Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-03-29@02:09:45 GMT

پتانسیل خفته نیروگاه‌ های برق‌ آبی

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۲۰۰۸

پتانسیل خفته نیروگاه‌ های برق‌ آبی

ایران در سال ۲۰۱۷ توانسته است با بهره‌برداری از ۵۲۰ مگاوات واحدهای جدید برق‌آبی در میان کشورهای پیشتاز این بخش قرار بگیرد و رتبه هفتم جهان را به لحاظ افزایش ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی به خود اختصاص بدهد.

علاوه بر این، بر اساس تازه‌ترین گزارش انجمن جهانی انرژی برق‌آبی، میزان تولید نیروگاه‌های برق‌آبی دنیا به حدود چهار میلیون مگاوات ساعت رسیده که این میزان تولید انرژی برق‌آبی مانع از انتشار چهار میلیارد تن گازهای گلخانه‌ای در سراسر جهان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، ۲۶.۵ درصد از کل انرژی تولیدی دنیا توسط انرژی‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود که در این بین ۱۶.۴ درصد از این رقم مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی، ۵.۶ درصد مربوط به نیروگاه‌های بادی، ۲.۲ درصد مربوط به نیروگاه‌های زیست توده، ۱.۹ درصد مربوط به نیروگاه‌های خورشیدی و ۰.۴ درصد مربوط به سایر نیروگاه‌های تجدیدپذیر است که در ایران، سهم نیروگاه‌های برق‌آبی از کل ظرفیت نیروگاهی نصب شده به حدود ۱۵ درصد رسیده است.

از سوی دیگر، در حال حاضر، چین بیش‌ترین ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی جهان را به خود اختصاص داده، به طوری که میزان تولید واحدهای برق‌آبی این کشور به بیش از ۳۴۱ هزار مگاوات رسیده است. پس از چین، نیز آمریکا (۱۰۳ هزار مگاوات)، برزیل (۱۰۰ هزار مگاوات) و کانادا (۸۱ هزار مگاوات) در میان چهار کشور برتر دارای بیش‌ترین ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی قرار گرفته‌اند.

ایران نیز هم‌اکنون با بهره‌برداری از ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه برق‌آبی رتبه نوزدهم دنیا، ششم آسیا و دوم منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر کشورهای چین، ژاپن، هند، ترکیه، ویتنام و ایران شش کشور برتر آسیا به لحاظ بهره‌برداری از نیروگاه‌های برق‌آبی هستند.

اما بهبود بارش‌ها در ایران، نویدی برای توسعه استفاده از این انرژی است تا جایی که فرید استیری - مدیر مرکز مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی - با اشاره به بارش‌های مناسب به ویژه در حوضه کارون بزرگ اظهار امیدواری کرده است که با عنایت ویژه بخش برق، در تزریق بهنگام نقدینگی، واحدهای برق‌آبی بتوانند با آمادگی کامل در پیک تابستان سال ۱۳۹۸، کمک قابل توجهی به شبکه برق کنند.

البته ظاهرا به‌دلیل این‌که وزارت نیرو در تامین برق امسال غافلگیر شد، سناریوهای سال آینده را در بدبینانه‌ترین چارچوب استوار کرده و از این‌رو پایه و اساس تامین برق سال آینده را بر نیروگاه‌های حرارتی گذاشته است، تا جایی‌که بر اساس گفته‌های محمودرضا حقی‌فام - سخنگوی صنعت برق - نمی‌توان دید خوش‌بینانه‌ای نسبت به بهبود وضعیت خاموشی‌ها در پی توسعه نیروگاه‌های برق آبی داشت و به‌همین دلیل تمام برنامه‌های خود را بر پایه خشکسالی قرار داده‌ایم.

وی معتقد است که برای تاثیر بارندگی‌ها در میزان بهره‌برداری از نیروگاه‌های برق‌آبی، باید منتظر زمستان و پایان سال باشیم و اگر میزان ذخیره سدهای ایران افزایش یابد، قطعا می‌توانیم از این ظرفیت استفاده بیش‌تری داشته باشیم.

این در حالی است که اخیرا از سوی مسوولان وزارت نیرو صراحتا اعلام شد که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ۱۵۰ مگاوات واحد آبی تا پایان سال آینده وارد مدار خواهد شد و این وزارتخانه به‌دنبال توسعه برق‌آبی‌ها است. چندی پیش نیز، رضا اردکانیان - وزیر نیرو - اعلام کرد که از هم‌اکنون برای پیک سال آینده، تدابیر لازم را در نظر گرفته‌ایم و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا ۲۵ واحد نیروگاهی جدید وارد مدار شود و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا سال آینده با خاموشی مواجه نشویم.

به‌نظر می‌رسد که امسال سال بهتری برای نیروگاه‌های برق آبی ایران باشد، اما با این وجود بسیاری معتقدند که نباید حل بحران خاموشی را متکی به نیروگاه‌های برق‌آبی دانست چراکه این نیروگاه‌ها وابستگی زیادی به آب دارند و موضوع آب نیز تنش چندین ساله ایران است که نباید مورد غفلت قرار گیرد.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۷۵ درصد برق نیروگاه‌های برقابی کشور در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، عباس صدریان‌فر بیان کرد: این میزان، ۱۲ درصد کل برق تولیدی کشور را می‌شود.

وی ظرفیت کل سد‌های خوزستان با احتساب سد کارون را ۲۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد و گفت: بعد از بارش‌های اخیر مجموع میزان آب مخازن آب استان به ۱۴ میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است.
وی اظهار کرد: در بارش اول پیک خروجی سد دز ۲۰۰۰ متر مکعب و در بارش دوم به ۳۰۰۰ متر مکعب نیز رسیده است.

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان با بیان اینکه سال گذشته ۹۷ درصد مخازن آبی خوزستان آبگیری شد تصریح کرد: تا ساعت ۱۴ دیروز، ۶۶ درصد مخازن آبی خوزستان پر شد و هفت میلیارد و ۳۳۵ میلیون متر مکعب از مخازن خالی بود که امیدواریم با بارندگی‌های دیگر مخازن پر شوند.

صدریان‌فر تاکید کرد: تلاش بر این است در صورت تداوم این وضعیت شرایط به گونه‌ای مدیریت شود تا مردم دچار مشکل نشوند.

وی بر اجرای سیاست ریاضتی برای مصرف بهینه آب تاکید و بیان کرد: باید از این نعمت خدادادی به درستی از نعمت استفاده شود و ترویج مصرف بهینه آب مدنظر باشد.

مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان استفاده از روش‌های نوین آبیاری را ضروری دانست و گفت: کل ظرفیت سد کرخه پنج میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب اعلام شده که تا دیروز حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آن پر شده است.

صدریان‌فر توضیح داد: سد مارون نیز یکی دیگر از سد‌های بحرانی خوزستان است که امیدواریم بارندگی‌های بعدی مشکل این سد‌ها را حل کند.

دیگر خبرها

  • رکورد تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته شد
  • گام بلند افزایش ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در سال جهش تولید
  • سه برنامه صنعت برق برای کاهش ناترازی
  • افزایش ظرفیت تولید برق به میزان ۸۵۳۸ مگاوات از ابتدای دولت سیزدهم
  • ۳ برنامه صنعت برق برای کاهش ناترازی
  • تولید ۷۵ درصد برق نیروگاه‌های برقابی کشور در خوزستان
  • ساخت ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی آغاز شد
  • آغاز ساخت ۷۵۰۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی
  • ایران رتبه ۹ تولید تخم مرغ در دنیا را داراست
  • پتانسیل خفته انرژی سبز در ایران بیدار شد