Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@04:22:05 GMT

۷ عامل خطر پوکی استخوان را بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۴۷۶۳

پوکی استخوان تقریباً بدون علامت است و بیشتر افراد نمی‌دانند پوکی استخوان دارند، تا زمانی که متداول‌ترین اثرات این بیماری را تجربه کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شکستگی‌های استخوان که در اثر پوکی استخوان روی می‌دهند نیازمند بستری شدن در بیمارستان هستند و به زمان بیشتری برای درمان نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پوکی استخوان چیزی است که با بالا رفتن سن باید نسبت به آن هوشیار باشید تا بتوانید برای پیشگیری از آن اقداماتی بکنید.

سن

با رسیدن به ۵۰ سالگی وقت آن است که با پزشکتان در مورد ریسک فاکتورهای پوکی استخوان صحبت کنید. مکمل‌های غذایی شامل کلسیم ممکن است تجویز شوند. زنان بالای ۶۵ سال و مردان بالای ۴۰ سال باید هر ساله سنجش تراکم استخوان را انجام دهند. ضمناً کسی که بالای ۵۰ سال دارد و دچار شکستگی استخوان شده باید به طور روتین، تست پوکی استخوان را انجام دهد.

برخی از داروها

برخی از عوامل سبک زندگی نیز می‌توانند بر پوکی استخوان اثر بگذارند. داروهای استروئیدی، داروهای تزریقی پیشگیری از بارداری و برخی از درمان‌های سرطان می‌توانند احتمال پوکی استخوان را افزایش بدهند. داروهای اساسی برای بیماری‌هایی چون افسردگی یا سوزش معده نیز می‌توانند ریسک پوکی استخوان را بالا ببرند، اما به این معنی نیست که این داروها را مصرف نکنید.

کاهش قد

کاهش قد و خمیده شدن نیز اغلب از عوارض افزایش سن است و می‌تواند نشان‌دهنده‌ی پوکی استخوان باشد. تغییرات شامل از دست دادن یک یا دو اینچ از قد و یا بروز قوسی جدید در ستون فقرات می‌شود. این تغییرات می‌توانند به معنی پوکی استخوانی باشند که بر ستون فقرات اثر می‌گذارند. وقتی به ۵۰ سالگی رسیدید در چکاپ‌های سالیانه‌تان، قدتان را نیز چک کنید.

کمبود ویتامین D

ویتامین D برای سلامت استخوان لازم است زیرا به بدن در جذب کلسیم کمک می‌کند.

پژوهشی جدید نشان داده ویتامین D در پیشگیری از بیماری قلبی، سرطان و اختلال ادراک مؤثر است و اگر کمبود داشته باشید ممکن است دچار استخوان درد یا ضعف عضلانی شوید اما این علائم معمولاً خفیف هستند. ویتامین D وقتی که پوست در معرض آفتاب قرار می‌گیرد در بدن سنتز می‌شود، بنابراین خیلی‌ها طی ماه‌های زمستان دچار کمبود ویتامین D می‌شوند. منابع غذایی این ویتامین بیشتر غذاهای حیوانی شامل زرده تخم مرغ و ماهی و روغن ماهی و شیر غنی شده می‌شود.

بالا بودن کلسیم سرم یا آلکالین فسفاتاز در آزمایش خون

این آزمایش خون تنها یکی از تست‌هایی است که پزشکتان برای تعیین وضعیت استخوان‌هایتان می‌تواند تجویز کند. این آزمایش نشان خواهد داد که آیا کمبود ویتامین D دارید یا نه و اینکه آیا سرطان استخوان در حال حاضر وجود دارد یا خیر. این تست برای تشخیص بیماری پاژه نیز به کار می‌رود که بر رشد استخوان‌ها اثر می‌گذارد. برای تعیین علائم اختلال کبد نیز از این آزمایش استفاده می‌شود.

دردهای عضلانی و مفصلی

پوکی استخوان بیماری خاموش است، بنابراین پیش از اینکه این بیماری پیشرفت کند احتمالاً دردی احساس نخواهید کرد. اما پوکی استخوان به هر حال عوارضی دارد که می‌تواند موجب ناراحتی شود. شکستگی‌ها و ترک‌های ریز استخوان می‌توانند طی زندگی روزمره روی بدهند باعث احساس درد بشوند. با شروع کاهش قد و فشرده شدن مهره‌ها، دچار کمردرد می‌شوید و اگر شکستگی‌ها ریزی در دنده‌ها روی بدهد می‌تواند یکی از عصب‌ها را به دنده بفشارد. یک علامت دیگر پوکی استخوان، ضعف عضلانی ناشی از شل شدن پیوند با استخوان است که از عضله حمایت می‌کند. شاید متوجه شوید بدون فشار وارد کردن به دست‌ها به سختی می‌توانید از روی صندلی بلند شوید.

شکستگی استخوان

متأسفانه اولین علامت پوکی استخوان معمولاً شکستگی استخوان است. در واقع شکستگی، شایع‌ترین علامت اولیه است. وقتی استخوان‌ها نازک و شکننده می‌شوند، حتی فشار کوچکی هم می‌تواند موجب شکستگی استخوان شود. گاهی به دلیل جزئی بودن آسیب، افراد تا زمانی که دردی بی‌امان فرد را روانه‌ی پزشک نکند، او متوجه مشکلی نخواهد شد.

علائمی که در ارتباط با شکنندگی استخوان تجربه می‌کنید شامل درد و تورم فوراً بعد از یک فشار یا افتادن می‌شود. اگر احساس درد مخصوصاً در کمر داشتید که هفته‌ها طول کشید، ممکن است بیانگر یک شکستگی باشد، حتی اگر حادثه‌ای را به یاد نمی‌آورید که موجبش شده باشد.

انتظار می‌رود که با افزایش سن، درد و ناراحتی تا حدودی سراغتان بیاید اما لزوماً به معنی پوکی استخوان نیست. اما توصیه می‌کنیم در مورد دردهایتان با پزشک مشورت کنید. از هم اکنون می‌توانید برای کاهش احتمال پوکی استخوان اقداماتی انجام دهید، فرقی نمی‌کند چند سال دارید. کلسیم و ویتامین D کافی دریافت کنید، سیگار نکشید، الکل ممنوع و به طور مرتب تمرینات قدرتی انجام دهید.

منبع: تبیان

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۴۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سبزیجات سرشار از پروتئین را بشناسید
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • کدام میوه‌های تابستانی ویتامین C بالایی دارند؟
  • رایج‌ترین علائم ام اس را بشناسید
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید