Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-20@14:59:34 GMT

به چه کسی وکیل پایه یک دادگستری می گویند؟

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۸۷۹۷

به چه کسی وکیل پایه یک دادگستری می گویند؟

به گزارش جهان نيوز به نقل از فارس، وکیل کسی است که از طرف شخص دیگری، اعم از حقوقی یا حقیقی به موجب عقد وکالت برای انجام کاری مأمور می‌شود. وکالت یک عقد جایز است که در چارچوب مقررات قانون مدنی منعقد می‌شود و طرفین آن وکیل و موکل نامیده می‌شوند.

در اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده‌است که در همه دادگاه‌ها، طرفین دعوا حق دارند برای خود وکیل انتخاب کنند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آن‌ها امکانات تعیین وکیل فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



البته در ایران و عموم کشورها تصدی شغل وکالت دادگستری علاوه بر لزوم دارا بودن تحصیلات مرتبط دانشگاهی، مستلزم اخذ مجوزهای لازم و گذرانیدن دوره‌های کارآموزی در کانون‌های وکلا است.

وکالت یک نوع عقد از عقود است که بین موکل و وکیل، بسته می‌شود و به جای موکل، کار مورد وکالت را انجام می‌دهد مثلاً زید به عمر وکالت می‌دهد به این که زمینی برای او بخرد، زید موکل است و عمر وکیل.

این عمر به نیابت از زید کار را انجام می‌دهد؛ و موکل محدوده‌ای را که برای عمر مشخص کرده، وکیل حق تجاوز و تعدی از آن را ندارد. مثلاً موکل گفته این خانه مرا بفروش به دویست تومان عمر حق ندارد به کمتر از دویست تومان بفروشد.

*به چه کسی وکیل پایه یک دادگستری گفته می‌شود؟

وکیل پایه یک دادگستری شخصی است که پس از طی دوره تحصیلات دانشگاهی در مقطع لیسانس و یا بالاتر در رشته حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی یا هم‌تراز آن در حوزه علمیه، در آزمون کانون وکلای دادگستری که هر سال یک بار برگزار می‌شود، در رقابتی سنگین و نفس‌گیر موفق به کسب معدل و ترازی شده باشد که بتواند در بین رقبای پر شماری که دارد به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته شود.

مدت زمان دوره کارآموزی 18 ماه است و پس از آن آزمونی تحت عنوان اختبار به‌صورت کتبی و مصاحبه علمی شفاهی برگزار می‌شود و شخصی که موفق به قبولی در مجموع 2 آزمون کتبی و شفاهی فوق شود، مجاز به حضور در مراسم تحلیف می‌شود که در مراسم مذکور پس از طی تشریفات و اتیان سوگند توسط ایشان، وی به عنوان وکیل دادگستری یا وکیل پایه یک دادگستری نائل می‌شود.

*انواع وکالت

وکالت به اقسام دیگر نیز تقسیم می‌شود.

۱- وکیل انتخابی

در مواردی به کار می‌رود که شخصی، وکیل خود را انتخاب و با انعقاد قرارداد وکالت از او می‌خواهد وکالت او را برای دفاع از حقش در مراجع قضایی بر عهده بگیرد.

۲- وکیل تسخیری

در مواردی که دعوایی کیفری جریان داشته و علیرغم ضروری بودن حضور وکیل، در دادرسی و محاکمات، به دلیل امتناع متهم از اخذ وکیل و یا نداشتن بضاعت مالی برای این کار، وکیلی برای دفاع از متهم وارد پرونده نشده‌است که در این صورت به تشخیص دادگاه، از بین وکلای دادگستری وکیل رایگان برای او گرفته می‌شود. عنوان وکیلی که به این ترتیب وارد پرونده می‌شود، وکیل تسخیری است.

۳- وکیل معاضدتی

در مواردی که اشخاص برای دفاع از حقوق خود در دعاوی حقوقی نیاز به وکالت داشته باشند ولی به دلایلی امکان گرفتن وکیل نداشته باشند، با تشخیص عسرو حرج موکل از سوی دادگاه یا تشخیص کمسیون معاضدت کانون وکلا، در این موارد وکیلی به صورت رایگان دفاع از حقوق شخص معسر را بر عهده می‌گیرد. عنوان وکیل یاد شده در این موارد، وکیل معاضدتی است.

۴- وکیل اتفاقی

اگر شخصی تحصیل کرده رشته حقوق باشد ولی شغل او وکالت نباشد، بخواهد به صورت اتفاقی برای حل مشکلاتی که بستگان نزدیک او در مراجع قضایی دارند، خارج از چرخه و آزمون‌های سخت کانون وکلای دادگستری، از این کانون برای همان مورد خاص پروانه وکالت موردی بگیرد، با طی مراحل قانونی و پرداخت هزینه مربوطه می‌تواند به این امر اقدام کند.

شخصی که با این روش وکالت موردی برای دفاع از حقوق بستگانش گرفته‌است را وکیل اتفاقی گویند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۸۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات قانون جدید گواهینامه رانندگی 1403

تین نیوز

قانون و مقررات جدید گواهینامه رانندگی در سال 1403 اعلام شد. همچنین هزینه تمام شده دریافت گواهینامه در سال جدید مشخص شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از عصرایران، کسانی که اقدام به دریافت گواهینامه رانندگی کرده اند یا می خواهند آن را دریافت نمایند ، لازم است با قوانین جدید گواهینامه رانندگی 1403 و یا قانون مقررارت جدید گواهینامه 1403 که به تازگی به تصویب رسیده است آشنا بشوند، چرا که این قوانین برای کاهش تصادفات ناشی از کم تجربگی رانندگان است ، و آگاهی از این قوانین کمک بسیار زیادی به آن ها خواهد کرد.

به گزارش روزگارخودرو، قوانین جدید گواهینامه رانندگی 1403 شامل 10 نوع قانون می باشد که در ادامه به توضیح آن ها نیز اشاره خواهیم کرد تا به طور کامل به مقررارتی که تازه تصویب شده آشنایی کامل پیدا نمایید.

10 قوانین جدید گواهینامه رانندگی در سال 1403

10 قوانین جدید گواهینامه رانندگی در سال 1403 یا در سال جدید شامل موارد های زیر می باشند :

1. عدم نیاز به کارت پایان خدمت برای آقایان:

بر اساس قانون جدید، آقایان برای دریافت گواهینامه رانندگی دیگر نیازی به ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی ندارند.

2. افزایش سن دریافت گواهینامه پایه یک:

سن مجاز برای دریافت گواهینامه پایه یک از 23 سال به 25 سال افزایش یافته است.

3. محدودیت رانندگی در شب برای رانندگان جدید:

رانندگانی که به تازگی گواهینامه دریافت کرده‌اند، به مدت 3 ماه اول، مجاز به رانندگی در شب (از ساعت 12 شب تا 5 صبح) نیستند.

4. الزام همراهی راننده مجرب:

رانندگان جدید در 3 ماه اول پس از دریافت گواهینامه، باید در حین رانندگی در معابر برون‌شهری، با یک راننده مجرب که حداقل 2 سال سابقه رانندگی دارد، همراه باشند.

5. رتبه‌بندی گواهینامه‌ها:

بر اساس طرح جدید، گواهینامه‌ها به 3 رتبه 1، 2 و 3 تقسیم می‌شوند. رانندگانی که تخلفات رانندگی کمتری داشته باشند و به طور کلی رانندگی قانون‌مداری داشته باشند، رتبه بالاتری دریافت می‌کنند و از مزایایی مانند تخفیف در جرایم رانندگی و حق تقدم در تردد برخوردار می‌شوند.

6. افزایش جریمه‌های رانندگی:

جرایم رانندگی در سال 1403 به طور قابل توجهی افزایش خواهند یافت.

7. برون‌سپاری خدمات پلیس راهور:

برخی از خدمات پلیس راهور، مانند ثبت تخلفات رانندگی، به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

8. استفاده از دوربین‌های هوشمند برای ثبت تخلفات:

در سال 1403، شاهد استفاده گسترده‌تر از دوربین‌های هوشمند برای ثبت تخلفات رانندگی خواهیم بود.

9. تشدید برخورد با تخلفات رانندگی:

پلیس راهور در سال 1403 با تخلفات رانندگی، به ویژه تخلفات حادثه‌خیز، برخورد قاطعانه‌تری خواهد داشت.

10. ارائه آموزش‌های رانندگی به صورت آنلاین:

بخشی از آموزش‌های رانندگی به صورت آنلاین ارائه خواهد شد.

قانون جدید سن گواهینامه رانندگی

در تاریخ 1402/10/09، هیئت وزیران مصوبه جدیدی را در خصوص شرایط صدور گواهینامه رانندگی به تصویب رساند که شامل تغییراتی در سن دریافت گواهینامه برای انواع مختلف آن می‌شود.

مهم‌ترین تغییرات این مصوبه به شرح زیر است:

گواهینامه پایه سه:

حداقل سن برای دریافت گواهینامه رانندگی پایه سه 18 سال تمام باقی می‌ماند.

حداقل قد برای دریافت این گواهینامه 140 سانتی‌متر است.

گواهینامه پایه دو:

حداقل سن برای دریافت گواهینامه پایه دو 23 سال تمام است.

متقاضیان باید حداقل 7 ماه از تاریخ دریافت گواهینامه پایه سه خود را گذرانده باشند.

گذشتن حداقل 2 سال از تاریخ دریافت گواهینامه پایه دو برای ارتقا به پایه یک الزامی است.

گواهینامه پایه یک:

حداقل سن برای دریافت گواهینامه پایه یک 25 سال تمام است.

متقاضیان باید حداقل 2 سال از تاریخ دریافت گواهینامه پایه دو خود را گذرانده باشند.

داشتن گواهینامه پایه دو با حداقل 7 ماه اعتبار الزامی است.

گواهینامه رانندگی موتورسیکلت:

افراد 16 ساله می‌توانند گواهینامه موتورسیکلت‌های خاص (تا 125 سی‌سی) را دریافت کنند.

افراد 18 ساله می‌توانند گواهینامه موتورسیکلت‌های سنگین‌تر را دریافت کنند.

شرایط و مدارک لازم برای دریافت گواهینامه رانندگی در هر پایه، تغییری نکرده است.

هزینه دریافت گواهینامه رانندگی در سال 1402 افزایش یافته است.

زیرساخت‌های لازم برای صدور گواهینامه موتورسیکلت برای افراد 16 ساله هنوز فراهم نشده است و اجرای این بخش از مصوبه به زمان نیاز دارد.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قانون جدید سن گواهینامه رانندگی، می‌توانید به سایت راهور مراجعه نمایید.

قانون جدید گواهینامه رانندگی برای خالکوبی

در حال حاضر هیچ قانون جدیدی به طور خاص برای خالکوبی و گواهینامه رانندگی در ایران وجود ندارد. اما، از سال 1398، دستورالعملی توسط پلیس راهور ناجا ابلاغ شده که بر اساس آن، متقاضیان گواهینامه رانندگی که دارای خالکوبی‌های مشهود و نامتعارف در نواحی قابل رؤیت بدن خود هستند، به کمیسیون پزشکی ارجاع داده می‌شوند.

در این کمیسیون، روانشناسان و متخصصان سلامت روان، فرد را از نظر وجود احتمالی اختلالات روانی که ممکن است بر رانندگی او تأثیر بگذارند، مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهند. در نهایت، نظر کمیسیون پزشکی در خصوص صلاحیت فرد برای دریافت گواهینامه رانندگی، تعیین‌کننده خواهد بود.

آیا اتباع خارجی در ایران می‌توانند گواهینامه رانندگی داشته باشند؟

رئیس پلیس راهور فراجا درباره امکان دریافت گواهینامه رانندگی توسط اتباع خارجی گفت: طبق قانون همه اتباع خارجی مجاز که از سوی جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته می‌شوند می‌توانند برای دریافت گواهینامه اقدام کنند.

سردار سید تیمور حسینی اظهار داشت: قانونگذار نسبت به اتباع خارجی و شرایط زندگی و حقوق شهروندی آنان نگاهی جامع دارد و قوانین خوبی برای زندگی عادی این افراد در کشور درنظر گرفته است.

وی ادامه داد: در حوزه راهنمایی و رانندگی نیز قانون، امتیازات و حقوق اتباع خارجی را پیش بینی کرده و از لحاظ قانونی هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس پلیس راهور فراجا اظهار داشت: طبق قانون، پس از مراجعه اتباع برای دریافت گواهینامه، ابتدا به پلیس مهاجرت ارجاع می‌شوند و پس از دریافت تایید می‌توانند برای گواهینامه اقدام کنند.

سردار حسینی درباره شیوه دریافت گواهینامه نیز گفت: روند آزمون کتبی و عملی(شهر) همانند دیگر شهروندان برگزار می‌شود و تفاوتی در این زمینه وجود ندارد.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از کشورها مراودات راهنمایی و رانندگی دارد و به عنوان مثال بلغارستان گواهینامه ایران را به رسمیت می‌شناسد و در مقابل ما نیز گواهینامه بلغارستان را به رسمیت می‌شناسیم.

به گفته رئیس پلیس راهور، گواهینامه اتباع سالهاست در حال انجام است اما به دلیل مسائل جغرافیایی و مهاجرت‌های غیرقانونی همچنین حضور غیرمجاز اتباع برخی کشورها، چنین حقوقی در سطح رسانه‌ای به حاشیه رفته تا گویی جمهوری اسلامی برای اتباع حقوقی قائل نیست.

سردار حسینی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای همه اتباع مجاز و قانونی بهتر از بسیاری از کشورهای مدعی، حق و امتیاز شهروندی قائل است و این مسئله طی چند دهه اخیر به طور مستمر جریان داشته است.

دریافت گواهینامه رانندگی خودرو قسطی شد

دریافت گواهینامه خودرو شاید در ابتدا به نظر کم هزینه باشد اما آنطور که فکر می‌کنید نیست.

هزینه دریافت یک گواهی نامه خودرو بین ۳.۹ الی ۴.۲ میلیون تومان است.

با توجه به این مورد می‌توان گفت یک فرد با حقوق پایه ۷.۱ میلیونی در سال ۱۴۰۳ باید بیش از نصف حقوق خود را صرف دریافت گواهی نامه کند.

با توجه به این مورد حتی دریافت گواهی نامه هم برای بسیاری از افراد سخت شده و شاهد قسطی شدن آن هستیم.

برخی از مراکز آموزش رانندگی اقدام به ثبت نام برای دریافت گواهی نامه به صورت قسطی با دریافت مبلغ ۲۵۰ هزار تومان می‌کنند.

مدارک لازم برای گواهینامه

مدارک لازم برای گواهینامه ۱۴۰۳ به شرح زیر هستند:

اصل و یک نسخه کپی از کارت ملی متقاضی

اصل و یک نسخه کپی از شناسنامه (صفحه اصلی و صفحه توضیحات)

گواهی اشتغال به تحصیل دارای مهر تائیدیه منطقه آموزش و پرورش (برای آقایان بالای ۱۸ سال در شرایط تحصیل)

کارت پایان خدمات یا معافی

توضیح: لازم به ذکر است که مدارک گواهینامه پایه دوم و اول، به ترتیب شامل گواهینامه پایه سوم و دوم نیز خواهد بود. بدیهی است که با آماده کردن مدارک ثبت نام گواهینامه ماشین، مراحل آن سریع‌تر و راحت‌تر پیش خواهد رفت و در این مورد به مشکلی برخورد نمی‌کنید؛ در غیر این‌صورت برای پیگیری گواهینامه با چالش مدارک روبه‌رو خواهید شد.

هزینه دریافت گواهینامه رانندگی در ۱۴۰۳

هزینه‌ها در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال قبل، کمی تفاوت کرده است و انتظار می‌رود که در سال‌های آینده نیز با اختلاف هزینه‌ها روبه‌رو باشیم. در حال حاضر هزینه‌ ثبت نام گواهینامه رانندگی بابت هزینه کلاس تئوری و عملی، هزینه تمبر، هزینه معاینات پزشکی و… است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آیت‌ الله علم‌الهدی: خدمت‌ رسانی مدیریت شهری قابل لمس باشد
  • ملاک اولویت‌بندی پروژه‌های شهری آسایش و رفاه روزانه مردم باشد/ ضرورت مرمت و بهسازی مناطق قدیمی مشهد
  • رئیس اسکودا: آمادگی نهاد وکالت برای همکاری با دولت در دو محور آموزشی و پژوهشی/ آماده دفاع از کشور در مجامع حقوقی بین‌المللی هستیم
  • افتتاح نخستین سایت پرنده‌شناسی در مشهد
  • بیم و امید تغییر کتب درسی
  • جزئیات قانون جدید گواهینامه رانندگی 1403
  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات
  • زمان برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ مشخص شد
  • آزمون وکالت ۱۴۰۳ کی برگزار می‌شود؟
  • آزمون وکالت ۱۴۰۳ پاییز برگزار می‌شود