Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سیل نکا تا امروز دهها بار بارندگی‌ها و بارش برف مازندران را وادار به تسلیم و مردم را مستاصل کرد و چندبار دیگر باید این صحنه پرخسارت رخ دهد تا مسئولان چاره اساسی بیاندیشند؟.تاکنون هرساله حداقل یک و بعضاً چند مورد از سیل و بارندگی منجر به خسارات جانی و مالی در استان مازندران بروز می‌کند که نتیجه آن بر دل‌ماندن حسرت تدبیر ستاد مدیریت بحران این استان از اقدام‌های پیشگیرانه بر دل مردم مازندران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از بلاغ، از سیل نکا در سال 1378، که منجر به کشته شدن 80 نفر از هموطنان نکایی شد و میلیاردها تومان خسارت به اموال و منازل و اماکن دولتی و عمومی وارد کرد، تاکنون هرساله حداقل یک و بعضاً چند مورد از سیل و بارندگی منجر به خسارات جانی و مالی در استان مازندران بروز می‌کند که نتیجه آن بر دل‌ماندن حسرت تدبیر ستاد مدیریت بحران این استان از اقدام‌های پیشگیرانه بر دل مردم مازندران است.

 


هربار گفته و نوشته می‌شود که مدیریت بحران تنها به برگزاری مانور سیل و زلزله در بهار و پائیز و هزینه هنگفت برای آن نیست، که مانور هم بجای خود برای تست و آزمایش میزان آمادگی و رفع نواقص تدابیر لازم و ضروری است، اما پرسش اصلی در اینجاست که مابه‌ازاء این مانورها در صحنه عمل چرا به چشم نمی‌آید و باز هم مثل همیشه با وقوع بارندگی و بارش برف مازندران در تسلیم کامل باز هم بسیجیان و نیروهای مسلح باید وارد عمل شوند و بار مصیبت را کم کنند؛ البته کار ستاد مدیریت بحران پس از وقوع حوادث آغاز می‌شود و جمع‌آوری آمار خسارات را در می‌آورد که نتیجه آن انتظار بی‌فرجام برای خسارت‌دیدگان است.

آبگرفتگی خیابان‌ها و معابر عمومی و اختلال جدی در تردد مردم و ورود آب به منازل و آبگرفتگی زندگی مردم، تصاویر تکراری اکثر بارندگی‌ها در شهرها و روستاهای مختلف مازندران است که بطور طبیعی خساراتی گسترده و فراگیر را متوجه مردم می‌کند.


بارندگی مهرماه سال 1397 در شهرهای مازندران نشان می‌دهد که بارش باران و رعد و برق و بعضاً طوفان در شهرهای فریدونکنار، تنکابن، ساری، محمودآباد، جویبار، ساری، بابل، بهشهر، سوادکوه، قائمشهر، نوشهر، چالوس و آمل شدید گزارش شده و در پی آن به تاسیسات زیربنایی و منازل در این شهرها خسارت وارد شده است.

تا آنجا که ۱۵ خط اصلی برق مازندران دچار قطعی شده و گاز و آب در برخی نواحی مازندران قطع شده و خانه‌های ساکنان برخی نواحی به خصوص در نوشهر و چالوس و تنکابن پر از آب شده است و ماشین‌ها در پارکینگ‌ها زیر آب فرو رفته‌اند.


درست است که باران هر وقت و هر کجا ببارد با خود نعمت و برکت می‌آورد اما حتی برای شمالی‌ها هم که باران مهمان همیشگی خانه‌هایشان است تغییر رژیم بارش در سال‌های گذشته پس از بروز خشکسالی‌ها و تغییر اقلیم و در کنار آن بهم زدن تعادل اکوسیستم منابع طبیعی شده اسباب دردسر؛ انسان‌هایی که تنها به منافع شخصی شان فکر می‌کنند با بهره برداری بی‌رویه از شن و ماسه بستر رودخانه‌ها، خانه سازی و کشاورزی کنار آن، از بین بردن منابع جنگل و نیز استفاده نامناسب از آب‌های سطحی و بکار نگرفتن آبخیزداری، سبب شده اند که زمین تاب و تحمل باران رگباری پاییزه را نداشته باشد.

بارندگی شدید روزهای گذشته در هفته پایانی سال 97 در مناطق مختلف مازندران سبب طغیان رودخانه و آسیب به بخش‌های کشاورزی و مسکونی در استان شده است.


بالا آمدن آب رودخانه‌های مازندران نظیر تجن و تلار سبب آبگرفتگی شهرهای مرکزی استان مازندران از جمله ساری، سیمرغ، نکا، سوادکوه و غیره شده است.

پس از بارش شدید باران که از عصر یکشنبه آغاز شد با جاری شدن سیل، به شهرستان های سوادکوه، سوادکوه شمالی، سیمرغ، ساری، فریدونکنار، میاندورود، نکا، بهشهر و گلوگاه در بخش های مختلف خسارت وارد شد.


هزاران وسیله نقلیه در محاصره سیل قرار گرفت و میلیونها ساعت از وقت مازندرانی‌ها و مسافران عبوری در ترافیک‌های چندین ساعته این استان ذایل شد.

حال که تقدیر هرساله مازندران مواجهه با مقوله سیل و آبگرفتگی‌های گسترده و خسارت‌های سنگین و بخاک سیاه نشستن عده زیادی از مردم است، آیا نباید از ستاد مدیریت بحران مازندران و استاندار این استان انتظار اقدام‌های ضروری و پیشگیرانه داشت تا با برخورد علل بروز این حوادث، مصونیتی نسبی برای شهرها و مناطق مسکونی مازندران بوجود آید. آخه چندبار در این استان در معرض انواع حوادث باید سیل‌زدگی و آبگرفتگی را تجربه کرد تا نهایت به راه‌حل روی آورد؟10 بار، 15 بار، یا...،؟!!.


انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۴۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باد و باران در راه مازندران است

فرجی کارشناس هواشناسی گفت: وضعیت جوی مازندران امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت نیمه ابری – از بعدازظهر با افزایش ابر، کاهش نسبی دما از سمت غرب استان با رگبار باران و وزش باد پیش بینی می‌شود.

او افزود:آسمان مازندران روز سه شنبه ابری همراه با کاهش دما، وزش باد، رگبار باران و احتمال رعدوبرق خواهد بود.

کارشناس هواشناسی گفت:هوای مازندران روز چهارشنبه ابری همراه با بارش پراکنده بتدریج با کاهش ناپایداری و ابر پیش بینی می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • محور هراز باز شد
  • تداوم بارندگی در سمنان
  • سیل و طوفان این‌بار چین را هدف گرفت
  • بارندگی در کشور ادامه دارد / از پنجشنبه هوا گرم‌تر می‌شود
  • باد و باران در راه مازندران است
  • سیلاب و باران ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال به کشاورزی قصرقند خسارت زد
  • تخلیه شهر‌های جنوبی چین در پی بارندگی شدید و جاری شدن سیل
  • خسارت ۱۲۰ میلیاردی باران به زیرساخت‌های برق قشم‌
  • افزایش تلفات سیل و باران‌های شدید در افغانستان
  • اعلام هشدار زرد بارندگی در استان سمنان