Web Analytics Made Easy - Statcounter

۹۷ برای «دانشگاه»، سال پر اتفاقی بود. اینجا و در نخستین روز سال تازه، مروری گذرا داشتیم بر مهم‌ترین «لحظات» سال ۹۷ برای دانشگاه‌ها. بررسی مفصل‌ترِ سال‌گذشته‌ی آموزش عالی را، اما از فردا می‌توانید در صفحات «دانشگاه» و «استان‌ها»‌ی خبرگزاری دانشجو دنبال کنید.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ مثل یک چشم بر هم زدن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مثل همه‌ی سال‌ها. بی‌آن‌که گذرش را حس کنیم، آمد و رفت و یک سال به حساب عمرمان اضافه کرد. ۹۷ برای «دانشگاه»، سال پر اتفاقی بود. اینجا و در نخستین روز سال تازه، مروری گذرا داشتیم بر مهم‌ترین «لحظات» سال ۹۷ برای دانشگاه‌ها. بررسی مفصل‌ترِ سال‌گذشته‌ی آموزش عالی را، اما از فردا می‌توانید در صفحات «دانشگاه» و «استان‌ها»‌ی خبرگزاری دانشجو دنبال کنید.
قاب اول: نوبت ما ۹۷، سال تحول بود. انگار چهل‌سالگی، برای انقلاب نوید خانه‌تکانی می‌داد. وقت کنار گذاشتن قدیمی‌ها و میدان‌دادن به جوانان فرا می‌رسید. سهم دانشگاه از تحول‌گرایی‌های سال ۹۷، دو چیز بود. هر دو هم نه از جانب دولت، که از جانب رهبر. یک حکم و یک پیام. حکمش رسید به حاج‌آقای رستمی، روحانی جوان و بلندقامتی که مسئولیت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها را به عهده گرفت و پیامش، سهم همه‌ی دانشجویان بود. «گام دوم» را آقا خطاب به جوانان نوشت. خطاب به «ما» یی که در دانشگاه‌ها عمر می‌گذاریم و درس می‌خوانیم و قرار است آینده‌ی این سرزمین‌‎ را بسازیم. مایی که هرقدر هم این جملات کلیشه‌ای به نظر برسند، گریزی از این مسئولیت و وظیفه مهم، نداریم. ۹۷، سال ما بود. سال نسل تازه. سال نسل چهارمی‌هایی که آرام آرام به سوی ساختن کشور، فراخوانده می‌شوند. چراغ اول را «آقا» روشن کردند و حالا نوبت بقیه است.  
قاب دوم: رد خون
۹۷، سال سختی بود. چه از زاویه سیاست نگاهش کنیم، چه فرهنگ، چه اقتصاد و چه دانشگاه. سالی بود پر از لحظاتی که باید در برابرشان چشم‌ها را می‌بستیم و زیر لب دعا می‌خواندیم که رد شوند و بگذرند. ۹۷، سال صبر بود.. سالِ ترس از اتوبوس‌ها، نگرانی از شنیدن نام «علوم و تحقیقات». ۹۷ برای دانشگاه، یک رد خون بر جا گذاشت. رد خونِ ده انسان بی‌گناه که قربانی سوءتدبیر و سوءمدیریت و سوءاستفاده و همه‌ی «سوء»‌های عالم شدند. ده انسان با ده‌هزار آرزو، اسیر خاک شدند، چون آقایان مدیر در انجام وظایف شان کوتاهی کردند. ۹۷ سالی سرد بود. به سردی خاکی که ده پیکر را در بر گرفت و ده خانواده را داغدار کرد. به سردی ظهر سه‌شنبه ۴ دی‌ماه ۹۷، که در تاریخ آموزش عالی ایران ماندگار شد، با رنگ سیاه.  
قاب سوم: رستاخیز عدالت
۹۷، سال عدالت‌خواهی بود. سال فریاد‌های بلند نسل تازه‌ی فعالین تشکلی برای تحقق آرمان «عدالت». آخرین سال از دهه چهارم انقلاب، آخرین سال از دهه‌ای که به نام «پیشرفت و عدالت» خوانده می‌شد انگار سال رستاخیز بود. سال سربرآوردن جوان‌های تازه‌نفسی که به «عدالت» اعتقاد داشتند. اعتقاد واقعی. آن‌قدر واقعی که حاضر بودند برای فریادزدنش، اختلافات سیاسی را کنار بگذارند و از چپ و از راست، پشت یک میز بنشینند تا از مطالبات برزمین‌مانده‌ی محرومین بگویند. آن‌قدر واقعی که حاضر بودند برای رسیدن به عدالت، از راهی که فکر می‌کردند درست است، چند روزی را بازداشت باشند و حتی به دادگاه بروند. آیا تمام کنش‌های عدالت‌طلبانه‌ی دانشجویان در سال ۹۷ را می‌شود ۱۰۰ درصد تایید کرد؟ پاسخ این سوال، حتما مثبت نیست. اما زنده شدن روحیه عدالت‌طلبی و فریاد برای عدالت در تشکل‌های دانشگاهی را باید ۱۰۰ درصد به فال نیک گرفت. ۹۷، سال احیا بود. سال زنده شدن رویای «عدالت» در دانشجویان.  
قاب همیشه: زندگی جاری است
در نهایت اما، ۹۷ سال «زندگی» بود. مثل همه سال‌هایی که می‌آیند و می‌روند. سالی پر از لحظات شاد و پر از لحظات غمگین. پر از اشک و لبخند، پر از هیجان و ترس. ۹۷، سال ورود صدهاهزار نوجوان به دنیای جوانی و شورِ دانشجویی بود؛ و البته سال فارغ‌التحصیل شدن صدهاهزار جوان که حالا یا در رویای ازدواج و کار زندگی می‌کنند، یا در کابوس «سربازی» روز و شب را به هم می‌دوزند. ۹۷، از این جهت مثل همه‌ی سال‌های گذشته و آینده بود. سالی که چرخه‌ی زندگی ما آمد، لحظات تلخ و شیرینش را ساخت، و رفت. همین‌قدر کلیشه‌ای و همین‌قدر شبیه همیشه؛ و اصلا مگر «عید» چیزی جز تکرار کلیشه‌های دوست‌داشتنی و مرور یک اتفاق تکراری، اما عزیز است؟

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: 97 به روایت دانشگاه مروری بر اتفاقات سال 97 اتوبوس علوم تحقیقات بیانیه گام دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۲۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات دانشگاهیان دانشگاه آزاد مشهد از منتخبان مردم در مجلس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه‌ای با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و نمایندگان منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی برگزار و دانشگاهیان مطالبات خود را از منتخبان مردم مشهد مطرح کردند.

محسن مرادی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در این نشست با ارائه گزارشی مختصر از عملکرد این دانشگاه به بیان برخی از مسائل پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی استان پرداخت و با تأکید بر ضررورت همراهی هر چه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بدنه دانشگاهی، مسائلی از جمله مطالبات بیمه‌ای، مسائل پیرامون تأمین مسکن استادان، کارکنان و ضرورت رفع وجود تبعیض بین دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌های دولتی در زمینه جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی را مطرح کرد.

ضرورت توجه ویژه نمایندگان مجلس به ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به نقش مؤثر نهاد‌های پژوهشی و دانشگاهی در عرصه برطرف کردن مشکلات جامعه در حوزه‌های تخصصی گفت: در کنار مجموعه متمرکز پژوهشی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نهاد‌های دانشگاهی و پژوهشی محلی نیز می‌توانند نقش مهم و مؤثری را ناظر به نگاه‌های سیاستگزارانه و تبدیل تولید علم به گزاره‌های علمی برای سیاستگزاری ایفا کنند از این رو، ضروری است نمایندگان مجلس برای تأمین پشتوانه‌های فکری در قانونگذاری با بدنه دانشگاهی ارتباط مؤثر و مداوم داشته باشند.

میثم ظهوریان‌ابوترابی از تشکیل کمیسیون‌های تخصصی محلی به‌عنوان راهکاری برای استفاده هر چه بهتر از ظرفیت دانشگاهی در حوزه سیاستگزاری نام برد و افزود: تلاش می‌کنیم این موضوع را تا حد ممکن مورد توجه قرار دهیم.

وی بیان کرد: نهاد‌های آموزشی غیردولتی مانند دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل محدودیت‌های دولت در عرصه تأمین نیاز‌های آموزشی به وجود آمده و در حقیقت برخی از بار‌های به زمین مانده دولت را برداشته‌اند؛ بنابراین نباید دولت با نگاه رقیب به آنها نگاه کرده و این نگرش باید تغییر کند.

منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس با تأکید بر ضرورت ایجاد تغییرات در زمینه تعیین حقوق و دستمزد در قانون خدمات کشوری درباره ضرورت توجه به موضوع عفاف و حجاب در جامعه عنوان کرد: این موضوع از جمله مسائل هویتی است که باید مورد توجه قرار داشته باشد. مصوبه حجاب و عفاف مصوب مجلس که در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در رفت و برگشت بوده نیز به نسبت قوانین گذشته، قانون پخته‌تری است که بخش‌های مختلف در آن مورد توجه قرار گرفت.

ضرورت توجه به دو کلیدواژه «تحول» و «وحدت»

دیگر منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه فرمایشات رهبر انقلاب اسلامی باید نصب العین نمایندگان مجلس دوازدهم قرار بگیرد، عنوان کرد: سال‌هاست در کلام رهبر انقلاب اسلامی، موضوع اصولگرایی و اصلاح طلبی مطرح نمی‌شود و مهم، انقلاب اسلامی و پیشرفت کشور بوده، ایشان دو کلیدواژه جدی دارند که باید مورد توجه قرار بگیرد و این کلیدواژه‌ها «تحول» و «وحدت» است.

احسان عظیمی‌راد توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی در کشور دچار برخورد دوگانه سیاسی است که نقات قوت آن را به حاشیه برده؛ بنابراین مورد کم توجهی وزارت علوم نیز قرار گرفته از این رو، برقراری عدالت در این زمینه باید مورد توجه مجلس شورای اسلامی نیز قرار بگیرد. نظارت بر اجرای قوانین از مهمترین وظایف نمایندگان مجلس بوده و این موضوع باید در مجلس دوازدهم به صورت جدی مورد توجه نمایندگان باشد تا آیین نامه‌های وضع شده در وزارتخانه ها، مانع از اجرای قوانین نشود.

وی از تشکیل ۲۰ کارگروه تخصصی در مشهد خبر داد که قرار است با حضور متخصصان در حوزه‌های مختلف به نمایندگان مجلس کمک کنند. همچنین نمایندگان نیز با تشکیل مجلس دوازدهم، در کنار برقراری ارتباط مداوم با بدنه مردمی، جلسات ثابت را با جوامع نخبگانی دانشگاهی برگزار خواهند کرد تا نگاه تخصصی بتواند برای رفع مسائل و مشکلات اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد.

دیگر منتخب مردم مشهد و کلات در مجلس بر مطالبه مردمی از نمایندگان مشهد و کلات برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های شهرستان کلات تأکید کرد.

به گزارش آنا، اعتقاد نمایندگان به این که مجلس باید در رأس امور قرار داشته باشد، توجه نمایندگان به مأموریت اصلی خود یعنی تقنین و نظارت بر اجرای قوانین، حضور فعال نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی که تحصیلات دانشگاهی آنها در آن زمینه بوده، حضور فعالانه نمایندگان در مجلس، استفاده از ابزار‌های قانونی مانند سوال و استیضاح در موارد ضروری و بدون رعایت تعارفات با افراد، توجه به این که آثار فعالیت نمایندگاه در سال‌های پس از پایان دوران نمایندگی آنها نیز در جامعه باقی می‌ماند، حمایت نمایندگان از جامعه دانشگاهیان، توجه به قوانین و مسائلی از جمله موضوع عفاف و حجاب، تلاش برای تحقق شعار سال، حمایت از تولیدکنندگان، توجه به مسائل و مشکلات زنان شاغل و ... از جمله مواردی بود که در این جلسه به آن اشاره شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیریت هوشمندنیاز اساسی مازندران در آموزش عالی
  • دیدار دانشگاهیان دانشگاه آزاد رودهن با خانواده شهید
  • مطالبات دانشگاهیان دانشگاه آزاد مشهد از منتخبان مردم در مجلس
  • معرفی نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاهی دانشگاه تهران
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می‌شوند
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشگاه تهران معرفی شدند
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود
  • سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد
  • سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد