Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@07:47:55 GMT

استان اردبیل، همسایگی کوه و دریا، برف و گل ها

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۳۷۳۷

استان اردبیل، همسایگی کوه و دریا، برف و گل ها

اردبیل- ایرنا - استان اردبیل مجموعه ای بی نظیر از زیبایی های طبیعی و تاریخی است ، همسایگی کوه و دریا و برف و گرما ، گل ها و چشمه سارها ویژگی هایی است کم نظیری است که در سال جدید مسافران و گردشگران را به خود فرا می خواند.

به گزارش ایرنا ، بهار اردبیل در خود پاسخی برای همه سلایق دارد، اگر هنوز دل به زمستان و برف داری پیست اسکی آلوارس در دامنه سبلان با انبوه برف و تنها با طی تنها 12 کیلومتر از شهر سرعین ترا به خود می خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از برف بازی، اسکی وتیوب سواری در آلوارس که خسته شدی آب های گرم معدنی شهر سرعین میزبانت است تا اعصاب و جسم ترا آرامش دهد.
اگر هوس جنگل داری کافی است که 30 تا 40 کیلومتر به شرق شهر اردبیل برانی وجنگل فندقلو در نمین منتظرت است تا بر بام اردبیل و گیلان زیبایی های طبیعت را به تو ارزانی کند، اینجا سوار بر تله کابین می توانی دل آسمان را بشکافی و هارمونی برف و درخت و جنگل را طی کرده و در ارتفاعات دل انگیز حیران زیبایی های خدادادی راطی کنی.
گرمایی هم باشی و دل به علفزار و گلزار هم داشته باشی کافی است که به شمال استان حرکت کنی ، دست خالق هنر، طبیعت را در منطقه مغان به نهایت و به زیبایی تام به نقاشی کشیده است.
اینجا در فاصله ای کمتر از دو ساعت از مرکز استان اردبیل مزارع زرد رنگ و سبز رنگ کلزا و گندم در انتظارت است، گرمای معتدل هوا نیز کمکت می کند که با لذت تمام خوشه های گندم را با دستانت حس کنی و عطر دل انگیز گل ها را بو کرده و جان تازه ای بگیری.
سبلان نیز در میانه راه اردبیل و مغان با زیبایی کامل خود چشم ها را نوازش می دهد، اگر اهل کوهنوردی و کوه هم باشی می توانی تا خود قله و یا دامنه های آن رفته و با دوری از زندگی ماشیینی دمی در دل طبیعت آرام گیری و تن خسته خود را با آبگرم های واقع شده در دامنه سبلان آرامش دهی.
آخر سر اگر هوس دریا هم کنی زیاد غمی نیست، تنها 70 کیومتر فاصله است تا با گذر از گردنه سحرانگیز حیران در استارا به دریا رسیده ودر سواحل خزر بر روی شن های ساحل قدم زنی.
اهل تاریخ هم اگر باشی تمدن بیش از شش هزار ساله اردبیل برای سلیقه فرهنگی ات آثار بدیعی دارد ، در موزه های متعدد مرکز استان و در شهر یئری مشگین شهر و موزه خلخال می توانی به گذشته ها سفر کنی.
بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی مدفن بزرگان صفوی و بانی ایران یکپارچه در اردبیل نیز میزبان خوبی برای گردشگران نورزوی است ، اینجا شیخ صفی الدین جد سلاطین صفوی و شاه اسماعیل و شاهزادگان صفوی و شهدای جنگ چالدران آرمیده اند و سنگ قبر آنها با هنرنمایی ایرانیان با کنده کاری زیبا تحسین بازدیدکنندگان و دوستداران طبیعت را برمی انگیزد.
به هر حال طبیعت بکر استان اردبیل بویژه با آب و هوای پاک و معتدل، آب های معدنی سحرانگیر و نیز بیش از 1500 اثر تاریخی به صورت محوطه ها، تپه ها، پل ها، بناها و قلعه ها در جای جای استان در نوروز منتظر مسافران است.
دریاچه شورابیل ، دریاچه نئور ، شهر گردشگری سرعین ، پیست اسکی آلوارس ، سردابه ، ویله درق، محوطه باستانی کنزق ، کلخوران ویند و دربند هیر در شهرستان اردبیل ، دهکده توریستی سبلان، حاشیه سد یامچی، آبگرم ایلانجق، مجتمع توریستی تفریحی سقزچی، منطقه گردشگری قره شیران، غارهای روستای گلستان و بولاغلار نیر در شهرستان نیر، محیط پیرامون دریاچه کشت و صنعت، تالاب روستای تپراق کندی، سبلان و ساحل رود ارس از جمله مناطق گردشگری نمونه استان هستند که میزبان گردشگران نوروزی است.
داش حمام، غار یخگان و مجتمع تفریحی آب معدنی گیوی در شهرستان کوثر، خیاو تا گردلوی، قوتور سویی، شابیل، قینرچه، ایلاندو و منطقه گردشگری شیروان دره سی در مشگین شهر، جنگل های آلادیزگه و فندقلو در شهرستان نمین، ازناو، امامزاده عبدالله کلور و منطقه نمونه گردشگری الماس در خلخال و جنگل های آنی سوفلا، منطقه گردشگری ییلاقی داش دیبی و سد گیلارلو در گرمی نیز می بایست به این مجموعه اضافه شود.
محوطه تاریخی پیرازمیان در مشگین شهر و گیلوان در شاهرود خلخال ، تپه تاریخی نادر اصلاندوز و آناهیتا در سرعین ، پل پردیس در شهرستان کوثر و هفت چشمه در اردبیل ، بقاع شیخ صفی الدین اردبیلی و شیخ جبرائیل و مجموعه بزرگ بازار تاریخی اردبیل و قلعه های اولتان در پارس آباد ، قهقهه در مشگین شهر و قیزقلعه از جمله قابلیت های تاریخی است که پذیرای گردشگران و مسافران بهاری است.
سوغات ها و صنایع دستی اردبیل هم می تواند در طی سفر و پایان آن گردشگران را راضی از این دیار تاریخ و طبیعت بدرقه کند.
سرشیر، حلوای سیاه، عسل، تخمه آفتابگردان، آبنبات و شیرینی های محلی از مهمترین سوغاتی های تغذیه ای اردبیل محسوب می شوند.
گلیم، شال، جاجیم، ورنی، مسند، سفالگری، صنایع چوب مانند معرق، منبت و خراطی، مصنوعات چرمی و قالیبافی و نمدبافی جزو صنایع دستی استان است.
میهمانان نوروزی استان اردبیل با توجه به وجود بیش از 200 واحد اقامتی اعم از هتل، هتل آپارتمان و میهمانپذیر و متل و همچنین بیش از 150 مجتمع خدماتی رفاهی و پذیرایی بین راهی امکانات و فضاهای فرهنگی ورزشی و تفریحی تاریخی مشکلی نخواهند داشت و ستاد تسهیلات نوروزی برای پذیرایی از میهمانان نوروزی در تمامی نقاط این استان برای پذیرایی از میهمانان آمادگی کامل دارد.
7110/6016

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري اردبيل نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت و بازسازی بناهای تاریخی استان شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، منصور مهرزاد عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه که در عمارت خسروآباد این شهر برگزار شد، ابتدا با قدردانی و تبریک حمله غرورآفرین و مقتدرانه سپاه پاسداران بر علیه صهیونیست‌ها  اظهار داشت: امیدواریم که این عملیات صادق ادامه و هر دشمنی به ویژه رژیم صهیونیستی را سر جای خود بنشاند. تجاوزهای اسرائیل بر علیه فلسطین بر هیچ کسی پوشیده نیست، امید که سرزمین‌ها از این متجاوزان باز پس گرفته شود.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کردستان به عنوان استان برتر مقصد گردشگری کشور انتخاب شده و این مایه خوشحالی است، گفت: خوشبختانه از 25 اسفندماه سال گذشته تا 25 فروردین ماه جاری حدود سه میلیون و 500 هزار نفر وارد این استان شده‌اند.

بازدید 3 میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان افزود: از این تعداد مسافر وارده، سه میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید کرده و 615 هزار نفر در اماکن اقامتی کردستان اقامت پیدا کرده‌اند، گرچه میزن مسافران کاهش 3 درصد داشته اما این میزان نسبت به استان‌های دیگر کشور بیشتر بوده است.

وی تصریح کرد: استانی همچون سمنان یک پنجم تعداد مسافران نوروزی کردستان مهمان داشته‌اند. خوشبختانه ظرفیت پذیرش مهمانان در استان بسیار بالا و در حال حاضر 5500 تخت هتل و غیرهتل ویژه اسکان مهمانان فراهم است.

مهرزاد بیان کرد: در طول شبانه‌روز امکان 41 هزار نفر در اقامتگاه‌های سطح استان فراهم بوده و جدا از این ظرفیت‌ها؛ در ایام تعطیلات نوروز امسال روستانشینان اورامان خودشان پذیرای مهمانان نوروزی بودند.

وی سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری به ویژه  اسکان، اقامت و پذیرایی در استان را ضروری دانست و اظهار کرد: سهم گردشگری ایران از یک و نیم تلیون دلار سهم مستقیم درآمد گردشگری جهان، کمتر از یک هزارم درصد بوده و از لحاظ جاذبه‌های گردشگری و جذب سرمایه‌گذاران خارجی هفتمین کشور در دنیا هستیم.

3 میراث طبیعی کردستان ثبت ملی شد

مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان با اذعان به اینکه در دهه‌های گذشته آنچنان که باید و شاید حرکت‌های خوبی در حوزه گردشگری انجام نشده و اکنون روند توسعه در پیش گرفته است، خاطر نشان کرد: در سال گذشته 18 میلیارد تومان صرف مرمت و بازسازی بناها و بافت‌های تاریخی استات شده و سه میراث طبیعی ثبت ملی و شاخص‌های استانی تکمیل شد.

به گفته وی، شاخص‌ها بر آن مبناست که ظرفیتی از آثار منقول و غیرمنقول را برای هر استان در نظر گرفته و بر اساس آن اعتبار و امتیاز به آن اختصاص می‌دهند که خوشبختانه کردستان سرآمد بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان از ثبت ملی یکهزار و 52 مورد آثار تاریخی در استان خبر داد و عنوان کرد: از این تعداد 30 مورد آن در سال گذشته انجام شده و اکنون ثبت روستای جهانی پالنگان در حال انجام است.

31 فروردین‌ماه؛ برگزاری مراسم هزار دف در پالنگان

وی با ذکر اینکه امسال جلسات مختلفی در رابطه با فراهم کردن زیرساخت‌های ثبت جهانی پالنگان با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شده و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است، اعلام کرد: مقرر شده مراسم هزار دف هر ساله آخرین جمعه فروردین ماه و امسال نیز نیز به‌عنوان مهم‌ترین برنامه در روز 31 فروردین ماه برگزار و به‌عنوان یک رویداد در تقویم گردشگری ایران و بین‌المللی ثبت خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان‌کردستان اذعان کرد: مطالعات ثبت جهانی غار کرفتو نیز در دستور کار بوده اما ثبت نهایی حدود 7 سال طول می‌کشد.

وی "ثبت سه آثار غیرمنقول، 12 اثر میراث ناملموس، 30 مورد حفاظت مرمت بناهای تاریخی، پاسخ 2500 تا 3 هزار مورد استعلام، 8 مورد تعیین کاربری ابنیه تاریخی، باستان‌شناسی 5 مورد، اموال منقول تاریخی 80 مورد" را جزو اقدامات سال گذشته عنوان کرد.

مهرزاد در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه سبقت گردشگری را بر معیشت گردشگری نمی‌پذیریم، یادآور شد: سال گذشته نوروز کردی پالنگان و سنندج، جشنواره توت‌فرنگی شیان، مراسم کومسای اورامان تخت و عروسی پیرشالیار ثبت جهانی شد و امیدواریم امسال نیز بتوانیم آثارهای دیگری از جمله روستای تاریخی پالنگان را ثبت کنیم.

صادرات 4 میلیون دلاری صنایع‌دستی از کردستان به خارج کشور

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به فعالیت 47 رشته صنایع‌دستی؛ 25 رشته را بومی و به عنوان یک فرصت ذکر کرد و گفت: در مجتمع گردشگری صنایع‌دستی فیض‌آباد سنندج 110 نفر مشغول به فعالیت هستند. گلیم‌بافی، نازک‌کاری و... جزو ظرفیت‌های این حوزه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان اذعان داشت: گرچه جزو استان‌های برتر به لحاظ صنایع‌دستی هستیم اما متاسفانه کردستان فاقد شهرک صنایع‌دستی است و این در حالی‌ست که در سال گذشته از طریق مرزهای سیران‌بند بانه و باشماق مریوان 4 میلیون دلار صادرات صنایع‌دستی به خارج کشور داشته‌ایم.

مهرزاد از پرداخت 74 میلیارد تومان تسهیلات به صنعتگران و فعالان صنایع‌دستی در استان خبر داد و اظهار کرد: در بخش اشتغال‌زایی نیز بیشتر از تعهدات عمل کرده‌ایم.

انتهای پیام/481/

 

دیگر خبرها

  • چرای دام‌ها در دل طبیعت بهاری روستای تازه کند بخش موران + فیلم
  • ثبت جهانی پالنگان نیازمند همت جمعی است
  • راه‌اندازی طولانی‌‎ترین دوچرخه هوایی روی آب کشور در شورابیل اردبیل
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • ۱۸میلیارد تومان صرف مرمت بناهای تاریخی کردستان شد
  • جام صفوی منجر به توسعه گردشگری ورزشی اردبیل می‌شود
  • ریشه‌های غنی تاریخی در حفط محیط زیست مورد توجه قرار گیرد
  • چهارمحال و بختیاری یک استان گردشگری است
  • آبگیری ۹۳ درصدی تالاب شادگان
  • ثبت ملی ۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل