Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@02:03:27 GMT

کردستان قابلیت تدبیل به پایتخت موسیقی را دارد

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۷۸۷۷۳

کردستان قابلیت تدبیل به پایتخت موسیقی را دارد

سنندج - ایرنا - معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: کردستان و توانایی های آن در حوزه موسیقی، قابلیت ثبت در میراث ملی و تبدیل شدن به پایتخت موسیقی کشور را دارد.

به گزارش ایرنا، علی اصغر مونسان عصر چهارشنبه در حاشیه جشن بزرگ ویژه نوروز 98 در سنندج در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: توانایی های موسیقی این استان می تواند در حوزه میراث ناملموس ثبت شود از آن به عنوان یک پتانسیل گردشگری استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: کردستان شایسته بهترین هاست و اگر در این خصوص لازم به انجام کاری از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد این سازمان آن را در کمترین زمان ممکن انجام می دهد.

** زمینه مسافرت آرام و خاطره انگیز در کشور انجام شده است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ستاد خدمات سفر استان ها از ماه ها پیش فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون زمینه مسافرت آرام و خاطره انگیز در اقصی نقاط کشور برای مسافران مهیا شده است.
مونسان افزود: آماده سازی اقدامات فعالیت ها در دو بخش میراث فرهنگی و آثار تاریخی انجام شده و در آن بر آداب و رسوم نقاط مختلف کشور تاکید شده است.
وی گفت: آداب و رسوم مختلف نوروز کشور ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران داشته و هر کدام از آنها پیام آور صلح و مودت و دوستی برای مردم جهان است.
وی اضافه کرد: این سازمان در نظر دارد در سال 98 دعوت کردن مردم را به دیدن زیبایی های غرب کشور از جمله کردسان را در یکی از برنامه های کاری خود قرار دهد.
دومین جشن نوروز امروز با حضور جمع کثیری از مردم سنندج به عنوان یکی از ماندگارترین مراسم های فرهنگی ویژ] نوز از ساعت 15 تا 20 در ورزشگاه 22 گولان سنندج برگزار شد.
جشن شب نوروز 98 با محوریت موسیقی محلی برگزار شد و در این راستا از پتانسیل و هنر هنرمندان بومی برجسته استان بهره گرفته شده است.
دف نوازی، موسیقی کلاسیک، موسیقی سنتی، اجرای همزمان پنج گروه 20 نفره هه لپرکی، اجرای موسیقی تلفیقی (دیوان، دف وتنبور)، مراسم سوارانه، روشن کردن آتش توسط 300 دانش آموز و اجرای سرود نوروزانه، موسیقی و نورافشانی از برنامه های این جشن بود.
6108 / 3034

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي ميراث فرهنگي پايتخت موسيقي معاون رئيس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۸۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳

پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) به همراه گروه «هزار دف»، گروه «نوای رحمت» و گروه «شاهو دالاهو» در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان در روستای پالنگانِ استان کردستان کنسرت برگزار می‌کند.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از ایسنا، پیام عزیزی (خواننده موسیقی عرفانی) در دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان، در روز جمعه (۳۱ فروردین‌ماه جاری) در سه بخش جداگانه روی صحنه می‌رود و در این کنسرت‌های بزرگ، تعدادی از قطعات و آهنگ‌های ماندگار خود را به زبان‌های کُردی سورانی، فارسی، عربی، ترکی و کُردی هورامی از جمله «یا رسول‌الله (ص) یا شاهی مدینه»، «الله مدد»، «یار می‌گوید الله»، «گیانه به‌سیه‌تی»، «یا رسول الله نظری فرما»، «ئه‌ی خودا له‌م ئاگر بارانه» «یار می‌گوید الله»، «یا رسول‌الله ده‌خیل»، «لبیک»، «طلع البدر علینا»، «ئه‌ی گول گیانم گول»، «مدد مدد»، «مسلمانان»، «یارم چه‌نده جوانه»، «جانی، جانی»، «مه‌گری، مه‌گری»، «ئاگر که‌تییه دلی من»، «همه جا بروم»، «ساقی وه‌ره» و ... و همچنین چند آهنگ جدید کُردی را اجرا می‌کند.

 در دومین دوره جشنواره «هزار دف» کردستان، اسماعیل حمیدی با اجرای آوا‌های اهورایی سیاچمانه، نیما شفیعی و همچنین هنرمندان استان کردستان و دیگر هنرمندان استان‌های مختلف کشور به روی صحنه می‌روند.

دومین دوره جشنواره موسیقی کهنِ کردستان «هزار دف» با اجرای گروه‌های دف‌نوازی از شهر‌های مختلف کشور و با حمایت ستاد برگزاری مراسم هزار دفِ پالنگان ـ شهرستان کامیاران در استان کردستان برگزار می‌شود.

آیین هزار دف، یکی از زیباترین آداب و رسوم روستای تاریخی و گردشگری پالنگانِ کامیاران است که هر ساله با حضور گردشگرانی از داخل و خارج از کشور در استان کردستان برگزار می‌شود. منظره تاریخی روستا و بافت پلکانی آن، «پالنگان» را به یکی از مقاصد گردشگری میراث جهانی هورامان تبدیل کرده است.

در ادامه تصاویر مراسم هزار دف استان کردستان را می‌بینید. 

tags # کردستان سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار انجام می‌شود
  • آئین بزرگداشت استاد مصطفی کمال پورتراب برگزار شد
  • بازدید از بناهای تاریخی کردستان روز پنجشنبه رایگان است
  • ضرغامی : خروج ایران از ایکوم و ایکوموس کذب است / بعضی‌ها نمی‌دانند ایکوموس و ایکوم خوردنی است یا پوشیدنی، ولی درباره آن اظهارنظر می‌کنند
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • (تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳
  • لغو عضویت ایران در سه سازمان جهانی؛ گاف تازه دولت؟
  • در تعطیلات نوروز ۶۱۵ هزار نفر در اماکن اقامتی استان کردستان اسکان یافتند
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟
  • ماجرای خروج ایران از «ایکو» و «ایکوموس» چه بود؟