Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در سال ۹۷ تغییر و تحولاتی رخ داد که موجب شد برخی از چهره‌های آموزش عالی خبرساز شوند. از جمله مهمترین این اتفاقات استیضاح وزیر علوم، تغییر رئیس دانشگاه آزاد، تغییر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و تغییر ریاست نهادنمایندگی مقام مظعم رهبری در دانشگاه‌ها بود.

برکناری فرهاد رهبر و انتخاب طهرانچی در دانشگاه آزاد

فرهاد رهبر که فعالیت خود در دانشگاه آزاد را از ۲۵ تیرماه سال ۹۶ در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرده بود اما در ۲۸ مردادماه سال ۹۷ از سوی هیئت امنای این دانشگاه برکنار شد و محمدمهدی طهرانچی سرپرستی این دانشگاه را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد عصر ۲۸ مردادماه سال ۹۷ در جمع خبرنگاران علت تغییرات مدیریتی در این دانشگاه را تسریع بخشی نظرات هیئت امنا در دانشگاه عنوان کرد.

محمد مهدی طهرانچی از سال ۹۱ تا ۹۵ ریاست دانشگاه شهید بهشتی را برعهده داشت و علاوه بر این مسئولیت در کارنامه خود سمت‌های دیگری از جمله معاونت علمی آستان قدس رضوی، معاونت پژوهش‌های علم و فناوری مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و ریاست مرکز نشر دانشگاهی دارد.

از موضوع تغییر ریاست دانشگاه آزاد که بگذریم، «محمدمهدی طهرانچی» به دلیل ۲ اتفاق مهم دیگر در دانشگاه آزاد به یکی از چهره‌های سال ۹۷ تبدیل شد و برای مدتی در صدر اخبار قرار داشت. سانحه ناگوار تصادف اتوبوس دانشجویان واحد علوم و تحقیقات و تخلف در پذیرش دانشجوی پزشکی ۲ رخداد مهم سال ۹۷ بود که به دلیل این رخدادهای تلخ رئیس دانشگاه آزاد خبرساز شد.

عاملی از دانشگاه تهران به شورای عالی انقلاب فرهنگی رفت

سعیدرضا عاملی یکی دیگر از چهره‌هایی بود که در سال ۹۷ خبرساز شد چراکه وی از فعالیت در دانشگاه تهران برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد.

در روز سه شنبه ۱۱ دی ماه سال ۹۷ جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف رأی گیری درخصوص انتخاب دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و در این جلسه با رأی اعضای سعید رضا عاملی به عنوان دبیر این شورا انتخاب شد.

پیش از این محمدرضا مخبر دزفولی به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کرد وی از ۸۴ تا دی ماه سال ۹۷ در این مسئولیت فعالیت می‌کرد.

استیضاح وزیر علوم

منصور غلامی، وزیر علوم نیز یکی دیگر از چهره‌های آموزش عالی است که به وسیله خبرهایی مبنی بر استیضاح وی در سال ۹۷ چهره شد.

استیضاح منصور غلامی با ۸۲ امضا و در ۱۰ محور در اواخر آبان ماه سال ۹۷ تقدیم هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی شد که پس حدود دو ماه بحث و بررسی این موضوع در نیمه دی ماه با حضور وزیر علوم در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و قانع شدن نمایندگان این موضوع از دستور کار مجلس خارج شد.

انتخاب‌های سیاسی و ناکارآمد مدیریتی در دانشگاه‌ها، مدیریت گروه‌های غیر انتفاعی در مراکز علمی، کوچک‌سازی دانشگاه‌ها به جای توسعه یافتگی آنها و کاهش کیفیت علمی دانشگاه‌ها از جمله محورهای طرح استیضاح بود.

تغییرات در ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها

تغییر ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از دیگر اتفاقات مهم آموزش عالی در سال ۹۷ بود که این رخداد موجب شد حجت الاسلام مصطفی رستمی با حکم مقام معظم رهبری به عنوان ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها انتخاب شود.

حجت الاسلام رستمی در طول سال‌های ۸۳ تا ۸۹ مسئولیت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، از سال ۸۹ تا ۹۵ مسئولیت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی سینا و دفتر دانشگاه‌های استان همدان را عهده دار بود و همزمان به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا مشغول به امر آموزش و پژوهش بود.

وی حدود یکسال به عنوان مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شریف فعالیت کرد و در مهرماه سال ۹۶ به عنوان معاون جدید فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها معرفی شده بود.

مسن‌ترین دانشجویان دانشگاه‌ها

در سال ۹۷ علاوه بر مدیران آموزش عالی که به دلیل تغییرات مدیریتی تبدیل به چهره شده بودند شاهد وجود دانشجویانی بودیم که به دلیل سن زیاد تبدیل به چهره شدند و به عنوان مسن‌ترین دانشجویان کشور شناخته شده‌اند.

جلیل قرقی مسن‌ترین دانشجوی دانشگاه آزاد است که با ۸۶ سال سن در مقطع دکتری رشته حقوق و جزا و جرم شناسی واحد شیراز دانشگاه آزاد تحصیل می‌کند.

شهریاری معلم بازنشسته ۸۰ ساله که در سال ۹۷ از پایان نامه کارشناسی ارشد خود در گروه تاریخ دانشگاه خوارزمی دفاع کرد یکی دیگر از چهره‌های آموزش عالی به شمار می‌رود که جز مسن‌ترین دانشجویان سال گذشته به شمار می‌رود.

مهرانگیز مخترع که متولد سال ۱۳۲۹ است در سال ۹۷ در رشته کارشناسی ارشد طراحی دوخت و لباس واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد پذیرفته شده است. وی نیز مسن‌ترین دانشجوی کشور به شمار می‌رود.

کد خبر 4568904 زهرا ساختمانیان

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد مهدی طهرانچی دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری منصور غلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۴۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام معظم رهبری در دیدار کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد

در دومین ماه از سال «جهش تولید با مشارکت مردم» و به مناسبت هفته کار و کارگر، جمعی از کارگران سراسر کشور با مقام معظم رهبری دیدار کردند.   به گزارش ایسنا،‌ گزیده سخنان آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار به این شرح است:   ***رکن جهش تولید کارگر است؛ با جهش تولید کشور و آحاد مردم ثروتمند می‌شوند و جیب و دست کارگر پر می‌شود.   *** تبیین زمینه‌های حضور و مشارکت مردم در تولید وظیفه مهم مسئولین است.   *** هدف از تحریم در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری آنها تبعیت کند. معلوم است که نظام اسلامی، غیرت اسلامی و ملت بزرگ و با سابقه اسلامی محال است که تسلیم چنین زورگویی شود.   *** یک ملت زنده از دشمنی دشمن هم برای خود فرصت درست می‌کند، نمونه بارز آن در بخش تسلیحات است. در بخش‌های دیگر هم از دل فشارها پیشرفت های بزرگی به دست آمده است.   *** تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد چون دل به کمک خارج از مرزها نبسته‌ است. این روحیه را باید تقویت کرد.   *** ملت ایران استحکام خود را باید در کار و عمل و اتحاد ملی نشان دهد.   ***امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است.  امنیت شغلی از وظایف مسئولین است، در دوره‌ای مبتلا به تعطیلی کارخانه‌های بزرگ شدیم، به همت مسئولین در این یکی دوساله خیلی از کارگاه های تعطیل شده راه افتاد و این کار باید ادامه پیدا کند.   ***از زحمات جامعه کارگری صمیمانه متشکرم / کشورها و فرهنگ های مختلف، همه روز کارگر دارند لکن نگاه دنیای مادی به کارگر با نگاه اسلام متفاوت است   ***خیلی از این جهت خرسندم بنده که این هفته‌ی کارگری وجود دارد که ما بتوانیم در این هفته با جمع کارگران مواجه بشویم، یک تشکر زبانی اقلاً بکنیم.   ***تشکر زبانی البته کافی نیست. لکن لازم است. بنده صمیمانه تشکر میکنم از زحمات کارگرانمان، از نجابت کارگران، از همت کارگران و از ان‌شاءالله پیشرفت جامعه‌ی کارگری.   ***کشورهای مختلف، ملت ها، فرهنگ های مختلف، همه روز کارگر دارند. لکن نکته اینجاست که نگاه دنیای مادی به کارگر با نگاه اسلام به کارگر متفاوت است.   ***نگاه دنیای مادی به کارگر، نگاه ابزاری است، مثل پیچ و مهره، مثل خود ماشین. اسلام این جور نیست. اسلام نگاهش به کارگر و ارزشی که برای کارگر قائل است، ناشی است از ارزشی که برای کار قائل است. عمل، عمل. اسلام برای عمل ارزش ذاتی قائل است.   این دیدار صبح امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار شد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نماینده کارگران ساختمانی : بیمه ۴۰۰ هزار نفر در دولت رئیسی قطع شد یک فعال کارگری: پیشنهاد ترمیم حق مسکن کارگران در نشست غیررسمی وزارت کار مطرح شده خط و نشان کارگران برای دولت /گره کور حق مسکن باز می شود؟

دیگر خبرها

  • بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود
  • توانمندسازی تسهیل‌گران اقتصاد مقاومتی در لرستان + فیلم
  • سرعت رسیدگی به پرونده ۸ مهر انتظار از قوه‌ قضائیه است
  • حاجی‌دلیگانی: باید امنیت شغلی و بیمه کارگران تضمین شده باشد
  • تصمیم گیری در خصوص اجرای طرح حامیم و جشنواره ملی نهج البلاغه
  • مقام معظم رهبری در دیدار با کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • مقام معظم رهبری در دیدار کارگران : تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • فراخوان ثبت‌نام دانشجویی طرح «حامیم» در لرستان
  • اعزام جامعه کارگری گیلان به دیدار با مقام معظم رهبری
  • عکس| نقاشی جدید حسن روح‌الامین برای سروده مقام معظم رهبری