Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@21:01:46 GMT

آیا کسب درآمد تلویزیون از ستاره‌مربع‌ها جایز است؟

تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۹۹۱۹۷

آیا کسب درآمد تلویزیون از ستاره‌مربع‌ها جایز است؟

در حالی‌که شرکت توسکا بر اثر فشار افکار عمومی و پیگیری وزیر ارتباطات، خبر از توقف تبلیغ خدمات ارزش افزوده داده بود، سه تن از مراجع تقلید نیز درآمد از این طریق را جایز ندانستند.

به گزارش خبرآنلاین، این روز‌ها بحث استفاده حضور بدون حد و مرز از ستاره مربع‌ها یا به اصطلاحی کد‌های دستوری در برنامه‌های مختلف تلویزیون حسابی داغ است، کد‌هایی که هر روز از برنامه‌های جدید نیز سر در می‌آورند و در پوشش قرعه‌کشی به منظور اهدای مبالغی به مخاطبان مقابل دیدگان تماشاگران تلویزیونی ظاهر می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با این حال در روز‌های اخیر خبر از جمع‌آوری این کد‌های دستوری که بیشتر در قالب *۳# در برنامه‌های مختلف توسط توسکا شرکت مادر این کد‌های دستوری به گوش رسید، در بیانیه این شرکت آمده است: «تبلیغ خدمات ارزش افزوده از حیطه فعالیت‌های این شرکت خارج و در کوتاه مدت محدود به برخی برنامه‌هایی خواهد بود که تولید و ساخت آن‌ها از قبل جهت ایام نوروز صورت گرفته است.»

خبری که البته باید دید به واقعیت نزدیک می‌شود یا تنها در حد یک وعده برای از بین بردن تنش‌ها و آرام کردن اوضاع خلاصه می‌شود. در میان چهره‌های مختلفی نیز به گسترش این کد‌ها در برنامه‌های تلویزیونی واکنش نشان دادند و در تازه‌ترین آن‌ها مراجع تقلید نیز درآمد حاصل از این طریق را غیرشرعی دانستند.

چه شد که کد‌های دستوری زیر ذره‌بین رفتند
اما چه شد که یکباره کد‌های دستوری که به راحتی تا چند هفته پیش در برنامه‌های مختلف تلویزیونی جولان می‌دادند و به راحتی با ترفند‌های مختلف از مردم پول می‌گرفتند، این چنین زیر ذره‌بین رفته و با واکنش‌های انتقادی تندی همراه شدند که در نهایت منجر به تعطیلی‌شان شد.

ماجرا به نظرسنجی بهترین برنامه مردمی سال در جشنواره تلویزیونی جام‌جم باز می‌گردد، زمانی که به یکباره مخاطبان با پیامک‌هایی مبنی بر اینکه رای شما برای برنامه «برنده باش» به ثبت رسید مواجه شدند و در نهایت محمد جواد آذری جهرمی با انتشار توییتی خبر از دستکاری آرای مردم به سود «برنده باش» و علیه «نود» خبر داد و در نهایت پس از توقف رای‌گیری اعلام شد که مقصر این اتفاق شناسایی و در اختیار مراجع ذی‌صلاح به منظور رسیدگی قرار گرفته است، اما هرگز مشخص نشد که این فرد چه کسی بوده و در نهایت به چه منظوری چنین اقدامی را انجام داده است.

با این حال دامنه این اتفاقات به حدی گسترده شد که چهره‌های مختلفی نیز به انتقاد از رویه صداوسیما پرداخته و گستردگی کد‌های دستوری در تلویزیون را مشابه بلیت‌های بخت آزمایی پیش از انقلاب دانستند که از آن جمله می‌توان به مصطفی هاشمی طبا اشاره کرد.

مراجع تقلید درآمد حاصل از ستاره مربع‌ها را جایز ندانستند
به تازگی نیز سه تن از مراجع تقلید در پاسخ به سوالات مردم در این باره نظر داده‌اند و معتقدند که کسب درآمد از این طریق جایز نیست. آیت‌الله مکارم شیرازی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه کسب درآمد به این شیوه برای ذینفعان حلال است یا خیر، اینچنین گفته است: «تن‌ها در صورتی که کالا یا خدمتی که دارای ارزش مالی است را بفروشند و از سود خود به خریداران به قید قرعه جایزه بدهند اشکالی ندارد و الا حرام است و باید از آن اجتناب شود.»

آیت‌الله نوری همدانی نیز در این باره این چنین پاسخ داده است: «به صورت کلی اگر جایزه از مبالغ دریافتی از شرکت کنندگان باشد، شرعا حرام است.»

آیت‌الله شبیری‌زنجانی نیز در این باره اینچنین گفته است: «اگر موجب شود پولی از شرکت کنندگان به برگزارکنندگان مسابقه برسد، یا پول شرکت کنندگان صرف مسابقه شود، جایز نیست.»

با وجود آنکه پیش از این نیز توسکا پس از چند هفته بحث رسانه‌ای، فشار افکار عمومی و پیگیری وزیر جوان دولت یازدهم، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ناچار به توقف کد‌های دستوری و درآمد‌های حاصله از ارزش افزوده آن‌ها شده است، نظر مراجع تقلید نیز مبنی بر جایز نبودن این درآمد خط بطلان دیگری را بر فعالیت‌های این شرکت از این طریق کشید.  

منبع: فردا

کلیدواژه: درآمد تلویزیون ستاره مربع جوایز تلویزیونی کد دستوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۹۹۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد

براساس نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) هفت برنامه از ده برنامه پرمخاطب رسانه ملی متعلق به شبکه سه است. ۶۹.۲ درصد از مردم ایران، مخاطب رسانه ملی هستند و شبکه سه سیما نیز با ۴۰.۸ درصد، پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون شد.

به گزارش ایسپا، در خصوص میزان تماشای تلویزیون، ۶۹.۲ درصد از ایرانیان، برنامه‌های رسانه ملی را تماشا می‌کنند و بعد از شبکه سه شبکه آی‌فیلم با ۳۵.۲ و شبکه یک با ۲۱ درصد در رتبه دوم و سوم قرار دارند.

همچنین هفت برنامه از ده برنامه پرمخاطب رسانه ملی شامل مردان آهنین، محفل، شب‌خوش، فوتبال‌برتر، پانتولیگ، معرکه و ماه من متعلق به شبکه سه سیما است.

دیگر خبرها

  • ◄ کدهای دستوری دریافت رمز دوم پویا تمامی بانک‌ ها
  • شکایت صداوسیما از مهران مدیری به کجا رسید؟
  • واکنش مسعود ده‌نمکی به پیشنهاد وزیر شدن! |‌ ویدئو
  • آیا «دخل و تصرف در مشاعات ساختمان» جایز است؟
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • اتحادیه اروپا تیک‌تاک را به دلیل یک برنامه جدید تهدید می‌کند
  • پربیننده‌ترین شبکه تلویزیون مشخص شد
  • چرا «نون خ» و «زیرخاکی»، «پایتخت» نشدند؟!
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • چند نکته درباره رادیو در ۸۴ سالگی