Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-16@19:51:54 GMT

گردشگری سلامت یا همان سفر برای سلامتی

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۴۱۷۹

به گزارش خبرنگار ایلنا، گردشگری سلامت یا health torism، در واقع به گونه‌ای از انواع گردشگری اطلاق می‌شود که بیشتر به دنبال بازیابی توان جسمی و سلامتی در همه ابعاد آن، اعم از روحی، روانی و جسمی باشد. ساده‌ترین حالت از گردشگری سلامت، خود ماهیت سفر است که فرد با تغییر آب و هوا و مسافرت، دچار مراتبی از بهبود روحیه می‌شود و در حیطه سلامت روحی، توان پیشین خود را بازیابی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل می‌توان تمام انواع توریسم را در ذیل توریسم سلامت جای داد. با این حال توریسم سلامت دارای تنوع بسیار بالایی در امکانات مرتبط با جذب گردشگر است و هر کشوری در سراسر دنیا، به دلیل همپوشانی جغرافیا با طبیعت، می‌تواند در این زمینه، برای خودش جایگاهی داشته باشد.

همچنین از دیرباز سفرهای طولانی برای مقاصد پزشکی در سراسر دنیا رایج بوده است. البته یک تفاوت اساسی میان مسافرت پزشکی در عصر حاضر، با توریسم سلامت وجود دارد. در مسافرت‌های درمانی، در واقع خدمات و امکانات پزشکی و درمانی در مبدا وجود ندارد یا نسبت به حل مسئله ناتوان است و سفر از روی اجبار اتفاق می‌افتد. اما در توریسم سلامت، امکانات در مبدا برای حل مشکلات وجود دارد و نیروی متخصص نیز در دسترس است و  فرد درمانجو، به علت وجود ما‌به‌التفاوت در نرخ عرض خدمات بهداشتی و درمانی به مقصد مورد نظر به قصد توریسم سلامت سفر می‌کند.

وجود امکانات بیمارستانی تخصصی و فوق تخصصی گسترده در سرزمین مقصد، تعدد مراکز درمان‌های طبیعی نظیر هیدروتراپی چشمه‌های گوگردی و آب گرم، مراکزی نظیر لجن‌درمانی، طب سوزنی، گیاه‌پزشکی، مجتمع‌های دارویی، هتل بیمارستان، طب سنتی، مراکز پرتودرمانی و سلول‌درمانی، از جمله زمینه‌های جذاب برای جلب توریسم‌های درمان‌جو از سراسر دنیاست. در این رویکرد به توریسم، پزشکان و پرستاران و سایر اعضای کادر درمانی، در واقع به مثابه خدمه توریستی برای مسافران سلامت عمل می‌کنند. کاهش نرخ تعرفه‌های پزشکی و دارویی و همچنین کاهش نرخ تعرفه خدمات پیراپزشکی برای خارجی‌ها، به طور حتم در جلب گردشگران نقش اساسی خواهد داشت.

با توجه به پیشرفت‌های سالیان اخیر ایران در تکنولوژی‌های هسته‌ای، لیزر و اپتیک و سلول‌های بنیادین، گسترش بیمارستان‌ها و مراکز پرتودرمانی با توجه به گسترش سرطان در جهان، به شدت در جذب بیماران سرطانی در جهان، به ایران موثر خواهد بود. توسعه بیمارستان‌های سلول‌درمانی نیز در راستای حل مشکلات مرتبط با ناباروری، می تواند ایران را به اصلی‌ترین مقصد توریسم سلامت در خاورمیانه بدل کند.

همچنین ایران با توجه به اینکه در ریشه‌کن کردن بسیاری از بیماری‌های واگیردار، توفیقات چشمگیری داشته، می‌تواند محلی برای تورهای قرنطینه کودکان مبتلا به بیماری‌های واگیردار عفونی از کودکان آفریقایی را به ایران تعیین کند و از مراجع بین‌المللی نظیر WHO و همچنین یونیسف، اعتبارات مورد نیاز برای این امر را جلب کند که علاوه بر تقویت رویکرد نوع‌دوستی، می‌تواند به جلب توریسم، سرمایه‌گذار خارجی و تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر نیز کارگشا باشد.

وجود شهرک گردشگری سلامت در استان مازندران، مراکز و استخرهای هیدروتراپی و آب گرم در سرعین اردبیل، جذابیت‌های مرتبط با وجود آرتمیا و لجن‌درمانی در کنار دریاچه ارومیه، وجود گنبدهای نمکین سمنان برای ایجاد دهکده‌های گردشگری نمک که در ذیل توریسم درمانی پتانسیل گسترده‌ای دارند. امکانات گسترده برای سنگ‌درمانی در نیشابور و بهره‌گیری گسترده رشته کوه زاگرس از شمال تا جنوب، برای گیاه پزشکی و ظرفیت‌های گسترده از ذخایر ژنتیکی داروهای گیاهی و گیاهان دارویی، تحت عنوان پتانسیل‌های طبیعی و نیمه طبیعی ایران برای این حوزه نام برد. همچنین وجود کادرهای پیشرفته درمانی و تعدد پزشکان و جراحان متخصص نیز به طور خودکار به یکی از امکانات جلب گردشگران حوزه سلامت به ایران است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آب و هوا بهداشتی و درمانی درمان سلامت مشکلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر بهداشت از ساخت بیمارستان موقوفه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، بیمارستان موقوفه دکتر افشین تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران در منطقه ۲۲ تهران از مناطق پر تراکم جمعیتی که فاقد بیمارستان عمومی دولتی است، ساخته خواهد شد و نخستین بیمارستان دولتی در این منطقه است که نیاز درمانی قشر زیادی از ساکنان غرب تهران را رفع خواهد کرد و به ارائه خدمات بهتر درمانی در یکی از مناطق پرتراکم تهران کمک می‌کند.

آغاز به کار ساخت این بیمارستان با تلاش و پیگیری دادستانی و رئیس دیوان عالی کشور آغاز شده است، برنامه ساخت این بیمارستان در بازه زمانی ۳۶ ماهه است. این بیمارستان در ۹ طبقه و ۲۷ هزار متر مربع زیربنا و دوطبقه پارکینگ به مساحت ۵ هزار متر مربع و ۱۱ هزار متر مربع فضای محیطی است.

دادستانی کل کشور، دیوان عالی کشور و دانشگاه علوم پزشکی ایران ساخت این بیمارستان را از محل موقوفه دکتر افشین و جلب مشارکت‌های مردمی در راستای شعار سال تولید با مشارکت مردم، انجام می‌دهد.

دیگر خبرها

  • برای سلامتی موهایمان چه غذاهایی بخوریم؟
  • بازدید وزیر بهداشت از ساخت بیمارستان موقوفه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • مراجعه بیش از ۳۳ هزار بیمار به مراکز درمانی دانشگاه علوم‌ پزشکی بابل در نوروز ۱۴۰۳
  • خدمات درمانی دانشگاه علوم‌پزشکی بابل به بیش از ۳۳ هزار بیمار
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!
  • اعلام زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی | تعرفه‌های درمانی ایران این کشور همسایه ۱۸ برابر ایران است!
  • زمان اجرای تعرفه‌های جدید پزشکی / تفاوت تعرفه‌های درمانی ایران با دیگر کشورها
  • بیمارستان مطهری قطب درمانی چشم پزشکی علوم پزشکی ایران خواهد شد
  • رونق توریسم و مبادلات فرهنگی با رویداد‌های ادبی / نسبت نمایشگاه کتاب تهران با گردشگری ادبی چیست؟
  • گردشگری سلامت در خراسان‌شمالی؛ از رویا تا واقعیت