Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@18:38:38 GMT

منطقه گردشگری کوه خواجه؛ عامل پیوند سه دین الهی

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۴۴۳۱

منطقه گردشگری کوه خواجه؛ عامل پیوند سه دین الهی

زاهدان- ایرنا- کوه خواجه به عنوان تنها عارضه طبیعی دشت سیستان و یکی از مهمترین مناطق طبیعی و باستانی گردشگر پذیر در قلب تالاب بین المللی هامون است که مرکز پیوند اعتقادات سه دین اسلام، مسیحیت و زرتشت محسوب می شود.

به گزارش ایرنا کوه خواجه تنها عارضه طبیعی در دشت سیستان است که در 30 کیلومتری جنوب غربی شهر زابل قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوشیدا نیز نام باستانی این کوه است که در زبان پارسی میانه 'ابدی' معنا می شود. این کوه ذوزنقه‌ای شکل که نزد سه دین اسلام، مسیحیت و زرتشت مقدس است.
کوه خواجه از سنگ‌های بازالت سیاه رنگ تشکیل شده و با ارتفاع 609 متر از سطح دریا، مانند جزیره‌ای در میان دریاچه بین المللی هامون قرار دارد.
در اطراف این کوه تعداد زیادی آثار باستانی از دوران ساسانیان، اشکانیان و بقایای اماکن اسلامی و معبد بودایی باقی‌مانده‌است که شامل مجموعه کاخا، قلعه کهک کهزاد، قلعه چهل دختر، قلعه سرسنگ، آرامگاه خواجه غلطان، ساختمان پیر گندم بریان، خانه شیطان، بناهای منفرد آرامگاهی و قبور اسلامی است.
ادعا می‌شود قبر رستم دستان در بالای این کوه واقع شده است زیرا در محوطه بیرونی دژ آثار قبرهای دوران اشکانی فراوانی وجود دارد.
آثار تاریخی پیش از اسلام محوطهٔ تاریخی کوه خواجه شامل مجموعه کاخا، قلعه کهک کهزادو قلعه چهل دختر است.
تخت جمشید خشتی عنوان دیگری است که داستان شناسان برای مجموعهٔ کاخا در کوه خواجه برگزیده اند.

**خوشحالی مردم از وجود آب در تالاب هامون
این کوه که در میان دریاچه بین المللی هامون هیرمند واقع شده در زمان پرآبی و حیات تالاب یکی از مناطق اصلی صید و صیادی سیستان محسوب می شده اما بعد از خشک شدن تالاب هامون صیادی در این منطقه از بین رفت و هم اینک به محلی برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت مردم تبدیل شده است.
ورود سیلاب های غیرقابل کنترل از سمت افغانستان که موجب آبگیری قسمت هایی از تالاب بین المللی هامون شده سبب شد تا بخش اندکی از مساحت این تالاب در پایین کوه خواجه آبگیری شود و در این روزهای بهاری محلی برای تفریح و سرگرمی باشد. تالابی که حتی در زمان بی آبی نیز بستر خشک آن میزبان مسافران نوروزی است و اکنون مردم از وجود همین میزان آب اندک در اطراف کوه خواجه خوشحال هستند.

**قایق سواری یادآور توتن سواری های گذشته
قایق سواری که این روزها جایگزین توتن سواری گذشته در تالاب بین المللی هامون شده یکی از تفریحات مهیج و موقتی مردم سیستان در زمان ورود آب به تالاب است که خاطرات خوش گذشته را برای آنان تداعی می کند.
یکی از مسافران نوروزی که از زاهدان به این منطقه سفر کرده است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورود آب به منطقه سیستان یکی از بهترین خبرهای سال گذشته بود و همین موضوع سبب شد تا به جای سفر خارج از استان، سیستان را انتخاب کنیم.
احمد یوسفی که در زمان کودکی ساکن زابل بوده است، افزود: امروز هم به یاد توتن سواری ایام کودکی در تالاب پر آب هامون برای قایق سواری به کوه خواجه آمدیم.

** کوه خواجه؛ منطقه گردشگری بی نظیر اما فاقد امکانات
یکی دیگر از مسافران که از بیرجند به کوه خواجه آمده است به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: من و خانواده ام به قصد سفر به چابهار وارد سیستان و بلوچستان شدیم و تصمیم گرفتیم تا رسیدن به مقصد از اماکن دیدنی این استان دیدن کنیم.
محمد مودی افزود: به همین منظور از طریق نهبندان ابتدا به زابل آمدیم تا اماکن گردشگری و تاریخی منطقه سیستان را ببینیم.
وی ادامه داد: تا قبل از این فقط نام کوه خواجه را شنیده بودم اما نمی دانستم در این کوه آثار باستانی هم وجود دارد.
این مسافر خاطر نشان کرد: متاسفانه با وجود چنین کوهی در این منطقه که هم یک پدیده طبیعی گردشگری است و هم در دل خود آثار باستانی فراوانی دارد امکانات گردشگری مناسبی ندارد.
مودی افزود: جاده ای که به کوه خواجه منتهی می شود از آسفالت خوبی برخوردار نیست.
وی ادامه داد: با وجود اینکه تردد به این نقطه به خصوص در زمان تعطیلات زیاد است این جاده با عرض بسیار کم و آسفالت نامناسب و قدیمی موجب افزایش ضریب خطر هم برای مسافران و هم برای افراد ساکن در روستاهای اطراف جاده می شود.
مودی تصریح کرد: از آنجایی که با این منطقه آشنایی نداشتم ابتدای مسیر کوه خواجه با دیدن شرایط جاده از ادامه دادن مسیر منصرف شدم اما با اصرار فرزندانم به اینجا آمدم و وقتی به پای کوه رسیدم از آمدنم راضی بودم اما باز هم نگران بازگشت و خطرات این مسیر هستم.
9908**3213

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي گردشگري كوه خواجه سيستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم/ تنها عامل توسعه تنش در منطقه رفتارهای رژیم صهیونیستی است+فیلم

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم برای هشدار و تنبیه لازم رژیم اسرائیل گرفته شد، آمریکا را مطلع کردیم.

به گزارش مشرق، خبرنگار اعزامی در بدو ورود حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به نیویورک پرسید: پس از اینکه ایران در عملیات تنبیهی وعده صادق پاسخ اسرائیل را داد، آیا پیام خاصی از سوی آمریکا داشتید و در مدتی که ایران می خواست پاسخ اسرائیل را بدهد، چند پیام و از چه کانال هایی پیامها میان ایران و آمریکا رد و بدل شد؟ آیا کانال ارتباطی همیشگی یعنی سوئیس میان تهران – واشنگتن فعال بود یا کانال های کشورهای منطقه فعال بودند؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نیویورک گفت: «به دلیل اینکه رژیم اسرائیل در یک اقدام تروریستی، سفارت جمهوری اسلامی ایران را در دمشق بصورت مستقیم هدف قرار داد، و مستشاران رسمی نظامی ما در سوریه در این اقدام تروریستی اسرائیل به شهادت رسیدند، و ما مدتها با درک شرایط منطقه خویشتنداری کرده بودیم و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام می کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند؛ از زمانی که در جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته شد، که در چارچوب حقوق بین الملل و دفاع مشروع، پاسخ لازم روی رژیم اسرائیل داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم.»

امیرعبداللهیان تاکید کرد: «به آمریکایی ها به صراحت و روشنی گفتیم که تصمیم در جمهوری اسلامی ایران در شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم (اسرائیل) قطعی است و پیام هایی هم قبل از عملیات تبادل شد و هم بعد از اینکه اقدام (عملیات وعده صادق) انجام شد، ساعت تقریبا ۲ و نیم بامداد یکشنبه هفته جاری، پیام دیگری را به ایالات متحده آمریکا از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم و به صراحت و روشنی به آمریکا در این پیامها سعی کردیم بگوییم ما به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم.آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می تواند افزایش دهد، رفتارهای رژیم صهیونیستی است. »

وزیر امور خارجه ایران همچنین تصریح کرد: «قبل ازعملیات (وعده صادق) به طرف آمریکایی به روشنی گفتیم که ما پایگاهها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد، الا در شرایطی که در پاسخی که به رژیم اسرائیل می دهیم، اقدامی را آمریکا بخواهد در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.»

امیرعبداللهیان اضافه کرد: «تبادل پیامها به ویژه از کانال سوئیس بعنوان حافظ منافع آمریکا و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف کنترل جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه، بین ما و آمریکا شکل گرفته و انجام شده است.»

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما درباره هدف سفر خود به نیویورک نیز گفت: نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا (خاورمیانه) و تمرکز بر موضوع فلسطین روز پنجشنبه برگزار می شود.

امیرعبداللهیان گفت: این نشست در سطح وزرای خارجه برگزار می شود؛ با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه واقعا به نقطه جوش رسیده است و سر ریز این وضعیت در منطقه و تحولات منطقه، نمودار می شود؛ فرصتی است برای اینکه که دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال، با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای امور خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان های بین المللی برای برون رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ ، ارسال کمک های گسترده انساندوستانه و سایر مسایل مرتبط با موضوع فلسطین و امنیت منطقه رایزنی داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی در غزه است.

وزیر خارجه ایران قرار است روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست عالیرتبه شورای امنیت سازمان ملل در مورد فلسطین ذیل دستور کار «وضعیت خاورمیانه از جمله مساله فلسطین» شرکت و سخنرانی کند.

ملاقات با دبیر کل سازمان ملل متحد و سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در محل سازمان ملل از دیگر برنامه‌های رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در این سفر خواهد بود.

همچنین انجام چندین ملاقات دوجانبه و مصاحبه مطبوعاتی هم از برنامه‌های دیگر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این سفر است.

امیرعبداللهیان قبل از عزیمت به نیویورک، توقفی در استانبول ترکیه داشت و از سرکنسولگری ایران در این شهر بازدید کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • خواجه‌گیری: رابطه خوبی با نکونام دارم
  • عامل اصلی ثبات در منطقه، برقراری آتش‌بس پایدار است
  • درخواست حق اولاد برای خانم های شاغل
  • اجرایی نشدن ماده ۶۵ احکام دائمی توسعه کشور اصلی ترین عامل مشکلات تولید کنندگان
  • سرمایه گذاری هلدینگ گردشگری در سواحل رود ارس درماکو
  • بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم/ تنها عامل توسعه تنش در منطقه رفتارهای رژیم صهیونیستی است+فیلم
  • ترکش‌‌ جنگ بر تن شرکت‌ های گردشگری
  • ارتش در کنار مردم است/ خط بطلان ارتش بر همه ادعاهای دشمن
  • خبر عجیب در مورد سرپرست استقلال که تایید نشد
  • ترکش‏ جنگ بر تن شرکت‌های گردشگری