Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:46:06 GMT

نقش والدین در چهارشنبه بی خطر

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۳۲۲۹

نقش والدین در چهارشنبه بی خطر

همدان- ایرنا- پدر و مادر به عنوان با نفوذترین و تاثیرگذارترین افراد بر روی کودکان و نوجوانان می توانند با انتقال اطلاعات مربوط به اصول پیشگیری از حوادث به فرزندان آنها را از حوادث چهارشنبه آخر سال مصون نگه دارند.

در واپسین روزهای سال 98 و در آستانه عید نوروز خبر نامبارک انفجار موادمحترقه دست ساز در شهرک شهید مدنی و سوختگی یک نوجوان 15 ساله خانواده ای را دچار مشکل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خاطره ای تلخ از پایان سال 97 برای همیشه در ذهن این خانواده ثبت شد و اعضای این خانواده هم اینک به جای آماده شدن برای تحویل سال نو در بیمارستان، فرایند درمان فرزندشان را به نظاره نشسته اند.
شور و شادی زودگذر چهارشنبه پایان سال به علت کم توجهی به کابوسی برای خانواده ها تبدیل شده و برخی مواقع یک عمر غم و افسوس را به همراه داشته است.
جوانان و نوجوانانی که به جای پوشیدن لباس نو و سردادن سرود شادی با آغاز شکفتن غنچه های بهاری، در حلقه صدای مهیب نارنجک و مواد محترقه، زندگی را برای خود و خانواده شان غم انگیز می کنند.
در حالیکه ایجاد سر و صدای ناهنجار و مهیب و سپردن سلامتی خود به زبانه آتش، نه تنها شادی آور نیست بلکه موجب تلخ کامی دیگران نیز می شود.
والدین به عنوان الگوی فرزندان نقش مهمی در مدیریت آنها دارند البته در گام نخست این افراد نیازمند آموزش درباره خطراتی هستند که در سایه استفاده از مواد منفجره و آتش افروزی فرزندان آنها را تهدید می کند.
والدین باید در زمینه کنترل فرزندان مسئولیت پذیرتر شوند و با فراگرفتن خطرات احتمالی ناشی از سر و کار داشتن با مواد منفجره و محترقه، حوادث احتمالی ناشی از آتش بازی و همچنین یادگیری اصول ایمنی و پیشگیری از این حوادث، نقش مهمی در جلوگیری از بروز این حوادث داشته باشند.
از این رو آموزش والدین در زمینه چگونگی پیشگیری از حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال نقش مهمی در پیشگیری از بروز این حوادث دارد و در واقع پدر، مادر، خواهر و برادران از عوامل تقویت کننده رفتار هستند.
والدین می توانند کودکان و نوجوانان خود را با خطرهای آتش بازی آشنا کنند و به آنها بفهمانند که در مقابل مواد محترقه و منفجره، چقدر آسیب پذیرند.
بیان برخی از تجربیات ناگوار گذشته می تواند سودمند باشد و بچه ها را هوشیارتر کند و این هشدارها حتی اگر تکراری باشند، خالی از فایده نیستند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بیشتر کودکان به دور از چشم والدین، موادمحترقه و منفجره را خریداری و در جیب، کیف یا کمد اتاق پنهان می کنند.
ناصر فیاضی افزود: اما این مواد، به دلیل درجه آتشگیری پایین زود مشتعل می شوند و برخی مواقع خسارات جبران ناپذیری به بار می آورند.
وی اضافه کرد: والدین باید علاوه بر توضیح عوارض این مواد آتش زا، با نظارت دقیق بر پول توجیبی کودکان و نحوه هزینه کرد آن در این ایام، نظارت بیشتری بر رفتار و وسایل فرزندشان داشته باشند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: آنها باید موادسوختنی و آتش زا را از دسترس فرزندان دور کرده و آنها را در تهیه وسایل آتش بازی بی خطر همراهی کنند.
فیاضی گفت: والدین می توانند هیجان فرزندانشان که نشات گرفته از آیین چهارشنبه پایان سال است را تعدیل کنند تا این شب برای آنها خوشایند و لذت بخش باشد.
وی خواستار توضیح خطرهای استفاده از مواد محترقه برای کودکان و نوجوانان برای داشتن چهارشنبه ای امن شد و افزود: در صورت همراهی کودک با والدین برای او پاداش در نظر بگیرید.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان توصیه کرد: کبریت و مواد آتش زا مانند نفت و بنزین باید خارج از دسترس کودکان نگهداری شود و هرگز نباید به آنها اجازه داد با آتش زدن بوته، هیزم و امثال اینها در محیط خانه یا پارکینگ، جان خود و دیگران را به مخاطره بیندازد.
فیاضی اضافه کرد: اگر فرزندان به خرید وسایل آتش بازی اصرار دارند، با هم به خرید بروید و از محل‎های معتبر مواد کم خطر تهیه کنید.
وی ادامه داد: کودکان به هیچ عنوان نباید به تنهایی از مواد آتش بازی و محترقه استفاده کنند بلکه والدین در شادی های فرزندان مشارکت کنند.
کارشناس غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که مراقبت کامل صورت گیرد.
فیاضی افزود: حوادث علاوه بر کسانی که از مواد محترقه استفاده می کنند برای اشخاصی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد پس از مکان هایی که از مواد محترقه در آن استفاده می شود باید دوری کرد.
7526/2087

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی بهداشت و درمان چهارشنبه پایان سال نقش والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۳۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

داشتن اضطراب و استرس در کنکور به میزان زیادی عملکرد داوطلبان را تحت تأثیر قرار داده و موفقیت آن‌ها را کاهش می‌دهد. هر چقدر فرزندان به زمان کنکور نزدیک‌تر می‌شوند میزان اضطراب آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. افراد و عوامل زیادی در افزایش یا کاهش استرس کنکور اثرگذار هستند که از این میان نقش والدین و خانواده پررنگ‌تر و مهم‌تر است.

استرس نوعی ترس آزاردهنده است که می‌تواند علاوه بر اثرات روحی و روانی روی جسم فرد نیز تأثیرات نامطلوبی بگذارد و عملکرد او را دچار اختلال کند. برای مثال استرس می‌تواند موجب بالا رفتن تپش قلب، عرق کردن، لرزش دست و پا شده و تمرکز، تفکر، ادراک و یادگیری فرد را کاهش می‌دهد، در این حالت فرد نمی‌تواند فعالیت خود را به‌درستی انجام داده و دچار خطا و اشتباه می‌شود.

استرس سر جلسه‌ کنکور باعث می‌شود فرد وقتی سؤالات امتحان را می‌خواند احساس گیجی کند و منظور سؤال را متوجه نشده و فکر کند همه آن چیزهایی را که خوانده بود فراموش کرده است، در نهایت بعد از اینکه فشار زیادی را به ذهن خود می‌آورد یا سؤال را بدون پاسخ رها می‌کند و یا پاسخ نادرست و بی‌ربطی می‌نویسد.

باید بدانید داشتن کمی استرس عملکرد افراد را بهتر می‌کند. اضطراب به ما کمک می‌کند خطر را تشخیص دهیم و از آن اجتناب کنیم. اضطراب با افزودن هوشیاری و انرژی، کیفیت عملکرد ما را بالا می‌برد، اما وقتی شدت استرس خیلی زیاد و ماندگار باشد، کیفیت عملکرد را کم کرده و فرد را ناتوان می‌کند.

عباس مظفری روانشناس و رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان در خصوص رفتار والدین در کاهش اضطراب دانش‌آموزان در روزهای باقیمانده تا برگزاری آزمون سراسری کنکور به ایسنا گفت: والدین دانش‌آموزان باید به این مسأله توجه کنند که تا امروز تمام تلاش خود را به کار بسته و هرآنچه لازم بوده در اختیار فرزندان خود قرار داده‌اند.

والدین در روزهای منتهی به کنکور در مورد این آزمون حرفی نزنند

وی ادامه داد: مهمترین کاری که والدین در روزهای باقی‌مانده به کنکور باید انجام دهند این است که به هیچ عنوان در مورد موضوع کنکور حرف نزده و تذکر و یادآوری نداشته باشند و تنها محیط خانه را آرام نگه دارند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: والدین تغذیه فرزندان خود را مهیا کرده و سلامت روان خانه خود را فراهم کنند، به این معنا که در این روزها از دعوا و مشاجرات به شدت پرهیز کرده تا آرامش فرزندان حفظ شود.

این روانشناس گلستانی ادامه داد: دانش‌آموزان در روزهای مانده به آزمون سراسری کنکور فشار و استرس زیادی را تحمل می‌کنند بنابراین والدین باید با رعایت سکوت و آرامش در خانه و آماده کردن به موقع صحانه، نهار و شام فرزندان خود شرایط مطلوبی را در خانه فراهم کنند تا به استرس فرزندان دامن زده نشود.

مظفری تصریح کرد: دانش‌آموزان در شب پیش از آزمون از خوردن غذای چرب و سنگین به شدت پرهیز کرده و شب زودتر آماده خواب شوند تا صبح، سرحال و پرانرژی از خواب برخیزند.

دانش آموزان در شب کنکور از یادگیری مطالب جدید خودداری کنند

وی با بیان ایکه برخی معتقدند که دانش‌آموز باید در شب امتحان از درس خواندن پرهیز کند اما به عقیده من دانش‌آموزان می‌توانند تا ساعت ۹ شب مطالعه داشته باشند، گفت: دانش‌آموزان اگر می‌خواهد در شب امتحان مطالعه کنند تنها به مرور مطالبی که قبلاً فرا گرفته‌اند، بپردازند و از یادگیری مطلب جدید پرهیز کنند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: دانش‌آموزان وسایل مورد نیاز کنکور از قبیل مداد، خودکار، کارت شناسایی را از شب قبل آماده کرده و از بیدار ماندن تا دیروقت اجتناب کنند.

مظفری ادامه داد: داوطلبان کنکور پیش از ورود به جلسه صبحانه کامل شامل کربوهیدرات و مواد شیرین مثل عسل و مربا استفاده کند تا گلوکز مورد نیاز بدن آنها تأمین شود و دقت کنند مواد غذایی تازه و سالم باشد تا دچار مشکل نشوند.

وی با تأکید اینکه خانواده‌ها در شب کنکور از غذای بیرون استفاده نکنند، افزود: برخی خانواده‌ها در شب کنکور با این هدف که شب آخر درس خواندن فرزندان است به رستوران رفته و از غذای بیرون استفاده می‌کنند و بارها شاهد بودیم که دانش‌آموز نیمه‌های شب به دلیل استفاده از غذای ناسالم بیمار و راهی بیمارستان شده و این مسأله تمرکز و آرامش دانش‌آموز را بهم زده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • آگاهی والدین از هدایت تحصیلی دانش آموزان اندک است
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • پس از طلاق ملاقات با فرزند چه شرایطی دارد؟
  • حضانت فرزند در قوانین ایران؛ مراحل، شرایط و حقوق والدین
  • هوس لاکچری در ۰۳/۰۳/۰۳
  • اصول مراقبت از دندان‌های شیری در کودکان