Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالرضا هاشم‌زایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره شعار سال ۹۸ که از سوی رهبر انقلاب «رونق تولید» نامگذاری شد، اظهار کرد: به نظر من زیرساخت‌هایی که ما برای رونق تولید داخلی داشتیم، آماده نیست و باید آن‌ها را آماده کنیم.

وی تاکید کرد: من همیشه این مورد را یادآور می‌شوم که بالاخره ما باید در سیاست‌های بین‌المللی‌مان مقداری تعامل و اصلاحات ایجاد کنیم که مواد اولیه برای واحد‌های تولیدی‌مان به شکل ساده به دست تولیدکنندگان کشور برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصول تولید در کشورهای جهان خاطرنشان کرد:‌  درست است که تولید ملی‌ دارای اهمیت است اما مردم  هم باید بیشتر به سمت مصرف تولیدات داخلی بروند. اقتصاد به خصوص در تولید به شکل یک دهکده جهانی و کاملا به هم پیوسته است و همه به هم وصل هستند. یعنی الان واحد‌های تولیدی ممکن است بخشی از مواد اولیه‌اش در داخل باشد و بخشی از قطعاتش از کشور دیگری وارد شود.

این عضو فراکسیون امید مجلس یادآور شد:‌ متاسفانه به دلیل تحریمی که بودیم بعدا مقررات زیادی ایجاد کردیم و این خودتحریمی‌ها را برای تولیدکنندگان به‌وجود آوردیم. 

وی با بیان اینکه ما نمایندگان مجلس جلسات بسیاری با تولیدکنندگان داریم، اظهار کرد: تولید کنندگانی که برای تولیداتشان نیاز دارند مواد اولیه‌شان را از خارج از کشور وارد کنند واقعا مشکل دارند. مثلا پول‌های مورد نیاز را نمی‌توانند حواله کنند و نمی‌توانند ال سی باز کنند. زمانی که وارداتی را انجام می‌دهیم به خصوص اگر مبلغ آن بالا باشد، بدون ال‌سی تضمین ندارد. سیستم مالی ما هم فعلا با آن شکلی که باید کار نمی‌کند.

هاشم‌زایی گفت: به نظر من در این مورد دولت موظف است تعاملش را با دنیا طوری تنظیم کند که این مشکلات حل و زیرساخت‌ها برای تولیدات داخلی فراهم شود تا کیفیت تولیدات هم بالاتر برود و قیمت تمام شده آن هم پایین‌تر بیاید تا عرضه و تقاضا مشکل قیمت را حل کند وگرنه در غیر این صورت در حد شعار و تبلیغ باقی خواهد ماند.

وی تاکید کرد: همیشه عرضه و تقاضا است که وضعیت قیمت و مصرف کالاها را مشخص می‌کند. الان آمریکا که کشوری قدرتمند در اقتصاد است، ۹۰ درصد از بازارهای مصرفی‌اش چینی است علت این امر هم این است که چینی‌ها قیمت‌ تمام‌ شده کالاها را ارزان‌تر در می‌آورند حتی نسبت به کالایی که در خود آمریکا تولید می‌شود ارزان‌تر تولید می‌کنند، درنتیجه مردم آمریکا هم سعی‌ می‌کنند که جنس ارزان‌تر را بخرند.

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران افزود: الان در کشورهای اروپایی کمتر جایی پیدا می‌کنید که مملو از جنس چینی نباشد، بنابراین اگر بخواهیم رونق تولید داشته باشیم، باید هم ایرانی‌ها را تشویق کنیم که کالای ایرانی بخرند و اینکه زیرساخت‌هایی که ما الان برای تولید‌کنندگان نداریم را فراهم کنیم تا بتوانند تولیدات خود را با کیفیت بالا و قیمت پایین تولید کنند تا تولید رونق پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاح‌ ساختار بودجه هم می‌تواند به رونق تولید ما کمک کند؟، گفت: ما در این چهار دهه هرسال وقتی فصل بودجه می‌شود می‌خواهیم این ساختار بودجه را اصلاح کنیم ولی آن اصلاحاتی که باید انجام نمی‌شود. به نظر من وقتی هزینه جاری دولت‌ها درصدش از کل بودجه بالا می‌رود، دیگر با این بودجه انفعالی برخورد می‌شود.

هاشم زایی گفت: برخورد انفعالی به این معناست که وقتی فقط ۱۰ تا ۱۵ درصد به بودجه عمرانی اختصاص پیدا می‌کند و نمی‌توان بیشتر درنظر گرفت چه اصلاحی می‌توان در آن بودجه انجام داد؟ موقعی که دولت از نظر کارمند متورم شده است ما چگونه می‌خواهیم اصلاح ساختار بودجه را انجام دهیم؟

وی اضافه کرد: شهر لندن که بیشترین سرویس‌ها را به مردم خود می‌دهد، شهرداری‌اش با ۱۵ هزار نفر اداره می‌شود و ما در شهرداری تهران بیش از ۱۳۰ هزار نفر پرسنل داریم. دولت هم همینطور است وقتی دولت متورم باشد و اکثر بودجه کشور صرف بودجه جاری شود در آن صورت دیگر شما اصلاح ساختاری نمی‌توانید انجام دهید.

این عضو فراکسیون امید گفت: راه چاره این است که به نظر من باید یک شجاعت و جسارتی باشد که بتوانیم جراحی اقتصادی انجام دهیم و از کشورهای دیگر الگو بگیریم. مثلا باید دید دولت‌های دیگر چه کار می‌کنند که حجم دولت را سالانه کم می‌کنند و ما سال به سال حجم دولت را افزایش می‌دهیم. این را باید از کشورهای دیگر الگو بگیریم. این موارد به یک جراحی اقتصادی و صبر و شکیبایی بیشتری از سوی مردم نیاز دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عبدالرضا هاشم زایی رونق تولید سال رونق تولید سال 1398

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۲۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد/ نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢، نصف سال ١٣٩۵

به گزارش خبرآنلاین، این قانون بسیار پر هزینه و مساله‌دار چه دستاوردی برای جامعه ایران داشته است؟ کل متولدین دو سال ۴۰۱ و ۴۰۲ به ترتیب برابر ۱.۰۷۵ و ۱.۰۵۸ میلیون کودک است. این آمار به معنای کاهش ۳.۷ و ۱.۶ درصدی زاد و ولد نسبت به سال پیش آنها و نسبت به سال ۱۳۹۵ نیز ۳۱ درصد کمتر شده است.

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم عباس عبدی نوشت:گرچه هنوز آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ اعلام نشده است، ولی با فرض معقول حدود ۴۴۰ هزار فوتی، کل جمعیت کشور در سال ۱۴۰۲، حدود ۶۲۰ هزار نفر افزایش یافته است که با فرض جمعیت ۸۵.۶ میلیونی کشور (آمار روز سایت مرکز آمار) این رقم به منزله رشد سالانه ۰.۷۳ درصد است و با اصلاح جمعیت اتباع خارجی حدود ۰.۷۵ خواهد بود.شواهد نشان می‌دهد که در سال‌های آینده نیز این روند کاهشی ادامه خواهد یافت.

رشد سالانه جمعیت در سال ۱۳۹۵، حدود ۱.۳ درصد بود که اکنون تقریبا نصف شده است. تعداد ازدواج در سال ۱۴۰۲ نیز بیش از ۱۵درصد کمتر از سال ۱۴۰۰ شده که کاهش بسیار چشمگیری است ضمن اینکه بخشی از این ازدواج‌ها صوری و برای دریافت وام ازدواج است.

در مجموع در این دو سال نرخ خام ولادت و ازدواج کاهش داشته و نرخ خام فوت و طلاق افزایش یافته است. جالب‌تر اینکه میانگین سن مردان و زنان در اولین ازدواج هم بالا رفته است. میانگین سن فوتی‌ها هم ۶ ماه کم شده که برخلاف روند سال‌های پیش از آن است.

نکته مهم‌تر اینکه سیاست و قانون حمایت از فرزندآوری در حال تخریب منطق و طبیعت تشکیل ازدواج و خانواده است به عبارت دیگر مطابق گزارش مقامات رسمی، آمار ثبت احوال نشان داده است که کودکان اول و دوم خانوارها نسبت به گذشته کمتر متولد شده‌اند، ولی کودکان چهارم به بالا در خانواده‌ها بیش‌تر متولد شده‌اند، این یعنی سیاست فرزندآوری در حال افزایش در جمعیت فقرا و پدر و مادرانی در سنین بالاست و این منجر به اختلال در ساختار خانواده و وضعیت اجتماعی و کاهش ضریب هوشی کودکان خواهد شد و این قانون هیچ کمکی به فرزندآوری طبیعی نکرده و شاید اثرات منفی هم گذاشته که فرزندآوری به جای افزایش، کاهش یافته است. چرا سیاستگذاران و مجلس ایران تا این حد نامعقول و غیرعلمی سیاستگذاری می‌کنند و در این شرایط بد اقتصادی، مبالغ هنگفتی را صرف کاری می‌کنند که نه تنها فاقد اثربخشی است؛ بلکه اثرات منفی هم دارد؟

چند علت برای این وضعیت وجود دارد. اول اینکه آنان درک علمی از مسایل و به ویژه این مساله ندارند. معمولا خیلی ساده‌انگارانه تحلیل می‌کنند و گمان می‌کنند با قدری پرداخت پول و اعتبار، مردم برای ازدواج و فرزندآوری صف می‌کشند. همچنین گمان می‌کنند که مردم فراموش کرده‌اند که فرزند بیاورند، لذا به شکل سطحی و حتی سخیفی اقدام به تبلیغات مختلف فرزندآوری می‌کنند، غافل از اینکه این رفتارها بیش از پیش مردم را از این سیاست منزجر می‌کند.

علت دوم رویکرد دخالت‌محور و اراده‌گرایانه آنان است که گمان می‌کنند در هر کاری باید دخالت کنند و هم می‌توانند دخالت کنند و مساله هم حتما حل می‌شود. اینجا به در بسته می‌خورند و توان اندک خود را در مواجهه با واقعیت فرسوده می‌کنند و به جای عقب‌نشینی شجاعانه اقدام به پیشروی بیش‌تر و البته جبونانه می‌کنند!

علت بعدی ناآگاهی از روش‌های علمی و مشورت با کارشناسان خبره است، چون مخالف علم هستند قادر نیستند که از یافته‌های علمی و پژوهش‌های جمعیت‌شناسی استفاده کنند. به همین علت است که اغلب جامعه‌شناسان و جمعیت‌شناسان با این سیاست‌ها مخالف هستند؛ چون آن را محصول علم و دانش نمی‌دانند.

در مجموع می‌توان گفت که مساله آنان فرزندآوری نیست، چون واضح است که سیاست‌های پر هزینه و گران آنان شکست خورده است و عقل اقتضا می‌کند که این راه را ادامه ندهند ولی ادامه می‌دهند. چرا؟ زیرا این سیاست از نظر ما و آمار و ارقام رسمی شکست خورده است، ولی از نظر آنان شکست معنا ندارد و همین که قانون فرزندآوری را در قالب اصل ۸۵ و به دور از صحن مجلس و اطلاع مردم به تصویب رساندند و بخش مهمی از منابع مالی کشور را در این راه بیهوده تلف می‌کنند و تورم زیادی را هم به جامعه تحمیل کردند، کافی است که به وظیفه خود عمل کرده باشند، بقیه موارد از جمله اثربخشی سیاست‌ها فاقد اهمیت است. به قول امام جمعه تهران چون انگیزه خیر دارند حتی اگر اشتباه هم کنند، اجر و پاداش می‌برند!

منابع کشور را صرف فرزندآوری و انواع کارهای بیهوده می‌کنند ولی از رشد اقتصادی و ایجاد شغل و مهار تورم غافل هستند. بانک مرکزی اعلام کرد: سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرده‌اند. اینها باید سرمایه‌گذاری و تبدیل به شغل و تولید شود. ابتدا باید دنبال کاهش مرگ و میر و افزایش کیفیت زندگی برای زنده‌ها باشید نه آوردن فرزند بدون آینده. اگر به فکر مردم باشید خودشان فرزند می‌آورند و نیازی هم به وام ندارند.

متاسفانه برای بیش‌تر مسائل ایران در ذیل همین الگو سیاستگذاری می‌شود. به همین علت است که منابع وجود دارد ولی تلف می‌شود و نتیجه‌ای به دست نمی‌آید.

۲۳۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895305

دیگر خبرها

  • افزایش تعاملات منطقه‌ای از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم است
  • پاسخ ایران به جنایت اسرائیل شجاعانه، منطقی و قانونی بود
  • تحقق شعار سال و کاهش 40 درصدی مالیات بخش تولید با لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • پیمان‌ سپاری ارزی، به کاهش صادرات منجر شد
  • خبر خوش وزیراقتصاد برای تولید کنندگان در سال جاری
  • کاهش نرخ مالیات بر واحدهای تولید برای سومین سال پیاپی
  • شکست کامل قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اصرار | نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢چطور شد؟
  • دایره شوم تولید تورم و پیامدهای آن
  • قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد
  • قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد/ نرخ فرزندآوری سال ١۴٠٢، نصف سال ١٣٩۵