Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین عالی گفت: کسی که گناه می‌کند عمل او از ولایت امیرمومنان امام علی(ع) خارج می‌شود اگر به گناه خود ادامه دهد ذات او فاسد و هلاک می‌شود.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «مسعود عالی» استاد حوزه علمیه به مناسبت ولادت حضرت امیرمومنان امام علی(ع) که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، گفت: مناسبت‌هایی همچون نیمه شعبان، 13 رجب، ولادت یا شهادت ائمه معصومین(ع)، غدیر، مبعث، عاشورا و برخی موارد دیگر در دین و تاریخ شیعه به عنوان ایام‌الله مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این ایام دارای نور‌ها و جلوه‌هایی از ناحیه خداوند است که استمرار دارد، چنین ایامی همچون مراسم‌های جشن یا سوگواری برای افراد عادی نیست که صرفا برای یادبود باشد بلکه در این ایام جلوه یا نوری رخ می‌دهد که خداوند در هر سال یک عنایت و رحمت خاص و متفاوت نسبت به سال پیش برای بندگان می‌فرستد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه هر سال 13 رجب عنایت و توجه خاصی همچون شب قدر به  این عالم می‌شود، عنوان کرد: وقتی خورشید می‌تابد سهمیه هر روز آن با روزهای دیگر تفاوت دارد، ما باید از خداوند بخواهیم رحمتی که در امشب و فردا تقسیم شده و سهمیه امسال است را دریافت کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین عالی با بیان 13 رجب تولد کسی است که جان پیامبر(ص) است، اظهار کرد: شیخ طوسی در این زمینه فرموده است که روزی شخصی از پیامبر(ص) درباره اسامی اصحاب سوال کرد پیامبر(ص) همه را غیر از امیرمومنان امام علی(ع) معرفی کردند آن شخص پرسید آیا امیرمومنان امام علی(ع) از اصحاب نیست پیامبر(ص) فرمودند ایشان جان من است.

وی درباره جایگاه امیرمومنان امام علی(ع) بنابر فرمایش پیامبر(ص)، ابراز کرد: حضرت فرمودند یا علی کسی جز من و شما خدا را نشناخت، کسی جز شما و خدا مرا نشناخت و کسی غیر از من و خدا شما را نشناخت.

استاد حوزه علمیه با استناد به روایت دیگری از پیامبر(ص) درباره جایگاه و شان امیرمومنان امام علی(ع)، عنوان کرد: حضرت فرمودند یا علی اگر ترس از این نبود که مسلمانان همچون مسیحی‌ها که مسیح را خدا دانستند تو را خدا بنامند آنقدر از فضایل تو می‌گفتم که خاک زیر پای تو را بردارند.

حجت الاسلام والمسلمین عالی با اشاره به جمله یکی از بزرگان اهل‌ سنت درباره فضایل امیرمومنان امام علی(ع)، اظهار کرد: چه می‌توان گفت درباره کسی که عالم از فضایل ایشان پر است اما دشمنان به خاطر حسد و کینه و دوستان به خاطر تقیه و ترس فضایل ایشان را پنهان و مخفی کردند.

وی با بیان اینکه امیرمومنان امام علی(ع) مظهر و جلوه خداوند است، ابراز کرد: حتی ائمه معصومین(ع) که نور آنها با امیرمومنان امام علی(ع) یکی بود نسبت به ایشان حریم نگه می‌داشتند، امام صادق(ع) فرمودند: «امیرمومنان» اسم اختصاصی جدمان امیرمومنان امام علی(ع) و قبل و پس از ایشان کسی این اسم را بر خود نگذاشت مگر اینکه کافر است، حتی اگر کسی بخواهد به حضرت مهدی(عج) سلام بدهد باید به او بقیةالله بگوید.

استاد حوزه علمیه با استناد به روایت دیگری پیامبر(ص)، بیان کرد: خداوند در معراج به پیامبر(ص) فرموده است که  امام علی(ع) را به عنوان امیرمومنان به مردم معرفی کن لقب امیرمومنان مختص امام علی(ع) است.

حجت الاسلام والمسلمین عالی افزود: پیامبر(ص) فرمودند در 120 بار معراج من بیشترین توصیه خدا بر مردم توجه به ولایت امیرمومنان امام علی(ع) بوده است، مهم است که امیرمومنان امام علی(ع) امیر ما باشد در زندگی ما حضور داشته باشد، به مقداری که امیرمومنان امام علی(ع) وارد زندگی ما شود شیعه و اهل ولایت ایشان هستیم.

وی گفت: علت بسته شدن زبان برخی هنگام شب اول قبر درباره توحید، نبوت و امامت این است که آنها را نشناخته و زندگی خود را با آنها تنظیم نکرده است، کسی که در دنیا با خدا، پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) و قرآن بیگانه باشد در آخرت نمی‌تواند پاسخگو باشد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه تحت ولایت امیرمومنان امام علی(ع) بودن بهتر از فرزند ایشان بودن است، اظهار کرد: کسی که گناه می‌کند تحت ولایت امیرمومنان امام علی(ع) نیست و تحت ولایت شیطان قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام والمسلمین عالی با اشاره به روایتی از شیخ صدوق(ره)، ابراز کرد: اگر کسی بر علیه مومنی سخن بگوید خداوند او را از ولایت حق خارج کرده وارد ولایت شیطان می‌کند در این هنگام حتی شیطان هم نمی‌پذیرد.

وی با بیان اینکه گناه دره بین ما و اهل‌بیت(ع) و توهین به آنان است، گفت: کسی که گناه می‌کند عمل او از ولایت امیرمومنان امام علی(ع) خارج می‌شود اگر به گناه خود ادامه دهد ذات او فاسد شده و از کشتی نجات یعنی اهل‌بیت(ع) خارج خواهد شد.

استاد حوزه علمیه افزود: در روایت است که اگر دچار گناهی شدند پس از استغار، صلوات و لعن داشته باشید زیرا صلوات تولی و لعن تبری است کسی که گناه کرده مرزهای حق و باطل را جابجا کرده است حالا که می‌خواهید برگردید با صلوات که نورانیت شدید دارد می‌توانید وارد حریم حق و ولایت امیرمومنان امام علی(ع) شوید.

حجت الاسلام والمسلمین عالی از دیگر چیزهایی که انسان را از ولایت امیرمومنان امام علی(ع) خارج می‌کند ظلم است، گفت: ولایت ائمه همان ولایت خداوند است، امام صادق(ع) فرمودند مومنان نسبت به یکدیگر حقوقی دارند اگر یکی از آنها را رعایت نکند از ولایت خدا خارج شده است کما اینکه اگر رعایت کند ولایت خدا را محکم نگه داشته است.

وی افزود: اهل‌بیت(ع) نسبت به شیعیان خود غیرت داشتند و اگر کسی به آنان ظلم می‌کرد گویا که به آنان ظلم شده است، پیامبر(ص) فرمودند احترام مومن بیشتر از خانه خدا است، آبرو، مال و خون بسیار مومن محترم است.

استاد حوزه علمیه گفت: شیعه امیرمومنان امام علی(ع) باید رحم، اخلاق و توجه به دیگران داشته باشد.

پایان پیام/487

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان چهارشنبه سوری شبستان خبرگزاری اعتکاف مراسم اعتکاف ایام نوروز سال نو نوروز اردبیل امیرمومنان امام علی ع امیرمومنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۱۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام محمد حسین پورثانی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش به همراه مدیرکل آموزش و پرورش قم و جمعی از مدیران با حضور در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با آیت‌الله رجبی دیدار و گفت و گو کردند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در این دیدار اظهار داشت: هر نظام تعلیم و تربیت مبتنی بر در نظر گرفتن وضع موجود و مطلوب و حرکت از وضع موجود به سمت وضع مطلوب است.

وی افزود: محور تعلیم و تربیت انسان است و قرآن کریم در مورد وضع موجود انسان می‌فرماید: انسان در بهترین وضعیت خلق شده و کرامت و فطرت الهی دارد، انسان دارای بعد جسمی و روحی است و بین این دو تأثیر و تأثر وجود دارد، همچنین دارای ابعاد فردی و اجتماعی است که در نظام تعلیم و تربیت باید به آن توجه شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در بینش دینی وضع مطلوب آن است که هر چه بیشتر انسان خداگونه شوند و تخلق به اخلاق‌الله داشته باشد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی بیان کرد: فرآیند حرکت به سمت مطلوب، عمل آگاهانه و اختیاری انسان است، در تربیت دینی، جز با عمل آگاهانه اختیاری نمی‌توان مسیر قرب الهی را طی کرد، در نظام تعلیم و تربیت باید این سه مولفه متناسب با ویژگی‌های هر سطح از نظام آموزشی به متربیان منتقل شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: انسان نه لوح سفید و بی‌نقش و نگار است و نه ذاتاً شر و یا گنهکار، بلکه مستعد حرکت به سوی خدا و خداآشنا، خداگرا و خداجو است. البته باید این استعداد شکوفا شود.

وی اظهار داشت: در سازوکاری که انسان را از وضع موجود به وضع مطلوب سوق می‌دهد، سه عامل موثر است، نخست «معرفت» است، اگر معرفت‌هایی که به متربی می دهیم دقیق و منطبق با واقعیت باشد مسیر درست انتخاب می‌شود، به هر میزان این معرفت‌ ناقص و یا کاذب باشد به همان میزان مسیر درست پیموده نخواهد شد.

آیت‌الله رجبی افزود: عامل موثر بعدی «محبت» است؛ محبت خدا و اولیای الهی اگر شکوفا شود، این مسیر آسانتر و با ضمانت پیموده می‌شود. در مناجات شعبانیه عرض می‌کنیم خدایا من توان جدایی از معصیت ندارم مگر آنگاه که محتب تو در من شکوفا شود.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: سومین عامل موثر، عوامل «طبیعی و اجتماعی» است، انسان موجودی اجتماعی است و بعد طبیعی دارد که اثرگذار است، لذا اگر این عوامل را درست تنظیم کنیم می‌توانیم نظام تعلیم و تربیت اسلامی را سامان دهیم.

آیت الله رجبی بیان کرد: دانش‌آموزان بهترین دوران شکل‌گیری شخصیت خود را در مدارس می‌گذرانند؛ این دوران هم زمان زیادی است و هم دوران مهمی است و ما در برابر آنها وظیفه داریم.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: نکته مهم دیگر این است همواره «نیروی انسانی» حرف اول را می‌زند. اگر همه زمینه‌ها مناسب و فراهم باشد، ولی نیروی انسانی مناسب نباشد، اهداف محقق نمی شود، از این‌رو باید روی معلمان و مدیران که دست‌اندرکاران اصلی تربیت دانش‌آموزان هستند سرمایه‌گذاری شود؛ اگر معلم به رشد کافی و انگیزه درونی دست یابد، منتظر دستورالعمل نمی‌ماند و با عبور از همه موانع وظیفه خود را انجام خواهد داد.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: در عرصه اجتماعی، نظام تعلیم و تربیت باید دانش‌آموز را بر اساس منطق و استدلال و مبانی دینی به این نقطه برساند که این نظام اسلامی، برترین نظام حکمرانی است.

وی در پایان بر دو توصیه همیشگی علامه مصباح (ره) مبنی بر توسل به اهل بیت(ع) و اخلاص در انجام کارها تأکید کرد و گفت: سعی کنید هر چه می‌توانید مخلصانه و برای رضای خدا کار را انجام دهید چرا که هر جا برای خدا کاری شد ضرر نکردیم و در آغاز هر کار توسلی هر چند در حد یک سلام با توجه به حضرت بقیه‌الله ارواحنا فداه داشته باشید.

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین پورثانی معاون پرورشی وزیر آموزش و پرورش گزارشی از فعالیت‌های صورت‌گرفته در این معاونت ارائه داد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • داوطلبان هلال احمر ایثارگران واقعی هستند
  • عروس امام خمینی درگذشت
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت امام راحل است
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • علم الهدی: دشمنان اسلام از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند
  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • پذیرش سطح عالی و مقطع خارج مدرسه عالی فقه و اصول امام حسین(ع) قم