Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، این روستای شگفت انگیز با خانه های مخروطی شکل و از جهتی شبیه کندوی زنبور عسل که نام کندوان نیز از آن گرفته شده است، با قدمتی هفت هزار ساله، آب و هوایی مسحور کننده و طبیعتی عجیب، همه ساله پذیرای بیش از یک میلیون گردشگر از سراسر دنیاست.
از نکات قابل توجه این روستای توریستی، جاری بودن زندگی در خانه های صخره ای آن است که دو روستای دیگر شبیه آن در آمریکا و ترکیه فاقد این قابلیت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کندوان از جمله مناطق گردشگری خوش آب و هوا، طبیعی و تاریخی آذربایجان شرقی و جزو یکی از سه روستای شگفت انگیز جهان است که فقط دو نمونه از آن در آمریکای شمالی و کاپادوکیا ترکیه وجود دارد.
صخره های مخروطی شکل روستای شگفت انگیز کندوان در فاصله 20 کیلومتری جنوب شرقی اسکو و 52 کیلومتری جنوب تبریز با حمله مغول ها در قرن هفتم هجری به مامنی برای روستائیان این منطقه تبدیل شد و این سکونت تا به امروز تداوم یافت.
امروزه آثار معماری صخره ای در اغلب نقاط جهان از جمله در ایتالیا، یونان، پرو، آمریکای لاتین و چین خالی از سکنه است و کندوان را به لحاظ برخورداری از سکونت در عصر حاضر می توان در جهان منحصر به فرد دانست.
طبیعت زیبا، آب و هوای مطبوع کوهستان، آب معدنی با خاصیت درمانی، هتل صخره ای و بازار سنتی، این روستا را به یکی از مهمترین مراکز گردشگری استان تبدیل کرده است.
روستای تاریخی و طبیعی کندوان به عنوان قطب گردشگری در کشور مرکزیت چندین مرکز گردشگری دیگر از جمله روستای تاریخی حیله ور، مراتع توریستی ارشدچمن، کوه سلطان، دامنه های سرسبز شمالی کوه سهند و طبیعت زیبای اسکو را دارد.
آب معدنی گوارای کندوان که از دل یکی از تپه های این روستا می جوشد، از شهرت فراوانی برخوردار است و گفته می شود خاصیت درمانی بسیار بالایی در حذف سنگ کلیه و مثانه دارد.
این روستا که در 52 کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
بازارچه روستای کندوان نیز به نسبت وسعت و تعداد غرفه های فروش آن، یکی از پرمشتری ترین بازار های کشور محسوب می شود که در آن محصولات کشاورزی این روستا از جمله گردو، گیاهان دارویی، دوشاب (شیره)، عسل، بادام و گل محمدی به فروش می رسد.
در این بازارچه همچنین صنایع دستی زنان روستا شامل گلیم، جاجیم و روسری های کلاقه ای به فروش می رسد که طرفداران زیادی دارد.
روستای کندوان پانزدهم اردیبهشت ماه سال 1376 به شماره 1857 در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
6120/3071
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 آذربایجان شرقی جهان خوش آب و هوا طبیعت گردشگری 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۷۹۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی به ۵۸۰ روستا در اولویت مدیریت آذربایجان‌شرقی

به گزارش قدس آنلاین، مالک رحمتی در جلسه قرارگاه جهاد آبرسانی استان، افزود: برنامه ریزی‌های لازم برای بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی روستایی در استان انجام شود تا بتوانیم مشکل آب شرب روستاهای دارای مشکل را در کمترین زمان ممکن حل کنیم. 

وی تاکید کرد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود تا طرح‌های آبرسانی مجتمع قشلاقات کلیبر، فاز دو ستارخان ورزقان، آلمالو هشترود و یخفروزان اهر تا پایان خرداد ماه به بهره‌برداری برسد تا کام مردم منطقه شیرین شود.

رحمتی گفت: پیگیر جذب منابع هستیم تا رونق و جهشی در پروژه‌های آبرسانی به وجود آید.

استاندار آذربایجان شرقی به عزم دولت برای حل تنش آبی اشاره و اظهار کرد: مسئله آب برای روستاها و شهرهای استان یک موضوع مهم و اساسی است؛ دولت سیزدهم نیز تمام قد به دنبال این است که به شهرهایی که در آذربایجان شرقی دارای تنش آبی هستند آبرسانی کند.

وی افزود: امروز فصل تدبیر و کار است و تا قبل از رسیدن تابستان باید برنامه‌ریزی‌های لازم برای تامین پایدار آب انجام شود.

مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه مجمع خیّرین آب استان در سال ۱۴۰۱ آغاز به کار کرد، گفت: ۹۲ روستا با اعتباری بالغ بر ۵۲ میلیارد تومان با هزینه خیّرین از نعمت آب برخوردار شده‌اند.

محمد اسکندری ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ عملیات آب رسانی به ۲۱۴ روستا به اتمام رسیده و در سال گذشته نیز به ۲۱۱ روستای دیگر آبرسانی شد.

محمد خانی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز گفت: در طرح جهاد آبرسانی به روستاها، آذربایجان شرقی به الگویی برای سایر استان‌های کشور تبدیل شد.

وی گفت: طرح اول محرومیت‌زدایی شامل شهرستان‌های ورزقان، خداآفرین، کلیبر و هشترود است که به طور میانگین پیشرفت ۹۰ درصدی حاصل شده است.

خانی ادامه داد: با بهره‌برداری از مجتمع آبرسانی قشلاقات و کلیبر و خداآفرین ۶۸ روستا و شهر آبش احمد با ۴۱۹۵ خانواده تحت پوشش قرار خواهد گرفت. با اتمام عملیات مربوط به ایستگاه‌های پمپاژ می‌توان ۳۸ روستا را تا تابستان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری رساند.

 وی افزود: با بهره‌برداری از مجتمع آبرسانی ستارخان ورزقان نیز ۶۴ روستا و شهر ورزقان با ۵۷۷۳ خانواده تحت پوشش قرار خواهد گرفت که با تخصیص کامل اعتبارات امکان افزایش به ۸۸ روستا نیز امکان‌پذیر است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اتصال ۴۰۰ روستای آذربایجان شرقی به اینترنت پرسرعت
  • چرای دام‌ها در دل طبیعت بهاری روستای تازه کند بخش موران + فیلم
  • قلع و قمع درختان معضل این روز‌های جنگل‌های روستای پای طوف جلیل + فیلم
  • ۵۸۰ روستای آذربایجان شرقی دارای مشکل آبی است
  • آبرسانی به ۵۸۰ روستا در اولویت مدیریت آذربایجان‌شرقی
  • برخورداری ۱۲۱ روستای آذربایجان شرقی از آب پایدار در خردادماه
  • رونق صنعت کشاورزی و گردشگری روستای کرد علیا
  • سودای جهانی شدن ابیانه چه زمانی محقق می‌شود؟
  • کندوان؛ پنجمین روستای پربازدید ایران
  • کندوان پنجمین روستای پربازدید ایران