Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:  

سامانه شفافیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۶ اسفند سال ۹۷ توسط رئیس جمهور رونمایی شد. هر کدام از سازمان‌های تابعه وزارت تعاون سامانه شفافیت خود را به تنهایی راه اندازی کردند تا بتوانند از ایجاد فساد در بخش‌های مختلف سازمان‌های تابعه جلوگیری کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، طبق قانون، جدای از اطلاعات شخصی و محرمانه، دسترسی آزاد به اطلاعات برای عموم مردم آزاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از راه‌اندازی سامانه شفافیت انتظار‌ بر آن بود که تمام امور اداری، مالی و اقدامات انجام شده در این سامانه بارگذاری شود، در حالی که اکنون شاهد انتشار بخش محدودی از اطلاعات در سامانه‌ شفاف‌سازی وزارت تعاون هستیم. سازمان بهزیستی کشور مدعی سالم‌ترین و در عین حال آشکار‌ترین سامانه شفافیت است.

بعد از راه‌اندازی سامانه شفافیت سازمان بهزیستی فریبا بریمانی رئیس مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: شفافیت توانسته است میزان اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی را افزایش دهد.

با این تفاسیر این سامانه تنها قرارداد‌ها و تفاهم نامه‌های املاک، مشخصات مهد‌های کودک و میزان مشارکت‌های مردمی بهزیستی را نمایش می‌دهد، در حالی که این سازمان با یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر باید جزئیات بیشتری را در خصوص امور مالی و بعضاً حقوق کارکنان و معاونان سازمان بهزیستی منتشر کند.

لازم به ذکر است که بخش عمده‌ای از سازمان‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بسیاری از اطلاعات خود را در اختیار مردم قرار دادند و در این شرایط می‌توان گفت: تا حدودی به اصل شفافیت پایبند بوده‌اند.

نکته قابل توجه این است که صندوق بازنشستگی کشوری با راه‌اندازی سامانه شفافیت همچنان نتوانسته است اعتماد مردم را جلب کند، چرا که بخش عمده‌ای از اطلاعات این سامانه تنها در دسترس مدیران عالی قرار می‌گیرد.

به گفته طهماسبی مدیرعامل هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی کشوری تمام مدیران عالی می‌توانند اطلاعات شرکت‌ها را به‌راحتی کسب کنند و این سامانه تمام اطلاعات مالی شرکت‌ها را جمع آوری می‌کند و در اختیار قرار می‌دهد.

در شرایطی که صندوق بازنشستگی کشوری شامل هلدینگ‌ها و شرکت‌های سرمایه گذاری مختلف است و اطلاعات مالی این شرکت‌ها بسیار حائز اهمیت است، اما باز هم این اطلاعات نمی‌تواند در دسترس عموم مردم قرار گیرد، در حال حاضر شاهد اجرایی نشدن اصل سامانه شفافیت در این سازمان هستیم.

هدف از راه‌اندازی سامانه انتشار آزاد، دسترسی آزاد به اطلاعات شفافیت هرچه بیشتر بوده و اینکه عموم مردم از بودجه‌ای که در یک نهاد سازمان ثبت می‌شود با خبر باشند. صندوق بازنشستگی کشوری سازمانی است که سرمایه و عمر فردی که ۳۰ سال کار کرده است را ذخیره کرده است و بازنشستگان حق خود می‌دانند که به تمام اطلاعات و مخارج این سازمان آگاه باشند.

از تیر ماه سال ۹۶ تاکنون که این سامانه به طور رسمی آغاز شده است و حدود ۵۱۵ دستگاه به منظور قرار دادن اطلاعات خودشان در دسترس عموم به این سامانه پیوستند. این صندوق نهادی است که تقریباً عموم جامعه با آن سر و کار دارند و بودجه‌اش هم علی‌رغم گله و شکایت‌های بازنشستگان اصلاً هم کم نیست. علی رغم انتقاد‌های وارده، اما همچنان سامانه صندوق برای عموم مردم فعال و قابل دسترس نیست. امید است در سال جدید مدیران وزارت تعاون برای در دسترس قرار گرفتن اطلاعات مالی نهاد‌های تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدابیر بهتری بیاندیشند.

منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟

سال هاست که قرار بوده باشگاه های پرسپولیس و استقلال از ید دولت خارج شده و به سهامداران جدید واگذار شود؛ پس از چندین بار تلاش ناموفق حالا دولت تصمیم دارد مالکیت باشگاه استقلال را به هلدینگ خلیج فارس واگذار کند.

به گزارش میزنفت، گویا هلدینگ خلیج فارس هم به این معامله علاقه دارد و به همراه چند پتروشیمی دیگر، به دنبال سهامداری این باشگاه هستند ولی پرسش مهم این است که چرا صندوق بازنشستگی صنعت نفت با این تصمیم موافق است؟

هر ماهه بخشی از حقوق و دستمزد کارکنان صنعت نفت به حساب این صندوق واریز می شود تا این صندوق با سرمایه گذاری این مبالغ در پروژه های پرسود، هم بتواند فعالیت های خود در کسب و کار رو رونق بخشد و هم حقوق بازنشستگان صنعت نفت را پرداخت کند.

در این میان مشخص نیست باشگاه استقلال چه مزیت اقتصادی دارد که صندوق بازنشستگی صنعت نفت به خرید این باشگاه ابراز تمایل کرده است و قرار شده 85 درصد این باشگاه را مالک شود.

به دنبال ابقا در صندلی مدیریت!

 گویا مسئولان صندوق بازنشستگی صنعت نفت فراموش کرده اند اموال و دارایی این صندوق، امانتی است در دست آنها و باید در محافظت و افزایش آن تصمیم بگیرند و نه ریختن اموال کارکنان نفت به پای بازیکنان چند ده میلیارد تومانی فوتبال!

نکته بعدی این است که چنین تصمیمی تا چه میزان با موافقت سهامداران دیگر این شرکت همراه بوده است؟ کدام سهامداری راضی است تا پولش به پای چند بازیکن فوتبال ریخته شود و در ازای آن هیچ نفعی از نظر مالی نداشته باشد؟ مثلا قرار است با خرید باشگاه استقلال، درآمد هلدینگ خلیج فارس و سایر سهامداران افزایش یابد؟

چنین اتفاق تلخی فقط این گزاره را تقویت می کند که کارکنان نفت، باید بخشی از درآمد خود را برای بازیکنان استقلال تهران به صورت منظم کنار بگذارند تا مسئولان صندوق بازنشستگی صنعت نفت رضایت بالادستی های خود را جلب کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در وبگاه شفافیت شهرداری
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در سایت شفافیت شهرداری
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
  • بهره برداری از ۶ داشبورد و سامانه در مسیر شفافیت
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود
  • پاسخ به بیش از ۷۷ هزار تماس توسط مرکز تماس یکپارچه سازمان فناوری
  • سیل و سرما مانع عدم حضور مردم در پای صندوق های انتخابات نشد/مدیران برای رضایتمندی مردم آستین همت بالا بزنند