Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@21:00:27 GMT

ترامپ مدعی روابط خوب با پاکستان شد

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۷۵۷۵

ترامپ مدعی روابط خوب با پاکستان شد

اسلام آباد - ایرنا - رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی جدید که حاکی از چرخشی ظاهری در مواضع کاخ سفید نسبت به پاکستان است، مدعی شده که روابط بسیار خوبی میان واشنگتن و اسلام آباد برقرار است.

براساس گزارش منابع خبری پاکستان، دونالد ترامپ دیروز طی گفت وگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت: اسلام آباد نقش مهمی برای آوردن طالبان به میز مذاکرات ایفا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: آمریکا روابط خوبی با پاکستان دارد و به زودی مقامات واشنگتن با رهبران پاکستانی دیدار خواهند کرد.
این اعلام موضع جدید از سوی ترامپ در قبال پاکستان، پس از تحولات اخیر در زمینه مذاکرات آمریکا و طالبان، معنا دار و حاکی از آن است که آمریکا ایجاد هرگونه تغییر مثبت در روابط با پاکستان را مشروط به حرکت اسلام آباد در جهت تامین منافع واشنگتن می داند.
رسانه های پاکستانی امروز اعلام کردند: ترامپ سخنی درخصوص زمان و محل دیدار میان مقامات دو کشور نگفت و از طرف دیگر مقامات پاکستانی نیز هیچ واکنشی به اظهارات جدید رئیس جمهوری آمریکا نشان نداده اند.
سال گذشته تنش های در روابط اسلام آباد-واشنگتن نه تنها کاهش نیافت بلکه اختلافات میان دو کشور بالا گرفت. مردادماه سال پیش آمریکا برنامه آموزش نظامی برای پاکستان را متوقف کرد.
در آبان 97 نیز دونالد ترامپ در پیام توئیتری خشم رهبران پاکستان را برانگیخت. او در این پیام گفته بود که پاکستان در جنگ علیه تروریسم هیچ کاری برای آمریکا انجام نداده است.
عمران خان نخست وزیر پاکستان هم در واکنش تند به سخنان ضدپاکستانی ترامپ گفت، آمریکا اسلام آباد را مسئول شکست خود می داند.
آساق*274**1723

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي پاكستان آمريكا ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • دیدار و گفت‌وگوی وزیران نفت ایران و پاکستان
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه
  • آیت‌الله رئیسی عازم لاهور، قلب فرهنگی پاکستان شد