Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-23@10:03:47 GMT

گرانی های ۹۷ چه غذاهایی را به سفره مردم آورد؟

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۰۶۳۷

گرانی های ۹۷ چه غذاهایی را به سفره مردم آورد؟

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، حذف یا کاهش سهم برخی از خوراکی‌ها از سبد خانواده‌های ایرانی به دلیل گرانی‌شان در سال گذشته باعث شده است تا ذائقه بخشی از مردم متناسب با گرانی‌ها تغییر کند و تلاش کنند، ذائقه خود را با قیمت کالاها متناسب کنند. این یعنی با حذف یا کاهش سهم خوراکی‌های گران، خوراکی‌های ارزان‌تر را جایگزین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوشت یخی، جایگزین گوشت گرم گوسفندهای ایرانی در سفره مردم

به دنبال افزایش قیمت ارز و بالارفتن نرخ دلار در سال 97، موجی از گرانی آغاز شد؛ بدتر آنجا بود که به دلیل کاهش ارزش پول ملی و افت ارزش ریال در برابر ارزهای دیگر، نه تنها واردات، بلکه قاچاق کالا به کشور که تا پیش از گرانی‌ها به صورت قاچاق ورودی برای بسیاری از اقلام صورت می‌گرفت، دیگر مقرون به صرفه نبود و کار تا جایی پیش رفت که نه تنها صادرات برای بسیاری از تولیدکنندگان کالاهای داخلی به شدت سودآور شده بود، بلکه بسیاری از کالاها به صورت قاچاق از کشور خارج و روانه کشورهای همسایه می‌شدند.

این ماجرا، طیف وسیعی از کالاها را شامل می‌شد و هر روز اخبار جدیدی از خروج قاچاق گوجه فرنگی، رب، کاهو و ... به گوش می‌رسید؛ قاچاقی که در نهایت گریبان‌گیر دام‌ها و گوسفندهای ما هم شد و گرانی کم سابقه گوشت را در کشور رقم زد.

افزایش قیمت گوشت از حدود 40 هزار تومان در هر کیلو در سال 96 به بیش از 100 هزار تومان در سال 97، باعث شد تا میزان واردات گوشت افزایش یابد و واردات انواع گوشت از جمله گوشت یخی که سال‌ها بود از سبد خانواده‌های ایرانی حذف شده بود، در دستور کار مسئولان دولتی قرار گیرد؛ گوشت یخی که سال‌ها بود کسی تمایلی به خرید آن نداشت، در ماه‌های آخر سال 97 آنقدر خریدار پیدا کرد که مردم مجبور بودند ساعت‌ها در صف بایستند و در نهایت 2 تا 3 کیلوگرم گوشت یخی برزیلی با قیمت دولتی 29 هزار تومان خریداری کنند.

مرغ گران شد؛ مصرف سنگدان و جگر مرغ بالا رفت

اما ماجرای گرانی گوشت، تنها به گوشت قرمز ختم نشد و مرغ به عنوان یکی از پر مصرف‌ترین منبع پروتئینی مردم ایران هم در پروسه گرانی‌ها هضم شد و قیمت آن به 17 هزار تومان هم رسید. گرانی همزمان گوشت و مرغ و کاهش توان خرید مردم در سال 97 باعث شد تا قیمت برخی اقلام آلایش مرغ هم علی‌رغم افزایش قیمتی‌شان، مورد توجه قرار گیرند؛ اقلامی که تا پیش از این گرچه مصرف‌شان خارج از عرف نبود ولی قطعاً گرانی‌های اخیر توانسته بود، مصرف آن‌ها را در میان مردم افزایش دهد.

مهدی یوسف‌خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت‌وگویی با بیان اینکه مصرف سنگدان در سال 97 با گرانی مرغ افزایش یافته، از مصرف روزانه 120 تُن جگر و سنگدان مرغ در تهران خبر داده و با اشاره به افزایش قیمت آلایش مرغ به تناسب بالارفتن قیمت مرغ در کشور گفته بود: با افزایش قیمت مرغ در کشور، قیمت آلایش مرغ شامل جگر مرغ، پای مرغ، دل و سنگدان نیز افزایش یافته است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی با اعلام خبر افزایش فروش آلایش مرغ در ماه‌های پایانی سال 97 اعلام کرده بود: با افزایش قیمت مرغ، شاهد افزایش خرید آلایش مرغ از جمله سنگدان بودیم؛ البته علاوه بر این، همواره در فصل زمستان نیز میزان مصرف سنگدان بیشتر می‌شود ولی در مجموع، فروش جگر مرغ و سنگدان در سال 97 نسبت به سال قبل از آن افزایش داشته است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا آماری از افزایش مصرف سنگدان مرغ در کشور وجود دارد یا خیر و میزان مصرف جگر و سنگدان مرغ در کشور چقدر است گفت: هیچ آمار دقیقی وجود ندارد ولی معمولاً اگر میزان مصرف مرغ در تهران را 2000 تن در نظر بگیریم، معادل 6 درصد وزنی آن، مجموع مصرف جگر مرغ و سنگدان است.

البته توزیع مرغ دولتی در میادین میوه و تره‌بار تا اندازه‌ای توانست از تغییر ذائقه مردم در مصرف مرغ جلوگیری کند به گونه‌ای که یوسف‌خانی معتقد است مصرف مرغ در تهران به نسبت سال قبل و پیش از افزایش قیمت‌ها تغییری نداشته است؛ او در تشریح این ماجرا گفته بود: تقاضای خرید مرغ در بازار آزاد کم شده ولی این میزان کاهش تقاضا، با عرضه مرغ به قیمت تنظیم بازار جبران شده است و امسال نسبت به سال گذشته، تغییر چندانی در مصرف مرغ نداشته‌ایم چراکه در حال حاضر حدود 10 تا 15 درصد مصرف مرغ از طریق عرضه مرغ در فرایند تنظیم بازار انجام می‌شود. به هرحال در شرایط فعلی که قیمت گوشت قرمز و حتی ماهی نیز به شدت افزایش داشته، مرغ، پایین‌ترین قیمت محصولات پروتئینی را دارد.

حبوباتی که سعی دارند جایگزین گوشت شوند

اما تنها گزینه‌های جایگزین بخشی از مصرف گوشت و مرغ خانواده‌ها، گوشت یخی، جگر و سنگدان نبود؛ در این میان جایگزین دیگری که توانست بخشی از سهم پروتئین مورد نیاز در لیست خرید خانوارهای ایرانی را از آن خود کند، حبوبات بود.

این در حالی است که در یک فنجان حبوبات پخته شده به‌طور میانگین بین 12 تا 16 گرم پروتئین موجود است، و این یعنی تقریبا 30درصد کل نیاز روزانه به پروتئین‌ها.

مهدی کریمی تفرشی رئیس هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی در گفت‌وگویی با اعلام خبر جایگزین شدن حبوبات برای بخشی از نیاز به گوشت خانوارها گفته بود: مصرف سرانه حبوبات در کشورمان نیز به دلیل کاهش قدرت خرید مردم برای خرید مرغ و گوشت افزایش پیدا کرده است.

کره حیوانی هم طاقچه بالا گذاشت؛ کره نباتی جایگزین آن شد

اما این تمام تغییرات خوراکی‌ها نبود؛ وحید مفید مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو سال گذشته با اشاره به کاهش سرانه مصرف کره در کشور طی سال 97 گفته بود: سرانه مصرف کره در کشورهای تولید کننده شیر و لبنیات حدود دو کیلو در سال است اما این رقم در ایران سالانه یک کیلو است و اخیرا مصرف کره به نیم کیلو و کمتر کاهش پیدا کرده است. 

او عنوان کرده بود: اهرم قیمتی یکی از دلایل افزایش مصرف کره گیاهی است چون قیمت کره حیوانی افزایش یافته اما روغن گیاهی با ارز دولتی وارد می شود بنابراین قیمت کره گیاهی ارزان تر از کره حیوانی است.

مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: میزان کل واردات کره (حیوانی و گیاهی) امسال 60 هزار تُن بود در حالی که سال های گذشته این رقم 30 تا 40 هزار تُن بوده است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۰۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده

هر ساله در شورای شهر تهران نرخ کرایه حمل‌ونقل عمومی تصویب و سپس فرمانداری هم تأیید می‌کند. از روز شنبه، یک اردیبهشت، نرخ ورودیه در مترو داخل تهران ۱۶ درصد افزایش می‌یابد. نرخ بلیت تک‌سفره از ۳۳۰۰ به ۴۳۰۰ تومان افزایش و خطوط حومه برای پرند و هشتگرد ۳۰ درصد نرخ بالا می‌رود.

هزینه هر سفر با مترو چگونه محاسبه می‌شود؟

به گزارش روزیاتو، در حال حاضر مسافران مترو یا از کارت‌های قابل شارژ مجدد استفاده می‌کنند و یا بلیت‌های تک سفره می‌خرند.

بلیت تک سفره

قیمت بلیت مترو تک سفره در نیمه اول سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

کارت الکترونیکی

قیمت یا هزینه بلیت مترو در صورت استفاده از کارت بلیت آن، به صورت هوشمندانه محاسبه می‌شود. در واقع این هزینه تابع مسافت طی شده با مترو بوده و به ازای هر کیلومتر ۱۴۷ قیمت پایه ورود به مترو افزوده می‌شود.

آیا ثبت خروج از مترو با کارت در کسر هزینه از کارت شما تاثیر می‌گذارد؟

باید توجه داشته باشید در صورت استفاده از کارت الکترونیکی موقع خروج از مترو، کارت بلیت را روی اسکنر‌های موجود در گیت‌های خروجی بزنید تا خروج خود را اعلام کنید تا مابقی نرخ در هنگام خروج بر اساس کیلومتر مسیر طی شده محاسبه شود. در غیر اینصورت (یا حضور بیش از ۲ ساعت در مترو) هزینه سفر به طور کامل برای شما محاسبه می‌گردد.

به عنوان مثال هزینه سفر با بلیت الکترونیکی برای مسافت‌های مختلف به شرح زیر است:

کمتر از ۲ کیلومتر: ۲۵۰۰۰ ریال

۲ تا ۴ کیلومتر: ۲۵۲۹۴ ریال

۴ تا ۶ کیلومتر: ۲۵۵۸۸ ریال

۶ تا ۸ کیلومتر: ۲۵۸۸۲ ریال

۸ تا ۱۰ کیلومتر: ۲۶۱۷۶ ریال

۱۰ تا ۱۲ کیلومتر: ۲۶۴۷۰ ریال

۱۲ تا ۱۵ کیلومتر: ۲۶۹۱۱ ریال

۱۵ تا ۱۸ کیلومتر: ۲۷۳۵۲ ریال

۱۸ تا ۲۲ کیلومتر: ۲۷۹۴۰ ریال

۲۲ تا ۲۶ کیلومتر: ۲۸۵۲۸ ریال

۲۶ تا ۳۰ کیلومتر: ۲۹۱۱۶ ریال

بیش از ۳۰ کیلومتر: ۲۹۷۰۴ ریال

پس از ورود به مترو، مبلغ تعیین شده ثابت به عنوان هزینه سفر در کمترین مسیر از اعتبار کارت مسافران کسر می‌شود و هنگام خروج مابه‌التفاوت هزینه مسافرت در مسافت‌های بالاتر کسر خواهد شد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران ۱۴۰۳

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

هزینه بلیت تک سفره مترو تهران
قیمت برای خطوط اصلی مترو تهران قیمت برای مترو تهران تا مترو کرج (خط ۵) قیمت برای مترو تهران تا هشتگرد قیمت برای مترو تهران تا فرودگاه امام
۴ هزار تومان ۵ هزار تومان ۹ هزار تومان ۱۵ هزار تومان
قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران

برای افرادی که بلیت الکترونیکی را تهیه می‌کنند و افرادی که بلیت را به صورت حضوری خریداری می‌کنند، تفاوت در قیمت وجود دارد. در ساعات پیک تردد، قیمت بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۷۰۰ تومان است در حالی که برای خرید حضوری این مبلغ ۳ هزار تومان خواهد بود.

از سوی دیگر، در ساعات غیرپیک تردد، هزینه بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۲۹۵ تومان و برای خرید حضوری ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است. با این تفاوت‌ها، استفاده از بلیت الکترونیکی می‌تواند هزینه را کاهش دهد و در عین حال به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل فروش بلیت، تهیه آن امکان‌پذیر باشد.

با توجه به شرایط مختلف و نوسانات قیمت، مبلغ ورودی برای استفاده از مترو تهران از حداقل ۲ هزار و ۲۹۵ تومان تا حداکثر ۳ هزار تومان تعیین شده است. به ازای هر کیلومتر پس از دو کیلومتر پیمایش، ۲۰ تومان به هزینه‌ها اضافه خواهد شد.

برای خط ۵ مترو، حداقل مبلغ ورودیه ۳ هزار و ۲۱۳ تومان است که در ساعات اوج سفر‌های شهری ممکن است تا حداکثر ۴ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یابد.

هزینه خرید بلیت حضوری از هشتگرد نیز در بازه ۶ هزار و ۲۷۳ تومان تا حداکثر ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است، که مسافران بیش از ۱۵۰ کیلومتر پیمایش خواهند کرد.

برای فرودگاه امام، هزینه بلیت میان ۱۰ هزار و ۴۴۲ تومان تا ۱۱ هزار و ۶۰۲ تومان است.

برای کاهش تمایل مردم به خرید بلیت‌های تک‌سفره و کاغذی، هزینه هر بلیت برای شهر تهران ۴ هزار تومان، برای شهر کرج ۵ هزار تومان و برای فرودگاه امام ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.

هزینه کارت بلیت مترو ۱۲ هزار تومان است و مبلغ قابل شارژ در آن از ۵۰ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

هزینه کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت برای خرید حضوری قیمت برای خرید غیرحضوری

ساعات غیرپیک        ۲۵۵۰ تومان             ۲۲۹۵ تومان

ساعات پیک           ۳۰۰۰ تومان              ۲۷۰۰ تومان

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • سطح کشت گلخانه‌ای در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • وضعیت عجیب در بازار گوشت؛ فروش گوسفند با کارت ملی سوژه شد!
  • برپایی سفره سلامت در مدارس خلخال
  • قیمت تولید گوشت قرمز و مرغ در استان بوشهر کاهشی شد