Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله مصطفی علما در خطبه‌های اولین نماز جمعه سال ۹۸ کرمانشاه با اشاره به شخصیت حضرت علی (ع) اظهار داشت: بیشتر روایات ذکر شده راجع به حضرت علی (ع) یا از رسول اکرم (ص) عنوان شده یا در آیات قرآن، در واقع القاب و کنیه‌هایی نظیر ابوالحسن، ابوالحسین، ابوالسبطین، ابوتراب بیانگرعمق شخصیت حضرت علی (ع) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه با بیان اینکه امیر المومنین علی (ع) لقب «ابوتراب» به معنای پدر خاک را بیش از دیگر کنیه‌های خود دوست داشت و این دلیل بر خضوع و خشوع و فروتنی ایشان بوده است، گفت: بر اساس روایات گاهی حضرت رسول (ص) با این کنیه ایشان را صدا می‌زد

آیت الله علما بیان کرد: حدود ۱۱ هزار کلمه قصار از حضرت علی (ع) باقی مانده که به همت دانشگاه تهران در قالب کتابی چاپ شد. همچنین نهج البلاغه و سایر کتب با موضوع روایات و مناجات‌ها و جنگ‌ها از ایشان به ما رسیده است.

وی با بیان اینکه همه معصومین به عبادت و ریاضت حضرت علی (ع) غبطه می‌خوردند، افزود: ایشان در نهج البلاغه فرموده شما قادر نیستید مثل من زندگی کنید اما به وسیله تقوا داشتن به من کمک کنید.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه با اشاره به سخن علامه طباطبایی مبنی بر اینکه همه در عرفان سر سفره امیرالمومنین (ع) هستند، گفت: این کلمات باقیمانده از ایشان، کتاب نهج البلاغه و جنگ‌ها وغزوات ایشان از فرهنگ حضرت علی (ع) حکایت دارد.

آیت الله علما با بیان اینکه زندگی ایشان در زمان حکومت و خلافت و قبل حکومت و خلافت زبانزد خاص و عام است افزود: خود پیامبر (ص) القابی چون اعلم الامه، اول من اسلم، اول من صلی، خیرالبشر ایشان را مورد خطاب قرار می داده است.

وی با اشاره به اینکه در روایات متعدد آمده به حضرات معصوم دیگر امیرالمومنین نگویید، زیرا امیرالمومنین مختص حضرت علی (ع) است ادامه داد: ایشان امام المتقین، عمود الدین و سیدالشهدا و سید العرب، رایه الهدی، باب الهدی، حیدر، مرتضی، ولی، وصی هستند و برای شرح هر یک از این القاب چندین جلد کتاب نیاز است.

به گفته آیت الله علما در سیره ابن هشام و در تاریخ طبری گفته شده از قبل اسلام امیرالمومنین (ع) در دامن رسول اکرم (ص) تربیت شد، بنابراین هرکسی هرچه از خوبی‌ها در وصف ایشان بگوید کم است. همچنین مولانا ایشان را خلاصه همه پیامبران می‌داند.

وی با تاکید بر اینکه تقوا اعتبار دنیایی دارد، بیان کرد: اهل تقوا بودن سرمایه بزرگی است، باطن تقوا تجسم و شرافت آخرتی دارد در دنیا نیز به نحو احسن خود را نشان می‌دهد.

آیت الله علما اشاره‌ای به مناسبت‌های پیش رو داشت و گفت: دوم فروردین روز تهاجم مزدوران پهلوی به مدرسه فیضیه در سال ۴۲، آغاز عملیات بزرگ فتح المبین و ۱۹ رجب نیز سالروز وفات حضرت زینب (س) و روز انجام عمل «ام داوود» است.

وی حضرت زینب را مظهر صبر و بردباری و اسوه‌ای برای زنان و مردان دانست و افزود: ایمان ایشان زبانزد است.

به گفته آیت الله علما عاشورا چند ساعتی بیشتر نبود اما کسی که عاشورا را حفظ کرد، حضرت زینب (س) بود. در واقع و به تعبیر مقام معظم رهبری خون بر شمشیر پیروز شد و زینب کبری ادامه دهنده نهضت امام حسین (ع) شد.

نماینده ولی فقیه در استان کرمانشاه بیان کرد: اگر حضرت زینب (س) در عاشورا نبود، عاشورا ادامه نمی‌یافت اما ایشان به عنوان عقیله بنی هاشم توانست نهضت سیدالشهدا را حفظ کند. ایشان عالمه غیر معلمه بود که در خانه‌ای تربیت شد که محل رفت و آمد جبرئیل بود، فاضله کامله، معصومه صغری و امینه الله بود که به خوبی امانتداری کرد و این امانت را به خوبی به ما سپرد ما هم باید امانتدار خوبی باشیم.

آیت الله علما با بیان اینکه ایشان مثل حضرت زهرا (س) کار می‌کرد، گفت: خطبه فدک از طریق حضرت زینب (س) به همه رسید و شریکه الشهدا و ام المصائب از القاب ایشان است.

وی افزود: حضرت زینب به عنوان یک زن الگویی برای همگان است که ۱۴۰۰ سال پیش از اسلام و ارزشها دفاع کرده و این را باید به رخ دنیا و غربی‌ها کشید.

آیت الله علما با اشاره به بیانیه مقام معظم رهبری در سال جدید گفت: ایشان امسال را به نام رونق تولید نامگذاری کرد واگر تولید رونق نداشته باشد نمی‌توانیم روی پای خود بایستیم. همچنین اقتصادمان اصلاح نمی‌شود.

وی افزود: معظم له فرمود با تمام سخت‌ها و فشارها ملت ایران سال قبل درعرصه سیاسی خوش درخشید واکنش و بصیرت و حضور مردم در ۲۲ بهمن در سراسر کشور نقشه‌های دشمن را نقش برآب کرد.

آیت الله علما با بیان اینکه رهبری در بیانیه خود همچنین طی ماه‌های گذشته اشاراتی به نارسایی در مدیریت داشت که باید جبران شود، گفت: کشور ما ثروت است که روی زر خوابیده اگر درست مدیریت شود نیاز به وابستگی نداریم. همچنین ایشان به بی ارزش شدن و کاهش ارزش پول ملی اشاره کردند و خواستار تقویت پول ملی شدند.

وی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم به دلیل سو مدیریت، افزود: اگر می‌خواهیم کشورمان مصون باشد در موضوع رونق تولید باید جوانان محور قرار گیرند.

کد خبر 4573729

منبع: مهر

کلیدواژه: کرمانشاه اقتصاد تولید شعار سال خطبه های نماز جمعه ایت الله علما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۰۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی مرجعیت

 

آن موقع، من کلاس ۶ ابتدایی بودم، رحلت ایشان۱۳۴۰/۱/۱۰ بود و بنده در همان زمان توفیق آن‌ را داشتم که به شهر قم رفتم و در چهلم آن بزرگوار با اخوان حاج آقا مرتضی  وحاج آقا مجتبی تهرانی ( شهید کلهری)  بر سر مزار ایشان شرکت کردیم.

هنوز ساختمان مسجد اعظم نیمه کاره بود، و در مرحله سفت کاری قرار داشت، و به نازک کاری نرسیده بود، حضرت آیت العظمی بروجردی رضوان الله تعالی علیه،  باعث اعاده حیثیت شیعه اثنی عشری در جهان اسلام و همین‌طور در جهان آن‌ روزگار شد و همین‌طور باعث درخشش در دنیای غرب، که ایشان را  به‌عنوان پاپ مسلمانان جهان می شناختند و ساده زیستی ایشان را با زندگی تجملی و اشرافی پاپ کاتولیک ها و... مقایسه می‌کردند، همان‌طور که مسجد اعظم قم سفت کاری شده برای نازک کاری تحویل حوزه علمیه قم گردید، همین‌طور نیز جایگاه مرجعیت تامه تحویل مرجع تقلید بعدی حضرت خمینی(س) شد.

از زمانی‌که علمای برجسته و هوشیار و تجربه دیده و آگاه به زمانه، پس از رحلت آیت الله حاج سیدابو الحسن اصفهانی، رحمت الله علیه، به‌فکر افتادند تا مرجعیت شیعه را در ایران و در رأس حوزه‌ی علمیه قم نگاهدارند لذا پس از عمل جراحی حضرت آیت الله بروجردی  به بیمارستان فیروز آبادی شهر ری تهران، به عیادت ایشان رفتند و از  آن بزرگوار خواستند تا ایشان پس از رفع کسالت به قم تشریف ببرند، و مدیریت حوزه قم را به‌دست بگیرند.

حضرات آیت الله آخوند همدانی، آیت الله کرمانشاهی، آیت الله نیشابوری ، آیت الله سید احمد خوانساری، آیت الله سید روح الله خمینی، آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی ( شهید کلهری ) که نماینده مرحوم آقا سید ابوالحسن اصفهانی بودند به عیادت آیت الله العظمی بروجردی رفتند و از ایشان خواستند تا به قم تشریف ببرند و محور حوزه علمیه قم و مرجع تقلید عموم مردم ایران و شیعیان جهان باشند.

از تمام اطرافیان و درخواست کنندگان از آیت الله بروجردی به اسکان در شهر مقدس قم برای اقامت و تقبل مسئولیت سنگین مرجعیت شیعه درقم، به‌جز آیت الله روح الله خمینی، بقیه‌ علماء به اطراف و اکناف کشور رفتند برای تبلیغ مرجعیت آیت الله بروجردی، فقط آیت الله خمینی متواضعانه در کنار ایشان در قم ماندند، و در برخی از موارد اتفاقات پر التهاب سیاسی مثل ماجرای سید علی اکبر برقعی درقم، جناب خمینی به‌عنوان نماینده تام الاختیار آیت الله بروجردی وارد مساله شد و قضیه را فیصله دادند.

آیت الله خمینی در اکثر درس‌های آیت الله بروجردی همچون طلبه‌های جوان دو زانو در برابر آیت الله بروجردی می نشستند و در حالی‌که در همان زمان خودشان از مدرسین مقبول حوزه علمیه قم بودند اما در محضر آیت الله بروجردی مثل یک طلبه‌ جوان  به فرمایشات ایشان گوش می‌کردند در حالیکه هم سن و سالان آیت الله خمینی، در آخرین صف به دیوار شبستان تکیه می دادند، اما حاج آقا روح الله در میان طلاب جوان مودب  و دو زانو نزدیک معظم‌له در دروس شرکت  می کردند!

لذا پس از رحلت آیت الله بروجردی که دنیای سیاست و دین و مذاهب  آن‌روز را تکان داد شایسته‌ترین جانشین ایشان ، از دید نخبگان، و پختگان  حوزه، حضرت آیت الله خمینی بود، گرچه شاه با سفارش مشاوران آمریکایی، انگلیسی و... برای کوتاه کردن دست مرجعیت از سیاست و قطع بازوی مرجعیت از دخالت در امور سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و... در کشور بود، لذا با توصیه مشاوران خود  پیام تسلیت برای درگذشت آیت الله بروجردی را به شهر مقدس نجف و برای مرجع تقلید بعدی  به زعم خودشان،  یعنی حضرت آیت الله حکیم فرستاد، نه به قم،  و نه به آیت الله خمینی، یا مرجع دیگری در ایران.

این درحالی بود که امیر عباس هویدا که آن‌زمان هنوز هیچ پست مهم دولتی نداشت و فقط  به‌عنوان یک روزنامه‌نگار وابسته به بابیت و استعمار سردبیر یک نشریه وابسته به شرکت ملی نفت ایران بود ( شرکت نفتی که زیر نظر آمریکائی‌ها و انگلیسی ها و... بود) او در نشریه متعلق به شرکت ملی نفت، از آیت الله خمینی،  به‌عنوان یکی از مهم ترین جانشینان مرجعیت در ایران نام برد!

به‌هر صورت، اسکلت جایگاه مرجعیت تامه نه فقط در ایران، بلکه در جهان، که با استحکام  توسط آیت العظمی بروجردی نوسازی و برپا شده بود، پس از رحلت  آیت الله العظمی بروجردی به آیت الله آقا سید روح الله خمینی رسید و حقا و انصافا ایشان جانشین خلف آیت الله بروجردی بودند تا این جایگاه مهم را به آیت الله خامنه ای حفظه‌الله سپردند، تا ان‌شاءالله تحویل حضرت صاحب الزمان (عج) بشود.

اللهم عجل  لولیک فرج

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • استقلال و باز هم چالش تغییرات مدیریتی؛ مالک جدید با مدیرعامل جدید می‌آید؟
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • رونق تولید در بخش کشاورزی معطل صدور مجوز
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • نوسازی مرجعیت
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • لزوم توجه ویژه مسوولان مرکزی به خوابگاه دانشجویان متاهل
  • مراسم شصت و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله العظمی بروجردی