Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@00:53:51 GMT

بهترین مکان‌ نگهداری دارو در منزل؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۲۶۶۰

یک داروساز در خراسان جنوبی گفت: محل نگهداری داروها باید خنک، خشک و تاریک بوده و باید در دمای اتاق 25 درجه نگهداری شود اما متاسفانه در فرهنگ اجتماعی شهروندان ایرانی داروها در یخچال نگهداری می‌شوند. ناطقان: نجمه برات‌زاده اظهار کرد: در ابتدای موضوع، یک تقسیم‌بندی از داروها داریم که بیشتر مردم بدون توجه به توصیه‌های پزشک و داروساز نسبت به تهیه داروها از داروخانه‌ها و یا حتی سوپرمارکت‌ها اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: داروها به طور روتین به دو دسته داروهای نسخه‌ای و داروهای بدون نسخه تقسیم می‌شوند که داروی نسخه‌ای همان طور که از اسمش پیداست فقط با نسخه پزشک معالج به بیمار داده می‌شود و داروی بدون نسخه را می‌توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد اما به شرط مشاوره با دکتر داروساز، یعنی داروساز اجازه دارد اگر مطمئن است دارو برای این بیمار مفید است آن را به او تحویل دهد.

این داروساز بیان کرد: نکته مهم دیگر در مورد تهیه دارو از داروخانه یا سوپرمارکت این است که در داروخانه فروشنده مشخص است، شرایط نگهداری دارو رعایت می‌شود و نظارت وزارت بهداشت وجود دارد اما در سوپرمارکت‌ها هیچ نظارت دارویی وجود ندارد و اصلا معلوم نیست که نکات لازم برای نگهداری دارو، رعایت شده یا خیر.

برات‌زاده ادامه داد: محل نگهداری داروها باید خنک، خشک و تاریک بوده و باید در دمای اتاق 25 درجه نگهداری شود اما متاسفانه در فرهنگ اجتماعی شهروندان ایرانی داروها در یخچال نگهداری می‌شوند.

وی افزود: نگهداری داروها در یخچال، کیفیت داروها را کاهش داده و اثربخشی آن را نیز کاهش می ‌دهد بنابراین مصرف این ‌ گونه داروها در درمان تاثیر مناسبی نداشته و دیدگاه بسیاری از مصرف‌کنندگان را نسبت به کیفیت دارو تغییر می‌دهد.

این داروساز با اشاره به نگهداری دارو در کابینت، اظهار کرد: در نگهداری دارو در منزل افراد باید توجه داشته باشند از آنجایی که حرارت، نور و رطوبت بر مواد موثره  دارو اثر می‌گذارد، بهتر است داروها را در کابینت‌های خنک و دور از نور و رطوبت قرار دهند.

برات‌زاده ادامه داد: از نگهداری داروها در کابینت بالای اجاق گازها، سینک ظرفشویی، حمام و سرویس بهداشتی باید خودداری کرد چراکه گرما و مخصوصا رطوبت این محیط‌ها باعث تخریب داروها شده و به این ترتیب ممکن است دارو کارایی مناسب در بدن را نداشته باشد.

وی با اشاره به نگهداری دارو در یخچال، افزود: بسیاری از افراد به تصور اینکه بهترین فضا برای نگهداری دارو در منزل فضاهای خنک است، اقدام به نگهداری دارو در فضاهایی مانند یخچال می‌کنند اما باید توجه داشته باشند که یخچال با وجود خنک بودن به دلیل مرطوب بودن به عنوان محل نگهداری تمام داروها نیست.

این داروساز اظهار کرد: باید تنها داروهایی را که توسط دکتر داروساز بر اساس بروشور دارویی توصیه شده است، در یخچال نگهداری کرد.

برات‌زاده با اشاره به نگهداری دارو در ظروف پلاستیکی، تصریح کرد: می‌توان از ظروف درب‌دار پلاستیکی که به صورت‌های مختلف در بازار وجود دارند برای  نگهداری دارو در منزل استفاده کرد.

وی یادآور شد: نکته قابل توجه و مهم در مورد نگهداری داروها، نگهداری دارو دور از دسترس کودکان است. منبع: ایسنا برچسب ها: دارو ، بهترین مکان ، منزل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: دارو بهترین مکان منزل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

به گزارش خبرآنلاین، این در حالی است که دکتر خسرونیا می‌گوید:«مصرف بیش از حد بعضی از داروها مثل آمپول ب کمپلکس، آمپول نوروبیون، ب ۱۲ و ویتامین‌ دی اثرات بدی روی بدن می‌گذارد و تحقیقات نشان داده که بعضی از اینها سرطان‌زا هستند و حتی می‌توانند مرگبار باشند.»

همشهری آنلاین نوشت: این فوق تخصص گوارش و کبد اضافه می‌کند: «دارویی مثل ویتامین دی اگر زیاد مصرف شود، باعث ایجاد سنگ کلیه می‌شود. همچنین مصرف بی‌رویه بعضی از داروها کبد چرب ایجاد می‌کنند.»

دکتر خسرونیا می‌گوید: «مصرف مقدار زیادِ بعضی از داروها مثل ویتامین دی، ویتامین سی و ب کمپلکس باعث ناراحتی‌های دستگاه گوارش، کبد و کلیه می‌شود و حتی می‌تواند به مسمومیت فرد منجر شود. پس مصرف هر دارویی بدون تجویز پزشک کار درستی نیست. البته نمی‌توان نادیده گرفت که بعضی از پزشکان هم خیلی راحت نوروبیون تجویز می‌کنند. حتی برای درمان سرماخوردگی.»

تا احساس خستگی می‌کنند، یک نوروبیون می‌زنند

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس که هردو به آمپول‌های تقویتی معروفند، از خانواده ویتامین‌های گروه ب هستند و در درمان بسیاری از اختلالات موثرند اما مصرف بی‌رویه آنها می‌تواند برای فرد خطرآفرین باشد. مثلا مصرف بیش از حد نیاز نوروبیون، دوز فلزات سنگینِ موجود در بدن را بالا می‌برد که می‌تواند عوارض ناگواری داشته باشد؛ عوارضی مثل مسمومیت.

ب کمپلکس و نوروبیون بیشتر برای افرادی مفید هستند که کمبود ویتامین ب دارند. به خصوص افراد سالمند که ویتامین‌های مورد نیاز راحت به بدن‌شان نمی‌رسد. یکی از مهم‌ترین علائم کمبود ویتامین ب، احساس خستگی مفرط و دائمی است. به همین دلیل خیلی از افراد به خصوص جوانان به مصرف نوروبیون گرایش دارند تا سرحال باشند و کارهای روزمره خود را بدون خواب‌آلودگی و خستگی انجام دهند.

اما رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی می‌گوید:«مصرف نوروبیون اصلا برای جوانان جایگاهی ندارد و فقط افراد مسن و سالمند باید آن را مصرف کنند. آن هم ماهانه یا هر چند ماه، یکی دو بار. در کشور ما طوری شده که افراد جوان تا احساس خستگی و کسالت می‌کنند، یک آمپول نوروبیون می‌زنند. در حالی که هیچ فایده‌ای هم ندارد و فقط بدن خود را از بین می‌برند.»

دکتر خسرونیا می‌گوید:«بیشتر کشورهای دنیا دارو را بدون نسخه پزشک به دست بیمار نمی‌دهند اما متاسفانه این کار در ایران مرسوم است و هرکس دارویی بخواهد، می‌رود آن را راحت از داروخانه می‌خرد.»

این فوق تخصص گوارش و کبد همچنین اشاره می‌کند:«قدیم‌ها هرکس می‌رفت مسافرت، برای عزیزانش سوغاتی می‌آورد. در حالی که الان با خودشان دارو می‌آورند! قوطی‌های ۱۰۰ تایی مکمل که مثل نقل و نبات می‌خورید و گاهی مشکل برایتان ایجاد می‌شود. الان در مغازه‌های معمولی هم بعضی داروهای مکمل پیدا می‌شوند و شما راحت می‌توانید آن را خریداری کنید.»

حتی مکمل‌ها را هم خودسرانه نخورید

خیلی از مردم تصور می‌کنند مصرف مکمل‌ها هیچ ضرری ندارد و برای بدن‌شان ضروری است. برای همین در سبد مصرفی آنها قرار دارد و حتی کودکان خود را نیز از آن بی‌نصیب نمی‌گذارند. درحالی‌که پزشکان تاکید دارند حتی مکمل‌ها را هم نباید تحت هیچ شرایطی خودسرانه مصرف کرد.

رئیس هیأت مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران می‌گوید: «اگر خوب غذا بخورید و مواد پروتئینی و ویتامین‌ها به بدن‌تان برسد، مصرف مکمل‌ها اشتباه است. در هیچ جای دنیا چنین چیزی رایج نیست. ما مقدار زیادی از بودجه خانواده و بودجه دولت را صرف خرید همین داروها می‌کنیم که مصرف‌شان هیچ ضرورتی ندارد.»

دکتر خسرونیا اشاره می‌کند:«هروقت آزمایش خون دادیم و نتیجه آزمایش ما کمبود ویتامینی را نشان داد، مصرف داروها و ویتامین‌ها و مکمل‌ها معقول و منطقی است. اما وقتی آزمایش نداده‌ایم و نمی‌دانیم در چه مورد چقدر کمبود داریم، اصلا نباید خودسرانه دارویی را خریداری و مصرف کنیم.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888792

دیگر خبرها

  • این شش دلیل عامل مهم ریزش مو هستند
  • آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟
  • آیا برنج دوباره گرم‌شده باعث مسمومیت غذایی شود؟
  • گنج نهفته در همدان، بهترین مکان برای مسافران نوروزی
  • بهترین مکان ها برای زندگی در کانادا
  • روزه‌داری و چگونگی مصرف داروها         
  • پرهیز از نگهداری طلاجات و وجوه نقد در منزل
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۷ فروردین ۱۴۰۳/ بودجه مورد نیاز برای خرید بهترین میان‌رده بازار
  • برنج دوباره گرم شده باعث مسمومیت غذایی می‌شود؟
  • بهترین نسخه برای پیشرفت ایران مشارکت مردم در تولید و اقتصاد است