Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-16@23:08:34 GMT

شناسایی داروهای تقلبی ساده شد

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۷۱۲۵

شناسایی داروهای تقلبی ساده شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیو اطلس، تا به امروز تمیز دادن داروهای اصلی از نمونه‌های جعلی آنها کار چندان ساده ای نبوده است. اما یک سیستم پیشرفته ارزان قیمت می‌تواند مشکل مذکور را برطرف کند.

این سیستم توسط دانشگاه کالیفرنیا ابداع شده و کاربران برای استفاده از آن باید یک نمونه مایع از داروی مشکوک را بر روی یک سطح شیشه‌ای خاص که به همین منظور طراحی شده، قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این کار دارو در مجاری موازی که به همین منظور طراحی شده‌اند، جریان می‌یابد.

در انتهای این مسیر نیتروژن مایع قرار دارد که تغییرات دمایی مد نظر را در داروهای در حال بررسی ایجاد می‌کند. یک دوربین قابل اتصال به پورت یو اس بی از کل این فرایند تصویربرداری می‌کند و شیوه یخ زدن، تجزیه دارو یا واکنش نشان دادن خاص دارو در برابر نیتروژن مایع را ثبت می‌کند.

در نهایت تصاویر مجزایی به طور خودکار از فیلمی که تهیه شده، استخراج می‌شود. این تصاویر از طریق یک نرم افزار رایگان به دقت بررسی شده و محتوای آنها با تصاویر مربوط به محتوای فرایند مشابه اعمال شده بر روی نسخه اصل داروی در حال بررسی مقایسه می‌شود.

این مقایسه، جعلی یا اصل بودن دارو را مشخص می‌کند. چون در صورت اصل بودن دارو، واکنش‌های آن به تغییرات دمایی و غیره در هر دو حالت مشابه است. در غیر این صورت برنامه در مورد تقلبی بودن دارو به کاربر هشدار می‌دهد.

از این فناوری می‌توان حتی برای شناسایی داروهای تقلبی که در آب حل شده یا حتی با انواع غذا مخلوط شده‌اند، استفاده کرد. از روش یادشده حتی برای متمایز کردن روغن زیتون تقلبی از اصل با موفقیت استفاده شده است.

کد خبر 4573443

منبع: مهر

کلیدواژه: دارو داروسازی داروی تقلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح درباره بررسی استطاعتِ روانی متقاضیان حج

سید علی مرعشی، درباره بررسی استطاعت روانی و جسمی زائران حج ۱۴۰۳ گفت: در بررسی استطاعت زائران بررسی موضوعات روانی نیز یک بحث جدی است. هر سال هم این موضوع پررنگ‌تر می‌شود و ما در دستورالعمل‌های‌مان تمهیدات بیشتری را در این خصوص در نظر می‌گیریم.

وی ادامه داد: درباره آزمایشات زائران هم به همین صورت است به طور مثال پزشک آزمایش هایی را برای بررسی وضعیت جسمانی زائر درخواست می‌کند. زائر در یک مرکز آزمایشگاهی در خارج از مرکز معاینات، این آزمایش ها را انجام می‌دهد و در برخی از موارد این شبهه ایجاد می‌شود که آیا واقعا زائر اقدام به انجام آزمایش کرده است یا خیر؟ ما در جلسات‌مان در این خصوص هم صحبت‌هایی داشته‌ایم و باید برای سال‌های آینده در این خصوص هم تمهیدی اندیشیده شود تا به طور دقیق مشخص شود که فرد زائر آزمایش های درخواست شده را انجام داده است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره روند بررسی استطاعت روانی افراد مسن گفت: درخصوص بررسی استطاعت روانی افرادی که از داروهای اعصاب و روان استفاده می‌کنند و یا داروهایی که به دلیل کهولت سن و نسیان و فراموشی استفاده می‌کنند، ممکن است در مرحله نخست شناسایی نشوند و این امکان وجود نداشته باشد که عدم استطاعت را برای این افراد در نظر گرفت. برهمین اساس ما هرسال تمهیدات را در این خصوص بیشتر می‌کنیم. امسال هم تست‌هایی از زائران گرفته شده است که این تست‌ها در گروه روانپزشکی انجام می‌شود. البته ممکن است این تست هم به صورت صددرصد نباشد و عواملی مانند تغییر آب و هوا و محیط ممکن است در شرایط روانی این افراد موثر باشد و فرد از قبل آگاهی نسبت به این موضوع نداشته باشد. امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده می‌شود، این موضوعات کاهش پیدا کند.

مرعشی درباره ارسال دارو به حج تصریح کرد: میزان داروها هر سال متفاوت می‌شود و براساس نیازسنجی که از حج سال گذشته صورت گرفته است، لیست دارو تهیه می‌شود. همچنین پیش‌بینی بیماری‌هایی که ممکن است در طول حج  بر حسب فصل شایع‌تر باشد نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که در ارسال دارو به حج موثر است. از سوی دیگر ارسال دارو به عربستان به فارماکوپه دارویی در کشور نیز بستگی دارد و ما باید ببینیم که براساس این فارماکوپه تا چه میزان اجازه داریم تا از داروها استفاده کنیم و برای حج ارسال کنیم در واقع موجودی دارو در داخل کشور نیز از فاکتورهایی است که برای ارسال دارو به حج در نظر گرفته می‌شود.

وی در پاسخ به این که امسال بیشتر چه داروهایی به حج ارسال می‌شود، گفت: داروهای مرتبط با بیماری‌های تنفسی، بیماری‌های گوارشی و بیماری‌های عضلانی اسکلتی است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در عتبات گفت: ما دو درمانگاه داریم که خدمات را به زائران ایرانی در شهرهای نجف و کربلا ارائه می‌دهد.

مرعشی تصریح کرد: این درمانگاه‌ها به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند و به زائرانی که توسط سازمان حج و زیارت به عتبات اعزام می‌شوند و زائرانی که به صورت آزاد به عتبات سفر می‌کنند، خدمات ارائه می‌دهند. برای زائرانی که از طرف سازمان حج و زیارت و با کاروان‌های تحت پوشش حج و زیارت اعزام شده و بیمه خدمات درمانی شده‌اند، در صورت مراجعه به درمانگاه، هزینه درمان توسط نماینده بیمه پرداخت می‌شود، اما زائرانی که بیمه نیستند در این درمانگاه‌ها در قبال دریافت خدمات تعرفه بسیار پایین‌تری نسبت به تعرفه درمانی خصوصی در عراق پرداخت می‌کنند و درمان می‌شوند.

وی با بیان اینکه پزشکان ایرانی در این درمانگاه‌ها فعالیت می‌کنند، گفت: این پزشکان به صورت ماموریتی هر دو هفته یکبار و یا هر یکماه یک بار جابجا می‌شوند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • یک خبر جدید درباره داروی معروف کاهنده قند خون
  • مرگ در کمین مصرف‌کنندگان داروهای تقلبی و قاچاق
  • بازی با جان، تجارت پرسود برخی عطاری‌ها
  • ورود ۹۶ داروی جدید به بازار در ۱۴۰۲
  • ورود داروهای مخدر و آرام‌بخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • ورود داروهای مخدر و آرامبخش های بنزودیازپین به عربستان ممنوع است/لزوم تزریق واکسن مننژیت+فیلم
  • پلمب کارگاه تولید داروهای غیرمجاز در ساوجبلاغ
  • تلاش برای تسهیل تامین داروهای بیماران خاص/ دپو ۳ ماهه سرم در کشور
  • توضیح درباره بررسی استطاعتِ روانی متقاضیان حج
  • ترخیص دارو از گمرکات سرعت گرفت/ دپوی سه ماهه سرُم