Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-24@13:37:55 GMT

علت ابتلا به یبوست در مسافرت چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۸۷۷۰

علت ابتلا به یبوست در مسافرت چیست؟

بروز یبوست در سفر یکی از مشکلات گوارشی است که بسیاری از ما به آن دچار می شویم. در این مقاله به چند روش برای درمان یبوست در سفر می پردازیم.

به گزارش صدای ایران از سیمرغ، اگر در هنگام مسافرت کردن دچار یبوست می شوید، بهتر است بدانید تنها نیستید. یبوست در مسافرت حدود 40 درصد مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم سرویس بهداشتی و توالت خانه خود را دوست دارند و زمانی که وارد محیط جدیدی می شوند و برنامه های روزانه آنها نیز تغییر می کند، گاهی وارد منطقه ای با زمان محلی متفاوت می شوند، سیستم گوارشی از کنترل خارج می شود و مشکلاتی مانند نفخ بروز می کند. اما قرار نیست همیشه در مسافرت دچار این مشکل ناراحت کننده باشید. در ادامه به برخی راه کارهای موثر برای رفع یبوست در مسافرت اشاره می کنیم.


1. درمان یبوست با مصرف مقدار کمی سرکه سیب در روز
مسافرت باعث می شود روش های درمانی برای رفع مشکلات گوارشی کمی پیچیده تر شوند. یکی از بهترین روش ها مصرف کمی سرکه سیب است. یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در کمی آب حل کنید و به مدت 15 تا 30 دقیقه منتظر بمانید و قبل از هر وعده غذایی این محلول را میل کنید. این روش به عملکرد بهتر روده کمک می کند. سرکه سیب به تولید مایعات گوارشی کمک می کند. مایعات گوارشی برای تجزیه غذا ضروری هستند. این روش با بهتر کردن هضم غذا و عملکرد روده باعث از بین رفتن نفخ و گرفتگی های شکم می شود.
سرکه سیب محلول در آب گاهی به هضم سخت کمک می کند، به ویژه اگر در مسافرت تلاش می کنید غذاهای جدید بخورید. همیشه یک آنزیم گوارشی خوب به شما توصیه می شود. دکتر جنا میلر Jennah Miller متخصص طب اطفال در تورنتو می گوید: "آنزیم گوارشی خوب حاوی چندین آنزیم مختلف است که برای تجزیه تمام بخش های یک وعده غذایی ضروری هستند (به عنوان مثال پروتئاز Protease برای تجزیه پروتئین ها، لیپاز lipase برای چربی ها و آمیلاز amylase برای کربوهیدرات ها). خوردن یک یا دو کپسول از این آنزیم ها قبل و بعد از غذا می تواند هر نوع مشکل گوارشی را قبل از اینکه حتی شروع شوند، برطرف سازد. زمانی که روده ما سالم است این آنزیم ها را به خودی خود تولید می کند، اما گاهی برای تجزیه برخی غذاهای غنی و یا غذاهایی که دستگاه گوارش به آنها عادت ندارد، به کمک بیشتری نیاز داریم."

*پروتئاز Protease
: یا پروتئین‌گوار به آنزیمهایی گفته می‌شود که باعث تجزیه پروتئین‌ها می‌شوند.
*لیپاز lipase :آنزیم است که توانایی هیدرولیز استرها را دارد و نقش اختصاصی تبدیل تری‌گلیسرید به گلیسرول و اسید چرب را ایفا می‌کند
* آمیلاز amylase : در بدن انسان در بزاق، آنزیمهای لوزالمعده و روده باریک یافت می‌شود. این آنزیم باعث تجزیه زنجیره‌های پلی ساکارید مانند نشاسته به اجزای کوچکتر و دی ساکاریدهایی مانند مالتوز می‌شود و نقش مهمی در هضم کربوهیدراتها دارد.


2. درمان یبوست با چای زنجبیل
در زمان سفرهای هوایی مقدار زیادی چای زنجبیل بنوشید. می توانید از دمنوش های زنجبیل در سفر استفاده کنید. تا جایی که می توانید چای زنجبیل بنوشید. زنجبیل رطوبت بدن را برطرف می کند، به بدن آبرسانی می کند، گردش خون را بهبود می بخشد، التهاب پاها را به حداقل می رساند و حرکت مواد غذایی را در بدن تسهیل می کند. وقتی به مقصد مورد نظر می رسید، میوه و سبزی به مقدار زیاد بخورید و در هفته اول سفر خود وعده های غذایی سبک تر داشته باشید. هر زمان وقت آزاد داشتید به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را در شکم تان جمع کنید و به این وسیله شکم خود را فشار دهید و روده تان را بیدار کنید تا حرکت روده انجام شود.


3. درمان یبوست با مصرف منیزیم و گرفتن دوش آب گرم
پودر منیزیم سیترات در مسافرت بسیار به دردتان می خورد. این شکل منیزیم به سرعت توسط خون جذب می شود و در نتیجه تاثیر خیلی سریع دارد. منیزیم به سیستم عصبی مرکزی کمک می کند و در نتیجه به شل شدن عضلات و هضم غذا کمک می کند و نفخ برطرف می شود. 20 دقیقه قبل از سفر و همچنین به محض رسیدن به مقصد دوش بگیرید، دوش گرفتن باعث آرامش بدن می شود و به بدن اجازه استراحت می دهد. به خاطر گرمای وارد شده به بدن پروتئین هایی آزاد می شوند که از بدن در مقابل استرس های ناشی از حوادث محافظت می کنند.

4. درمان یبوست با ماساژ منظم
همیشه زمان برای ماساژ دادن حرفه ای را نداریم، اما خودتان می توانید بخش هایی مانند پایین ستون فقرات را با طب فشاری ماساژ دهید که این کار به انرژی حرکتی منجر شده و باعث رفع یبوست می شود. دو توپ کوچک اسکواش را داخل یک جوراب قرار دهید و آن را ببندید. باید توپ ها به خوبی به یکدیگر بچسبند تا به درستی کار کنند. توپ ها را در دو طرف ستون فقرات قرار دهید و آن ها را به سمت پایین ستون فقرات حرکت کنید، در حین انجام این کار نفس عمیق ب

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: یبوست مسافرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۸۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید

آفتاب‌‌نیوز :

یبوست عارضه‌ای است که با تخلیه نامنظم و غیرمداوم مدفوع یا دشواری در خروج آن از بدن تعریف می‌شود و حدود ۱۵ درصد جمعیت جهان تاکنون با آن مواجه شده‌اند. این مشکل در دختران بیشتر از پسران مشاهده می‌شود و احتمال ابتلای زنان ۶۵ ساله و بالاتر به آن نسبت‌به بقیه گروه‌ها و رده‌های سنی، بیشتر است.

علائم رایج یبوست عبارت‌اند از مدفوع سفت، زور زدن برای دفع، احساس انسداد در ناحیه آئورکتال (دهانه‌ای که مدفوع از آن عبور می‌کند)، دفع ناقص، ناراحتی شکمی و نفخ.

مصرف نکردن مایعات و فیبر به اندازه کافی و همچنین نداشتن تحرک از دلایل یبوست به شمار می‌روند. از جمله علل دیگر می‌توان به برخی اختلالات متابولیک نظیر دیابت و کم‌کاری تیروئید، بعضی داروها، برخی بیماری‌های مغز و اعصاب نظیر پارکینسون، ام‌اس و زوال عقل، بیماری‌های مرتبط با عضلات یا بیماری‌های جدی مانند سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

حرکات منظم روده برای سلامتی دستگاه گوارش ضروری است، زیرا به حذف مواد زائد از بدن و جلوگیری از تجمع سموم کمک می‌کند.

یکی دیگر از عوامل موثر بر یبوست منیزیم است، که وری‌ول‌هلت در گزارشی به آن پرداخته است.

منیزیم چیست؟
منیزیم یک ماده معدنی مغذی است که در بسیاری از فرایند‌های بدن نقش مهمی دارد. از جمله اینکه عملکرد عضلات، سلول‌های عصبی، سطح قند خون، فشار خون و همچنین ضربان قلب را تنظیم می‌کند، به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند و پروتئین دی‌ان‌ای و آران‌ای را می‌سازد.

منیزیم در اشکال مختلف مانند اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، سولفات منیزیم، سیترات منیزیم، کلرید منیزیم و ترکیبات دیگر موجود است.

این ماده معدنی را می‌توان با مصرف برخی مواد غذایی هم به بدن رساند و در خوراکی‌هایی مانند دانه کدو تنبل، دانه چیا، بادام، اسفناج تازه و اسفناج آب‌پز و بادام هندی وجود دارد.

منیزیم با افزایش میزان آب و حجم مدفوع، مانند یک ملین اسمزی (دارای قابلیت جذب آب و ایجاد فشار اسموتیک) برای رفع یبوست عمل می‌کند و قابلیت منیزیم برای کشیدن آب به روده کمک می‌کند که مدفوع نرم شود و این مدفوع متورم به تحریک روده منجر می‌شود.

توجه داشته باشید که اگر به منیزیم یا ترکیبات آن حساسیت دارید، باید از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت مواجهه با واکنش آلرژیک شدید مانند خارش، کهیر و تنگی نفس، فورا به پزشک مراجعه کنید. کلیه‌ها تنظیم سطح منیزیم در خون را برعهده دارند؛ بنابراین اگر مشکلات کلیوی دارید، نیز احتمال دارد با افزایش خطر تجمع منیزیم مواجه می‌شوید.

از طرفی منیزیم با برخی دارو‌ها هم تداخل دارد و افراد مبتلا به شرایط پزشکی خاص باید از مصرف آن خودداری کنند یا از قبل از مصرف آن با پزشک و متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنند.

البته متخصصان برای درمان یبوست راهکار‌ها دیگری هم ارائه می‌دهند. افزایش مصرف مایعات، افزایش فعالیت بدنی، واکنش فوری به احساس نیاز به اجابت مزاج از جمله روش‌های مفید برای درمان این مشکل‌اند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟
  • تورهای غیرمجاز آفت مسافرت و گردشگری
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • تعطیلی دو روزه آخر هفته، رونق سفر و مصیبت حمل و نقل
  • درمان یبوست با این روش ساده
  • سکانسی از سریال پایتخت که سوژه فضای مجازی شد + عکس