‌ها 30 درصد حجم تألیفات را به خود اختصاص داده‌اند و باعث رونق بازار کتاب شده و مسائلی مانند اشتغال را پیش می‌کشند.
حشمتی گفت: در نتیجه قرار شد هر کدام از دستگاه‌ها طبق وظیفه قانونی خود عمل کنند. اگر مسئولان نمی‌توانند در شرایط کنونی کنکور را حذف کنند حداقل می‌توانند بر بازار موسسات فرهنگی که برای کنکور فعالیت می‌کنند، نظارت داشته باشند.
وی خواستار تعیین معیاری برای هزینه‌هایی شد که این موسسات از مردم می‌گیرند و افزود: برای گرفتن پول از مردم باید ملاک و معیاری مشخص شود و نظارت موثر اعمال شود تا حقوق دولت و مردم تضییع نشود و این را هم در نظر بگیریم که در فعالیت‌های فرهنگی فقط کسب درآمد ملاک نیست.
حشمتی افزود: برخی از این موسسات برای برگزاری یک جلسه مشاوره و تعیین رشته بیش از 500 هزار تومان دریافت می‌کنند. البته مسئولان توصیه می‌کنند که مردم از پرداختن چنین هزینه‌هایی خودداری کنند ولی همان طور که می‌دانیم با توصیه مشکل حل نمی‌شود، ‌همان گونه که موقع ثبت نام دانش آموزان در مدارس هم این تذکر را می‌دهند ولی عملاً مدارس پول‌هایی از اولیا می‌گیرند و اتفاقی هم نمی‌افتد.
اجتمام *1003* 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دادستاني كل كشور كنكور آموزشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۲۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی چالش ها و فرصت های عرصه ورزش را با حضور دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس مورد بررسی قرار داد.

در این نشست، ابتدا محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی به تغییر رویه مسئولین ورزش پیش و پس از قبول مسئولیت اشاره کرد و عدم تحقق برخی وعده ها در جهت برون رفت از چالش های این عرصه را برای ورزش کشور خسارت بار توصیف کرد. وی همچنین با تاکید بر لزوم تحقق نظر مقام معظم رهبری مبنی بر ورزش قوی، ایران قوی، خواهان تشریح طرح و برنامه های ورزشی دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی شد. در همین راستا جمعی از اعضای کارگروه ورزش نیز با اشاره به چالش هاو کاستی های موجود ورزش، بر لزوم نظارت بیش از پیش نمایندگان بر عملکرد مسئولین حوزه مربوطه در راستای رفع قوانین دست و پاگیر و تسهیل گرایش عمومی نسبت به این مقوله تاکید کردند.

سردار محمد سراج کاندیدای راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی نخستین سخنران این نشست بود که ابتدا با اشاره به اقدام اخیر جمهوری اسلامی در تنبیه رژیم صهیونیستی، این اقدام را حق قانونی و مسلم ایران خواند و بر اقتدار و توانمندی نظام اسلامی در دفاع از آرمان های انقلاب و تمامیت ارضی کشور تاکید کرد. وی در ادامه با اشاره به سابقه طولانی مدت فعالیت های سیاسی حزب موتلفه اسلامی، تشکیل کارگروه ورزش توسط این حزب را نشانه درایت و توجه ویژه آنان به امر تربیت بدنی و تزکیه عنوان کرد. سراج در ارتباط با مباحث مطرح شده از سوی رییس و اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه در خصوص ورزش، بر لزوم برنامه ریزی و هدفگذاری اصولی در این حوزه تاکید و اختیارات نمایندگان مجلس در امر نظارت و حمایت از این مهم را تشریح کرد. سراج با اشاره به نکات طرح شده از سوی اعضای کارگروه ورزش تصریح کرد: جامعه ورزش و کارشناسان این حوزه می توانند نقطه نظرات و دیدگاههای خود را به مجلس انتقال داده و با جدیت مطالبه گر باشند. نمایندگان مجلس خصوصا اعضای فراکسیون ورزش نیز وظیفه دارند با بهره گیری از نظرات کارشناسان و متخصصین، بر عملکرد مسئولین ورزش نظارت و در صورت لزوم مسئولین را مورد پرسش قرار دهند. قانون، اختیار کافی به آنها داده و علی الاصول توقع می رود نمایندگان پیش از ورود به مجلس با حوزه اختیارات خود آشنا باشند. این نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس در پایان خاطرنشان کرد: به اعتقاد من بهترین نوع پاسداری از انقلاب توجه به مردم است و خود من با همین نیت وارد کارزار انتخابات شدم.
دکتر صالح اسکندری آخرین سخنران این نشست بود که بطور مبسوط در رابطه با ابعاد ورزش، چالش های کنونی آن و راههای تحقق اهداف و برنامه های این حوزه سخن گفت.وی ابتدا با اشاره به رویدادهای اخیر سیاسی، نظامی منطقه، پاسخ کوبنده جمهوری اسلامی به رژیم متجاوز صهیونیستی را نشانه اقتدار نظام و لطف خداوند عنوان کرد. وی با اشاره به مباحث کارشناسی مطرح شده در حوزه ورزش تاکید کرد: به اعتقاد من ضعف امروز حوزه ورزش، فقدان برنامه ریزی و استراتژی ماموریت چند بعدی است. کاری که کره ای ها و چینی ها انجام دادند و نتیجه گرفتند. کشورهای همسایه ما در حوزه خلیج فارس هم سعی دارند برای مردم خود تصویری از آینده را در حوزه ورزش ترسیم کنند. ما هم می توانیم چنین تصویری را در ذهن خودمان و مردم ایجاد و به سمت تحقق آن حرکت کنیم. برای رسیدن به چنین نقطه مطلوب در ورزش ابتدا باید با کاستن از دامنه تصدی گری دولت،پای بخش خصوصی و مشارکت مردم را به حوزه ورزش باز کنیم. از سویی لازم است چرخه معیوب نظام مدیریت در ورزش اصلاح و نظارت در این حوزه را جدی بگیریم. وی افزود: برای قرار گرفتن در مسیر درست، لازم است سیاستگذاری از پایین به بالا صورت گیرد نه از بالا به پایین، مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری های ورزشی، منافع این حوزه، ارزیابی عملکرد و اجرا در تسهیل مسیر اهداف ورزش تاثیر بسزایی دارد. خلا دیگر امروز در حوزه ورزش، ضعف دیپلماسی است. ما در این بخش مطابق اهداف و برنامه حرکت نکرده ایم.
این استاد دانشگاه و نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس در بخش دیگری از نقد خود به مدیران ورزش اظهار داشت: مسئول ورزش باید مدیر تحول گرا باشد نه مدیر حفظ وضع موجود. اینکه بخواهیم ورزش در ابعاد قهرمانی و عمومی گسترش پیدا کند نیاز به ابزار و برنامه راهبردی داریم. نمی توان از بانکی که در امر بانکداری دچار ضعف است بخواهیم باشگاهداری کند.

تا زمانی که مواردی چون موضوع حق پخش، نظام بیمه ای، نظام حرف و مشاغل، حق مالکیت و مشارکت مردم در منافع ورزش و بازار منطقه ای ورزش راه نیفتاده باشد توقع دستیابی به پیشرفت و گسترش ورزش دشوار خواهد بود.
اسکندری در پایان گفت: آنچه بیان شد گوشه ای از مشکلات و کاستی های ورزش است که نمی توان انتظار داشت گره آن یکباره توسط دست اندرکاران وزارت ورزش یا کمیته ملی المپیک گشوده شود.
مجلس می تواند در مقام جایگاه قانونگذاری با اهرم های نظارتی و حمایتی که در اختیار دارد در جهت رفع این مشکلات به مسئولین مربوطه کمک کند. نگاه ما باید به آینده باشد و امروز برای فردا برنامه ریزی کنیم. به خاطر داشته باشیم وقتی تعداد داروخانه ها از اماکن ورزشی بیشتر شد، یعنی یک جای کار می لنگد.

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897073

دیگر خبرها

  • فعالیت مستمر گشت مشترک نظارت بر نانوایی ها با هدف ارتقای کیفیت نان در اهواز
  • مجلس نظارت در حوزه ورزش را بیشتر کند
  • رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!
  • کلاهبرداری ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان کنکور/ متهمان دستگیر شدند
  • ماجرای دریافت ۱۰۰ هزار تتر برای فروش سوالات کنکور
  • دریافت ۱۰۰ هزار تتر برای فروش سوالات کنکور | دستگیری مجرمانی که سکه طلا می‌خواستند | قرار گذاشتن با متقلبان کنکور در جاده
  • عجیب اما واقعی؛ دریافت رمز ارز به خاطر تقلب در کنکور
  • دستگیری متهمان سایبری کنکور/ دریافت بالغ بر ۱۰۰ هزار تتر رمز ارز از داوطلبان
  • دستگیری ۴۰۰ نفر مجرم فعال آزمون سراسری در فضای مجازی + فیلم
  • کلاهبرداری از داوطلبان کنکور با دریافت رمزارز و سکه طلا