Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در عهد عتیق، از غار‌ها به عنوان محل عبادت، آرامگاه یا پناهگاه استفاده می‌شده است. امروزه متخصصان غار‌ها را به منظور کشف جزییاتی درباره‌ی شرایط آب و هوایی گذشته مطالعه میکنند. پژوهشگران غار‌ها را به عنوان بخشی مهم و غیر قابل اغماض از کار و آزمایش‌هایشان می‌نگرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برخی از غار‌های زیرزمینی به مراکزی توریستی بدل شده‌اند که به‌خصوص مناسب گردشگرانی‌اند که خیلی اهل ماجراجویی نیستند و به علت زیباییشان به سمتشان کشیده شده‌اند. پله، روشنایی‌های مصنوعی و خدماتی دیگر مناسب این گونه گردشگران در این غار‌ها تعبیه شده است.   غار‌های مولو  
غار‌های مولو در مالزی از پرطرفدارترین مقاصد گردشگری‌اند و در پارک ملی گونونگ مولو شهر بورنئو قرار دارند؛ مکانی زیبا با ساختاری از آهک و در محیطی جنگلی. ساراواک یکی از تالار‌های این مجموعه با مساحت تقریبا ۷۰۰ در ۴۰۰ متر و ارتفاع ۷۰ متری بزرگترین تالار غاری در دنیاست که به گفته‌ی بازدیدکنندگان قابلیت این را دارد که ۴۰ عدد هواپیمای بویینگ ۷۴۷ را درون خود جای دهد.
غار کریستال‌ها  
این مکان زیبا در سال ۲۰۰۰ در شمال مکزیک و هنگام حفر زمین به منظور ساخت مترو کشف شد. تالار اصلی آن بزرگترین کریستال‌های طبیعی دیده‌شده در سراسر دنیا را دارا میباشد. بزرگترین کریستال آن ۱۱ متر طول، ۴ متر قطر و ۵۵ تن وزن دارد. علت بزرگی این کریستال‌ها دمای بالا و سوزان غار است که بستری مناسب برای رشد و گسترش کریستال‌ها فراهم میکند.
غار آیریزن‌ولت  
آیریزن‌ولت در زبان آلمانی به معنای دنیای غول‌های یخی است. این غار بزرگترین غار یخی دنیاست و درون کوه هوشکوگل از رشته‌کوه آلپ قرار دارد. این غار توسط رودخانه ساخته شده؛ رودخانه‌ای که مسیر خود را از میان کوه با فرسایش آن و به‌وجود آوردن غار هموار کرده است. ساختار‌های یخی درون غار نیز از یخ زدن برف‌های سرازیر شده به درون آن در زمستان به وجود آمده‌اند.
حفره‌های زیرزمینی کارلزباد  
این حفره‌ها که در نیومکزیکو ایالات متحده قرار دارند به خودی خود یک پارک ملی در نظر گرفته میشوند. اتاقی بزرگ و ساخته شده از آهک با اندازه‌ی ۱۲۱۹ در ۱۹۰ متر مساحت و ماکزیمم ارتفاع ۱۰۷ متر بزرگترین حفره‌ی این مجموعه است. از نظر اندازه هفتمین غار بزرگ دنیاست وگویی با دنباله‌های بی‌نظیری از استالاکتیت و استالاگمیت تزیین شده است.
رید فلوت  
غار رید فلوت یا قصر هنر طبیعت در شمال غرب گیلین) جنوب چین (قرار دارد. در افسانه‌های چینی آمده است که علت نام‌گرفتن این غار به رید فلوت این است که چینی‌های باستان گمان میکردند از رید) نی‌های شنی های ورودی آن میتوان به عنوان فلوت و نی استفاده کرد. این غار آهکی منظره‌ای رویایی و چشم‌نواز از استالاکتیک، ستون‌های سنگی، گیاهان، استالاگمیت، پرندگان، حیوانات و دیگر دکور‌های سنگی به دست میدهد.
رودخانه‌ی زیر زمینی پورتوپرنسسا  
این رودخانه‌ی زیرزمینی که در پالاوان فیلیپین واقع شده تا سال ۲۰۰۷ طویل‌ترین نوع خود شناخته میشد. در سال ۲۰۰۷ این عنوان به رودخانه‌ی زیرزمینی یوکاتان پنینسولای مکزیک تعلق گرفت. طول این رودخانه ۸.۲ کیلومتر است و قبل از ریختن به دریای چین از غار‌هایی بینظیر عبور میکند، غار‌هایی که خود این رودخانه کاویده است.
اسکوچجان  
این غار بلندترین و مرتفع‌ترین تالار غاری اروپا را در خود جای داده و دربندی زیرزمینی و بزرگ، پل روی این دربند و آبشار‌هایی زیبا از دیدنی‌های آن به شمار میروند. این غار تراکیب خارق‌العاده‌ای از استالاگمیت و استالاکتیت در خود دارد. این غار‌ها محصول رودخانه‌ی رکا هستند. در ابتدا این رودخانه روی سطح زمین حرکت میکند و کم کم طول ۳۴ کیلومتر را در نزدیکی ساحل آدریاتیک و زیر زمین سیر میکند.
غار‌های وایتومو  
این غار‌ها از جاذبه‌های توریستی کشور زلاندنو هستند و در بیرون شهر وایتومو قرار دارند. کرم‌های شب‌تاب در این غار‌ها چشم‌ها را مینوازند. این موجودات به اندازه‌ی یک پشه بوده و به وفور در این کشور زندگی میکنند. تاریخ این غار به سی هزار سال قبل باز میگردد و طراحی‌های مخصوص و بینظیر خاص خود را دارد. میله‌های آهکی زیبا و حفره‌ی کلیسایی بزرگی که به دلیل نوا و آکوستیک دلپذیرش مشهور است از سری مواردیست که گردشگران را به سمت آن میکشاند.
جیتا گروتو  
این مجموعه ترکیب دو غار مجزای آهکیست؛ گروتوی زیرین و گروتوی رویین. تالار رویین از بزرگترین مجموعه‌ی استالاکتیتی دنیا تشکیل شده و زیرین نیز با طولی ۶۲۰۰ متری حدودا ۶۰ متر زیر تالار رویین قرار دارد. از تالار زیرین یک رودخانه عبور میکند.
غار مجلس‌الجین  
این غار را میتوان در منطقه‌ای دوردست از فلات سلما در عمان پیدا کرد. این غار از تالاری یکتا و ویژه با مساحت ۳۱۰ در ۲۲۵ متر بهره میبرد که گنبدی در ارتفاع ۱۲۰ متری روی آن کشیده شده است. عمیق‌ترین بخش آن ۱۷۸ متر زیر این قله‌ی گنبدی قرار دارد؛ یعنی ۵۸ متر زیر زمین. ۱۲ هواپیمای بزرگ میتوانند درون این غار پهلو بگیرند.   منبع:برترین ها انتهای پیام/ محبوب‌ترین غارهای زیرزمینی را بشناسید!

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها مناطق گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۶۸۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره‌کل روابط‌عمومی سازمان سینمایی کشور، طی حکمی از سوی محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی، قادر آشنا به سمت دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب شد.

متن حکم محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی به این شرح است:

«جناب آقای دکتر قادر آشنا

با سلام

نظر به تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی به استناد ماده ۶ آیین‌نامه جایزه پژوهش به موجب این حکم به عنوان دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران منصوب می‌شوید.

اهتمام برای شناسایی ظرفیت‌های مغفول‌مانده سینمای ایران اسلامی، معرفی پژوهش های برتر سینمایی، برنامه‌ریزی و تمهیدات لازم برای مشارکت حداکثری محققین و پژوهشگران اندیشکده‌ای علمی کشور با عنایت ویژه به اسناد و قوانین بالادستی در این رویداد مهم علمی مورد انتظار است.»

قادر آشنا دارای مدرک دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی است و علاوه بر سوابق علمی و دانشگاهی به عنوان مدیرکل هنرهای نمایشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های کهگیلویه و بویر احمد و البرز، رئیس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی فرهنگ و هنر و مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، فعالیت داشته و در حال حاضر معاون مطالعات و فناوری‌های نوین سازمان سینمایی است.

کد خبر 6084198

دیگر خبرها

  • با تخلفات کنکوری و مجازات‌های آن آشنا شوید
  • با خسته‌ترین انسان کره زمین آشنا شوید (فیلم)
  • با تخلفات کنکوری و مجازات های آن آشنا شوید
  • رودخانه نوا در سن پترزبورگ روسیه
  • جسد جوان غرق‌شده در رودخانه سزار لرستان پیدا شد
  • ۷ دلیل استفاده از سرکه سیب | با این نوشیدنی موثر در کاهش وزن بیشتر آشنا شوید
  • با خدمات دارالترجمه رسمی مرکز ترجمه آشنا شوید
  • شیرجه پراید سفید رنگ به رودخانه مرزن آباد در جاده چالوس
  • انتصاب دبیر هفتمین دوره جایزه پژوهش سال سینمای ایران
  • نامه‌هایی به خدا کتاب شد