Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@00:01:51 GMT

مراسم اعتکاف در 11 مسجد شمیرانات برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۷۰۵۲

مراسم اعتکاف در 11 مسجد شمیرانات برگزار می شود

تهران- ایرنا- مسئول فرهنگی امور مساجد شمیرانات خبر داد: مراسم معنوی اعتکاف از چهارشنبه تا جمعه در یازده مسجد در سطح شهرستان با 2 هزار نفر ظرفیت اجرا خواهد شد.

به گزارش ایرنا، اعتکاف به معنای اقامت کردن برای سه روز متوالی در مسجد به قصد عبادت با مراعات شرایطی خاص نظیر روزه گرفتن، از جمله عبادت های مستحب دین اسلام به شمار می آید؛ همچنین شخصی که این عبادت را به جا آورد معتکف می گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهمترین ایام برای اعتکاف روزهای ایام البیض یعنی سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب و یا 10 روز آخر ماه رمضان است.
محمد ناصر کتابچی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با فرا رسیدن ایام اعتکاف از بامداد فردا (چهارشنبه) تا اذان مغرب جمعه، 8 مسجد در شهر شمیران، دو مسجد در بخش لواسانات و یک مسجد در بخش رودبار قصران این مراسم پر فیض معنوی را برگزار می کنند.
این مقام مسئول گفت: جشن ویژه ولادت حضرت علی (ع)، تلاوت قرآن کریم، اقامه نمازهای واجب و مستحب دسته جمعی، حضور سخنرانان و مبلغان دینی و اخلاقی و ارائه پک های فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی و امور مساجد به معتکفان از جمله برنامه های این سه روز است.
به گفته وی مراسم معنوی اعتکاف در مساجد ولیعصر (عج) محله محلاتی، النبی (ص) محله ولنجک، جامع والفجر محله کاشانک، امام موسی کاظم (ع) محله نوبنیاد، جامع محله ازگل، قائم (عج) محله چیذر و امام صادق (ع) در شهر شمیران، امام حسن عسکری (ع) و امیرالمومنین (ع) در لواسانات و جامع فشم در رودبار قصران اجرا می شود.
کتابچی خاطرنشان کرد: با توجه به تقارن ایام اعتکاف و تعطیلات سال نو، امسال شاهد استقبال کمتری از سوی شهروندان هستیم.
این مقام مسئول یادآور شد: در سال گذشته 24 مسجد شمیرانات با استقبال 5 هزار معتکف این مراسم را برگزار کردند.
شهرستان شمیرانات متشکل از شهر شمیران و دو بخش لواسانات و رودبار قصران با جمعیتی افزون بر 600 هزار نفر در شمال و شمال شرقی پایتخت واقع شده است.
تهرام/9897//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دين اعتكاف مسجد شميرانات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۷۰۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید

   عصر ایران- به مناسبت شصت‌و‌پنجمین سالگرد درگذشت مرجع فقید جهان تشیع - آیت‌الله العظمی حسین طباطبایی بروجردی- غروب امروز ( سه‌شنبه 4 اردیبهشت 1403) مراسمی در مسجد اعظم قم برگزار می شود؛ مسجدی که یادگار اوست و تولیت آن با نوادۀ مرجع فقید که اکنون خود از چهره های شاخص حوزۀ علمیه به حساب می‌آید. 

   آیت‌الله فقید البته در سال 1340 خورشیدی درگذشته ولی مطابق سنت حوزوی سالگردها را بر اساس سال قمری محاسبه می‌کنند و از این رو شصت‌و پنجمین سالگرد گفته می‌شود.

   انتخاب حاج شیخ حسین انصاریان به عنوان سخن‌ران هم از این حیث قابل توجه است که بر سنت استقلال مرجعیت و حوزه‌ها از نهادهای قدرت تأکید شود.

   گرامی داشت یاد او بعد از 5

63 یا 65 سال به سبب آن است که از آیت‌الله العظمی بروجردی به عنوان آخرین مرجع تام یاد می‌شود و مراد این است که همه بر سر او توافق و اتفاق نظر داشتند و در حیات او مرجع دیگری چندان مطرح و محل مراجعه نبود. حال آن که بعد از ایشان مراجع متعددی محل مراجعۀ شیعیان بودند و حتی در زمان امام خمینی که در رأس نهاد قدرت رسمی و نظام سیاسی قرار گرفتند نیز مراجع متعدد مطرح بودند و مرجعیت در انحصار امام خمینی نبود که خود در زمرۀ شاگردان برجستۀ مرحوم بروجردی بود.

به بهانۀ انتشار این خبر نقل یاداشت سید مهدی حسینی دورود - دین‌پژوه- هم مناسبت دارد که در کارنامۀ زندگی و فقهی آیت‌الله العظمی بروجردی سه ویژگی و اثرگذاری را برجسته و شاخص دیده و نوشته است: 

1. به احیای حوزه‌ علمیه قم پرداخت و آن را به عنوان نهادی دینی- مردمی، معرفی و پایه های را که حاج شیخ عبدالکریم موسس حوزه بنا نهاده بود تثبیت کرد‌. همچنین حوزه را هم از گزند افراطیون و کج‌اندیشانِ درون و هم از خطرات سیاست و حوادث بیرون مصون داشت.

 2.  دیگری کادر سازی و فراهم ساختن  زمینه حضور عالمان برجسته در بلاد مختلف داخل و خارج کشور و همچنین تشویق دیگر بزرگان برای نوشتن رساله‌های عملیه بود. به‌طوری که در آن تاریخ پر‌آشوب هیچ ردپایی از بی‌تدبیری، تحکّم و آفت سیاست زدگی در روش آقای بروجردی نمی توان یافت.

3. اوضاع کشور و جامعه را آرام نگاه داشته و به دلیل رابطه تعریف شده‌ای که با حکومت از خود بروز داده بود در بین مردم و در چشم حاکمان به خصوص شخص شاه محبوب و مقتدر بود.
  

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیت الله علوی بروجردی : به عنوان روحانیت ، حوزه و مرجعیت باید از اصل کرامت انسان دفاع کنیم (فیلم)

دیگر خبرها

  • اشغالگران به مناسبت عید یهودیان حرم ابراهیمی را بستند
  • نخستین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره قلب شهر در مسجد ملااسماعيل یزد
  • برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد شکست آمریکا در صحرای طبس
  • سومین سالگرد شهادت سردار حجازی برگزار می‌شود
  • برگزاری مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان
  • پرچم گنبد حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) تعویض شد + فیلم و تصویر
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید