Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل بانک مرکزی با تشریح برخی برنامه های اساسی نظام بانکی در سال ۹۸، از تلاش دولت برایی بهبود شرایط زندگی مردم در سال جدید خبر داد.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ عبدالناصر همتی امروز در یک گفتگوی ویژه نوروزی با تبریک سال نو به مردم و با بیان اینکه طبق مصوبه اخیر مجلس، نظام بانکی برای افزایش وام ازدواج تلاش می کند گفت: برخی فکر می کنند وقتی مسئول شدیم باید جدی باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجربه چند دهه من در مسئولیت نشان می دهد که با امید می توان مشکلات را حل کرد.

رییس کل بانک مرکزی اظهارداشت: هر کسی همین امروز هم بیاید و مسئولیت بانک مرکزی را تحویل بگیرد مشکلی نیست. من مدیران زیادی در بانک ها و صداوسیما تربیت کردم و من اگر دوباره انتخاب کنم صداوسیما را انتخاب می کنم، برای اینکه صدا و سیما قدرت خیلی زیادی دارد شما اگر ایده ای داشته باشید راحت می توانید پیش ببری البته اگر بخواهی خراب هم کنی خیلی خوب می توانی خراب کنی.

همتی با اشاره به اینکه مسئولان تلاش می کنند ولی حجم مشکلات بالا است، ادامه داد: فرزندان ما در مسئولیت ها محدودیت بیشتری دارند و من مجبورم برخی تلفن ها را پاسخ ندهم ولی بچه های من تاکنون بانک مرکزی نیامدند. من اگر بخواهم انتقاد کنم می گویم در طول چند دهه به دلیل استفاده های نادرست از سیستم بانکی برای تامین طرح های ناکارآمد و یا وام دادن به کسانی که صلاحیت نداشتند، مدیرانی آمدند که متاسفانه به خاطر ماندن در میزشان به یک سری افراد وام هایی را دادند و یا استفاده از مدیران کم صلاحیت که مشکلاتی ایجاد شد ولی باید بدانیم که سیستم بانکی ۹۰ درصد تامین مالی کشور را بر عهده دارد و امروز طرح هایی مانند برق، نیروگاه، سد و ... با تامین مالی بانک ها شکل می گیرد ولی نواقضی هم وجود دارد.

وی درباره حل مشکلات مربوط به وام گیرندگان کلان از نظام بانکی خاطرنشان کرد: خیلی از کسانی که وام سنگین گرفتند را برگشت می دهند ولی برخی حقه باز هستند و نحوه وام گرفتن آنها مشخص است و البته این مسائل در بانک هایی شکل گرفته که صاحب مشخصی نداشتند و ما امیدواریم در سال ۹۸ برای وصول این مطالبات به صورت جدی وارد عمل شویم.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: در سال گذشته موسسات غیرمجاز را داشتیم که خیلی برای بانک ها اذیت داشتند و اینها سودهای بالای ۳۰ درصد پرداخت می کردند و برخی از این موسسات از مردم ملک می گرفتند و در مقابل گواهی سپرده می دادند و فرد؛ خانه بدون کاربرد را به بانک ارائه می کرد و گواهی سپرده می گرفت. این موارد واقعا بی سابقه است.

به گفته همتی، این موارد باعث شد که بانک مرکزی هر اقدامی که خواست انجام دهد اینها نگذارند و از مشکلات بانک مرکزی این بود که نظارت کافی نکرده ولی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان بانک مرکزی برای جمع کردن اینگونه موسسات هزینه کرد و البته بخشی از این هزینه با فروش اموال موسسات و تعیین تکلیف شعب تامین می شود.

وی افزود: برنامه داریم بانک های ناتراز را نیز بررسی کنیم و اگر لازم باشد مدیریت آن را بر عهده می گیریم و به صورت جدی کنترل و نظارت خواهیم داشت و محیط نظام بانکی باید سالم شود. من ۱۰ روز سفیر شدم ولی هر جایی که حس شود برای مردم کاری می توان انجام داد وارد می شوم. در سال ۹۷ مشکل ارز بزرگترین مشکل بود و من در روزی که معرفی شدم ارز ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان بود و بعد ارز به حدود ۲۰ هزار تومان نیز رسید ولی بعد از آن با تمهیدات و مصوباتی که داشتیم به سرعت مهار افزایش نرخ ارز اتفاق افتاد و کنترل صورت گرفت و می توان گفت ثبات نسبی اقتصادی در سال ۹۷ بزرگترین اتفاق بود.

رییس کل بانک مرکزی گفت: در مجلس می گفتند که دولت از فروش ارز درآمد دارد و من ثابت کردم که سودی وجود ندارد. ممکن است برخی فکر کنند ما این موارد را دنبال می کنیم ومن امروز هم بتوانم نرخ ارز را کاهش دهم خدا را شکر می کنم. قیمت فعلی ارز واقعی نیست ولی فشار روانی وجود دارد. بخشی از ذخایر ارزی کشور در بانک های خارجی است و برای واردات استفاده می شود و ما باید در داخل و خارج اسکناس ارز داشته باشیم و دولت در این زمینه برنامه ریزی انجام می دهد.

همتی تاکید کرد: دولت می گوید خرید و فروش ارز توسط مردم انجام نشود و سرمایه ها در تولید هزینه شود. اگر مردم وارد خرید و فروش ارز نشوند به سرعت نرخ ها کاهش پیدا می کند و بعد از ثبات ارزی می توان به سمت ثبات تورم حرکت کرد. رانت خوارها در کشور زیادند و در تمام مسیرها وارد می شوند و در هدف ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای رفاه مردم بود اخلال ایجاد کردند و یا ارز دریافت کردند و کالا وارد نکردند و همچنین با اعمال نفوذ از بانک ها وام گرفتند ولی در سال ۹۸ نظارت و کنترل جدی در بانک ها داریم.

وی بیان داشت: من می دانم رفاه مردم آسیب دیده و امیدوارم در کوتاه مدت بتوان شرایط را اصلاح کرد. مسئول بانک مرکزی باید به نحوی صحبت کند که دشمن سوء استفاده نکند ولی برخی برای مردم نگرانی ایجاد می کنند و مسئولان باید با امید باشند. من از مردم به خاطر مشکلات غذرخواهی می کنم و ما بهتر از این می توانستیم کار کنیم و صادقانه می گویم شرایط در کنترل است و امیدوارم با اقدامات و سیاست های دولت و کمک سایر قوا بتوانیم شرایط بهتری برای زندگی مردم در سال ۹۸ ایجاد کنیم.

منبع: ایبنا

منبع: تابناک

کلیدواژه: بانک مرکزی عبدالناصر همتی نظام بانکی خرید و فروش ارز وام میلیاردی موسسات مالی غیر مجاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۶۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرابورس، مزایده رسمی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس امروز (دوشنبه سوم اردیبهشت ماه) در بازار پایه فرابورس آغاز شد تا به طور رسمی ۸۵ درصد از سهام سرخابی‌ها به خریداران جدید واگذار شود.

قرار بود در این مزایده ۸۵ درصد از سهام پرسپولیس به ۶ بانک شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین و ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال به شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس و چهار شرکت زیر مجموعه آن واگذار شود.

در همین راستا بلوک ۸۵ درصدی استقلال و پرسپولیس معامله شدند.

جزئیات واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال

محمود قامت، معاون نظارت و واگذاری سازمان خصوصی در مورد مزایده سرخابی‌ها و معامله آن، اظهار کرد: امروز متقاضیان خرید دو باشگاه از طرف شرکت فرابورس اجازه حضور در رقابت پیدا کردند به طوری که توسط کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی پارس، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی شهید تندگویان و پتروشیمی بندر امام درخواست خود را برای خرید ۸۵ سهام شرکت استقلال ارائه کردند و این معامله انجام شد.

وی افزود: کارگزار خریدار قیمت خرید هر سهم پایه باشگاه استقلال ۳,۰۴۶ ریال در سامانه معاملات وارد کرده بود که کارگزاری بانک صنعت و معدن برای فروش سهام این باشگاه از طرف دولت بود و مطابق رویه‌ها و مقررات معاملات فرابورس این معامله در سامانه معاملات قطعی شد که ارزش کل آن ۲,۷۹۳ میلیارد تومان است.

۶ بانک مالک پرسپولیس شدند

معاون سازمان خصوصی در مورد واگذاری باشگاه پرسپولیس نیز گفت: برای خرید ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس نیز کنسرسیومی متشکل از بانک‌های شهر، ملت، صادرات، اقتصاد نوین و بانک رفاه، پس از اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح و ذی‌ربط، به صورت مشترک درخواست خرید سهام شرکت پرسپولیس ارائه کردند.

وی افزود: این ۶ بانک از طرف کارگزار خریدارشان قیمت هر سهم معادل را ۳,۵۸۰ ریال در سامانه معاملات درج کردند که کارگزار فروشنده سهام به نمایندگی از طرف دولت، کارگزاری بانک ملی ایران بود و این هم معامله مطابق رویه قطعی شد.

قامت کل ارزش معامله ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس را حدود ۳,۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6085494 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • سیل به ۱۰ واحد مسکونی در سوادکوه خسارت وارد کرد
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • معرفی توانمندی‌های نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان
  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • ثبات قیمت نفت در بازار‌های جهانی/ برنت ۸۷.۱۱
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • سهام استقلال و پرسپولیس به فروش رفت + جزئیات
  • جزییات فروش سهام استقلال و پرسپولیس اعلام شد