Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند افراد مبتلا به بیماری پارکینسون را می‌توان به وسیله شناسایی بوی خاصی که بیماری در بدن آن‌ها ایجاد می‌کند، شناسایی کرد.   محققان اعلام کرده‌اند بیماری پارکینسون می‌تواند سبب دگرگونی در قدرت بویایی افراد شود؛ دانشمندان امیدوار هستند با بهره گیری از این روش غربالگری بتوانند بیماری را درمراحل اولیه شناسایی و از پیشرفت آن جلوگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارکینسون چیست؟ بیماری پارکینسون نوعی بیماری عصبی پیش رونده است و سبب ناتوانی در کنترل حرکت اندام‌های بدن و ایجاد لرزش در آن‌ها می‌شود.   بنا بر آمار‌ها حدود ۵۰۰ هزار نفر تنها در کشور آمریکا مبتلا به بیماری پارکینسون هستند و دانشمندان اعلام کرده‌اند سیر ابتلا به این بیماری حالت صعودی دارد.  
با وجود انجام پژوهش‌های فراوان برروی این بیماری، هنوز راهکار درمانی قطعی برای آن کشف نشده است و تنها مصرف برخی دارو‌ها می‌تواند سبب کندی پیشرفت بیماری شود.
علامت‌های اولیه این بیماری با حالت‌هایی، چون لرزش و سفتی اندام‌های بدن شروع می‌شود و معمولاً بین علامت‌های اولیه تا شروع نشانه‌های اصلی بیماری حدود ۶ سال فاصله است.
مطالعه دانشمندان نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون دارای نوعی تعریق هستند که از غدد چربی پوست و نه غدد تعریق، چون ناحیه زیر بغل ایجاد می‌شود. سبوم؛ عامل ایجاد بوی متفاوت در بدن مبتلایان به پارکینسون بنا بر مطالعه دانشمندان، تولید سبوم در مبتلایان به بیماری پارکینسون افزایش می‌یابد و مواد شیمیایی موجود در سبوم می‌تواند زمینه ساز ایجاد بوی متفاوت دربدن مبتلایان شود.
کارشناسان نمونه سبوم و تعریق پوستی بیش از ۶۰ داوطلب دردو دسته مبتلا به پارکینسون و افراد سالم در نمونه برداری و مورد مطالعه قرارداده‌اند.
نتیجه مطالعه نشان داد، نوع مواد شیمیایی موجود در تعریق بدن افراد مبتلا به پارکینسون با دیگر داوطلبان متفاوت است که زمینه ساز ایجاد بوی متفاوت در بدن آن‌ها می‌شود.
سه ترکیب شیمیایی اثرگذار درتفاوت بوی تعریق بدن افراد مبتلا به پارکینسون با دیگر داوطلبان سالم شامل hippuric acid, eicosane, و octadecanal است.
درمراحل بعدی آزمایش دانشمندان درتلاش هستند تا راهکار‌های جدیدی برای شناسایی زودهنگام بیماری پارکینسون با استفاده از روش غربالگری بوی غدد چربی پوست بدن بیابند.  
به گفته محققان یکی از دلایل تفاوت بوی تعریق بدن افراد مبتلا به پارکینسون با افرادسالم تجمع میزان فراوان میکروب برروی پوست افراد مبتلا به این بیماری به نسبت افراد سالم است.
مخمر Malassezia spp که بر روی پوست بدن انسان زندگی می‌کند به طور معمول برروی بدن افراد مبتلا به پارکینسون بیشتر مشاهده می‌شود.
یافته‌های تحقیق پزشکان درباره ارتباط بویایی با ابتلای افراد به بیماری پارکینسون درمجله ACS Central Science منتشر شده است.   منبع:Medical news today
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۰۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد

علیرضا بیگمی متخصص طب سالمندی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با بالارفتن سن و کاهش ایمنی سلول‌های بدن فرد سالمند با بیماری های مختلفی درگیر می‌شود که روش درست زندگی تا دوران سالمندی می‌تواند تا حدود زیادی از میزان ابتلا به این بیماری‌ها بکاهد.

او تاکید کرد: افسردگی، اضطراب و استرس و آلزایمر ازجمله مشکلات روانی است که برخی از سالمندان در دوران کهنسالی با آن درگیر می‌شوند که این وظیفه اطرافیان است که احساس ناامیدی را در فرد کهنسال از بین ببرند. 

او توضیح داد: افسردگی یک بیماری روانی شایع در بین کهنسالان است که با احساس ناراحتی، ناامیدی و بی ارزشی همراه است. فرد سالمند با بالارفتن سن مدام گمان می‌کند که دیگر مانند گذشته نمی‌تواند برای خودش و خانواده تاثیر گذار باشد به همین دلیل دچار افسردگی می‌شود که این موضوع می‌تواند تاثیر بدی بر روند و کیفیت زندگی فرد سالمند داشته باشد. 

او براین باور است که این افسردگی با خود اضطراب را نیز به همراه می‌آورد و سبب می‌شود فرد سالمند مدام احساس نگرانی، عصبی بود و بی قراری داشته باشد. این اضطراب می‌تواند بر روی خواب، تمرکز و حافظه فرد سالمند تاثیر گذار باشد. 

بیگمی افزود: در دوران سالمندی ما با جنون هذیانی روبرو می‌شویم در این دوران فرد سالمند گاهی بر روی باور‌های غلط و غیر منطقی خودش پافشاری می‌کند که این موضوع می‌تواند می‌تواند مشکلاتی را در روابط اجتماعی و شغلی فرد سالمند ایجاد کند.زیرا دیگران این را نمی‌دانندکه او با یک بیماری روانی دست و پنجه نرم می‌کند و در این مواقع فرد سالمند کمتر از سوی اطرافیان درک می‌شود. 

این متخصص طب سالمندی زوال عقل را نیز در دوران سالمندی شایع عنوان کرده و اظهار کرد: با بالارفتن سن فردی افراد دچار یک اختلال عصبی می‌شوند تدریجا حافظه خود را از دست می‌دهند و قدرت تفکر و حافظه شان دچار مشکل می‌شود در واقع زوال عقل بیماری جدی است که در صورت ابتلای فرد سالمند خانواده نیز درگیر شده و فرد نیاز به مراقب‌های بیشتری پیدا می‌کند. 

عواملی که خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در افراد مسن افزایش می‌دهند

بیگمی گفت: نوع تغذیه نامناسب در طول زندگی می‌تواند ابتلا به موارد مطرح شده را افزایش دهد. سابقه خانوادگی، بیماری‌های روانی در فامیل و برخی از شرایط پزشکی زمینه‌ای، مانند بیماری آلزایمر، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهند.

بیگمی بر این باور است که در دوران سالمندی برخی افراد ناچارند دارو‌های مختلفی برای کنترل فشار خون، دیابت و یا چربی خود مصرف کنند که خود این دارو‌ها می‌تواند امکان ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهد.

این متخصص طب سالمندی تاکید کرد: با مراقبت‌های جسمی و روانی می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در دوران پیری کاهش داد. ورزش، کاهش استرس‌های زندگی و تقویت حافظه با خواندن کتاب یا جدول می‌تواند این مشکلات را در افراد سالمند کاهش دهد.اما از این مهمتر داشتن رژیم غذایی مناسب است چرا که تغذیه می‌تواند بسیار تاثیرگذار عمل کند و در داشتن سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی کمک کننده باشد. خواب کافی، ارتباط با دوستان و خانواده و کاهش میزان استرس در زندگی برای سالمندان به شدت حیاتی است و می‌تواند در کاهش بیماری‌های دوران سالمندی نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۳۰۰۰ بیمار مبتلا به هموفیلی در ایران
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • شناسایی حدود۱۲ هزار بیمار مبتلا به دیابت و فشار خون درنیشابور
  • شناسایی ژن عامل پارکینسون
  • ۱۷ آوریل، روز جهانی هموفیلی
  • ژن عامل پارکینسون شناسایی شد
  • شناسایی ۱۲ مورد بیماری «کیست هیداتید» در کهگیلویه و بویراحمد
  • روشی جدید برای پیش‌بینی احتمال ابتلا به زوال عقل
  • شناسایی ۹۱ هزار فرد مبتلا به فشار خون در قزوین
  • ارتباط شاخص توده بدنی با بیماری قلبی در افراد مبتلا به دیابت