Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس ،ماشاالله خنجی رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:این شهرستان یکی از مناطق تاریخی هرمزگان وازجمله نقاط با سابقه دیرینه، از لحاظ جغرافیایی در حد فاصل بندرلنگه هرمزگان ولارستان فارس قرار دارد.

وی افزود:مهم‌ترین نقاط و جاذبه‌های دیدنی و گردشگری این شهرستان مدرسه مصطفویه،منزل کاظم،کاروانسرای بستک، مسجد جامع قدیم بستک، حمام خان، قنات‌های دهنگ، موزه مردم شناسی جناح، مجموعه کریکی، آب گرم فاریاب و آب گرم تدوریه،آبگرم فتویه و اثارتاریخی کوخرد،دو گنبدان ،حمام سیبه وبنای ترنه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:کاروانسرای بستک که قدمتش به دوره قاجاریه می‌رسد در ابتدای جاده بستک به لارستان واقع شده و ساختمان آن مربع شکل بوده و تمام حجره‌های آن گرداگرد حیاط اندرونی قرار دارند.

وی گفت:مسجد جامع قدیم بستک یکی از مساجد زیبای استان است که تاریخ بنای اولیه آن به سه قرن پیش توسط استاد محمد صالح معمار باز می‌گردد.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:نمای بیرون مسجد سطوح دایره شکلی با فرورفتگی‌هایی به شعاع یک متر دارد و درون دایره‌ها نقوشی از گل دیده می‌شود.

خنجی افزود:حمام خان از آثار دوره قاجاریه توسط معماران چیره دست و محلی بستک ساخته شده و در ابتدای خیابان پاسداران بستک قرار دارد.

وی گفت:این حمام با ۱۴ گنبد کوچک و بزرگ با ویژگی جالب تعبیه مسیر آب در جداره دیوار‌های داخلی بوده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:بازار بستک واقع در بخش مرکزی این شهرستان یکی از دیگر آثار تاریخی و از نقاط دیدنی این شهرستان است.

خنجی افزود:قدمت این بازار به دوره صفویه و قاجاریه می‌رسد.

وی گفت: سبک بنا از نوع چهار طاقی است و گنبدی مستطیل بر بالای چهار طاق ساخته شده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:قلعه ایلود قلعه‌ای تاریخی واقع در روستای ایلود از توابع بخش مرکزی شهرستان بستک، یکی دیگر از نقاط دیدنی این شهرستان است.

خنجی افزود:کتابخانه خصوصی شرفا شرفایی که از دیگر جاذبه هی گردشگری این شهرستان محسوب می‌شود نه تنها درهرمزگان بلکه در کشور شهرت دارد و اندیشمندان و محققان بسیاری برای بهره مندی ازذخایر آن به بستک سفر می‌کنند.

وی گفت:از جمله مکان‌های مذبی این شهرستان روستای چاه بنارد و روستای کنچی است که هر سال پذیرای مردم زیادی از ایران و کشور‌های خارجی است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت: یکی از مواد غذایی سنتی بستک مهوه یا مهیاوه است و شهرت فراوانی در جنوب ایران دارد.

خنجی افزود:صنایع دستی این شهرستان گلابتون دوزی، خوس دوزی، شک بافی،پولک دوزی وحصیر بافی است که توسط بانوان هنرمند این شهرستان بافته می‌شود.

وی گفت:این شهرستان در زمینه مواد غذایی بویژه تولید مرغ گوشتی حرف اول در استان می‌زندو بخش زیادی از استان وحتی شهرستان‌های تابعه را زیر پوشش قرار داده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان بستک گفت:از لحاظ فرهنگی از قدیم به شهر مشاهیر و افراد دانشمند و اهل فرهنگ وادب وشعر معروف بوده وهمواره این موقعیت را حفظ کرده است.

خنجی بااشاره به اینکه در این شهرستان آثاری متعلق به دوران پیش از اسلام بدست آمده است گفت: فعالیت‌های داد و ستاد و بازرگانی نیز از گذشته‌های بسیار دور در منطقه بستک رواج داشته است.

وی افزود:مردم بستک به زبان اچمی با گویش بستکی سخن می‌گویند که از دسته زبان‌های پارسی جنوب غربی ایران است.

شهرستان بستک درشمال غربی هرمزگان واقع شده است.

نوروز امسال شهرستان بستک را با این همه زیبایی فراموش نکنید.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوروز میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند

آفتاب‌‌نیوز :

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه نشست هفتگی هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: کاهش اولیه ۱۲ درصدی گردشگری در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان داد که بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند سفر نروند، روزه بگیرند و در محل زندگی بمانند. این موضوع به معنای این نیست کسانی که به سفر رفتند چیزی کمتر دارند، اما بخشی از جامعه تشخیص داد که اکنون زمان روزه‌گرفتن است.

وی افزود: وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم جبران کردند و حال خوب خود را در گردشگری نشان دادند. این افزایش ۵.۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته - که سال موفقی هم در انجام سفر‌های نوروزی بود - نشان می‌دهد حال مردم مقداری خوب هست که به سفر می‌روند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد: وقتی مردم باوجود همه مشکلاتی که دارند سفر می‌روند یعنی حداقلی از امکان برای آنان هست که به سفر می‌روند. ارقام سفر‌ها در تعطیلات نوروز هم رکورد شکست.

ضرغامی تصریح کرد: برخی دستگاه‌ها از جمله مرکز پژوهش‌های مجلس متاسفانه برمبنای آمار و اطلاعات نادرست گزارشی منتشر کرده که سفر از سبد خانوار حذف شده، اما این گزاره حتماً نادرست است. این همان چیزی است که دشمن می‌خواهد. آمار امسال را که بررسی می‌کنیم هم نسبت حضور گردشگران خارجی بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی یادآور شد: اکنون ایران‌هراسی به علت رخداد‌های اخیر منطقه بسیار زیاد است و برخی کشور‌ها به شهروندان خود هشدار دادند که به ایران نروند، اما با این جو مقابله می‌کنیم و آمار‌ها هم نشان می‌دهد دولت در انجام وظایف خود در مجموع موفق است.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری تأکید کرد: اینکه ۶۳ میلیون نفر شب اقامت در هتل رسمی داشته باشند که این غیر از چادر‌ها و ویلا‌های شخصی است یک رقم بالاست.

ضرغامی همچنین با بیان اینکه تولید شادی از وظایف حاکمیت است، تصریح کرد: این امر یک شاخص است و هر دولتی که توانست مردم را بیشتر شاد کند موفق‌تر است. بگذریم از اینکه گاهی مردم خودشان شاد هستند، اما برخی می‌روند و با آنان برخورد می‌کنند که چرا شاد هستید.

وی یادآور شد: از جمله مواردی که مردم را شاد می‌کند، برنامه‌های محلی حوزه میراث فرهنگی است که حول آن و در کنارش، زمینه‌های شادی فراوانی ایجاد می‌شود. برپایی موفق مراسم «هزار دف» در روستای پالنگان در استان کردستان از جمله این موارد است. این روستا امسال مقام سوم در اقامت روستایی را داشت و از جمله ۸ روستایی است که پرونده آن‌ها به‌عنوان روستا‌های گردشگری جهانی ایران آماده شده و به WTO (سازمان تجارت جهانی) ارسال خواهد شد.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه مراسم «هزار دف» اقدامی هنری، فرهنگی، امنیتی و ارزشمند است، گفت: حدود ۵۰ هزار نفر گردشگر به روستای پالنگان رفتند و در محیطی شاد، سنتی، مردمی و حتی دینی و عرفی مراسم هزار دف را تماشا کردند و کوچیکترین حادثه‌ای هم ایجاد نشد. این درحالی است که سعی می‌کنند با ایران‌هراسی چهره دیگری از ایران نشان دهند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی استان اردبیل
  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • تحول در گردشگری اشتهارد با پیشبرد پروژه‌های این حوزه در شهرستان
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • کشف فلزیاب از متخلفان در شهرستان فارس
  • رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود