Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:مانند ظرفیت‌ چین در ساخت ناو‌های هواپیما بر یا توانایی هند در ساخت سلاح موشکی، آمریکا بار دیگر با کشوری روبه روست که آن را دست کم گرفته است؛ ایران با تکیه بر توان داخلی، جنگنده‌هایی ساخته که آمریکا تصور نمی‌کرد ایران به آن دست یابد.
شاید جنگنده‌های ایرانی مانند F35‌های آمریکا تخریب‌گر و خطرناک نباشد، اما نباید به آن‌ها خندید، چون همچنان کشنده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران چندی پیش از جت جنگنده کوثر رونمایی کرده و اعلام کرده این جت قابلیت مبارزه هوا به هوا را دارد. اما این هواپیمای جدید با سرعت با موجی از انتقادات از سوی ناظران صنایع دفاعی که آن را کپی جنگنده F5 آمریکا خوانده اند مواجه شد. نشریه نشنال اینترست در گزارشی به عصر سلاح‌های جدید اشاره کرده و نوشته جنگنده‌های F5 اگرچه هنوز مورد استفاده ارتش آمریکا قرار می‌گیرند، اما مدل بسیار قدیمی به شمار می‌رود. از این گذشته به رخ کشیدن یک شمشیر کمری در عصر اسلحه خود به تنهایی مایه مضحکه است. به گفته این نشریه بخشی از این صنایع در ایران استفاده می‌شود و تهران با وجود سال‌ها تحریم توانسته این صنعت را سرپا نگه دارد و چشم‌اندازی وجود دارد که آینده صنایع هوایی ایران را نشان می‌دهد. این اولین بار نیست که ایران با اهداف تبلیغاتی از سلاح‌هایش پرده‌برداری می‌کند. جنگنده نابودگر قهار در سال ۲۰۱۳ با این هدف رونمایی شد که به مردم ایران نشان دهد دولت می‌تواند در صورت بروز جنگ از مردمش دفاع کند؛ حتی اگر در واقع چنین توانایی‌ای نداشته باشد. اما ایران از سلاح‌های ساخت داخل ابتدا برای تاثیرگذاری در سوریه و سپس به عنوان نمایش یک برنامه موفق هسته‌ای تا کنون استفاده برده است. به گزارش رویداد۲۴ بعد از سقوط شاه، خرید‌های عمده تسلیحات ایران از آمریکا به جمهوری اسلامی رسد. F14 پیشرفته‌ترین جنگنده‌ای بود که آن روز به ایران فروخته شده بود در حالی که فانتوم‌های F4 و تیگر‌های F5 نیز به نیروی هوایی ایران توانمندی فوق العاده‌ای داده بود. این چیزی بود که عراق در خلال جنگ با ایران متوجه آن شد. در دهه‌های بعد، این هواپیما‌ها بار‌ها تعمیر شدند. قطعات پیشرفته این جنگنده‌ها تنها در بازار سیاه قابل دسترسی بودند و همین مساله ایران را به این نتیجه رساند که یا باید روی سرمایه انسانی و توانمندی‌های صنعتی خودش حساب باز کند یا دوستانی را پیدا کند که چنین توانمندی‌ای داشته باشند. ایران طرف هیچ یک از بلوک‌های شرق و غرب نیست و با وجود اقدامات اخیر تمایل کمی به خرید سلاح از روسیه دارد. به همین دلیل ناچارا به سرمایه‌های انسانی‌اش تکیه کرد. جنگنده F5 که این هفته رونمایی شد اولین جنگنده ایرانی نبود. در سال ۲۰۱۵، جنگنده صادق-۲ به همین شکل رونمایی شد. تحلیلگران بلافاصله اعلام کردند که این هواپیما از روی جنگنده بدون سرنشین F5 ساخته شده است. اما این هم تنها یک قدم به سمت F5 بود که به طور ۱۰۰% توسط ایرانی‌ها تولید شود. F5  شاید یک مدل قدیمی باشد، اما برای اهداف هوایی منطقه ایران و برای آموزش و همچنین برای استفاده دفاعی در سوریه می‌تواند به اندازه کافی خوب عمل کند. اگر ایران سیستم‌های رادار جدید را روی مدل اف-۵ خود سوار کرده باشد، این جنگنده می‌تواند یک تهدید نگران کننده باشد. ایران تولید انبوه این جنگنده را از سر گرفته است. نشنال اینترست در بخشی از گزارش خود نوشته شاید با قاطعیت نتوانیم بگوییم که جنگنده‌های ویرانگر ایران به زودی وارد عمل خواهند شد، اما اگر ایران میتواند موتور جنگنده‌اش را خودش تولید کند پس می‌تواند بدنه و سیستم کامپیوتری مورد نیازش را نیز تولید کند و تنها زمان کافی است تا ما به توانایی‌های این کشور پی ببریم و نگران آن باشیم.
درست مانند توانایی‌های چین در ساخت ناو هواپیما بر و توانایی هند در ساخت سلاح هسته‌ای، زمان برای آمریکا می‌گذرد و آن‌ها زمانی متوجه خواهند شد که رقیبشان را دست کم گرفته‌اند. برچسب ها: آمریکا ، جنگنده ، ایران

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا جنگنده ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۹۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی کاخ سفید: بر اساس حدس و گمان نظر نمی‌دهم

کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید در جریان نشست مطبوعاتی خود گفت: من نمی‌توانم در این باره بر اساس حدس‌ها و گمان‌ها چیزی بگویم.

به گزارش مشرق به نقل از شبکه خبری سی ان بی سی، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به پرسش خبرنگاری که به وی متذکر شد با توجه به ۳ میلیارد دلار کمک‌های سالانه آمریکا به رژیم صهیونیستی در قالب سامانه‌های دفاعی، ما جویای حدس و گمان نیستیم و این حق مالیات‌دهندگان آمریکایی است که بعد از ۱۲ ساعت از رخدادهای روز جمعه در خاورمیانه، نظر رسمی دولت آمریکا را در این خصوص بدانند، بار دیگر تکرار کرد: من در مورد هیچ یک از گزارش‌هایی که وجود دارد صحبت نمی‌کنم، این کار را انجام نمی‌دهم و حدس و گمان نمی‌زنم.

کارین ژان پی‌یر در جریان این نشست مطبوعاتی و زمانیکه از سوی یک خبرنگار در مورد حمله ادعایی رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار گرفت و از او پرسیده شد که این سطح از سکوت برای دولت بایدن واقعا جدید است و آیا این بخشی از استراتژی برای کاهش تنش‌ها است، گفت: من چیزی برای به اشتراک گذاشتن آنها با شما ندارم.

همچنین هنگامی که یک خبرنگار از سخنگوی کاخ سفید پرسید که چرا نظری ندارید؟، ژان پی‌یر اظهار کرد: قرار نیست در مورد گزارش‌هایی که وجود دارد صحبت یا گمانه زنی کنم.

سخنگوی کاخ سفید در ادامه و در پاسخ به پرسشی در مورد صحت اظهارات آنتونیو تاجانی وزیر خارجه ایتالیا در نشست گروه هفت که گفته بود آمریکا از قبل از حملات رژیم صهیونیستی به ایران مطلع بوده است، تصریح کرد: من در مورد مکالمات دیپلماتیک صحبت نمی‌کنم.

ژان پی‌یر همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به اظهارات وزیر خارجه آمریکا که در اوایل امروز (جمعه به وقت محلی) بیان شده بود، با تاکید بر اینکه تمرکز بلینکن بر تنش‌زدایی است، گفت: وزیر خارجه آمریکا در سخنان خود تصریح کرد که آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.

به گزارش مشرق، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز جمعه در اظهاراتی با بیان اینکه ما در گروه هفت از زمان جنگ غزه در هفتم اکتبر (پانزدهم مهر ماه) بر تلاش‌ها برای کاهش تنش‌ها در منطقه متمرکز بوده‌ایم، گفت: ما در هیچ عملیات هجومی علیه ایران شرکت نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما ایران و رژیم صهیونیستی را به کاهش تنش‌ها دعوت می‌کنیم، تاکید کرد: اولویت ما کاهش تنش‌ها است و خواهان خویشتنداری طرفین هستیم.

حوالی ساعت ۴ بامداد روز جمعه، پدافند هوایی پایگاه هشتم شکاری اصفهان برای رهگیری به کار افتاد و صدای پدافند از سمت شمال شرق اصفهان به گوش رسید.

امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده‌کل ارتش در گفت‌ وگویی درباره صدای انفجار در اصفهان، گفت: انفجار صبح امروز در آسمان اصفهان مربوط به تیراندازی سامانه‌های پدافند ضد هوایی به شئ مشکوکی بوده که هیچ حادثه و خسارتی در پی نداشته است.

وی افزود: کارشناسان مربوطه در حال بررسی ابعاد موضوع می‌باشند که پس از دریافت نتیجه، مراتب را اطلاع‌رسانی خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • سخنگوی کاخ سفید: بر اساس حدس و گمان نظر نمی‌دهم
  • مبارزان فلسطینی در کرانه باختری 4 نظامی اسرائیلی را زخمی کردند
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • سلاح معروف ایرانی این بار معادلات آفریقا را تغییر می‌دهد
  • اذعان پنتاگون به توانمندی نظامی ایران درپاسخ به اسرائیل
  • وعده صادق بخش کوچکی از توانمندی نظامی ایران بود
  • تحلیل دانشجوی فلسطینی از حمله ایران به اسرائیل
  • حرکت در مدار انقلاب مهم‌ترین دلیل پیشرفت صنایع نظامی ایران است
  • از دوران وابستگی تا روزگار سرافرازی
  • حمله ایران فوق‌العاده پیچیده بود اما بدون پیشرفته‌ترین سلاح‌هایش