Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی جمشیدیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: آبان ماه سال گذشته یکی از محیط‌بانان پناهگاه حیات وحش عباس آباد حین گشت و کنترل یک پلنگ را مشاهده و توانست با استفاده از یک دوربین معمولی و از فاصله حدودی ۸۰ متری آن هم در شرایطی که پلنگ با آرامش به او خیره شده بود از وی تصویربرداری کند.

وی افزود: بر این اساس خبر یکی از رسانه‌ها مربوط به مشاهده یک قلاده پلنگ در حیات وحش عباس آباد نائین برای نخستین بار پس از ۴۰ سال، مربوط به سال گذشته است و هیچ پلنگ جدیدی نیز در این منطقه مشاهده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان اصفهان با اشاره به اینکه محیط‌بانان اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان به شکل شبانه‌روزی به حفاظت از مناطق حفاظت شده اصفهان می‌پردازند و با متخلفان شکار با جدیت برخورد می‌شود، ابراز داشت: دریاچه زاینده رود زیستگاه آبزیان مختلف از جمله ماهی‌های کپور، دندان دار، قزل آلای رنگین کمانی و آمور است، صید در دریاچه زاینده‌رود تنها با قلاب و در مواقع اعلام شده مجاز است چراکه صید غیرقانونی با تور و دام صیادی به چرخه زندگی این حیوانات آسیب وارد می‌کند.

وی ادامه داد: بر این اساس در روزهای گذشته بیش از دو هزار متر دام صیادی از سطح دریاچه سد زاینده رود توسط محیط‌بانان در گشت‌های شبانه جمع‌آوری شده است.

تحویل دو پرنده باکلان وحشی به محیط زیست کاشان توسط مردم

وی با بیان اینکه مردم به واقع همیار محیط زیست در حفاظت از حیات وحش استان اصفهان هستند، گفت: در هفته جاری دوست داران محیط زیست در کاشان دو پرنده زخمی باکلان (نوعی پرنده آبزی و ماهی خوار) را به اداره کل محیط زیست کاشان تحویل دادند.

جمشیدیان ادامه داد: این پرندگان بر اثر برخورد با کابل خطوط انتقال برق زخمی شده بودند که پس از درمان و در صورت بهبودی کامل در طبیعت رها سازی خواهند شد.

کد خبر 4572737

منبع: مهر

کلیدواژه: پلنگ ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی در مناطق حفاظت شده استان مرکزی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: هر گونه اقدامی که موجب تخریب زیستگاه حیات وحش و محیط‌ زیست شود تخلف محسوب و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، یوسف یوسفی اظهار کرد: بر اساس بند (د) ماده ۱۰ قانون شکار و صید، و ماده ۱۱ آئین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست از بین بردن رستنی‌ها از جمله قطع درختان، خارزنی، بوته کنی و تعلیف غیرمجاز در مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیات وحش، تجاوز و تخریب در این مناطق ممنوع است.

وی افزود: هر گونه اقدامی که موجب تخریب زیستگاه حیات وحش و محیط زیست شود تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد قانونی می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: این استان دارای یک‌هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی شامل یک‌هزار و ‏‏۱۹ گونه علفی، ۱۵۱ گونه‌ی بوته‌ای، ۱۲۵ گونه درختچه‌ای و ۴۱ گونه‌ی درختی است.

یوسفی تصریح کرد: گیاهان کوهستانی استان شامل ارژن، داغداغان، انجیر وحشی، ‏ بنه، بادام کوهی، کیکم، ‏تنگرس، زرشک، سماق، گون، درمنه کوهی، ریواس، کنگر، موسیر، لاله و لاله واژگون است.‏

وی ادامه داد: برخی افراد سودجو با چیدن و ریشه‌کنی گیاهان دارویی و کوهی موجب تضعیف و حتی از بین بردن زیست‌بوم، تخریب و هم چنین عدم رویش دوباره این گونه و کاهش تنوع گونه‌ای در سال‌های آینده می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: علاوه بر برداشت بی‌رویه گیاهان کوهی که موجب از بین رفتن آن گیاه در مناطق می‌شود، اکنون در فصل بهار و زایش حیات وحش قرار داریم و رفت و آمدهای بی‌رویه به مناطق کوهستانی و حفاظت شده باعث لطمه زدن به گونه‌های حیات وحش می‌شود.

یوسفی تاکید کرد: تنوع زیستی و پوشش گیاهی هر منطقه گنجینه‌ای گرانبها و رو به پایان است که هیچ فرصتی برای جبران خسارات وارده بر آن وجود ندارد لذا، مشارکت و همدلی مردم ضروری است و بهترین حافظان تنوع زیستی در واقع ساکنان همان مناطق هستند.

کد خبر 746687

دیگر خبرها

  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری
  • پرنده نادر غواص گلوسیاه به طبیعت برگشت
  • ماجرای دیده شدن دسته گرگ ها در تهرانپارس چیست؟ + ویدئو | واکنش رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش
  • برخورد قانونی با متخلفان تخریب پوشش گیاهی در مناطق حفاظت شده استان مرکزی
  • پیگیری قضایی محیط زیست مازندران از قاچاقچی حیات وحش در فضای مجازی
  • ثبت ۳۴ هزار مورد کشفیات مربوط به محیط زیست طی سال گذشته