Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@10:23:59 GMT

۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران‌زا است

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۷۸۵۱

۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران‌زا است

‌مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران با اشاره به وقوع سیل اخیر در مازندران یکی از دلایل آن را نبود مطالعه کارشناسانه در مورد نقاط حادثه خیز مازندران دانست و گفت: ۳۰ میلیمتر بارندگی در مازندران بحران‌زا است.

‌رستم زرودی در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد علل خسارت های فراوان پس از وقوع سیل در استان اظهار کرد: مدیریت بحران ۴مرحله دارد که ۲ مورد آن به پیش از حادثه و ۲مرحله آن به پس از وقوع بحران مربوط می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برای هرکدام از این مراحل نیز ردیف بودجه ای درنظر گرفته شده که متاسفانه اداره کل بحران مازندران هیچ مطالعه کارشناسانه ای در خصوص نقاط حادثه خیز مازندران نداشته و بودجه ای نیز برای آن در نظر نگرفته است.

مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران در مورد علت سیل اخیر در ساری یادآور شد: از نظر جغرافیایی رودخانه تجن، هزار و ۴۰۰ کیلومتر را طی می کند و بزرگترین چالش آن از سمت چپ این رودخانه است.

وی خاطرنشان کرد: از سمت چپ ۳ آبراهه به این رود متصل می شود که در امتداد مسیر ارتفاعات و دشت علاوه بر افزایش سرعت آب، آورده هایی نیز در طی طریق با آن همراه می شود.

زرودی با بیان اینکه وجود سد در این مسیر می توانست سرعت و شدت آب را در طی بارش های سیل‌آسا کنترل کند، تصریح کرد: معمولا میزان بارندگی در مازندران به ۳۰ میلیمتر برسد ما دچار بحران خواهیم شد و خسارت‌های فراوانی بلای جان استان می شود و مهم‌ترین دلیل آن عدم بررسی و مطالعه در مورد مکان های حادثه خیز و راهکار برای جلوگیری از حوادث طبیعی است.

مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران یادآور شد: در ارتفاعات تجن با نصب سرشاخه گیر، رسوب گیر و کنترل برداشت شن و ماسه از رودخانه می توانستیم خسارت را به حداقل برسانیم.

وی افزود: اگر برداشت های بی رویه شن و ماسه در غرب مازندران نیز به همین منوال ادامه یابد قطعا در آینده با بارش های شدید دچار بحران بزرگی می شویم.

زرودی با اشاره به اینکه باید مناطق حفاظت شده ای در رودخانه ها ایجاد شود، تصریح کرد: برای جلوگیری از خسارت ها در آینده بابد ابتدا نقاط آسیب دیده و در معرض آسیب مورد رصد قرار گرفته و برای آن ها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

مدیرکل سابق مدیریت بحران مازندران افزود: منابع طبیعی باید جلوی برداشت های بی رویه شن و ماسه را بگیرد و اداره آب منطقه ای مازندران نیز باید در حوضه رودخانه های در معرض سیل استان سرشاخه گیر و رسوب گیر نصب کند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارندگي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۷۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشت بو رکورد دار بارندگی در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️در کرنگ ۱۳/۱ میلیمتر، بادله کوه ۱۲/۳ میلیمتر، حسین آباد کالپوش ۱۲/۱ میلیمتر، پرور ۱۱/۹ میلیمتر، دیباج ۱۰ میلیمتر باران باریده است و در سایر مناطق کمتر از ۱۰ میلیمتر باران باریده است.

 

دیگر خبرها

  • آماده باش تمامی دستگاه‌های اجرایی برای خدمات رسانی به مردم
  • دشت بو رکورد دار بارندگی در استان سمنان
  • ۱۷ گروه ارزیاب خسارت سیل اصفهان را برآورد می‌کنند
  • راه‌های روستایی متاثر از سیلاب مازندران باز شد
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • مدارس یزد چهارشنبه غیرحضوری شد
  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های قزوین
  • آماده‌باش مدیریت بحران استان
  • مدیریت بحران استان یزد در آماده باش کامل است