Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@22:32:18 GMT

بازار سنتی رشت به رنگ نوروز+ فیلم

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۶۷۴۷

بازار سنتی رشت به رنگ نوروز+ فیلم

‍‍‍‍‍‍

در آستانه فرا رسیدن بهار طبیعت بازی طعم‌ها و رنگ‌های بازار سنتی رشت هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱ استانها گیلان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، بازار رشت یا به زبان گیلکی "رشت بازار" بازاری قدیمی واقع در بافت مرکزی شهر رشت است که از دیرباز مرکز فعالیت‌های بازرگانی و داد‌ و‌ستد استان گیلان محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزانه هزاران نفر از ساکنان شهرها و روستاهای گیلان و حتی استان‌های مجاور برای خرید و فروش انواع محصولات در این بازار حضور می‌یابند و یکی از قطب‌های اقتصادی استان گیلان محسوب می‌شود.

بازار رشت بزرگترین بازار روباز کشور است و برخلاف دیگر بازارهای شهرهای کشور، سقف گنبدی و نورگیرهای بلند بر قوس مرکزی گنبد ندارد.

حال و هوای بازار رشت در آخرین روزهای سال به روایت تصویر50 درصد هزینه‌های آسایشگاه معلولین رشت توسط مردم تأمین می‌شودهمایش تقدیر از خیرین و نیکوکاران در رشت برگزار شد

کاروانسراهای بازار رشت دارای سکوها و طاقی‌های بلند هستند که بخش مرکزی آن روباز است و این امر جهت بهره‌بردن از آفتاب در اندک روزهای آفتابی این شهر بارانی است.

بازار سنتی رشت شامل میدان بزرگ، میدان کوچک، چهارسوق‌ها و کاروانسراها است و معماری کاروانسراها و طاقی‌های بازار رشت یکی از جاذبه‌های توریستی آن است که روزانه گردشگران زیادی را مجذوب خود می‌کند.

در بافت 24 هکتاری بازار رشت، 14 کاروانسرا وجود دارد که به‌وسیله رایته‌های مختلف به‌هم مرتبط هستند؛ این کاروانسراها همچون طاقی‌های بزرگ و کوچک، سعادت و کاروانسرای محتشم، چینی‌چیان و ملک در دوره قاجاریه و اوایل پهلوی به‌عنوان کانون‌های بازرگانی ساخته شدند.

در واپسین روزهای سال 1397 با دوربین تسنیم به این بازار سنتی سری می‌زنیم تا نظاره‌گر بازی رنگ‌ها و طعم‌ها در بساط فروشندگان و اهالی بازار باشیم.

بساط بازاریان رنگ و بوی عید و سفره‌هفت سین به خود گرفته و می‌توان زندگی را حس کرد؛ در آهنگ‌ها و نواهای دلنشین فروشندگانی که هر یک با آهنگی خاص که ریشه در فرهنگ اصیل فولکلور گیلان زمین دارد، محصولات خود را تبلیغ می‌کنند.

میوه‌ها و سبزی‌های محلی، انواع رب‌ها با طعم‌های مختص گیلان‌زمین، چای، برنج، زیتون، ماهی، ترشیجات، شیرینی مخصوص گیلان یعنی رشته خوشکار، کلوچه و محصولات لبنی روستایی هر بیننده‌ای را به‌سوی چشیدن این طعم‌های مختلف می‌کشاند چرا که شهر رشت به شهر "خلاق غذا" مشهور است.

ترکیب این رنگ‌ها، طعم‌ها و آواهای محلی، بازار رشت را به مکانی زنده و پویا تبدیل کرده است که شور زندگی را در عابران و گردشگران متبلور می‌کند و هیچ گردشگری دست خالی از این بازار پربرکت خارج نمی‌شود.

در این بازار سنتی که این روزها با وسایل سفره هفت‌سین هم آراسته‌تر شده است و منبع کسب روزی افراد زیادی است، می‌توان برای هر سلیقه‌ای طعمی دلنشین یافت و به استقبال بهار و نوروز رفت.

با وجود سر برآوردن هایپر مارکت‌ها بازار رشت همیشه به‌ویژه روزهای پایانی اسفند و ایام نوروز مملو از جمعیت است و بازار رشت همچون ماکتی کوچک از سراسر گیلان است که هر گردشگری می‌تواند در آن محصولات ویژه نقاط مختلف این خطه سرسبز و پرنعمت را خریداری کند.

بوی عید، بوی ماهی، بوی تازگی در دالان‌های پیچ در پیچ بازار زیبا و سنتی رشت با مغازه‌هایی با سقف‌های حلبی که هنگام بارش باران آهنگی زیبا و گوش‌نواز را می‌توان از آن‌ها شنید پیچیده است.

انتهای پیام/ع

R7877/P/S6,71/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن

آفتاب‌‌نیوز :

محبوبه ابریشم‌کار، متخصص طب سنتی در رابطه با علت تشکیل کیست‌ها در بدن گفت: کیست‌ها توده‌های خوش‌خیم در بافت‌های بدن هستند که حجمی از مایع در آن‌ها جمع شده است. به طور کلی توده‌های پستانی به دو دسته خوش‌خیم و بدخیم تقسیم‌بندی می‌شود. 

وی افزود: توده‌های فیبروکیستیک، توده‌های خوش‌خیمی هستند که می‌توانند از سن نوجوانی تا بزرگسالی در سینه شکل بگیرند. کیست‌های سینه معمولا متعدد بوده و موجب تغییر در اندازه سینه شده و ایجاد درد می‌کنند.

ابریشم‌کار اظهار کرد: کیست‌های سینه معمولا در دوران قاعدگی بیشتر از مواقع دیگر احساس می‌شوند. این توده‌ها دو نوع ساده و ترکیبی دارند. اما معمولا همان نوع ساده و فیبروکیستیک بسیار شایع‌تر است. 

وی افزود: سبک زندگی، مهم‌ترین عامل در ابتلا به کیست است. به علاوه عامل ارث و ژنتیک نیز بی تاثیر نیست. در اصول طب ایرانی، نوشیدن آب سرد و مواد غذایی تند، عدم فعالیت بدنی، برنامه خواب نامنظم و از همه مهم‌تر استرس، می‌تواند شیوع کیست‌ها را تشدید ببخشد. 

ابریشم‌کار بیان کرد: استرس عاملی است که تاثیر آن در بیماری‌ها خیلی سریع و شدید است. در حوزه طب سنتی، ما تمرکز بر روی تنفس را برای کنترل استرس پیشنهاد می‌کنیم. اگر ما روزی ۱۰ تا ۲۰ بار و در دو نوبت تنفس‌های کنترل‌شده داشته باشیم، تا حد زیادی می‌توانیم سطح استرس خود را کاهش دهیم.

وی افزود: ما در طب ایرانی طیفی برای تعیین درجه سردی و گرمی مواد غذایی داریم. پیشنهاد ما در این زمینه این است که تعادل میان گرمی و سردی تا حد امکان رعایت شود. تجربه نشان داده افرادی که طبع سردتری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های فیبروکیستیک قرار دارند. 

متخصص طب سنتی گفت: متخصصین بانوان یا پزشکان عمومی خیلی راحت می‌توانند با یک معاینه کیست را تشخیص دهند. فیبروکیستیک معمولا در اندازه‌های متفاوت و دو سینه دیده می‌شود، اما توده‌های بدخیم عموما در یک سینه وجود دارند. ترشحات خونی یا چرکی از سینه و تغییرات پوستی در سینه نیز می‌تواند نشان از وجود فیبروکیستیک باشد. 

ابریشم کار تصریح کرد: کیست سینه معمولا یک بیماری محسوب نمی‌شود و تنها به عنوان یک تغییر فیزیولوژیکی شایع از آن یاد می‌شود. برای درمان کیست یکی از راه‌های پیشنهادی این است که سیاه‌دانه را به صورت نیم‌کوب به نسبت ۱ به همراه بذر کتان و نسبت دو برابری عسل، هر روز صبح میل کنید. به علاوه برای درمان موضعی، ماساژ روغن بذر کتان روی سینه‌ها برای دوبار در روز می‌تواند موثر واقع شود. 

وی یادآور شد: توصیه ما به عزیزان برای عدم ابتلا به فیبروکیستیک این است که از کودکی به بچه‌ها سبک زندگی درست را آموزش دهیم. لازم است که مصرف کافئین را تا حد امکان کاهش دهیم و مصرف بی‌رویه‌ای نداشته باشیم. ما باید منبع انرژی نداشتن و بی‌حالی‌مان را کشف کنیم و خود را به قهوه محدود نکنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی (فیلم)
  • ۷ اردیبهشت به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام روز جهانی گز اصفهان ثبت شد
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • جشنواره بازیهای بومی و غذاهای سنتی در گرمی
  • حفظ اصالت و هویت روستاهای هدف گردشگری در قوچان
  • قهرمانی تاریخی اینتر در ایتالیا ؛ پیروزی افعی‌ها برابر رقیب سنتی
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد