Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@05:39:20 GMT

کشف حوضخانه تاریخی در راسته بازار کاشان

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۶۶۵۰

کشف حوضخانه تاریخی در راسته بازار کاشان

مهران سرمدیان در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: در روزهای گذشته یک سازه آبی (حوضخانه) طی عملیات مرمتی در زیرزمین مسجد کفشدوزها واقع در بازار تاریخی کاشان کشف شد.

وی افزود: مجموعه زیبای کشف شده شامل بنایی چلیپایی شکل با حوض هشت ضلعی در وسط و کانال‌های آبرسانی از آب قنات و چاه است.

سرپرست میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کاشان با اشاره به اینکه مسجد کفشدوزها در راسته بازار میانچال و در مجاورت مسجد امام خمینی کاشان واقع شده است، ابراز داشت: در خصوص تاریخ بنا، کتیبه یا لوحی که تاریخچه بنا را مشخص کند اطلاعاتی وجود ندارد ولی معماری این مسجد به دوران پیش از قاجار باز می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمدیان ادامه داد: این مجموعه در صورت اتمام مرمت، می‌تواند به یکی از آثار شاخص مرتبط به بازار و همچنین یکی از جاذبه‌های گردشگری کاشان تبدیل شود.

گفتنی است بنا بر صحبت‌های زهرا ساروخانی کارشناس حوزه باستان شناسی اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کاشان حوضخانه مذکور که در زیر زمین مسجد کفشدوزها واقع شده متعلق به دو دوره تاریخی صفویه و قاجار است که متأسفانه به دلیل مداخلات غیراصولی انجام گرفته در گذشته دستخوش تغییرات شده است.

به گزارش مهر به گفته کارشناسان میراث فرهنگی قدمت این حوضخانه احتمالاً به دوره صفویه و یا قبل از آن می‌رسد و با تکمیل مستندگاری در این خصوص اطلاعات کامل و دقیقی به دست خواهد آمد.

کد خبر 4572753

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد

حسین ایزدی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در خصوص مطلب درج شده در یک سایت با عنوان «عبور آزادراه از قلب تاریخ مازندران» گفت: مطالعات احداث پروژه آزادراه قائم شهر - ساری در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و در ه‍مان زمان شرکت توسعه آزادراه‌های کشور مسیر پیشنهادی را از اداره‌کل میراث‌فرهنگی وقت استعلام کرد.

او افزود: با بررسی پیمایشی از مسیر پیشنهادی مشخص شد چند اثر تاریخی در مسیر آزادراه مذکور قرار دارد بنابراین با بررسی و اعلام نظر کارشناسان مسیر آزاد راه تغییر داده شد و علاوه بر آن شرکت توسعه آزاد راه‌های کشور متعهد شد چنانچه در حین انجام کار به گورستان تاریخی و یا آثاری دیگر برخورد کند کار متوقف و اداره‌کل میراث‌فرهنگی را در جریان قرار دهد.

ایزدی همچنین با اشاره به سرکشی و بازدید کارشناسان و یگان حفاظت از اجرای پروژه آزادراه، گفت: اطلاعات ارایه شده در مستند منظر ناشناخته و مغفول باستان‌شناسی قائم‌شهر از نواقص علمی برخوردار است و غیر کارشناسی و مردود است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران افزود: تپه گردکوه جمنان قائم شهر تا روستای واسکس در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و تحت حفاظت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی قرار دارد و هرگونه تخریب و دخل و تصرف در آثار ملی برخورد قانونی شده و متخلفان به مراجع قانونی معرفی خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان غربی
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد