Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-24@03:54:16 GMT

10 استان هشدارهای سیل را دریافت کرده‌اند

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۰۴۶۹۳

10 استان هشدارهای سیل را دریافت کرده‌اند

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه سیلاب گلستان با دوره بازگشت پنجاه ساله بوده است، گفت: وقوع خشکسالی در کشور نباید چنین تصوری را ایجاد کند که نیازی به وجود رودخانه‌هایی با پهنای بزرگ وجود ندارد و در کنار آن‌ها به ساخت و ساز بپردازیم.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیور(پاون) رضا اردکانیان در حاشیه جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان با تاکید بر اینکه باید به مرزهای طبیعت احترام بگذاریم، اظهار کرد: مسیر رودخانه‌ها باید به موقع لایروبی شود، مسیل‌ها باز باشد، تعرضی به آن‌ها صورت نگیرد و ساخت و سازها باید متکی بر ضوابط باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بر لزوم توجه جدی به لایروبی رودخانه‌ها تاکید کرد و افزود: اگر با چندین سال خشک مواجه می‌شویم نباید این تصور ایجاد شود که رودخانه‌های با پهنای بزرگ لازم نیست و در کنار آن‌ها به ساخت و ساز بپردازیم زیرا سیلاب‌ها با دوره بازگشت‌شان تعریف می‌شوند و براساس برآوردهای اولیه احتمالا همین سیلاب با دوره بازگشت پنجاه ساله بوده است که این امر حاکی از بزرگی این سیل بوده است.

وزیر نیرو در پاسخ به سوالی مبنی بر کنترل نشدن حجم مخازن سدهای گلستان همزمان با وقوع سیلاب در این منطقه، گفت: این اقدام به طور کامل صورت گرفته است به طوری که از 25 اسفندماه زمانی که هشدارهای هواشناسی از کانال‌های رسمی به ستاد فرماندهی پیشگیری از سیل شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام شده است، بلافاصله دستورات لازم به شرکت‌های مسئول داده شده است و از همان زمان اقدامات لازم در این بخش صورت گرفته است.

اردکانیان ادامه داد: در استان گلستان تنها سه سد با ظرفیت 80 میلیون مترمکعب وجود دارد که در فاصله زمانی حدود 48 ساعت به میزان 70 درصد کل بارش یک سال استان بارندگی رخ داده است به طوری که در همین بازه زمانی کوتاه ورودی 112 میلیون مترمکعبی به سد گلستان ثبت شده است؛ آن هم به مخزن سدی که حجم آن 48 میلیون مترمکعب است.

وی خاطرنشان کرد: به فرض محال اگر ما امکاناتی و دریچه‌های داشتیم که می‌توانستیم بلافاصله سد را خالی کنیم، باید در یک فاصله زمانی کوتاه دو بار مخزن خالی و پر میشد که همین امر حجم بسیار وسیعی از سیلاب را ایجاد می‌کرد.

وزیر نیرو افزود: بنابراین از زمان دریافت هشدار بلافاصله اقدامات لازم در این بخش انجام شده است و در سد گلستانی که ظرفیت نرمال آن 48 میلیون مترمکعب است حدود 73 میلیون مترمکعب آب نگهداری شده است منتها شدت بالای بارش به همراه طول دوره بالای بارندگی موجب بروز خسارت‌های این چنینی در استان شده است.

اردکانیان به آخرین وضعیت آب و برق مناطق سیل زده گلستان اشاره کرد و گفت: با وقوع سیلاب در استان حدود 400 روستا در معرض آسیب بودند که بلافاصله با قطع برق و سیستم آب شرب مواجه شدند و هم اکنون با تلاش‌های صورت گرفته مشکل بخش زیادی از این روستاها برطرف شده است و در روستاهای باقی مانده نیز به دلیل اینکه معبری برای دسترسی به آن‌ها وجود نداشته ما نتوانسته‌ایم تجهیزات لازم را راهی این روستاها کنیم که در تلاشیم هر چه سریعتر مشکلات این مناطق را نیز برطرف کنیم.

وی تصریح کرد: در بخش آب شرب نیز حدود 400 روستا دچار مشکل شده بودند که در حال حاضر مشکل 35 روستا باقی مانده است و تا رفع مشکلات این مناطق آبرسانی از طریق تانکرها و توزیع آب بسته‌بندی از سوی شرکت‌های آب و فاضلاب ادامه دارد.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه حدود 10 استان هشدارهای سیل را دریافت کرده‌اند، ادامه داد: بوشهر، آذربایجان غربی، خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، هرمزگان، خراسان شمالی و رضوی از جمله مناطقی هستند که هشدارهای سیلاب را دریافت کرده‌اند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رضا اردکانیان سیل سیل آق قلا سیل گلستان وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۰۴۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان بر لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری این استان تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، حمید احسانی در سومین جلسه ستاد مدیریت شرایط اضطراری شرکت که به ریاست مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب، دستگاه‌های اجرایی استان سمنان مربوطه باید اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری این استان را در اولویت برنامه‌های کاری خود قرار دهند.

وی افزود: همچنین باید نقاط حادثه‌خیز ناشی از سیلاب در استان سمنان با در نظر گرفتن اولویت، به مراجع ذیصلاح و دستگاه مربوطه اطلاع‌رسانی شود تا اقدام لازم را انجام دهند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه اصلاح سازه‌های تقاطعی به تخلیه ایمن سیلاب کمک می‌کند گفت: باید این سازه‌های خطرآفرین شناسایی و اقدام لازم برای عبور ایمن سیلاب در اسرع وقت انجام شود.

احسانی همچنین با اشاره به بارندگی در بیشتر نقاط استان سمنان و احتمال وقوع سیل در این استان، بر ضرورت آماده باش مدیران ستادی و تمام اعضای ستاد مدیریت سیلاب و کمیته شرایط اضطراری شرکت تأکید و خاطرنشان کرد: باید وضعیت بارندگی هر یک از شهرستان‌ها تا پایان خروج جبهه بارشی از استان سمنان به طور مستمر اطلاع رسانی شود.

وی از مدیران امور منابع آب شهرستان‌ها و متصدیان ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری خواست تا با کارکنان دفتر مطالعات پایه شرکت برای اعلام هشدار سیلاب ایستگاه‌ها تا اطلاع ثانوی ارتباط مداوم داشته باشند و گروه‌های گشت و بازرسی منابع آب سطحی ضمن آمادگی لازم نسبت به محدوده کاری خود در تمامی رودخانه‌ها و مسیرهای استان حضور فعال داشته باشند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان بر ضرورت هماهنگی لازم با شرکت آب‌ و فاضلاب این استان به منظور ذخیره‌سازی حداکثری در مخازن ذخیره آب در زمان وقوع سیلاب‌های احتمالی تأکید کرد و گفت: باید با اداره امور عشایری استان سمنان مکاتبات لازم برای اطلاع‌رسانی درباره هشدارهای سازمان هواشناسی و وقوع سیلاب‌های احتمالی در مناطق ییلاقی انجام شود تا خسارت‌های ناشی از سیلاب احتمالی برای عشایر استان سمنان به حداقل برسد.

احسانی با اشاره به هشدار نارنجی هواشناسی برای استان سمنان در ساعات و روزهای آینده گفت: مردم هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند و از توقف در بستر و حاشیه‌های رودخانه‌های مستعد سیلاب خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: "خودداری از تردد و توقف در مسیرها و جاده‌های حاشیه و بستر رودخانه‌ها، عدم حضور مسافران و گردشگران در مناطق پست و بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مناطق ساحلی، عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی، آمادگی حداکثری تمامی دستگاه‌های اجرایی خدماتی و امدادی و تجهیز گروه‌های عملیاتی، پاکسازی و بازگشایی کامل مجاری آبی رودخانه‌ها و سازه‌های تقاطعی به ویژه مراکز جمعیتی و تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب" بسیار ضروری است.

 سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان تأکید کرد: نیاز است مردم و دستگاه‌های اجرایی به علت صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی احزاب است توصیه‌ها را در استان سمنان در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز خوروبیابانک خودداری کنند
  • مردم به مناطق سیل‌خیز کاشان نروند
  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز کاشان خودداری کنند
  • کاشانی‌ها از تردد در مسیر رودخانه‌ها خودداری کنند
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر را درگیر کرد
  • لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان
  • خیابان‌های چین در آب غرق شد + ویدئو | حجم سیلاب را ببینید
  • هشدار سیل در گلستان؛ سطح آب رودخانه‌ها بالا می‌آید
  • ۶۸ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر گلستان پرداخت شد