Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-16@17:22:17 GMT

افت ۷۰ درصدی تولید ماشین‌آلات سنگین در سال ۹۷

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۶۲۸۶

خرداد: دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی از کاهش ۷۰ درصدی تولید ماشین‌آلات سنگین به دلیل کمبود برخی از مواد اولیه و کالاهای سرمایه‌ای در سال ۱۳۹۷ خبر داد.
عبدالرضا صالحی در گفت‌وگو با ایسنا، مهمترین مشکل بخش صنعت در سال ۱۳۹۷ را عدم ثبات نرخ ارز عنوان و اظهار کرد: بعد از افزایش نرخ ارز دولت به برخی کالاها ارز نیمایی اختصاص داد، اما در مواردی ارز مورد نیاز واردکنندگان تأمین نشد که منجر به عقب افتادن تولید برخی محصولات شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد محصولاتی که در ساخت ماشین‌آلات سنگین استفاده می‌شود وارداتی است، خاطرنشان کرد که اگر واردات کالاهای واسطه‌ای به موقع انجام نشود، تولید ماشین‌ها متوقف می‌شود.
صالحی در ادامه صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه و توقف دوره‌ای ثبت سفارش را نیز از دیگر عوامل اختلال در روند تولید عنوان کرد و گفت: واردکنندگان باید نمایندگی و الزامات آن را داشته باشند و در غیر این صورت نمی‌توانند ثبت سفارش انجام دهند، اما وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) برای مدتی مجوزهای نمایندگی را صادر نمی‌کرد.
وی افزود: اعطای نمایندگی به واردکنندگان حدود چهار ماه به تأخیر افتاد و باعث شد که برخی از واردکنندگان نتوانند ثبت سفارش انجام دهند؛ در نتیجه تعداد زیادی از کالاهای سرمایه‌ای، یعنی کالاهای واسطه تولید که در صنعت ماشین‌های سنگین استفاده می‌شوند تأمین نشد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی با بیان اینکه معادن می‌توانند جایگزین نفت شوند، اظهار کرد: از وزارت صمت انتظار داریم واردات کالاهای سرمایه‌ای و به ویژه در بخش معادن، تسهیل شود.
هیچ کشوری صادرکننده صرف نیست
صالحی در ادامه با بیان اینکه امسال به صورت مؤکد به نهادهای ذیصلاح اعلام کردیم که در تأمین قطعات یدکی کمبود داریم، تصریح کرد: این مشکل در خودرو نمود پیدا کرده و در مورد ماشین‌آلات سنگین نیز اعلام شده و پیش‌بینی می‌شود که در سال آینده نیز تشدید شود.
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه تمام قطعات یدکی وارداتی هستند، گفت: شرکت‌های خارجی برای فروش ماشین‌آلاتی که تحت گارانتی هستند، واردکنندگان را ملزم می‌کنند که از قطعات یدکی همان شرکت استفاده کنند تا دستگاه در گارانتی بماند.
وی افزود: وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای به واردکنندگان اعلام کرده بود که استانداردهای این قطعات را ارائه کنند شاید توانایی تولید آن در داخل کشور وجود داشته باشد؛ بنابراین برای واردات این قطعات حتی بدون انتقال ارز هم امکان ثبت سفارش وجود نداشت.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشین‌آلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی در ادامه از کاهش ۷۰ درصدی تولید ماشین‌آلات سنگین در سال ۱۳۹۷ خبر داد و گفت که ایران تنها در بخش‌هایی همچون ساخت بدنه و رنگ این ماشین‌ها دخالت دارد و بیشتر کالاهایی که در ساخت ماشین‌آلات سنگین استفاده می‌شود وارداتی است که بیشتر از کشورهای کره جنوبی، سوئد، ژاپن، چین و هلند تهیه می‌شود.
صالحی در پایان با بیان اینکه ۹۰ درصد کالاهای وارداتی برای خط تولید استفاده می‌شود و صرفاً کالای لوکس مصرفی نیستند، اظهار کرد: با این حال واردات در کشور مذموم شده و به شکل دلالی به آن نگاه می‌شود. اما در دنیا هیچ کشوری صادرکننده صرف نیست. برچسب ها: ماشین‌‌آلات معدنی ، ماشین آلات سنگین ، تولید ، واردات

منبع: خرداد

کلیدواژه: ماشین آلات معدنی ماشین آلات سنگین تولید واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، یازدهمین دوره نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران IDPEX با هدف ارایه آخرین دستاوردهای مربوط به حوزه صنعت چاپ دیجیتال و بخش‌های وابسته ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ به ریاست جلال ذکایی در مجموعه نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار می شود.

ماشین‌آلات چاپ فضای باز، ماشین‌آلات نشر رومیزی (کپی پرینتر، پرینترهای لیزری و جوهرافشان و…)، ماشین آلات چاپ روی اجسام سخت، ماشین‌آلات لمینیت و کوتینگ، ماشین‌آلات عملیات تکمیلی، ماشین‌آلات برش و حکاکی، ماشین‌آلات چاپ سه‌بعدی، مواد مصرفی سطوح چاپ‌شونده (پارچه، بنر، فلکس، وینیل، مش، PVC و…)، مرکب و جوهر چاپ، سیستم‌های گردش کار، سیستم‌های مدیریت اطلاعات و استارت‌آپ‌های حوزه چاپ کالاهایی هستند که در این نمایشگاه ارایه می‌شوند.

آخرین مهلت ثبت‌نام برای حضور در این نمایشگاه تا ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ است و درصورت تکمیل ظرفیت سالن‌های تحت پوشش پیش از تاریخ فوق، برگزارکننده از پذیرش درخواست‌های جدید معذور خواهد بود.

فضای هر غرفه از ۴۸ ساعت قبل از آغاز نمایشگاه به شرکت‌کنندگان خودساز تحویل داده می‌شود و شرکت‌کنندگان از ۲۴ ساعت قبل از آغاز نمایشگاه می‌توانند چیدمان کالای نمایشی و تزئین داخل غرفه خود را آغاز کنند.

این نمایشگاه ساعت ۱۰ صبح روز ۱۸ اردیبهشت افتتاح می شود و علاقه مندان می توانند از همان ساعت تا ۶ بعداز ظهر از آن بازدید کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استقرار ۴۳ تیم‌ عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب
  • مدارس و دانشگاه‌های مناطق جنوبی بوشهر غیرحضوری شد
  • ستاد مدیریت بحران شهرداری یزد تشکیل جلسه داد
  • برگزاری یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران
  • یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران برگزار می‌شود
  • جهش تولید در دل روستا‌/ تولید ۶ هزار تن لوله و ۵ هزار ماشین آلات در روستای کوچک
  • تجهیز کارگاه ساخت و تولید دانشگاه آزاد خوی به ماشین‌آلات پیشرفته
  • اعلام جزئیات یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران
  • به‌روزرسانی ماشین‌آلات خدمات شهری شهرداری قم
  • هوشمندسازی صنعت با فناوری/ پایش ماشین آلات خطوط تولید ایرانیزه شد