Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-25@20:24:56 GMT

افزایش ۲ برابری مبادلات تجاری تهران و بلگراد

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۷۷۴۶

افزایش ۲ برابری مبادلات تجاری تهران و بلگراد

تعاملات ایران و صربستان در حوزه های مختلف اقتصادی است. صربستان در سال های ۹۵ و ۹۶ قراردادهای بسیاری با ایران در حوزه کشاورزی امضا کرد و حالا در ادامه همکاری های تجاری دو کشور بنا به گفته مسئولان حجم مبادلات اقتصادی ۲ برابر افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تعاملات ایران و صربستان در حوزه های مختلف اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صربستان در سال های 95 و 96 قراردادهای بسیاری با ایران در حوزه کشاورزی امضا کرد و در کنار آن آملدگی خود را برای انجام همکاری با کشورمان در حوزه صنایع و معادن نیز اعلام کرده بود. این در حالی است که در خلال این سال ها دیدارهای بسیاری میان سخصیت ها و مقامات دو کشور برای توسعه مناسبات سیاسی و تجاری صورت گرفته است.

 

«علی لاریجانی»، رییس مجلس شورای اسلامی در رأس یک هیئت در سپتامبر ۲۰۱۳ به صربستان سفر کرد در این سفر در مورد برنامه‌های زیربنایی برای ارتقای روابط و همکاری‌های اقتصادی بین ایران و صربستان بحث و تبادل نظر شد. در راستای توسعه روابط ایران و صربستان طی دیدار «مجید فهیم‌پور»، سفیر وقت ایران در بلگراد با «آلکساندار ووچیچ»، نخست‌وزیر صربستان در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۵ علاوه بر ابراز علاقه‌مندی دو طرف برای ارتقای همکاری‌های همه‌جانبه، رئیس صرب در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری دو کشور در سطح وزیران نیز تعیین شد و به دنبال آن یک هیئت پنج نفره صربستان به تهران رفت.

پس از آن در ۲ اوت ۲۰۱۵ «ایویتسا داچیچ»، وزیر خارجه صربستان در رأس یک هیئت سیاسی به تهران سفر کرد و طی آن با «محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد. در این سفر بررسی مناسبات سیاسی، بررسی وضعیت کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی، برگزاری اجلاس آتی وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

 

علی لاریجانی مجدد در ۳ آوریل ۲۰۱۶ در سفر به صربستان با رئیس‌جمهوری، با «تومیسلاو نیکولیچ»، رئیس‌جمهوری صربستان دیدار و گفتگو داشت. در این سفر نیکولیچ گفت که تلاش ما ایجاد روابط قوی با دوستانمان و منجمله ایران است. در ۸ مارس ۲۰۱۷ «علاءالدین بروجردی»، رئیس وقت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پارلمان ایران در سفر به بلگراد با همتای صرب خود و اعضای کمیسیون روابط خارجی پارلمان این کشور دیدار کرد.همچنین بروجردی با راسیم لیاییچ وزیر تجارت، گردشگری و ارتباطات صربستان نیز دیدار داشت که در این جلسه وزیر تجارت صربستان خواستار امضای موافقت نامه تجارت آزاد بین صربستان و ایران شد و آن را متحول‌کننده روابط تجاری خواند.

 

حالا در ادامه مناسبات تجاری میان دو کشور سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلگراد با اشاره به روابط دوجانبه ایران و صربستان در سال 97 گفته است که «حجم مبادلات تجاری بین تهران و بلگراد در سال 1397 نسبت به سال ماقبل آن دو برابر افزایش داشته است.»

ایرنا در این رابطه به نقل از «ملاعبداللهی» نوشته است: «روابط ایران و صربستان در طی سال گذشته گرم و دوستانه و رو به رشد و همچنین مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور فعال بوده است.»

 

وی بدون اشاره به آمار و ارقام افزود: «به رغم برخی موانع، حجم مبادلات تجاری و بازرگانی دو کشور در سال ١٣٩٧ افزایش چشمگیر دوبرابری داشته که موفقیتی در خور توجه در همکاری های دو جانبه محسوب می شود.»

 

وی به ایرانیان مقیم از جمله تجار، بازرگانان و دانشجویان توصیه کرد تا با اتکا به تجربیات و آشنایی خود نسبت به فرصت های موجود همکاری بین دو کشور، هم وطنان را با ظرفیت های تجاری و بازرگانی این کشور آشنا و برای حضور در عرصه همکاری های تجاری بازرگانی و سرمایه گذاری تشویق کنند.

 

ملاعبداللهی همچنین سفارت جمهوری اسلامی را خانه و متعلق به همه ایرانیان توصیف کرد و افزود: «فلسفه وجود سفارت توسعه روابط بین دو کشور در همه زمینه های مورد علاقه و دفاع از حقوق همه ایرانیان است. درهای سفارت به روی همه ایرانیان باز است و برای ارایه خدمات کنسولی و دفاع از حقوق ایرانیان همواره آماده است.»

 

یادآور می شود: صربستان با نام رسمی جمهوری صربستان، یک کشور محاط در خشکی در مرکز جنوب خاوری اروپا است که بخش جنوبی جلگه پانونی و جنوب شبه‌جزیره بالکان را در برگرفته‌است. صربستان بزرگ‌ترین جزء جمهوری یوگسلاوی سابق بود. بین سال‌های ۱۹۹۰ و سرنگونی اسلوبودان میلوشویچ در سال ۲۰۰۰، جنگ داخلی و حمله ناتو در سال ۱۹۹۹ و به‌دنبال آن تحریم‌های اقتصادی، اقتصاد این کشور به کمتر از نیمی از تولید پیشین آن کاهش یافت و بیشتر زیرساخت‌ها و ظرفیت صنعتی آن ویران شدند. با این حال با اصلاحاتی که سران این کشور در حوزه اقتصاد و کسب‌وکار انجام دادند، چشم‌انداز اقتصادی صربستان در سال‌های اولیه قرن ۲۱ بهبود پیدا کرد.

 

رفع تحریم‌ها و دسترسی به سرمایه و بازارهای بین‌المللی نیز در بهبود شرایط موثر بود. صربستان هم‌اکنون جزء اقتصادهای در حال ظهور با محدوده درآمدی بالا شناخته می‌شود. صنایع خدماتی از جمله گردشگری در اقتصاد این کشور نقش تعیین‌کننده‌ای دارد و حدود ۶۱ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد و پس از آن صنعت و کشاورزی به‌‌ترتیب با ۳۱ و ۸ درصد در مرتبه‌های بعدی قرار دارند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان مراسم اعتکاف چهارشنبه سوری اعتکاف ماه رجب شبستان ایام نوروز استان بوشهر اعتکاف اردبیل مبادلات تجاری صربستان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۷۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار

به گزارش خبرگزاری مهر، شایسته مراد زاده معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در دیدار با علی‌اکبر صفای مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر علاقه‌مندی دولت این کشور برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد.

معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین ایران و تاجیکستان، اظهار داشت: در ۲ سال گذشته سطح روابط اقتصادی و جابه‌جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشورهای فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی با کشورهای همسایه به ویژه با کشورهای فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی و ترانزیتی با کشورهای همسایه، منافع برد- برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مطابق برنامه‌ریزی انجام شده و اهتمام وزیر راه و شهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه‌آهن سراسری کشور در یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه‌گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت‌های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از پنج میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی‌های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می‌کنند.

وی با استقبال از سرمایه‌گذاری زیرساختی دولت و شرکت‌های خصوصی مورد تأیید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در این بندر تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه‌گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه‌گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالاهای کشورش و کالاهای سایر کشورها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیف‌های ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

کد خبر 6087361 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • افزایش سه برابری ظرفیت تبادل برق ایران و ترکمنستان
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • معرفی ظرفیت‌های صادراتی همدان برای افزایش تعاملات تجاری غرب
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • کسب رتبه هفت کشوری گمرکات آذربایجان شرقی در مبادلات تجاری
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • عزم مقام‌های عالی تهران - اسلام‌آباد برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی
  • عزم مقام‌های عالی ایران و پاکستان برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی