Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز محمد عربان، کارشناس اداره گسترش فرهنگ دینی و اخلاقی اداره کل امور فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان درباره مهم‌ترین طرح‌های فرهنگی و قرآنی این دانشگاه اظهار کرد: یکی از طرح‌های قرآنی دانشگاه فرهنگیان، طرح ملی حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم با عنوان (سراج) است. سراج طرحی بومی‌سازی شده است که جامعه هدف آن ۱۰ درصد از جامعه‌ آماری حدوداً ۷۰ هزار نفری دانشجومعلمان، مهارت آموزان، اساتید و کارکنان ۹۷ پردیس و مرکز آموزش عالی سراسر کشور و حوزه ستادی دانشگاه فرهنگیان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عریان در گفت‌وگو با ایکنا ادامه داد: این طرح در سه مرحله و با رویکرد آشنایی با مفاهیم غنی جزء ۳۰ و آموزش علمی حفظ قرآن کریم اجرایی می‌شود. در این طرح مفاهیم و روش‌های حفظ قرآن در قالب یک پک آموزشی به دانشجویان ارائه شد و در پایان هر مرحله آزمونی برگزار می‌شود و به برگزیدگان جوایز نفیسی اهداء خواهد شد و در مرحله نهایی شرکت‌کنندگانی که حد نصاب لازم را کسب کنند، گواهی معتبر اعطا خواهد شد. این حرکت به لطف خدا یک موج قرآنی در بین دانشجویان و اساتید و کارکنان دانشگاه فرهنگیان سراسر کشور به راه انداخته است.


وی با اشاره به طرح دیگر اداره‌کل امور فرهنگی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان گفت: طرح دوشنبه‌های قرآنی دیگر برنامه ما در دانشگاه است که هر هفته دوشنبه‌ها در دانشگاه اجرا می‌شود و شامل برنامه‌های متنوع قرآنی است که توسط خود دانشجویان و کانون‌های قرآن و عترت دانشجویی دانشگاه اجرا می‌شود. در همین راستا ایستگاه‌های قرآنی و برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها و محافل و برنامه‌های مختلف با محوریت قرآن در فضای دانشگاه برپا می‌شود.

اجرای طرح سفیران فرهنگی در واحدهای دانشگاهی کشور
عریان افزود: طرح سوم، اجرای طرح سفیران فرهنگی در واحد‌های دانشگاهی سراسر کشور است. این طرح تا پایان سال ۹۷ در دو استان قزوین و گلستان اجرا شد و در سال جدید اجرای این طرح ادامه خواهد داشت. این طرح با حضور اساتید مطرح کشوری و کارشناسان معتبر فرهنگی اجرایی خواهد شد. اجرای طرح فرهنگی چمران با حضور و سخنرانی استاد محمدمهدی امیرکمالی، از یاران و همراهان شهید چمران، عضو جنبش پیشین امل لبنان و کارشناس و صاحب نظر مسائل سیاسی خاورمیانه، در ذیل این طرح در این دو استان اجرایی شد و در این جلسات به تبیین شخصیت معلمی، علمی و فرهنگی شهید چمران برای دانشجویان و اساتید و کارکنان پرداخته شد.

ثبت ایده‌های دانشجویی در طرح «اندیشه قرآنی»
عربان گفت: طرح دیگر که قرار است در دانشگاه پیگیری شود، طرح اندیشه قرآنی است که این طرح هم در مرحله اجرایی شدن است و روی آن کار می‌شود. در این طرح تمام آیات قرآن کریم که مرتبط با حوزه تربیت و مسائل تربیتی است توسط کارشناسان و متخصصان این حوزه استخراج شده و پیرامون هر یک از این آیات نورانی به مختصری از تفاسیر و مفاهیم پرداخته شده است که ان‌شاالله در قالب یک کتاب در اختیار دانشجومعلمان و همکاران ما در دانشگاه فرهنگیان قرار می‌گیرد و این حرکت با این گستردگی که کلیه‌ آیات قرآن کریم در حوزه تربیت را دربرگرفته نیز اتفاقی کم‌نظیر است.


وی افزود: این طرح به این گونه است که آیات در حوزه تربیت که گردآوری شده است به همراه مفاهیم و مضامین والای آن توسط اساتید و کارشناسان، در سرا‌های دانشجویی و برای کلیه‌ دانشجو معلمان سراسر کشور مطرح می‌شود و دانشجویان برداشت‌ها و نظرات و ایده‌های خود را حول موضوع و تفسیر آیه بیان و مکتوب می‌کنند و در پایان پس از ارزیابی و داوری متمرکز، از صاحبان برترین ایده‌های طرح شده تقدیر خواهد شد و این طرح‌ها و ایده‌های قرآنی به جهت معرفی و بهره برداری، به صورت یک کتاب چاپ خواهد شد.

اجرای دوره تربیت مربی روخوانی و روانخوانی قرآن
عربان گفت: طرح دیگر، برگزاری دوره‌های تربیت معلم و مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم است. این طرح به صورت منطقه‌ای و متمرکز برگزار می‌شود که در روش متمرکز مخاطبین خاص هستند و کلیات کار و آموزش‌ها به صورت تخصصی دنبال می‌شود و در روش منطقه‌ای که در استان‌ها اجرایی می‌شود، واحد‌های دانشگاهی ما طی تفاهم نامه‌ای که با سازمان اوقاف داشته‌ایم وارد عمل می‌شوند و دوره تربیت معلم و مربی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را برگزار خواهند کرد.


وی افزود: در دانشگاه‌ها تشکل‌ها و کانون‌های زیادی فعال هستند. از جمله کانون‌های قرآن و عترت دانشجویی در دانشگاه فرهنگیان که ما به عنوان اداره گسترش فرهنگ دینی و اخلاقی دانشگاه بنا داریم تا محتوای فعالیت‌های این کانون‌ها و نقشه‌ راه آن‌ها را در اختیارشان قرار داده و در بخش حمایت همه جانبه از این کانون‌ها پررنگ‌تر حضور پیدا کنیم تا هرچه بیشتر نتایج پربار فعالیت‌های کانون‌های قرآن و عترت در راستای توسعه و تعمیق مفاهیم دینی و اخلاقی در سیستم تعلیم و تربیت و بالتبع در جامعه، تسری پیدا کند.


عربان با اعلام این خبر هم گفت: در سال ۹۸ و در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، مسئولیت اجرایی و برگزاری بخش دانشگاهی این نمایشگاه بر عهده دانشگاه فرهنگیان می‌باشد و در این راستا دانشگاه فرهنگیان به عنوان میزبان بخش دانشگاهی مقدمات لازم را تمهید نموده و سیاست‌های کلی و برنامه‌های این بخش را مشخص و جلسات متعددی در حوزه ستادی و همچنین جلساتی با نمایندگان دیگر دانشگاه‌ها و ارگان‌های مختلف حاضر در بخش دانشگاهی نمایشگاه، برگزار کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم به احسن وجه از عهده‌ این مسئولیت بزرگ و خطیر برآییم.

179 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۴۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود

امام جمعه بجنورد با اشاره به کمبود فضای فیزیکی در دانشگاه فرهنگیان بجنورد، گفت: تکمیل ساختمان‌های این مجموعه ضروری است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوری نماینده، ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد در دیدار دانشجویان حوزه علوم اسلامی دانشگاه فرهنگیان با ایشان اظهار کرد: شما به عنوان دانش‌آموختگان حوزه علوم اسلامی تکلیف اول شما این است که مباحث را خوب یاد بگیرید و لازمه آن این است که با منابع اصلی مخصوصاً قرآن انس بیشتری داشته باشید تا بعد از پایان تحصیلات اگر به عنوان مربی علوم اسلامی در جایی ورود پیدا کردید بتوانید در صحبت‌هایتان به قرآن استناد کنید.

 وی گفت: تا می‌توانید روزی حداقل یک صفحه از کتاب قرآن را بخوانید بعد در آیات قرآن و همچنین در زمینه ترجمه و مفاهیم کتاب قرآن تعمل و تفکر کنید، چرا که قرآن فقط مختص مفسرین نیست بلکه هر کس با توجه به ظرفیت خود می‌تواند از این کتاب بهره ببرد.

امام جمعه بجنورد افزود: علوم اسلامی با دیگر علوم تفاوت دارد؛ در دیگر علوم برای معلم مهم این است که یاد بگیرد تا بتواند آن‌را ارائه بدهد ریاضیات، چون تئوری است باید یاد بگیرد و برای دانش‌آموز توضیح بدهد تا خوب بفهمد و علوم پایه هم همین‌طور باید معلم در کلاس آن را ارائه تا دانش‌آموز بتواند این علوم را یاد بگیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری تصریح کرد: بعضی از علوم در تقسیم‌بندی جزء حکمت عملی و علوم اسلامی هستند، تقریباً عقاید و مباحث علوم اسلامی تماماً عملی هستند لذا معلم و کسی‌که مباحث علوم دینی و یا علوم اسلامی را دنبال می‌کند باید هم از نظر نظری خوب یاد بگیرد و هم بتواند خوب عمل کند تا بتواند هم معلم باشد و هم مربی وگرنه شاید بتواند تعلیم خوبی بدهد، اما در آن‌صورت معلم خوبی نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: اطلاعات شما دانشجویان علوم اسلامی باید به‌روز باشد و خودتان را نباید محدود به کلاس درس، معلم و محدوده محیط دانشگاه نمایید و همچنین باید با مراکز تحقیقاتی و علمی آشنایی داشته باشید تا اگر سوالی در آینده برایتان پیش آمد بدانید به چه کسی مراجعه کنید، همچنین اطلاعات شما باید به‌روز و دقیق باشد.

وی ابراز کرد: علوم اسلامی ریشه در قرآن دارند و باید با سنت قولی و هم سنت عملی پیامبر اسلام «ص» و ائمه اطهار «ع» آشنا باشید. چرا که این دومین منبع برای علوم اسلامی است پس سعی کنید با این دو انس بیشتری داشته باشید.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری گفت: هدف از علوم اسلامی هم عمل است نه فقط دانستن، بلکه دانستن مقدمه‌ای برای عمل است وگرنه اگر فقط برای دانستن باشد مضر هم هست. انسان چیزی را بداند و عمل نکند ضررش زیاد است به همین خاطر اگر نمی‌خواهد به چیزی عمل کند نداند خیلی بهتر است.

امام جمعه بجنورد اظهار داشت: یک معلم باید حرفش  سند باشد که دانش‌آموز به صحبت‌های معلم استناد کند؛ و حرف معلم زمانی که با مفاهیم اصلی مانوس باشد سندیت دارد.

نماینده، ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به روایتی از حضرت علی «ع» افزود: انسان‌ها ۳ گروه هستند؛ گروهی حق، گروهی باطل و گروهی خاکستری هستند و شما که انشاءالله دانش‌آموخته علوم اسلامی خواهید بود بدون شک باید جزء گروه اول باشید.

وی ادامه داد: در حوزه علوم اسلامی دانستن به تنهایی مضر است و مفید نیست بلکه باید در حوزه عمل هم آشنایی با فضا‌های دینی همچون؛ مسجد و بقاع متبرکه لازم است که خود این مراکز هم دریایی از معارف است و همچنین با راهیان نور، گروه‌های جهادی و با محرومین و مردم که در روحیه انسان تأثیرگذار است ضروری است آشنایی صورت پذیرد.

نماینده، ولی فقیه در خراسان شمالی عنوان کرد: دانشجو نباید خود را محدود به کلاس درس کند و در علوم اسلامی عمل و رفتار خودمان می‌تواند خیلی تاثیرگذار باشد، همچنین مباحث تربیتی خیلی می‌تواند تاثیرگذار باشد و خود شخص در عمل می‌تواند به دیگران نشان دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین نوری اظهار کرد: با توجه به نبود فضا در دانشگاه فرهنگیان، طبق تقسیم بندی دانشجویان سه روز در هفته در دانشگاه حضور دارند لذا ضروری است تا تلاش بیشتری صورت پذیرد و فضا را در دانشگاه فرهنگیان گسترش بدهیم و همچنین در راستای رفع این مشکل و تکمیل ساختمان هر اقدامی که لازم است صورت پذیرد.

دیگر خبرها

  • آخرین تغییرات کنکور؛ «نه» مردان به شغل معلمی
  • ساختمان‌های دانشگاه فرهنگیان بجنورد تکمیل شود
  • نظام تعلیم و تربیت در کشور نیازمند کیفیت‌بخشی است
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • از آلبوم مرقع «دولت قرآن» اثر یدالله کابلی رونمایی شد
  • آلبوم مرقع «دولت قرآن» یدالله کابلی رونمایی شد
  • پیشتازی یزدی‌ها در تربیت حافظ قرآن کریم
  • دوره آموزشی امام موسی صدر برگزار می‌شود
  • تربیت مدیران حکمرانی قرآنی طبق اندیشه‌های امام موسی صدر
  • جلوه‌هایی از آیات و آموزه‌های قرآن در آثار سعدی / مرا معلم عشق تو، شاعری آموخت