Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان فریدون الله یاری در آئینی با حضور دادستان، فرمانده انتظامی و مدیر میراث فرهنگی شهرستان سمیرم که به منظور تحویل کتیبه مسروقه دژ تاریخی بهمن سمیرم برگزار شد، اظهار داشت: باز پس‌گیری و تحویل این اثر ارزشمند تاریخی را در آستانه نوروز ۱۳۹۸ به فال نیک گرفته و امیدواریم با افزایش آگاهی هموطنان از یکسو و همچنین اخذ تدابیر مناسب، از این پس کمتر شاهد بروز این اتفاقات ناگوار باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به اینکه دژ بهمن (قلعه سنگی) سمیرم در مکانی صعب‌العبور واقع شده بود سارقان با برنامه‌ریزی خاصی اقدام به سرقت این کتیبه تاریخی کرده بودند که پس از آن با اخذ تدابیر لازم ضمن حفاظت از سایر آثار منطقه تلاش کردیم تا این اثر تاریخی از کشور خارج نشود و بتوانیم آن را به دامان میراث فرهنگی میهن بازگردانیم که این امر امروز و در آستانه سال جدید محقق شد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین با اشاره به هماهنگی‌های امنیتی میان یگان حفاظت میراث فرهنگی استان و سایر دستگاه‌های امنیتی و قضائی تصریح کرد: در چهار سال اخیر شاهد سه فقره سرقت در آثار تاریخی استان از جمله سرقت در مسجد تاریخی محمدیه نائین، سرقت در مقبره استراخاتون در فلاورجان و این کتیبه سنگی در سمیرم بودیم که خوشبختانه با هماهنگی‌های به وجود آمده میان این نهادها تمامی سرقت‌ها ناکام مانده و این میراث ارزشمند کشف و مجدداً به جایگاه اصلی خویش بازگشت داده شد.

گفتنی است کتیبه سنگیدژ بهمن سمیرم متعلق به سده اول هجری قمری بوده و به خط کوفی نگاشته شده و در ابتدای دوران اسلامی در بدنه قلعه سنگی بهمن سمیرم که متعلق به عصر ساسانی بوده است حک شده بود.

این کتیبه که طی یک عملیات پلیسی از سارقان میراث فرهنگی باز پس گرفته شد در حال حاضر در موزه مجموعه جهانی کاخ چهلستون اصفهان نگهداری می‌شود.

کد خبر 4572773

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی اصفهان کشف اشیاء عتیقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۷۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد با بار مالی ۱۸۴ میلیارد ریال وارد کرده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمد هادی طهرانی مقدم مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان گفت: بارندگی‌های سیل‌آسای اخیر بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد کرد.

وی افزود: در بارندگی‌های شدیدی که هفته‌های اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد بخش زیادی از بنا‌ها و آثار تاریخی استان خسارت‌هایی از ۱۵ تا ۹۰درصد دیدند.

وی ادامه داد: در همین راستا و پس از ارزیابی و بررسی‌های کارشناسان میراث‌فرهنگی سیستان وبلوچستان، مسجد تاریخی عبدالقادر واقع در نیکشهر با ریزش حصار، دیوار‌ها و نفوذ آب مواجه شد که طبق ارزیابی کارشناسان حدود ۹۰درصد دچار خسارت شده که بیشترین خسارت را در میان آثار دیده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: قلعه فیروزآباد راسک و آتشکده کله گنگ نیز به دلیل ریزش دیوار‌ها ۵۰ درصد تخریب شدند.

وی بیان کرد: همچنین بافت قلعه نو زهک، قلعه کنت سراوان و مقابر سورو و شیشه ریز سیب و سوران به دلیل ریزش دیوار‌ها و نفوذ آب و رطوبت و از بین رفتن کاهگل‌ها تا ۴۵ درصد دچار تخریب شدند.

طهرانی‌مقدم گفت: برج‌ها و دیوار‌ها و فضا‌های داخلی قلعه‌هایی مانند انوشیروان چابهار، دانش‌سرای مقدماتی زاهدان، قلعه تیس چابهار و قلعه بمپور هم به دلایلی همچون شستشوی کاهگل ها، نفوذ آب و ریزش دچار تخریب شده و خسارت‌هایی تا ۴۰ درصد به هر کدام از این بنا‌ها وارد شده است.

وی بیان کرد: در مجموع بارندگی‌های اخیر به ۶۰ اثر و بنای تاریخی در سطح استان سیستان وبلوچستان خسارت‌هایی بین ۱۵ تا ۹۰ درصد وارد کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: تا این لحظه میزان برآورد خسارت وارده شده به این بنا‌ها بر اثر بارندگی و سیلاب‌ها بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال تخمین زده شده است و بر اساس پیش بینی‌های هواشناسی ممکن است بارندگی‌هایی که در روز‌های آینده خواهیم داشت میزان خسارت را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • نماینده مجلس: فرو نشست اصفهان جدی است؛ ابنیه تاریخی مورد آسیب قرار گرفته
  • رونمایی از دست‌افزارهای سنگی نویافته کشف رود
  • کشف یک دستگاه خودرو پژو مسروقه
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان