Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-23@10:34:30 GMT

از گنجشکان شهری چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۶۸۲۹۴

از گنجشکان شهری چه می‌دانید؟

خرداد: فردا 20 مارس (29 اسفند) روز جهانی «گنجشک» است. گنجشکان گونه‌های مختلفی دارند. یکی از مهمترین آنها، گنجشکان شهری یا همانPasser domesticus است. در این باره یک پرنده‌شناس گفت: گنجشکان شهری یک گونه‌ مقاوم و همه‌چیزخوار هستند که تولید مثل بالایی هم دارند، به طوری که هر دو ماه یک بار تخم‌گذاری می‌کنند و در هر دوره حداقل چهار تا پنج تخم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




حسینی رییس گروه پرندگان دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست در گفت و گو با ایسنا، ادامه داد: این پرندگان تقریبا در همه فصول توان تخم‌گذاری دارند، البته در فصل زمستان به دلیل کمبود غذا تا حدی زادآوری آنها کمتر می‌شود.
وی با بیان اینکه گنجشکان شهری به دلیل جمعیت بالا در هرم غذایی بسیار اهمیت دارند، تصریح کرد: گنجشکان هم طعمه و هم طعمه‌خوار هستند. گونه‌های مختلف از  گربه‌سانان گرفته تا پرنده‌های شکاری و کلاغ می‌توانند از گنجشکان تغذیه کنند.
این پرنده شناس با اشاره به اینکه گنجشک همه‌چیزخوار است و در محیط‌های شهری از ضایعات غذایی استفاده می‌کند، ادامه داد: در مزارع و باغات هم از کرم‌ها، آفت‌ها و حشرات تغذیه می کند، بنابراین از این جهت حضور گنجشکان در پیرامون مزارع و باغات می‌تواند مبارزه بیولوژیکی موثر باشد.
رئیس گروه پرندگان در سازمان محیط زیست گفت: خاستگاه اولیه گنجشکان (Domesticos)، آفریقای شمالی و اروپاست اما به دلیل زادآوری و مقاومت بالا، توانسته به تدریج در سایر نقاط دنیا هم گسترش یابد به طوری که در حال حاضر در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و استرالیا و تقریبا اکثر شهرهای دنیا گنجشک وجود دارد.
حسینی در پاسخ به این پرسش که شهروندان چه کاری برای حفاظت از گنجشکان می‌توانند انجام دهند؟ گفت: بهتر است شهروندان کاری به گنجشکان نداشته باشند و این بهترین کمک به آنهاست. حتی این گونه نیازی به غذادهی توسط انسان ندارد و می‌تواند غذای خود را پیدا کرده و از پس خود بربیاید.
این پرنده‌شناس در پایان با بیان اینکه امکان شمارش جمعیتی گنجشکان شهری وجود ندارد، اظهار کرد: گنجشکان شهری در لیست گونه‌های حفاظتی قرار ندارند. برچسب ها: گنجشك ، پرنده‌شناس ، پرندگان

منبع: خرداد

کلیدواژه: گنجشك پرنده شناس پرندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۸۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تیم تحقیقاتی سیاره زحل به تازگی اظهار کرده‌اند، قمر اقیانوسی سیاره  زحل، انسلادوس قادر به پشتیبانی از حیات است.

فابیان کلنر، سیاره‌شناس و اختر زیست‌شناس در دانشگاه واشنگتن می‌گوید، به عنوان یک دانشمند سیاره‌شناسی و اختر زیست‌شناس که بر روی دانه‌های یخ انسلادوس مطالعه می‌کند، باید مشخص شود که روی قمر یخی سیاره زحل یا سایر قمر‌های یخی امکان حیات وجود دارد یا خیر.

تمرکز کلنر بر اکتشاف قمر‌های یخی در منظومه شمسی، به ویژه قمر زحل انسلادوس و قمر مشتری اروپا است.

داده‌ها حکایت از آن دارند که زحل دارای ۱۴۶ قمر تایید شده است؛ بیش از هر سیاره دیگری در منظومه شمسی، اما انسلادوس از همه آنها مهم‌تر و برجسته‌تر است و به نظر می‌رسد که می‌تواند میزبان حیات باشد. تحقیقات نشان داده که در زیر سطح انسلادوس یک اقیانوس آبی عظیم وجود دارد.

گروه تحقیقاتی کلنر در حال کار بر روی تشخیص سلول‌های بیگانه در این قمر و توسعه تکنیک‌هایی برای تشخیص مولکول‌های زنده در آب و ابزار‌هایی برای اکتشاف عمیق‌تر این اقیانوس هستند.

این پژوهش اهمیت بسیاری برای دانشمندان حوزه فضایی دارد. چرا که کشف حیات در خارج از سیاره زمین علاوه‌براینکه می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره شرایط موجود در سیارات خارج از جو ارائه دهد، می‌تواند منشا  دوره جدیدی از تحقیقات و ماموریت‌های فضایی باشد.

فضاپیمای کاسینی ماموریت مشترک بین ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی ایتالیا است که طی ساله‌های کاوش خود به بررسی زحل، حلقه‌ها و قمر‌های آن پرداخت و  یافته‌های شگفت انگیزی ارائه کرد. براساس اکتشافات صورت گرفته، انسلادوس، تنها ۳۱۳ مایل (۵۰۴ کیلومتر) قطر دارد و زیر پوسته یخی خود یک اقیانوس آب مایع که سراسر قمر را در بر می‌گیرد، جای داده است.

به باور دانشمندان، انسلادوس هم مانند دیگر قمر‌های یخی اطراف غول‌های گازی دارای اقیانوس زیرسطحی مایع با گرمایش کشندی است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • انواع مرغ ماهی خوار در ایران + بررسی خصوصیات آن ها
  • نجات یک بهله دلیجه زخمی با کمک دوستداران محیط زیست
  • حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است
  • «پرنده، دیدنی است» به نمایش در می‌آید
  • معرفی ۵ مدل قفس پرنده لوکس
  • گیاهی از خانوادۀ «آناناس» که ممکن است «پرنده و گوسفند» بخورد! (+عکس)
  • آغاز عملیات محلول پاشی برگی در فضای سبز شهری مشهد
  • کاشت ۲۵ هزار بوته گل زنبق در منطقه ۹ اصفهان
  • برخورد قضایی با پرنده فروشان دوره گرد در بافق