Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@20:13:01 GMT

ضرورت توجه به واحدهای تولیدی و بخش صادرات در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۰۸۲۷

ضرورت توجه به واحدهای تولیدی و بخش صادرات در سال ۹۸

خالقی بر ضرورت توجه به واحدهای تولیدی و بخش صادرات در سال ۹۸ تاکید کرد.

«آرمان خالقی» در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان در خصوص وضعیت اقتصاد و صنعت در سال 97، گفت: در سال گذشته صنایع در تامین مایحتاج اولیه دچار مشکل شد و کاهش تقاضای مصرف را به دنبال داشت.

 

نایب رئیس خانه صنعت ایران با بیان این که در بازارهایی مانند خودرو دچار مشکل بوده ایم، افزود: در این بازار مردم نگاه سرمایه ای به خودرو داشته اند و به همین دلیل در سال 97 تقاضای کاذب در این حوزه ایجاد شد و افزایش قیمت را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: در کالاهای اساسی مصرف خانوار در سال 97 با کاهش تقاضا روبرو بوده ایم و به طور کل با تعدیل قیمت هایی که رخ داد و با تغییر نرخ ارز نوع تقاضا در سال 97 تغییر کرد.

 

خالقی با اظهار این که در سال گذشته وضعیت خوبی در تولید کشور حاکم نبود، خاطرنشان کرد: در این سال توان تولید واحدهای تولیدی کاهش یافت و تولید کنندگان نیازمند مواد اولیه وارداتی با نیاز به افزایش سه برابری سرمایه در گردش مواجه شدند.

 

فعال صنعتی کشور با یادآوری این نکته که در سال 97 ارزش سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کاهش یافت، اظهارداشت: این مساله نیز به طور مستقیم بر تولید کشور اثر گذاشت و موجب افزایش قیمت محصولات در عرصه های مختلف همچون شوینده ها شد.

 

 

خالقی ادامه داد: این تغییرات موجب کاهش فروش در برخی از صنایع نیز شد و کاهش فروش نیز رکود بازار برخی از محصولات صنعتی را به دنبال داشت. همچنین کاهش ظرفیت واحدهای تولیدی نیز بر اثر این مشکلات در سال 97 رقم خورد.

 

وی عنوان کرد: اگر آمار دقیقی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد وضعیت صنعت در سال 97 منتشر شود قطعا شاهد کاهش آمار تولید خواهیم بود.

 

نایب رئیس خانه صنعت ایران با اظهار این که اگر تقاضای واحدهای تولیدی افزایش یابد، گفت: در سال آینده شاهد رونق بیشتری در این واحدها خواهیم بود.

 

خالقی به افزایش تقاضا در مورد نقدینگی در واحدهای تولیدی در سال 98 اشاره کرد و اظهارداشت: باید نقدینگی بخش تولید را بتوانیم فراهم کنیم وگرنه مشکلات جدی در این بخش به وجود خواهد آمد.

 

وی بر ضرورت افزایش قدرت خرید مردم در سال آینده تاکید کرد و افزود: اگر توان خرید مردم افزایش نیابد تقاضایی برای واحدهای تولیدی نخواهیم داشت و رکود بازهم بر واحدهای تولیدی حاکم خواهد بود.

 

کارشناس اقتصادی در ادامه این گفت و گو از مسئولان خواست تا با افزایش حقوق کارمندان قدرت خرید را به مردم بازگردانند تا تولیدات کشور بدون تقاضا نماند.

 

وی همچنین به بخش صادرات اشاره کرد و گفت: در سال آینده همچنین باید مشکلات بخش صادرات کشور هم حل شود و نقل و انتقال پول راحت تر شود تا کالاهای ایرانی را در بازارهای کشورهایی که با آن ها روابط تجاری داریم بیش از سال های قبل مشاهده کنیم./

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: چهارشنبه سوری خبرگزاری شبستان اعتکاف مراسم اعتکاف ایام نوروز خبرگزاری محمد جواد ظریف نوروز اعتکاف ماه رجب عید نوروز صنعت در سال ۹۸ خالقی صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۰۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید

دکتر عباس علی زمانی، رئیس پارک علم و فناوری زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اکنون۱۳۲ واحد فناور در پارک علم وفناوری استان زنجان مستقر هستند. در نظر داریم سال ۱۴۰۳ تعداد واحد‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری زنجان را به ۲۰۰ ارتقا دهیم. همچنین قصد داریم واحد‌های فناور را به سمت و سویی سوق دهیم تا بتوانند مشکلات استان و کشور را برطرف کنند.

این دکترای شیمی تجزیه محیط زیستی افزود: ورود یک سری امکانات علم و فناوری به شهرستان‌ها، یکی دیگر از مباحث مهمی است که ما در پارک علم و فناوری استان زنجان پیگیر آن هستیم. در حال حاضر مراکز نوآوری در شهرستان‌های ابهر، سلطانیه، خرم دره، قیدار، طارم( با نام زیتون) داریم اما هنوز در شهرستان‌های ایجرود و ماهنشان مرکز نوآوری دایر نشده است که به فکر راه‌اندازی این مراکز در این شهرستان‌ها نیز هستیم.

وی اظهارکرد: در نظر داریم ضمن ارتقای مراکز نوآوری و تبدیل آن‌ها به مراکز رشد، برای رعایت عدالت علم و فناوری در شهرستان‌ها، پردیس‌های علم و فناوری‌مان را نیز رشد و توسعه دهیم.

وی تأکید کرد: هم اکنون ۱۱۰ شرکت دانش‌بنیان در این استان شکل گرفته‌اند، از این نظر استان زنجان رتبه ۱۳ ایران را دارد. یکی از مهمترین برنامه‌های ما برای سال آینده افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان‌مان است. قصد داریم تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری زنجان را به ۱۵۰ تا ۱۶۰ شرکت برسانیم. تحقق این امر مستلزم ایجاد زیرساخت‌های لازم با کمک بخش دولتی و خصوصی است.

وی بیان کرد: زمین مهمترین زیرساختی است که پارک علم و فناوری استان زنجان به آن نیاز دارد. یکی از بزرگترین ضعف‌های اکوسیستم علم و فناوری در استان زنجان عدم وجود زمین و ساختمان است.

وی گفت: در حال حاضر تمام ساختمان‌های این پارک استیجاری‌اند. تنها زمین نیم هکتاری در تملک پارک علم و فناوری استان زنجان قرار دارد. این زمین در کنار پارک گلستان و در جاده دانشگاه زنجان توسط یک خیر هبه شده است که طی ۳ تا ۴ ماه آینده تبدیل به مکان مناسبی برای استقرار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان خواهد شد. استاندار استان زنجان نیز پیگیر ایجاد زیرساخت‌های لازم برای واحد‌های فناور و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری است.

پارک‌های علم و فناوری نیاز به ادبیات جدید دارند

رئیس پارک علم و فناوری زنجان گفت: جذب سرمایه پارک علم و فناوری استان زنجان در سال ۱۴۰۲، ۵۳۳ میلیارد تومان بود که برای سال آینده در نظرداریم این میزان را به هزار میلیارد تومان برسانیم. درآمد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری استان زنجان نیز ۳۰۴ میلیارد تومان بود که سال آینده قصد داریم به ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان برسانیم.

به گفته وی، همچنین برای ۷۶۰ نفر در شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان زنجان اشتغال ایجاد کرده‌ایم که قصد داریم سال آینده میزان اشتغال جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی را به هزارو 500 نفر برسانیم.

زمانی افزود: پارک‌های علم وفناوری باید ادبیات جدیدی را فرا بگیرند، بدین معنا که اگر بگوییم پارک‌های علم و فناوری تنها در محدوده خودشان فعالیت کنند، بسیاری از شرکت‌های بزرگ مستقر در پارک، دیگر نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند و پس از گذشت مدت زمانی نیز باید از پارک خارج شوند.

وی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم ادبیات پردیس‌های علم و فناوری واقع در شهرک‌های صنعتی را به صورت قانونی و کاملاً منظم نهادینه کنیم و این قانون در آیین‌نامه‌ها بگنجانیم و برای هر شهرک صنعتی یک محدوده علم و فناوری مشخص کنیم، آن زمان بسیاری از مشکلات شرکت‌های فناور رفع خواهد شد و سپس این شرکت‌ها می‌توانند در شهرک‌های صنعتی مستقر و از مزایای استقرار در پارک علم و فناوری برخوردار شوند.

۴۶ درصد بودجه ۱۴۰۲ محقق نشده است

وی اظهارکرد: امسال بیش از 3 میلیارد تومان بودجه به پارک علم و فناوری استان زنجان اختصاص داشت که تنها ۵۴ درصد آن محقق شد. پارک علم و فناوری استان زنجان، یکی از تازه تأسیس‌ترین پارک‌های علم و فناوری است.

زمانی گفت: همچنین آخرین پارک علم و فناوری ساخته شده در سطح استان ها پارک زنجان است؛ از این نظر باید برای ساخت زیرساخت‌های لازم و تأمین سایر مسائل آن بودجه مناسبی در نظر گرفته شود. این میزان بودجه بسیار اندک است از اینرو پیگیریم از طریق مجرا‌های قانونی برای سال جدید بودجه‌ را افزایش دهیم. تلاش داریم به طرق مختلف بودجه سال آینده پارک علم و فناوری استان زنجان را به ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان ارتقا دهیم.

وی خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری استان زنجان کارنامه مثبتی دارد. هرچند این پارک زمین ندارد اما توانمندی‌های بالقوه‌ای دارد. نیروی انسانی جوان این مجموعه باعث شده که ما به فکر افزایش بودجه و فراهم آوردن زیرساخت‌های لازم برای علم و فناوری استان زنجان باشیم.

وی گفت: مجموعه پارک علم و فناوری استان زنجان در نظر دارد با استفاده از توان بخش خصوصی و با حمایت استانداری، زمین‌هایی که اکنون در اختیار پارک است را تبدیل به مکانی ثابت برای استقرار شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان استان کند و مجموعه‌ای بالغ بر ۵. ۶ هکتاری در کنار عوارضی اتوبان زنجان به قزوین داشته باشد. قطعاً با آغاز عملیات عمرانی این مجموعه در سال آینده، دستاوردبزرگی برای شرکت‌های پارک علم و فناوری استان زنجان رقم می‌زند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • همانگونه که وعده صادق با همت جوانان کشور تحقق یافت جهش تولید نیز با مشارکت مردم محقق می‌شود
  • اخذ استاندارد و گواهینامه‌های ملی ۷ واحد تولیدی در استان اردبیل
  • واحدهای تولیدی دارای استاندارد و گواهینامه‌ حمایت می‌شوند
  • هفت واحد تولیدی در استان اردبیل موفق به اخذ گواهینامه ملی و بین المللی شدند
  • ضرورت تسهیل فرایند صادرات برای جهش تولید
  • ثبت برنامه ماهانه واحدهای تولیدی در سامانه جامع تجارت الزامی شد
  • رشد ١۴ درصدی بارگیری ریلی در راه‌آهن اراک
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ ضرورت افزایش بودجه در سال جدید
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید