Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، علی کرد نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: خبر مسرت‌بخش آزادی چهار مرزبان ربوده شده توسط گروهک‌های تروریستی معاند در نخستین روز از سال جدید موجب شادمانی ملت ایران و به ویژه مردم سیستان و بلوچستان شد و در واقع نیرو‌های امنیتی کشور در ابتدای سال جدید عیدی بسیار خوبی به ملت ایران دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق هماهنگی صورت گرفته مقرر شده این چهار مرزبان توسط هواپیمای اعزامی از جانب جمهوری اسلامی وارد کشور شوند و به آغوش خانواده‌های خود بازگردند که با ورود این عزیزان به کشور تعداد مرزبانان آزاد شده به ۹ نفر می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه همچنان دو مرزبان در بندِ تروریست‌ها هستند، افزود: یکی از این دو مرزبان از نیرو‌های سپاه و یکی از نیرو‌های ناجا است که تلاش همه جانبه جهت آزادی آن‌ها نیز ادامه دارد و به یاری خداوند این دو عزیز نیز به زودی به آغوش ملت ایران باز خواهند گشت. محل نگهداری این دو مرزبان جدای از محل نگهداری چهار مرزبان آزاد شده اخیر بوده، اما بدون شک به زودی محل نگهداری آنان نیز شناسایی شده و این عزیزان آزاد خواهند شد.

کرد با تاکید بر اینکه وزارت اطلاعات، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و به ویژه نیروی سرافراز زمینی سپاه و تلاش زیادی جهت آزادی مرزبانان داشته‌اند، گفت: پیگیری‌های نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی موجب شد که در مدت اخیر شرایط و عرصه برای اعضای گروهک معاند تنگ شود و در پی آن مکان نگهداری چهار مرزبان ربوده شده شناسایی شد.

نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اعضای گروهک معاند با توجه به اطلاع از این موضوع مجبور شدند چهار مرزبان را که در همان محل نگهداری می‌کردند بدون گرفتن هرگونه امتیازی آزاد کنند و در واقع آزادی این عزیزان کاملاً مقتدرانه و در شأن نظام صورت گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: حوادث تلخی که در مرز میرجاوه رخ داده و حادثه تلخ شهادت پرسنل سپاه در محور زاهدان- خاش موجب شد مردم و نظام جهت آزادی مرزبانان فشار بیشتری به کشور پاکستان وارد کنند و دولت پاکستان نیز در این زمینه همکاری خوبی داشته است.

کرد اظهار داشت: جای گلایه دارد که وزارت امور خارجه در سال‌های اخیر نتوانسته دیپلماسی امنیت پیادار را در مرز‌های کشور برقرار کند و در این راستا ضرورت داشت جلساتی را با نمایندگان مردم مرزنشین در مجلس، نیرو‌های مسلح و مردم، معتمدان، علما، نخبگان و دانشگاهیان مناطق مرزی برگزار می‌کرد تا نقطه نظرات و راهکار‌های آن‌ها برای برقراری امنیت پایدار جمع‌بندی و مورد استفاده قرار می‌داد که متاسفانه این امر تاکنون محقق نشده است.

نماینده مردم خاش در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همین امر موجب شد بنده به عنوان خدمتگذار مردم استان مرزنشین سیستان و بلوچستان از حق قانونی خود جهت دادن تذکر به وزیر امور خارجه استفاده کنم چرا که وزارت امور خارجه باید شرایطی را در مرز‌ها فراهم کند که شاهد حوادث تروریستی نباشیم.

وی تاکید کرد: مرز‌های جنوب شرقی کشور باید با پیگیری مجدانه وزارت امور خارجه امن‌تر شود تا مردم مرزنشین فرصت نقش‌آفرینی بیشتر و ورود به بحث تجارت مرزی را داشته باشند و همه ما باید بدانیم هرگونه ناامنی در مرز‌های جمهوری اسلامی همه کشور را تحت تاثیر قرار می‌هد و این کشتی امن را دچار خلل می‌کند.

انتهای پیام/ع

برای آزادی چهار مرزبان هیچ امتیازی ندادیم 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نماینده مجلس سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۰۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟

شاید یک روز‌هایی که از مهاجرت صحبت می‌شد بلافاصله گزینه فرار مغز‌ها به اذهان خطور می‌کرد، مسئله‌ای که به مهاجرت نخبگان دانشگاهی از کشور اشاره داشت، آن‌ها مهاجرت می‌کردند که بتوانند به تناسب مهارت خود در دانشگاه‌ها یا شرکت‌های بین‌المللی فعالیت دانشگاهی یا اقتصادی خودشان را با کیفیت بهتری ادامه دهند؛ این روند متوقف نشد، حتی اگر آمار‌های دقیق‌تری وجود داشته باشد مواجهه با سیر صعودی مهاجرت نخبگان دانشگاهی در سال‌های اخیر اصلاً دور از انتظار نیست. اما حالا اتفاق دیگری رخ داده، هم میل به مهاجرت و هم اقدام به مهاجرت از سطح نخبه دانشگاهی یا افراد متخصص عبور کرده و تبدیل به یک همه‌گیری شده است، طوری‌که گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی حتی اگر نتوانند ایده مهاجرت‌شان را محقق کنند، اما احتمالاً میان اولویت‌های زندگی‌شان آن را حفظ می‌کنند تا شاید در زمان مناسبی جامع عمل به آن بپوشانند.

به گزارش خبرآنلاین، این میل و اقدام گسترده به مهاجرت چیزی هست که اردشیر گراوند، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی از آن به‌عنوان «مهاجرت توده‌ای» نام می‌برد.

او می‌گوید: «مردم در ابعاد مختلف احساس ناامنی عمومی می‌کنند، بنابراین فرزندان‌شان را به خارج از کشور می‌فرستند. مهاجرت و باروری ویژگی چسبندگی دارند، یعنی اگر یک نفر مهاجرت کند نفر بعدی را با خودش می‌برد، به نظرم مهاجرت به‌بیرون از ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است شکل جدی‌تر پیدا کند یعنی مثلاً مانند افغانستانی‌ها توده‌ای مهاجرت کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «خانوار ایرانی با مسئله از دست دادن یک عضو خانواده مواجه شده است، یعنی مهاجرت‌های داخلی و خارجی سبب شده عموم خانوار‌های ایرانی یک عضو خانواده خود را از دست بدهند و از آن دور شوند.»

مهاجرت و نبود افق دید برای آینده

درهمین‌باره سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس می‌گوید: «به نظر می‌رسد به‌عنوان هفتمین کشور مهاجر فرست شناخته می‌شویم. یکی از دلایل مهاجرت فشار اجتماعی است یعنی اگر فرد شرایط خوبی داشته باشد فشار هم نسلی‌ها و اطرافیان برای مهاجرت اتفاق می‌افتد. یکی از دلایل تشویق به خارج رفتن جوانان، نبود افق دید برای آینده است. وقتی افراد از تصمیم‌گیری برای آینده ناتوان می‌شوند به این دلیل است که نمی‌دانند فردا روزی چه اتفاقی خواهد افتاد، ارزش پول ملی چه‌قدر می‌شود، و انواع مسائلی که ثبات را متزلزل می‌کند. این موضوعات باعث انواع مهاجرت می‌شود.»

اوا ادامه می‌دهد: «یک بخشی از مهاجرت جامعه ما برخلاف گذشته، مهاجرت خانوادگی است. نگرانی از اینده فرزندان به نوعی در میزان مهاجرت در سال اخیر تاثیرگذار بوده است. نمود‌های مهاجرت انقدر زیاد است که هرکسی در حلقه اطراف خودش آن را لمس می‌کند، نمونه‌اش در بیمارستان‌ها، فضای آکادمیک و دانشگاهی دیده می‌شود. آمار و رقم مهاجرت آن‌قدر زیاد است که جمعیت ایرانیان خارج از کشور بعد از این حجم از مهاجرت تغییرات بزرگ و گسترده‌ای خواهد داشت.»

آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند

همچنین فاطمه موسوی ویایه، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی درباره موج مهاجرت ایرانی‌ها به خارج از کشور می‌گوید: «همه ناظران توافق دارند موج فعلی مهاجرت ایرانیان عادی نیست. هیرشمن در مقاله «خروج، اعتراض، دولت» اشاره می‌کند گاهی شهروندان در تقابل با دولت به این نتیجه می‌رسند که اعتراض به جایی نمی‌رسد یا هزینه‌اش بسیار زیاد است و خروج را در دستور کار خویش قرار می‌دهند و از کشورشان مهاجرت می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «افزایش ۱۴۰ درصدی موج مهاجرت جوانان متخصص در یک‌سال اخیر که بیش از نیمی از آنان زن بودند را می‌توان توسل به استراتژی خروج به دلیل ناامیدی از تغییر و اصلاح دولت دانست. علوم اجتماعی ورای تصمیم‌های فردی به روابط و ساختار‌های اجتماعی می‌نگرد، با این زاویه دید آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند و به‌همین دلیل کشور را ترک می‌کنند.»

این جامعه‌شناس بیان می‌کند: «امسال شرایطی مشابهی با سال ۱۴۰۲ خواهد داشت، یعنی صبر و انتظار ضمنی جامعه در شرایط انسداد سیاسی، مشکلات اقتصادی مانند گرانی، تورم، بیکاری و فقر افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن موج مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی، چون سرقت، اعتیاد، خودکشی و خشونت‌های اجتماعی از جمله قتل و نزاع بیشتر خواهد شد. مشکلات زیست محیطی مثل آلودگی هوا، کمبود آب و فرونشست زمین بدتر خواهد شد. جامعه ایران مثل فنری است که در حال جمع شدن است و این فنر در سال ۱۴۰۳ فشرده‌تر می‌شود.»

فاصله گرفتن مردم و حکومت با افزایش بگیر و ببند‌ها

نیره توکلی، جامعه‌شناس هم نظر مشابهی دارد، او می‌گوید: «وقتی دولت‌های تمامیت‌خواه سرکار می‌آیند ذره‌ای تلاش نمی‌کنند که مردم را به خودشان جذب کنند بنابراین سیر مهاجرت بیشتر می‌شود طوری‌که حالا مسئله مهاجرت بسیار ناامیدکننده است.»

او ادامه می‌دهد: «امید دادن به مردم خیلی باید بیشتر از این باشد. راه حل مقابله با این همه تبلیغاتی که برای مهاجرت می‌شود این است که مردم احساس فاصله با حاکمیت نکنند، اما با بگیر و ببند، تمامیت‌خواهی و یکدست کردن حکومت به نفع یک جناح، این فاصله بیشتر می‌شود.»

دیگر خبرها

  • صدور ۲ هزار اخطاریه ایمنی ساخت و ساز در برخوردارترین منطقه مشهد
  • پاسخ تنبیهی به اسرائیل به دستور رهبری و خواسته مردمی بود
  • استانداردسازی راه‌ها در بلوچستان با سرعت پیگیری شود
  • وزیر کشور: مشکلات سیل‌زدگان براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد
  • تاکیدوزیرکشور:جدیت استانداردسازی راه‌ها درسیستان وبلوچستان
  • کاهش قیمت مرغ در بازار
  • قطر: مذاکرات آتش‌بس غزه در مرحله حساسی است
  • ردپای مهاجران غیرقانونی در حوادث تروریستی کشور /نماینده چابهار: دلار ۶۵ هزار تومانی در شأن مردم ایران نیست
  • مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟
  • ادامه شادی مردم ایران از اقدام سپاه علیه رژیم صهیونیستی