Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-20@01:59:08 GMT

قسم خوردن؛ یکی‌از عادات ناپسند در بازار و معاملات

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۲۱۳۳

قسم خوردن؛ یکی‌از عادات ناپسند در بازار و معاملات

آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‎فقیه در استان و امام جمعه خرم‎آباد در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، در رابطه‌با پرهیز از سوگند خوردن در معاملات، گفت: یکی‌از عادات ناپسند در بازار و در معاملات، قسم خوردن است و قسم خوردن در معاملات در هر صورت امری نامطلوب است؛ اگر قسم دروغ باشد، حرام و از گناهان کبیره است؛ اگر قسم راست باشد، مکروه و ناپسند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که قسم خوردن در هر عصر و زمانی حتی زمان پیامبراکرم(ص) و ائمه‌اطهار(ع) رایج بوده است؛ از این‌رو در آیات و روایات به‌شدت از آن نهی شده و به مضرات و پیامدهای منفی آن اشاره شده است، افزود: از نظر اسلام اصولاً سوگند یاد کردن کار خوبی نیست، قرآن در آیه 224 سوره بقره با این مضمون «وَلاَ تَجْعَلُواْ اللّهَ عُرْضَةً لِّأَيْمَانِكُمْ أَن تَبَرُّواْ وَتَتَّقُواْ وَتُصْلِحُواْ بَيْنَ النَّاسِ وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» فرموده است: «خدا را در معرض سوگندهای خود قرار ندهید» کمااینکه امام جعفرصادق(ع) با استناد به این آیه شریفه فرموده است: «هیچ‌گاه به خدا سوگند یاد نکنید، چه راستگو باشید یا دروغگو».(تفسیر البرهان)
خدا را وسیله کاسبی خود قرار ندهید
نماینده ولی‌فقیه در لرستان اضافه کرد: نباید برای هر کار کوچک و بزرگ، قسم یاد کرد و نام خدا را برد؛ مخصوصاً در معاملات، نباید خدا را وسیله کاسبی خود قرار داد و بدین صورت اعتماد مشتری را جلب کرد.
آیت‌الله میرعمادی ادامه داد: در روایات اسلامی از قسم خوردن در معاملات به‌شدت نهی شده و مورد مذمت قرار گرفته است کمااینکه نبی مکرم اسلام(ص) فرموده است: «وای بر تاجران، به‌خاطر سوگند خوردن‌شان در معامله».(مستدرک‌الوسایل، ج 13، ص 251) و نیز امام علی(ع) در زمان حکومت خود همواره از بازار سرکشی می‎کرد و می‎فرمود: «ای گروه بازاریان، از خدا بترسید(تقوا پیشه کنید) و از قسم خوردن در معامله پرهیز نمایید».(کافی، ج 5، ص 153)
وی با اشاره به این حدیث از امام جعفرصادق(ع) که فرمود: «خداوند متعال از کسی‎که با سوگند و قسم خوردن، کالای خود را بفروشد، نفرت درد»، گفت: یکی‌از یاران رسول خدا(ص) گفت: شنیدم پیامبر(ص) فرمود: «هر کس چهار چیز را رعایت کند، کسب و کارش پاکیزه و حلال خواهد بود: هنگام فروش از کالای خود تعریف بی‎جا نکند، هنگام خرید از جنس موردنظر، مذمت نکند، در معامله، تدلیس و دغل‌کاری نکند، در معامله، در هیچ حال سوگند نخورد».(وسائل‌الشیعه، ج 17، ص 384)
این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که سوگند در معامله، آثار و پیامدهای زیان‌بار دنیوی و اخروی فراوان به‌دنبال دارد، اظهارکرد: خدای متعال بنده‌ای را که در معامله با مردم دغل‌بازی می‎کند و قسم دروغ بخورد، علاوه‌بر این‌که او را از رحمت و برکت خویش محروم می‎سازد، حتی سود مادی او را تباه می‎کند.
وی افزود: امام موسی‌کاظم(ع) نیز فرموده است: «سه گروه از مردم در روز قیامت از توجه و لطف خدای متعال بی‌بهره‌اند و خداوند به آنان نظر رحمت نمی‎کند؛ اولین آن‌ها کسی است که همواره با سوگند خوردن خرید و فروش می‎کند».(النصوص الاقتصادیه، ج 2، ص 506)
سوگند سرمایه را تباه و سود را نابود می‎کند
آیت‌الله میرعمادی ادامه داد: امام علی(ع) گروه دلالان را نصیحت کرد و فرمود: «ای جماعت دلالان! کمتر سوگند بخورید؛ زیرا سوگند سرمایه را تباه و سود را نابود می‎کند». و پیامبراکرم(ص) نیز فرمود: «سوگند برای جلب مشتری مؤثر است؛ اما برکت را از کسب و کار می‎برد».(کنزالعمال، ح 46381)
نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: شاید انسان با سوگند دروغ و فریب‌کاری به سود بیشتری در کسب و تجارت دست یابد، اما این رزق و سود به‌سبب شکستن حرمت خداوند متعال، مورد غضب حق‌تعالی می‎شود و نمی‎تواند برای صاحب آن برکتی داشته باشد و خوشی به همراه بیاورد، بلکه ضرر و زیان مالی به‌دنبال دارد.
وی با اشاره به این حدیث امام محمدباقر(ع) با این مضمون «از قسم خوردن پرهیز کن؛ زیرا قسم دروغ، صاحبش را به آتش دوزخ می‎کشاند»، اضافه کرد: از رسول خدا(ص) نقل شده است که فرمود: «هر انسانی که با سوگند به خدا، مال مسلمانی را صاحب شود، خداوند بهشت را بر او حرام و جهنم را بر او واجب گرداند.پرسیدند: ای رسول خدا(ص)، حتی اگر آن مال کم باشد؟ فرمود: اگرچه فقط یک چوب مسواک باشد».(بحارالانوار، ج 101، ص 301)
وی گفت: انسان باید از سوگند در معامله شدیداً برحذر باشد؛ چرا اگر به‌راستی قسم بخورد، خدا را وسیله کاسبی خود قرار داده و عظمت باارزش خدا را پایین آورده و این عمل زشت و ناپسند است.اگر به دروغ قسم بخورد، مرتکب گناه کبیره شده و عواقب گناه کبیره دامن‌گیر اوست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا لرستان اجتماعی آیت الله میرعمادی نماینده ولی فقیه در لرستان قسم دروغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۲۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم انداز تاریک تقاضا مانع افزایش قیمت نفت شد

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا تحت تاثیر نگرانی‌ها نسبت به تقاضای جهانی به دلیل ضعف اقتصادی چین و احتمال رشد ذخایر آمریکا، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، با ۵۶ سنت معادل ۰.۶۲ درصد کاهش، به ۸۹ دلار و ۴۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه، ۶۳ سنت معادل ۰.۷۴ درصد کاهش یافت و به ۸۴ دلار و ۷۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز سه شنبه، با ۰.۱ درصد کاهش بسته شده بودند.

قیمت نفت از ابتدای هفته جاری تاکنون، تحت تاثیر موانع اقتصادی که روی احساسات سرمایه‌گذاران تاثیر منفی گذاشته و تنش‌های ژئوپلیتیکی را تحت الشعاع خود قرار داده، روند کاهشی داشته است.

ییپ جون رونگ، استراتژیست بازار شرکت آی جی در این باره گفت: در حال حاضر، ضعف کوتاه مدت قیمت نفت، منعکس کننده مهار شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی است.

در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، اقتصاد سریع‌تر از حد انتظار در سه ماهه اول رشد کرد اما شاخص‌های متعدد در مارس شامل سرمایه‌گذاری در املاک، خرده فروشی و تولید صنعتی، نشان می‌دهد که تقاضای داخلی ضعیف مانده و روی روند کلی قیمت نفت تاثیر گذاشته است.

منابع بازار با اشاره به آمار روز سه شنبه موسسه امریکن پترولیوم، اعلام کردند ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته، بیش از میزانی که تحلیلگران پیش بینی کرده بودند، افزایش یافته است. آمار رسمی بعدازظهر روز چهارشنبه از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر خواهد شد.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران انتظار ندارند پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در سوریه، تحریم‌های شدید علیه صادرات نفت ایران از سوی دولت بایدن را به دنبال داشته باشد زیرا دولت آمریکا نگران افزایش قیمت نفت و عصبانیت چین است.

دیگر خبرها

  • رکورد تاریخی قیمت جهانی طلا
  • تداوم کاهش قیمت سکه در بازار
  • ثبات قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار
  • چشم انداز تاریک تقاضا مانع افزایش قیمت نفت شد
  • شاخص بورس ۶ هزار واحد رشد کرد
  • قیمت طلا و سکه کاهش یافت
  • شاخص کل بورس تهران در معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
  • معامله ۵۳ میلیارد کیلووات‌ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار