Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@07:40:32 GMT

شرط مهم محیط زیست برای انتقال آب خزر

تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۱۴۰۵

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکلی با انتقال آب خزر به سمنان مشروط بر اینکه برای مصرف کشاورزی و صنعتی نباشد، نداریم.

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مشکلی با انتقال آب خزر به سمنان مشروط بر اینکه برای مصرف کشاورزی و صنعتی نباشد، نداریم.

عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با انتقال آب دریای خزر به سمنان اظهار کرد: در مورد انتقال آب خزر به سمنان من نظرم را صریحم گفتم، ما با هر نوع انتقال به خصوص از دریای شمال برای مسائل غیر کشاورزی با رعایت مسائل زیست محیطی موافق هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با انتقال آب از دریاهای جنوب حتی اگر توجیه اقتصادی داشته باشد برای کشاورزی با رعایت مسائل زیست محیطی نیز موافقت کرده ایم.

وی افزود: یک حرف غیر علمی است که دوستان مطرح می‌کنند مثلا می‌گویند ما حق دریای شمال را با ساخت سد سفید رود گرفتیم . در استانی مثل گیلان که حدود ۹۰۰ میلی متر بارندگی دارد آب را از استان‌های با بارش سالانه ۲۰۰ میلی متری می‌گیریم و در گیلان برنج می‌کارند که بارش سالیانه ۹۰۰ میلی متری دارد یعنی ما سالی ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب داریم. بیش از ۵۰ سال است هیچکس حرفی نمی‌زند، اما وقتی ۱۰۰ میلیون متر مکعب اب می‌خواهد برود منطقه جنوب البرز همه سر و صدایشان در می‌آید و معترض می‌شوند.

42237

کلانتری گفت: سالانه بیش از ۳۰‌میلیارد متر مکعب تبخیر در دریای مازندران داریم. تبخیر بالای ۲۵۰ میلیارد متر مکعب ، حالا ۱۰۰ میلیون از ۸۰ هزار میلیارد متر مکعب اب دریای مازندران عدد بسیار کوچکی است.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم جنبه‌های زیست محیطی مورد نظر نیست و بیشتر جنبه‌های تبلیغی و انتخاباتی مد نظر است وگرنه ۱۰۰ میلیون ۲۰۰‌میلیون برای برداشت آب اعدادی نیستند.

معاون رئیس جمهور گفت: در دریای مازندران ۳۰ میلیارد فقط اختلاف سنواتی تبخیر وجود دارد پس این حرف‌ها نیست و تازه فرض کنیم اگر کشورهای همسایه نیاز داشتند مگر آب بر نمی‌داشتند؟ اما از خزر نیازی ندارند و برداشت ۱۰۰، ۲۰۰، ۵۰۰ میلیون آب از خزر هیچ تاثیری در دریا ندارد، برای این که در استان گیلان می‌توانیم از ۴۰ درصد آب بارندگی استفاده کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر ما کمتراز ۲۵ درصد از اب های تجدید پذیر استفاده می‌کنیم که این جز اصول محیط زیست است وهمه دنیا قبول کرده اند که شما می‌توانید از ۴۰ درصد اب‌های تجدید پذیر استفاده کنید.

رئیس سازمان محیط زیست در ادامه گفت: ما در کشور بیش از ۱۰۰ درصد استفاده می‌کنیم، اما در استان گیلان ۲۵ درصد استفاده می شود اما این آب بارش‌ها وارد دریای مازندران می‌شود از نظر فرمول‌های زیست محیطی فرقی نمی کند که اب از گیلان یا مازندران وارد شود.

کلانتری در رابطه با مخاطرات زیست محیطی انتقال آب تصریح کرد: شما سالیانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب انتقال می‌دهید در ۱۰۰ سال می‌شود ۱۰ میلیارد متر مکعب و این عدد در طول برداشت ۱۰۰ سال کمتر از یک سوم وریشن تبخیر دریا مازنداران است.

وی افزود: ظرفیت بارش استان مازندران ۸۰هزار میلیارد متر مکعب است که سالانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب از آن آب برداشت می‌شود کمتر از چهارده هزارم درصد نمک. من تعجب نمی‌کنم از دوستانی که این مسائل را مطرح می‌کنند چرا که برخی دوستان از نمایندگان مجلس هستند که برای شعارهای انتخاباتی ممکن است این مسائل را مطرح کنند.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: واقعیت این است حق کشور است که از آب‌های حوزه مازندران برداشت کند. اصلا فکر کنید این ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب را از پشت سدهای ساخته شده برداشت کنیم و آب وارد دریا نشود چه فرقی می‌کند منتهی با رعایت ضوابط زیست محیطی باید برداریم یعنی اگر به فرض ۱۰۰ میلیون می‌خواهیم اب برداشت کنیم باید ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب برداریم که با غلظت ۱.۴ درصد نمک دریا مازنداران ۲.۸ به دریا بر می‌گردد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب بدون نمک می‌ماند. آن برگشت را باید طوری برگردانیم که مشکلات زیست محیطی برای دریا به وجود نیاید.

وی با اشاره به انتقال صنایع آب بر به مناطق جنوبی کشور اظهار کرد: از ابتدای سال صدور مجوز برای صنایع اب بر در درون سرزمین را قطع کردیم یعنی صنایعی که درون سرزمین فعالیت دارند و آب بر هستند حق فعالیت ندارند واجازه فعالیت ندادیم.

وی در پایان گفت: این صنایع باید در ۲۵۰۰ کیلومتر ساحل جنوب و ۱۰۰۰ کیلومتر ساحل شمال با رعایت استانداردهای زیست محیطی سرمایه گذاری کنند لذا این کار را متوقف کردیم چرا که در درون سرزمین از بی آبی رنج می‌بریم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: عیسی کلانتری محیط زیست انتقال آب دریای خزر شرط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۱۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تونل‌های انتقال آب چهارمحال و بختیاری را به کویر تبدیل می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام صبح امروز در اولین همایش ملی دانش محیط‌زیست ایران که به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار شد، اظهار کرد: عملیات وعده صادق منجر شد تمامی تبلیغات رسانه‌ای دشمنان و این موضوع که سعی داشتند خود را قوی نشان دهند با شکست سختی مواجه شود همچنین توجه دوست و دشمن به اقتدار نظام اسلامی جلب شد.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه محیط زیست یکی از مسائل مهم بشر و تمامی موجودات عالم است، افزود: انسان اشرف مخلوقات است و با توجه به عقلانیتی که خداوند به او عطا کرده مدیریت عالم را برعهده دارد.

وی ادامه داد: نکته مهم و قابل توجه این است که عالم و محیط زیست تنها مختص بشر نیست بلکه وظیفه مدیریت عالم و صیانت از آفریده‌های پروردگار برعهده او قرار دارد همچنین انسان‌ها نباید حیات موجود در زمین را به مرگ تبدیل کنند چراکه با توجه به آیات قرآن کریم هر آنچه در آسمان‌ها و زمین وجود دارد تسبیح گوی خداوند متعال هستند و لازمه این امر نیز داشتن حیات است و هیچ موجودی نباید این حیات را سلب کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام عنوان کرد: اگر محیط زیست توسط انسان‌ها تخریب شود با عقاب پروردگار مواجه خواهیم شد همچنین مسئولان و متولیان امر محیط زیست باید تمامی وظایف خود در این حوزه را به خوبی انجام دهند.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به سخن امام علی (ع) در نهج‌البلاغه، اضافه کرد: ایشان می‌فرمایند: "مراقب باشید و از خداوند تبارک و تعالی بترسید که حقوق بندگان و حقوق سرزمینی آن‌ها (که محیط زیست و سلامت آن نیز بخشی از این حقوق است) ضایع نشود."

وی با اشاره به تخریب و آسیب‌هایی که توسط انسان‌ها بر محیط زیست وارد شده است، یادآور شد: چهارمحال و بختیاری استانی دلنواز و زیبا است که متأسفانه محیط زیست آن به دلیل برخی نامهربانی‌ها در معرض آسیب‌های جبران ناپذیری قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام با اشاره به حفر تونل‌های انتقال آب در مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: این موضوع محیط زیست این استان را در معرض خطرهای جدی قرار داده و نتیجه این اقدامات می‌تواند استان را با وجود ظرفیت‌های بالا به کویری بزرگ تبدیل کند.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری افزود: متأسفانه امروزه شاهد هستیم آب‌های روانی که از دل کوه‌ها روان می‌شوند با انواع آلودگی مانند نفت، پساب و فاضلاب زیبایی و سلامت خود را از دست می‌دهند همچنین این آلودگی‌ها به محیط‌های گردشگری استان نیز آسیب‌های بسیاری وارد کرده‌اند.

وی با اشاره به آلودگی آب در سرخون به نفت، ادامه داد: با وجود اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته اما همچنان شاهد مشکلاتی در سلامت آب این منطقه هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نکونام تاکید کرد: ما و مردم چهارمحال و بختیاری انتظار داریم در خصوص تونل‌های انتقال آب تخریب‌کننده که این استان را به کویر تبدیل خواهند کرد بازنگری صورت بگیرد و انتقال آب به استان‌های دیگر همراه با خسارت برای چهارمحال و بختیاری نباشد.

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به مطالبه مردم استان در خصوص طرح‌های انتقال آب از استان به سایر نقاط کشور، خاطرنشان کرد: این مردم به زیبایی‌های استان خود، تالاب‌های چشم‌نواز، جنگل‌های روح‌بخش، آب‌های خروشان و تمامی داشته‌های زیست محیطی بالنده هستند و این سرمایه‌ها باید منجر به رشد استان شده و دست مایه فرصت‌طلبان و سودجویان قرار نگیرد.

کد خبر 6079753

دیگر خبرها

  • ۱۴۴ متخلف زیست محیطی دستگیر شدند
  • آمادگی ایران برای جلوگیری از فجایع زیست محیطی
  • پایش زیست محیطی مشترک واحد تولیدآلیاژ در شوط
  • دستگیری ۷۰۳ شکارچی و صیاد متخلف در سال گذشته
  • اجرای ۲۰ برنامه در هفته زمین پاک استان
  • کشف و جمع آوری تورهای متخلفین صید غیرمجاز در تالاب نوروزلو میاندوآب
  • ۲۰ درصد پسماندهای خانگی پلاستیک‌ است
  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • تونل‌های انتقال آب چهارمحال و بختیاری را به کویر تبدیل می‌کنند