Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@06:44:35 GMT

تب‌برفکی؛ مهم‌ترین عامل تهدیدکننده دام‌ها

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۳۵۸۷

تب‌برفکی؛ مهم‌ترین عامل تهدیدکننده دام‌ها

‌معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان گفت: تب‌برفکی مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سرمایه و تولیدات دامی است.

‌مجید اسکندرپور در گفت‌وگو با ایسنا، ‌اظهار کرد: بیش از 60 درصد بیماری‌های عفونی ناشی از بیماری‌های مشترکی است که از طریق دام‌های اهلی یا حیوانات وحشی به انسان قابلیت انتقال دارد و 75 درصد بیماری‌های نوپدید منشا حیوانی دارند که بسیاری از این بیماری‌ها می‌توانند باعث مرگ شده و به سرعت منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول با اشاره به اینکه بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان علاوه بر تهدید سلامت انسان‌ها خسارت‌های اقتصادی گسترده‌ای را نیز به همراه دارد، ادامه داد: در حال حاضر یکی از بیماری‌های مهم قابل انتقال بین انسان و حیوان که باید مورد توجه جدی باشد، بیماری تب‌برفکی است. در ایران بیماری تب‌برفکی مهم‌ترین عامل تهدیدکننده سرمایه و تولیدات دامی است و اولین بیماری دامی در جدول مبارزه با بیماری‌های دام قرار دارد.

وی افزود: بیماری دامی تب برفکی هیچ راه درمانی ندارد و دامداران باید برای در امان ماندن دام‌های سالم از این بیماری رعایت موارد بهداشتی، قرنطینه و ضدعفونی کردن محوطه نگه‌داری دام‌ها را جدی بگیرند.

اسکندرپور تصریح کرد: دامپزشکی علاوه بر پیشگیری و کنترل بیماری‌های اختصاصی دام، برای مقابله با بیماری‌های قابل انتقال میان حیوان و انسان، برنامه‌های متعددی را اجرا می‌کند که واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های مشترک، نمونه‌گیری و آزمایش دام‌ها به منظور شناسایی و حذف دام‌های بیمار یا حامل عامل بیمای‌های مشترک، از جمله این اقدامات است.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه اقدامات علیه تب‌برفکی در همه مراحل پرورش دام تا زمان کشتار و فرآوری، بسته‌بندی، توزیع و عرضه محصولات دامی ادامه دارد، یادآور شد: نظارت بهداشتی بر سلامت محصولات دامی در کشتارگاه‌ها و مراکز فرآوری و بسته‌بندی و عرضه مواد پروتئینی نیز از دیگر اقدامات دامپزشکی است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تب برفكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۳۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۷ هزار کیلوگرم فرآورده دامی در گیلان از چرخه مصرف خارج شد

به گزارش خبرنگار مهر، هادی بابایی ظهر یکشنبه در گفت و گو با رسانه‌ها با اشاره به پایان طرح تشدید کنترل و نظارت‌های بهداشتی فرآورده‌های خام دامی اظهار کرد: طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی فرآورده‌های خام دامی از تاریخ ۱۹ اسفند ماه سال گذشته تا ۲۲ فروردین ماه سال جاری در این استان اجرا و در جریان این طرح، ۶ هزار و ۹۰۶ مورد بازدید از مراکز تحت نظارت اداره کل دامپزشکی استان گیلان انجام شد.

وی با بیان اینکه طی این بازدیدها تا کنون ۷ هزار و ۷۱۲ کیلو گرم فرآورده از چرخه مصرف غذایی انسانی خارج شده است، افزود: در این مدت ۱۴ واحد متخلف پلمب و ۴۶۳ مورد غیر بهداشتی در جریان بازرسی از واحدهای تحت نظارت این اداره کل مشاهده شده است.

بابایی به بازرسی و تأمین گوشت سالم از کشتارگاه‌ها پرداخت و گفت: ۲۰ هزار و ۷۲ رأس دام سبک طی انجام این طرح در کشتارگاه‌های استان کشتار و بیش از ۴۲۴ تن گوشت از کشتار این دام‌ها استحصال شده‌است.

وی افزود: ۹ هزار و ۲۶۰ رأس دام سنگین نیز در این مدت در کشتارگاه‌های دام استان کشتار و بیش از ۲۰۰۰ تن گوشت از کشتار این دام‌ها استحصال شده است.

بابایی اضافه کرد: از ابتدای اجرا تا پایان این طرح مقدار ۱۸ هزار و ۸۱۰ تن گوشت مرغ تولید شده و این میزان گوشت سفید از کشتار ۱۰ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۹۳۸ قطعه طیور در کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان استحصال شده است.

وی ادامه داد: ۴۴ گروه متشکل از ۴۲ نفر از بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان در قالب اکیپ‌های ثابت و سیار در این مدت وظیفه بازرسی بهداشتی از ۴۳۲۵ مرکز تولید، توزیع، حمل و عرضه فرآورده‌های خام دامی را برعهده داشتند.

مدیرکل دامپزشکی استان گیلان در پایان به شهروندان محترم توصیه کرد: ضمن تهیه فرآورده‌های خام دامی مورد نیاز از مراکز معتبر، در هنگام خرید فرآورده‌های خام دامی به برچسب مشخصات و مهر دامپزشکی دقت کرده و هر گونه تخلف بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی را از طریق تماس با سامانه اطلاع‌رسانی ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنید.

کد خبر 6084261

دیگر خبرها

  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • واکسیناسیون دام‌های هویزه علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی
  • برپایی رزمایش جهاد دامپزشکی با ۱۲۶ هزار خدمت در آمل
  • دامپزشکی سبزوار ۷۰ متخلف بهداشتی را به دادگاه کشاند
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • بیماری تب برفکی در شرق کشور تحت کنترل است
  • انجام بیش از ۵ هزار آزمایش تخصصی در آزمایشگاه‌های دامپزشکی شهرستان مشهد
  • بیش از ۷ هزار کیلوگرم فرآورده دامی در گیلان از چرخه مصرف خارج شد