Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی همتی منتقدین FATF را متهم به بر هم زدن آرامش اقتصادی مردم در شب عید کرده است که بررسی فضای رسانه‌ای نشان می‌دهد که پس از فراخوان رییس جمهور، مسئولین دولتی و نمایندگان فعالیت رسانه‌ای قابل توجهی در این زمینه داشته اند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دیروز عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در صفحه اینستاگرامی بانک مرکزی نوشت: «در روزهای پایانی سال که مردم خسته از فشارهای اقتصادی، در سایه آرامش نسبی ایجاد شده در بازارها، در تدارک خریدهای شب عید بوده و نرخ ارز نیز در بازار آزاد به آرامی در حال کاهش است، چند نفر از برادران بزرگوار تلاش کرده بودند با استفاده از توئیتر و سایر رسانه‌ها، موضوعی به نام FATF را مطرح کرده و با اصرار به مردم یادآوری کنند که فراموش نکنید: FATF مورد مخالفت اکثریت اعضای مجمع هست و چنین وچنان!!»، و در ادامه گفته است: «الحمدالله بازار ارز حساسیت خود را نسبت به این نوع اظهارات تا حدود زیادی از دست داده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه رئیس کل بانک مرکزی اذعان کرده است که حساسیت بازار ارز نسبت به گروه ویژه اقدام مالی FATF به شدت کاهش یافته، اتفاق بسیار خوبی است. اما سوال مهمی که وی باید پاسخ دهند این است که چه جریانی در هفته های اخیر سعی داشته موضوع FATF را داغ نگه دارد و «آرامش مردم» را سلب کند؟ موافقین یا مخالفین؟

با بررسی اظهارات مسئولین مختلف دولتی و نمایندگان مجلس حامی FATF در هفته های اخیر، متوجه می شویم که بعد از اظهارات حسن روحانی رییس جمهور درباره این موضوع در مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی در تاریخ ۷ اسفندماه، حجم تولید محتوای موافقین FATF چند برابر شده است. روحانی در این سخنرانی پس از برشمردن مزایای فراوان FATF از دیدگاه خود و زیر سوال بردن مجمع تشخیص مصلحت نظام، خطاب به مسئولین دولتی و همچنین حامیان دولت گفت: «همین قدر که من حرف می‌زنم، شماها هم اگر به حرف من معتقد هستید، همه‌تان باید صحبت و مصاحبه کنید و بگویید تا ما از این مشکلات عبور کنیم... تقاضای من از شما این است که همه حرف حق را به گوش مردم برسانند...کمک کنید تا مردم ما هم بدانند واقعیت چیست».

پس از این فراخوان رییس جمهور، شاهد افزایش چشمگیر تولیدات رسانه ای موافقان FATF هستیم. در واقع، از مقامات ارشد دولتی تا نمایندگان مجلس حامی دولت در هفته های اخیر دست به کار شده اند و سعی دارند به فراخوان رییس جمهور در فضای رسانه ای لبیک بگویند! به عنوان مثال، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در رشته توییتی در تاریخ ۱۳ اسفندماه، از تصویب لوایح درخواستی FATF به شدت دفاع کرد.

 

 

در واقع، جهانگیری با ادعای قطع ارتباط اقتصاد ایران با دنیا در صورت عدم تصویب لوایح درخواستی FATF در راستای سلب «آرامش مردم» قدم برداشت، ادعایی که از نظر فنی صحیح نیست زیرا FATF قدرت قطع روابط ایران با دنیا را ندارد.

فراخوان رییس جمهور برای بیان مزایای سرشار FATF، آنقدر برای مسئولان دولتی مهم بود که باعث شد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه سخنان خود در جریان تصویب الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم CFT (یکی از لوایح چهارگانه درخواستی FATF) در صحن علنی مجلس در تاریخ ۱۵ مهرماه که گفته بود: «نه بنده و نه آقای رئیس جمهور نمی‌توانیم تضمین بدهیم با پیوستن به این کنوانسیون مشکلات حل خواهد شد»، را فراموش کند و این بار در راستای لبیک به درخواست رییس جمهور و در جلسه فراکسیون مستقلین در تاریخ ۱۲ اسفندماه، ادعا کرد که تایید لوایح مربوط به FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، در راستای حل مشکلات اقتصادی است!

 

ظریف حتی دیروز و در جریان سفر به قم، بر عدم ارتباط این سفر با FATF تاکید کرد تا همچنان تنور FATF در رسانه ها داغ بماند.

حسین قریبی دستیار ویژه ظریف در پرونده FATF نیز از کسانی بود که پس از فراخوان رئیس جمهور درباره FATF مصاحبه تفصیلی با روزنامه همشهری در تاریخ ۱۲ اسفندماه درباره این موضوع کرد تا بتواند نقش خود را برای تبیین ادعای «جایگاه FATF در مقابله با تحریم‌های آمریکا» ایفا کند.

 

 

لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور نیز با اظهارنظر درباره لوایح مربوط به FATF در تاریخ ۱۵ اسفندماه، سعی کرد با فشار بر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام، از این قافله عقب نماند.

 

 

مسابقه برای اظهار نظر درباره FATF، در اعضای دولت باقی نماند و نمایندگان مجلس حامی FATF نیز وارد این مسابقه شدند. در این راستا، می توان به اظهارات محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و محمدرضا تابش نایب رئیس این فراکسیون درباره ضرورت تصویب لوایح مرتبط با FATF در دو هفته اخیر اشاره کرد.

 

با توجه به آنچه گفته شد، مردم بهتر می توانند قضاوت کنند که ادعای رئیس کل بانک مرکزی درباره ایجاد التهاب در بازار ارز و سلب آرامش روانی مردم توسط منتقدین FATF صحیح است یا اینکه همکاران همتی در دولت و حامیان دولت در مجلس با یادآوری مکرر موضوع FATF در فضای رسانه ای، عامل سلب آرامش مردم در روزهای منتهی به عید هستند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تصویب FATF تصویب لوایح FATF تصویب CFT در مجلس شورای اسلامی تصویب CFT تصویب FATF در مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۳۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم است

به گزارش تابناک، دکتر محمد مخبر در این جلسه با اشاره به سفر اخیر رییس جمهور به استان سمنان که بلافاصله پس از رویارویی با رژیم اشغالگر قدس انجام شد گفت: معمولا رویدادهایی با این درجه از اهمیت که ابعاد گسترده بین المللی دارد باعث می شود که مقامات کشورها سفرهای کاری خود را لغو کنند و یا به تاخیر بیاندازند اما رییس جمهور کشورمان با آرامش کامل سفر به سمنان و دیدار با مردم این استان را انجام داد.


وی همچنین با اشاره به سفر رییس جمهور به کشورهای پاکستان و سریلانکا گفت: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران طی روزهای اخیر پاسخی محکم به رژیم صهیونیستی که نماد سلطه جهانی است داد، اما رییس جمهور کشورمان هم اکنون در سفر خارجی و انجام ملاقات های بین المللی هستند که این اقتدار ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم در مواجهه با دشمنان است.


معاون اول رییس جمهور همچنین با بیان اینکه تحقق شعار سال نیازمند راه اندازی نهضت تولید در کشور است افزود: برای تحقق شعار سال جاری باید در تمامی دستگاه های اجرایی و استانها تقسیم کار انجام شود و برنامه ریزی دقیقی برای عمق دادن به تولید تا شهرستان ها و روستاها و فعال شدن همه آحاد جامعه انجام شود.


دکتر مخبر افزود: برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم لازم است از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، استارتاپ ها و نخبگان حداکثر استفاده صورت گیرد و آموزش های بروز و کاربردی به نیروهای کار ارائه شود.


دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری کنکور سراسری روز هفتم اردیبهشت ماه تصریح کرد: لازم است در کنار وزارت علوم، وزارت کشور و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای برگزاری هرچه بهتر کنکور سراسری برنامه ریزی و مراقبت کنند تا شاهد اخلال و مشکلی در برگزاری این رقابت علمی نباشیم.

دیگر خبرها

  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت/ استقبال پر شور ملت پاکستان
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • مسئولان مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور را پیگیری کنند
  • هشدار کنکوری مخبر به ۳ وزارتخانه
  • مخبر: اقتدار کشور ناشی از اعتماد و اتکاء نظام به مردم است
  • ۴۷ هزار درخواست تلفنی در سفر رییس جمهور به استان سمنان ثبت شد
  • ۱۲۸ هزار درخواست مردم استان سمنان در سفر رییس‌جمهور ثبت شد
  • توافقات خوبی را در سفر رییس جمهور به سریلانکا شاهد خواهیم بود
  • انتخاب پنجمین رئیس‌جمهور در وقت فوق‌العاده
  • ادامه ابهام‌ها درباره تعطیلی شنبه‌ها یا پنجشنبه‌ها | موافقان و مخالفان چه می گویند؟ | استدلال خاص درباره تعطیلی شنبه