Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-28@12:29:34 GMT

این شماره تلفن مهم را به خاطر بسپارید!

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۳۱۲۵

مراکز اورژانس اجتماعی زیر نظر دفتر امور آسیب دیدگان معاونت امور اجتماعی سازمان بهزیستی با هدف کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و حمایت از افراد آسیب دیده و در معرض آسیب فعالیت می‌کند. گروه هدف اورژانس اجتماعی شامل افرادی که مورد خشونت‌های خانگی قرار گرفته‌اند (کودک آزاری همسرآزاری، معلول آزاری، سالمندآزاری)، افراد فراری و افرادی که اختلافات خانوادگی حاد داشته و در شرایط بحرانی قرار دارند، می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، گفت‌وگویی با لاله همتی- مسئول مرکز مداخله در بحران اورژانس اجتماعی شهرستان اصفهان انجام شد تا اهداف و بستر‌های موجود در این نهاد مورد شناخت بهتری قرار بگیرد. شرح این گفتگو را در ادامه می‌خوانید.

- اهداف اورژانس اجتماعی چیست و در چه مواردی مداخله می‌کند؟

اهداف اورژانس اجتماعی شامل کنترل و کاهش بحران‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی، در دسترس قرار دادن خدمات اجتماعی تخصصی برای افراد نیازمند و انجام مداخلات اجتماعی- روانی قبل از مداخلات انتظامی و قضایی است. از اهداف دیگر این سازمان ارتقا توانمندی افراد در معرض آسیب یا آسیب دیده اجتماعی است. این خدمات دارای ویژگی در دسترس بودن، تخصصی بودن و به موقع بودن است. اورژانس اجتماعی شامل سه سطح است: سطح اول تمام فعالیت‌های مجموعه شامل پایگاه‌های خدمات اجتماعی، دفاتر مددکاری اجتماعی در پایانه‌ها، خط ۱۲۳، واحد سیار و مداخله در بحران را اجرا می‌کند. اورژانس اجتماعی شهرستان اصفهان در سطح یک قرار دارد و خوشبختانه تمام شهرستان‌های استان اصفهان مراکز اورژانس اجتماعی را در سطح دو و سه دارا هستند.

- خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، به خوبی ۱۲۵ آتش‌نشانی، ۱۱۰ پلیس و ۱۲۵ فوریت‌های پزشکی شناخته نشده است. این راه ارتباطی چه کاربرد و نقشی دارد؟

افرادی که افکار خودکشی داشته، مورد خشونت خانگی (کودک آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری، معلول آزاری) قرار گرفته‌اند، افراد مبتلا به ملال جنسیتی، دختران فراری، کودکان کار و خیابانی، اختلافات خانوادگی حاد و افراد با شرایط بحرانی می‌توانند به خط ۱۲۳ تماس بگیرند و همکاران در سه شیفت صبح، ظهر و شب به صورت ۲۴ ساعته جوابگوی نیازمندان هستند. این خط برای مشاوره تلفنی طراحی نشده است و اگر افرادی نیازمند مشاوره تلفنی بودند می‌توانند با خط ۱۴۸۰ از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب تماس بگیرند. خط ۱۲۳ جهت راهنمایی و کمک به افراد در شرایط بحرانی است. حتی مردم می‌توانند در صورت مشاهده و اطلاع دقیق از کودک آزاری با خط ۱۲۳ تماس برقرار کنند و با ارائه اطلاعات کامل از خانواده مورد نظر جهت پیگیری به مرکز گزارش دهند. تمام اطلاعات فرد تماس گیرنده با این خط محرمانه بوده و هیچ فردی دسترسی به اطلاعات گزارش دهنده ندارد. برای تکمیل و بهبودی روند کار و شرایط بحرانی در کنار خط ۱۲۳ واحد سیار نیز فعالیت دارد. واحد سیار شامل دو نیروی متخصص مددکار اجتماعی و روان شناس بوده و در مواقعی که نیازمند به مداخله باشد پس از هماهنگی با سوپروایزر مرکز و تشخیص مورد آنی، فوریت و فوریت کمتر مداخلات صورت می‌گیرد.

- اورژانس اجتماعی در چه مواردی مداخله می‌کند؟

در بخش مداخله در بحران، دختران فراری، دختران در معرض آسیب یا آسیب دیده و زنان تحت خشونت خانگی می‌توانند در خوابگاه اورژانس اجتماعی پذیرش شوند. پذیرش در مرکز اورژانس اجتماعی به دو صورت است. خودمعرف و ارجاع از سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی، قوه قضائیه و بیمارستان‌ها است که در این قسمت مراجع خدمات را به دو صورت سرپایی و اقامتی دریافت می‌کنند. تیم ارائه دهنده خدمات شامل مسئول پذیرش، مددکار اجتماعی، روان شناس، پزشک، روان پزشک و پرستار و مشاور حقوقی است. فرد مراجعه کننده هنگامی که پذیرش می‌شود توسط مسئول پذیرش ارزیابی شده و بعد به مددکار اجتماعی و روان شناس ارجاع داده می‌شود. در صورت تشخیص تیم تخصصی مراجع در قسمت خوابگاه پذیرش می‌شود. در خوابگاه اورژانس اجتماعی به مدت ۲۰ روز می‌تواند اقامت داشته باشد و بازگشت فرد به محیط خانواده است البته خانواده‌ای که سامان دهی شده باشد. اولین اقدام دعوت از خانواده مراجع جهت بررسی اوضاع و شرایط پیش آمده است. در صورت نیاز خدمات مشاوره و روانپزشکی به خانواده ارائه می‌شود. بعد از ساماندهی خانواده و شرکت در جلسات مشاوره، فرد ترخیص و به خانواده تحویل داده می‌شود، مددکار اجتماعی مراجع را رها نمی‌کند و با پیگیری‌های پس از ترخیص مثل بازدید از منزل، تماس‌های تلفنی و جلسات مشاوره خانوادگی مراجع تا مدتی تحت نظر خواهد بود. در مراکز اورژانس اجتماعی برای مراجع تصمیم گیری نمی‌شود بلکه تیم تخصصی در کنار مددجو سعی بر راهنمایی و تصمیم گیری صحیح او دارند. در صورت صلاحیت نداشتن خانواده، فرد بعد از ۲۰ روز، به سایر مراکز سازمان بهزیستی ارجاع داده می‌شود. زنان تحت خشونت خانگی به مرکز خانه امن، دختران آسیب دیده به مرکز بازپروری و دختران در معرض آسیب به مرکز خانه سلامت ارجاع داده می‌شوند.

- همه افرادی که دچار مشکلات اجتماعی هستند، امکان پذیرش در خوابگاه‌های اورژانس اجتماعی را دارند؟

خیر. دو گروه از افراد نمی‌توانند در خوابگاه اورژانس اجتماعی پذیرش شوند؛ افراد دارای سوء مصرف مواد مخدر و افراد درگیر با اختلالات روانی مزمن. افرادی که با اعتیاد دست به گریبان هستند ابتدا باید جهت ترک اقدام کنند و بعد از بهبودی می‌توانند در مرکز پذیرش شوند و افراد درگیر با اختلالات روانی مزمن باید از قسمت توان بخشی سازمان بهزیستی و بیمارستان‌ها خدمات دریافت کنند. خدمات خوابگاه اورژانس اجتماعی به صورت ۲۴ ساعته ارائه می‌شود.

- وظیفه پایگاه‌های سطح شهر که متعلق به اورژانس اجتماعی هستند، چیست؟

با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد گروه هدف اورژانس اجتماعی در حاشیه شهر ساکن هستند پایگاه خدمات اجتماعی راه اندازی شده‌اند. این پایگاه‌ها توسط مددکار اجتماعی و روانشناس اداره می‌شوند. اهداف این پایگاه‌ها توانمندسازی ساکنین همان مناطق با استفاده از الگو‌های اجتماع محور است و شناسایی مسائل و مشکلات گروه‌های هدف و همچنین ارتقاء سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی است. جلسات آموزشی متنوعی شامل مهارت‌های زندگی، آموزش پیش از ازدواج، آموزش پیشگیری از ایدز و هپاتیت، خود مراقبتی، سرطان پستان، گلدوزی، خیاطی و ... به اهالی آموزش داده می‌شود. برخی از این آموزش‌ها در راستای خودکفایی و توانمندسازی زنان منطقه برای کسب درآمد صورت می‌گیرد. همکاران با شناسایی افراد نیازمند و معرفی آن‌ها به خیریه سعی در کمک به وضعیت معیشت آن‌ها نیز دارند.

همچنین در پایانه‌های مسافربری مانند پایانه‌های صفه و کاوه اصفهان، مددکاران اجتماعی فعالیت می‌کنند. در این قسمت خدمات مشاوره خانوادگی سرپایی به افراد و در راه ماندگان ارائه می‌شود. باتوجه به اینکه پایانه‌ها گلوگاه‌هایی هستند که دخترانی که از شهرستان‌های دیگر فرار می‌کنند، به اولین قسمتی که وارد می‌شوند ترمینال‌ها است، همکاران در این قسمت‌ها مستقر هستند تا در صورت مشاهده دختران در معرض آسیب یا آسیب دیده بتوانند به آن‌ها کمک کنند.

- سخنی برای پایان گفتگو دارید؟

آمار و شواهد موجود نشان دهنده روند رو به رشد آسیب‌های اجتماعی در جامعه است. در این راستا وظیفه همه است که آسیب‌های اجتماعی را انکار نکنیم و با اطلاع رسانی و ارتقا آگاهی افراد نسبت به حقوق فردی‌شان، اقدام کنیم. این امر علاوه بر حمایت بهزیستی حمایت سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها را می‌طلبد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: بهزیستی اصفهان استان اصفهان خودکشی خشونت کودکان کودک آزاری خانواده زنان قوه قضائیه پزشک پرستار سلامت مشکلات مواد مخدر اعتیاد رفاه اجتماعی ایدز سرطان درآمد رشد جامعه حقوق آسیب های اجتماعی ایران جامعه حقوق شماره تلفن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردیابی گوشی سرقتی با چند ترفند ساده

قدس به نقل از ایسنا، گم کردن یا دزدیده شدن گوشی، تبلت یا لپ تاپ همیشه پر استرس و ناراحت کننده است اما خوشبختانه ابزارها و روش‌هایی وجود دارد تا صاحبان آن‌ها بتوانند دستگاه الکترونیکی خود را ردیابی و در نهایت پیدا کنند. این روزها گاهی از اطرافیان می‌شنویم که گوشی یا تبلتشان به روش‌های مختلفی که هر روز هم به تعداد آن‌ها اضافه می‌شود، دزدیده شده است. علاوه ‌بر این ممکن است این وسایل هوشمند را در مکانی جا گذاشته باشیم؛ پس پیش از آنکه یکی از این اتفاقات برای شما بیفتد، بهتر است در ادامه مراحلی که گفته می‌شود را طی و انجام دهید تا شانس پیدا شدن گوشی، تبلت یا هر وسیله الکترونیکی شما افزایش پیدا کند.

روش ردیابی گوشی در اپراتور اول تلفن همراه

درصورتی که مشترک اپراتور اول تلفن همراه باشید برای ردیابی گوشی مفقود شده یا به سرقت رفته می‌توانید شماره سریال گوشی مندرج بر روی جعبه گوشی را از طریق خطوط دائمی همراه اول ارسال و سرویس ردیابی گوشی را فعال کنید.

پس از این اقدام سرویس ردیابی گوشی تا ۱۰ روز پس از دریافت شماره سریال، به جست‌وجوی گوشی مفقودشده می‌پردازد و در پایان در صورت موفقیت در ردیابی گوشی، نتیجه را از طریق پیامک به اطلاع مشترک می‌رساند تا مشترک سایر مراحل حقوقی را از طریق مراجع ذی‌ربط پیگیری کند، اما درصورت عدم موفقیت در ردیابی، مشترک می‌تواند برای ردیابی مجدد گوشی خود اقدام و سرویس را مجددا فعال کند.

برای فعال‌سازی سرویس ردیابی گوشی لازم است  از کد دستوری *۱۰*۲۱۴۱*سریال گوشی#، برای غیرفعال‌سازی این سرویس از کد *۱۰*۲۱۴۲# و برای دریافت راهنما از کد *۱۰*۲۱۴۳# استفاده کرد نکته قابل توجه این است فعال‌سازی این طرح برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه رایگان است.

روش ردیابی گوشی در اپراتور دوم تلفن همراه

همچنین اگر کاربر مشترک اپراتور دوم تلفن همراه باشد و با این مسئله ( مفقود یا سرقت رفتن تلفن همراه) روبه رو شود. در مرحله اول باید سیم کارت خود را مسدود کند که برای کار لازم است با شماره ۷۰۰ یا ۷۰۳۳ (از خط اپراتور دوم تلفن همراه) یا ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ یا ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ (از سایر خطوط) تماس بگیرند و برای درخواست مسدود کردن سیم‌کارت اقدام کنند.

با گذشت پنج روز پس از مسدود شدن خط، کاربر کد #۶۱۰۱*  را از یک خط این اپراتور شماره‌گیری می‌کند. آنگاه پیام‌هایی درباره ضوابط استفاده از سرویس، تاییدیه کسر هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در این سیم‌کارت، سیم‌کارت فعال در گوشی در زمان مفقودی، مراحل و مدت زمان مسدودی سیم‌کارت برایشان ارسال می‌شود؛ پس از آن کافی است کاربر شماره سریال ۱۵ رقمی گوشی (درج‌شده روی جعبه گوشی) مفقودشده را وارد کند.

نکته قابل توجه این است که درخواست ردیابی از طریق این سامانه پیامکی صرفاً باید از طریق یک سیم‌کارت (به غیر از سیم‌کارت مورد درخواست ردیابی) صورت گیرد. همچنین برای ثبت درخواست ردیابی حداقل پنج روز باید از تاریخ مسدودی سیم‌کارت گذشته باشد. در صورتی که مشترک پیش از پنج روز، اقدام کند شماره موجود در گوشی مفقودی/مسروقه به عنوان سارق به مراجع قضایی اعلام می‌شود که سبب مردود شدن نتیجه ردیابی می‌شود.

پس از ثبت موفق شماره سریال گوشی پیامک (درخواست شما ثبت شد، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد) برای کاربر ارسال می شود که پس از ۴۸ ساعت پیامکی حاوی نتیجه ردیابی دریافت می‌کند که این سرویس صرفاً مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص می‌کند و ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم ارائه دستور قضایی است.

در مرحله بعد درصورتی که پاسخ مثبت باشد پیامکی مبنی بر نتیجه ردیابی شامل تاریخ ردیابی برای کاربر ارسال می شود که در این صورت می تواند به مراجع قضایی مراجعه و برای دریافت دستور قضایی مربوط اقدام کند. البته کد پیگیری و تاریخ ردیابی باید حتما در نامه قضایی ذکر شود.  حداکثر مهلت ارائه نامه مزبور به شرکت اپراتور دوم تلفن همراه( ایرانسل) ۶ ماه از تاریخ وصول پیامک است و در صورت منفی بودن پاسخ، کاربر می‌تواند حداقل پنج روز پس از دریافت پیامک اول مجدداً درخواست ردیابی خود را ثبت کند.

علاوه بر راه کارهای ارائه شده از سوی اپراتورهای ارتباطی، گوشی‌های هوشمند خود راهکارهایی را برای یافتن گوشی گم شده و به سرقت رفته برای صاحبان آن‌ها در نظر گرفته است. در شرایطی که گوشی مفقود یا به سرقت رفته باشد دو راه حل کلی برای یافتن مکان فعلی آن وجود دارد که می‌توان به GPS و استفاده از اینترنت اشاره کرد.

استفاده از اکانت گوگل یکی دیگر از روش‌ها است و برای اینکه بعدا بتوان از قابلیت Android Device Manager که یکی از قابلیت‌های کاربردی گوگل است، استفاده کرد، حتما باید یک‌بار از گوشی اندرویدی خود وارد اکانت جی‌میل خود شوید؛ در صورتی که گوشی شما گم شده باشد، می‌توانید با وارد کردن اطلاعات اکانت خود، مکان فعلی گوشی خود را شناسایی کنید.

از دیگر گزینه‌ها می‌توان به Lock اشاره کرد که با استفاده از این قابلیت در صورت گم شدن گوشی می‌توان دستگاه خود را قفل و حتی برای آن پسورد گذاشت.

در کنار این گزینه Erase  برای مواردی است که گوشی شما گم شده و می‌توانید با استفاده از این گزینه، اطلاعات حساسی که در گوشی دارید را پاک کنید. البته در صورتی می‌توان از این قابلیت استفاده کرد که گوشی به اینترنت متصل باشد. دارندگان گوشی‌های آیفون نیز می‌توانند از قابلیت «Find My iPhone» برای پیدا کردن دستگاه خود استفاده کنند و اقدامات دیگری نیز برای در امنیت نگه داشتن اطلاعات خود انجام دهند.                               

ثبت شناسه IMEIدر همیاب از دیگر روش‌هایی است که توصیه می‌شود پس از مفقودی یا به سرقت رفتن گوشی انجام شود چراکه همیاب ۲۴ یک سامانه کشوری برای ردیابی گوشی‌های دزدیده شده است و این کار باعث می‌شود تا اطلاعات موبایل شما به کلانتری‌ها، بازرسی‌های مرزی، اصناف و اپراتورهای مخابراتی در سراسر کشور فرستاده شود و در صورت پیدا شدن آن، به شما اطلاع داده شود. 

در کنار موارد گفته شده، تماس گرفتن با موبایل از آسان‌ترین راه‌ها است؛ اگر گوشی شما گم شده باشد تماس گرفتن با آن می‌تواند باعث شود تا کسی در نزدیکی موبایل، آن را پیدا کرده و به دستتان برساند. سامانه پیامکی اپراتورها به کاربران کمک می‌کند تا موبایل گم شده یا دزدیده شده خود را ردیابی کنند.

نکته قابل توجه این است همه مراحل گفته شده زمانی می تواند موثر باید که گوشی از زمان مفقودی یا به سرقت رفته تا زمان برای اقدام به ردیابی خاموش نشده باشد چون درآن شرایط تا زمانی که گوشی باردیگر روشن شود، امکان ردیابی وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • آموزش: چگونه گوشی سرقت شده یا گم شده را پیدا کنیم؟
  • بعد از سرقت گوشی چه کار کنیم؟
  • ردیابی گوشی سرقتی با چند ترفند ساده
  • خدمات دهی اورژانس اجتماعی بهزیستی خوزستان به مردم و مسافران
  • ارائه خدمات رایگان به آسیب دیدگان در مراکز بهزیستی
  • ریشه بیشتر آسیب‌های اجتماعی در استان اعتیاد و مشکلات معیشتی است
  • اثرگذاری خدمات شهرداری قم در کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • ۸۶۱ خدمت توسط اورژانس اجتماعی استان بوشهر ارائه شد
  • ارائه ۸۶۱ خدمت تخصصی توسط اورژانس اجتماعی استان بوشهر
  • تیم ملی نباید به خاطر جوانگرایی آسیب ببیند