Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@06:09:20 GMT

کتاب «زبان در گستره‌ فرهنگ» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۵۸۶۸

کتاب «زبان در گستره‌ فرهنگ» منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه مقالات انسان‌شناسی زبان‌شناختی امیلیا نرسیسیانس، دانشیار انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی تهران با عنوان «زبان در گستره فرهنگ: مجموعه مقالات انسان‌شناسی زبان‌شناختی» توسط نشر افکار منتشر شده است.

کتاب «زبان در گستره فرهنگ» شامل هفده مقاله به شرح زیر است:

فیلم‌نامه‌ها؛ دال‌هایی برای انعکاس الگوهای محاورات جنسیتی

زبان و کاربردهای انسان‏‌شناختی

زبان تصویری و عاطفه

حفظ محیط زیست و رشد دانش بومی

کارکرد زبان (ها) در شهر

دوزبانه‌های هشت‌ساله و توانش شناختی

اشاراتی به زبان استاندارد، دوزبانگی و دو زبان‌گونگی در بافت چند فرهنگی ایران

تأثیر متقابل عوامل عاطفی و شناختی در فرایند اجتماعی شدن کودکان دوزبانه

کارکردگرایی و نادیده انگاشتن گونه‌های زبانی غیر مسلط

تحلیل یادداشت‌های بازدیدکنندگان و ساخت هویت‌های اجتماعی

ملاحظات علمی و عاطفی در روند تحقیق زبان‌‏شناسی انسان‏‌شناختی

جامعه‏‌شناسی زبان‌های استاندارد در عهد ساسانیان

زبان‌‏شناسی اجتماعی و گفت‏وگو: فراتر از کارکردگرایی

دوزبان‏‌گونگی و دو فرهنگ‏گونگی

دوزبانی، دوزبان‏‌گونگی و دو فرهنگ‏گونگی و کدهای محدود و گسترده

مردم‌‏نگاری و ارتباطات زنان ارمنی

زبان و توصیف‌های دوزبانگی از دیدگاه شناختی

در پیش‏گفتار نویسنده آمده است: «مطالعه زبان به‏‌عنوان یک کنش اجتماعی، قادر به نمایان کردن ساختار روابط اجتماعی سخنوران در جامعه خاص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر جامعه‌‏ای دارای قوانین، محدودیت‌ها و ویژگی‌های خود است که اعضای جامعه در روند فرهنگ‏‌پذیری، آن‌ها را به‏‌صورت آزمون و خطا، پاداش و تنبیه از نسل گذشته فرا می‌گیرند و به فعل در می‌آورند. جامعه با در دست داشتن ابزار فرهنگ قادر به کنترل و تنظیم رفتارهای گفتاری افراد است. زبان پدیده‏ای است فراگیر، هر جا انسان هست، زبان هم وجود دارد و وظیفه زبان‏‌شناس اجتماعی یافتن تأثیر هنجارها و ارزش‌های جامعه بر زبان است. از نظر او زبان به صورت نمادین بازنماگر تعاملات افراد و رفتارهای اجتماعی آن‌ها است. از به‌‏وجود آمدن ادبیات مربوط به زبان‏شناسی اجتماعی و تبدیل آن به یک‏‬ رشته دانشگاهی بیش از شصت سال نمی‌گذرد. علم‏داران این علم را در غرب ویلیام لابوف و جان گومپرز از ایالات متحده آمریکا و بازیل برنشتاین را از بریتانیا می‌دانند. کتاب حاضر، مجموعه‌‏ای است منتخب از هفده مقاله. در این کتاب سعی کرده‌‏ام مقالاتی را که گوشه‌هایی از مسئله زبان در ایران را مطرح می‌کند، در یک جلد جمع‏‌آوری کنم تا راحت‌تر در دسترس دانشجویان و علاقمندان به این رشته قرار گیرد.»

کتاب «زبان در گستره فرهنگ: مجموعه مقالات انسان‌شناسی زبان‌شناختی» که در ۳۵۹ صفحه و تیراژ ۵۰۰ نسخه به چاپ رسیده، چهارمین همکاری مشترک امیلیا نرسیسیانس با نشر افکار، ناشر تخصصی کتاب‌های انسان‌شناسی و مردم‌شناسی است که پیش از این کتاب‌های «انسان، نشانه، فرهنگ»، «مردم‌شناسی جنسیت» و «مردم‌شناسی تعلیم و تربیت» را از او منتشر کرده بود.

کد خبر 4572002 مهرنوش محمدزاده

منبع: مهر

کلیدواژه: ایران ایالات متحده آمریکا بریتانیا دانشگاه تهران انسان شناسی و فرهنگ معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۵۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز انتشار گرفت 

بقه گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در پنجاه و سومین جلسه کمیسیون تخصصی نشریات علمی حوزه علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، با انتشار فصلنامه Journal Of Second Language Pedagogy «آموزش زبان دوم» واحد مشهد موافقت شد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در گفت‌وگو با زش زبانخبرنگار آنا با  با اعلام این خبر اظهار کرد: مجله علمی «آموزش زبان دوم» با هدف ایجاد بستری برای محققان و نویسندگان در زمینه آموزش و یادگیری زبان دوم است تا ایده‌های نوآورانه، چارچوب‌های نظری و ابزار‌های عملی خود را به اشتراک گذاشته و منتشر کنند.

رحیم دبیری با بیان اینکه مجله علمی «آموزش زبان دوم» نخستین مجله تخصصی زبان دوم است که به زبان انگلیسی منتشر خواهد شد، افزود: دامنه این مجله شامل بحث‌های نظری در مورد فراگیری زبان‌ها، تحقیقات تجربی درباره روش‌های آموزش زبان، رویکرد‌های نوآورانه برای ارزیابی زبان و تأملاتی در مورد شیوه‌های آموزشی متنوع است و مقالات با عناوین مربوط به آموزش زبان از جمله زبان شناسی کاربردی، مطالعات فرهنگی، توسعه و ارزیابی مواد آموزشی، آموزش معلمان زبان و طراحی و تدوین برنامه درسی را پس از داوری منتشر خواهد کرد.

وی افزود: نشریه علمی انگلیسی زبان «آموزش زبان دوم» با همکاری اعضای هیئت علمی گروه آموزشی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به مدیر مسئولی زهرا ظهوریان و سردبیری پوریا بقایی‌مقدم منتشر می‌‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تبیین کرد: این دانشگاه در حال حاضر صاحب امتیاز ۹ نشریه علمی است که از این تعداد چهار مجله به زبان فارسی و پنج مجله به زبان انگلیسی منتشر می‌شوند و برخی از نشریات آن دارای اعتبار علمی ISI و وزارت عتف هستند.

دبیری یادآور شد: همچنین نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد دارای امتیاز دستاورد‌های پژوهشی بر اساس بخشنامه جامع دکتری تخصصی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • یافته‌های علمی و تحقیقاتی حوزه علوم شناختی تبادل می‌شود
  • شکل‌گیری مفهوم محیط‌زیست در تفکر اجتماعی
  • آستانه امام مهربانی‌ها و مجال خدمتی به گستره ایران
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • نسبت میان علم و فلسفه
  • نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز انتشار گرفت 
  • نشریه علمی «آموزش زبان دوم» دانشگاه آزاد مشهد مجوز نشر گرفت 
  • کتاب «رهیافت‌هایی به زیارت» رهسپار بازار نشر شد
  • «معارف قرآن» استاد مصباح نظام فکری منسجمی از معارف را شکل می دهد